320 gigabájtosra híznak a WD lemeztányérjai

A Western Digital asztali számítógépekbe szánt 3,5 hüvelykes merevlemezeiben többféle adatsűrűségű lemeztányérokat alkalmaz. Hogy tartani tudja a szabványos méreteket, illetve ésszerű keretek között tartsa a belső szerkezet komplexitását, nagyobb kapacitású meghajtóit (kerekítve) 250 GB-os tányérokból állítja össze, így például az 1 TB-os Caviar GP (WD10EACS) négyet tartalmaz belőlük. A kisebb meghajtóknál eddig a 166 GB-os, esetleg még kisebb tányérkapacitás volt jellemző.

A gyártó friss bejelentése szerint a Caviar termékcsaládban tovább növelik az adatsűrűséget, és máris megkezdik a 320 GB-os tányérokat tartalmazó winchesterek szállítását. A fejlesztés érinti az asztali PC-kbe építhető, a szórakoztatóelektronikai eszközökbe szánt, a külső meghajtókba kerülő, valamint a szerverekbe való modelleket egyaránt, bár az egyes szegmensekben eltérő ütemezéssel jelennek meg az új tányérok. A Western Digital kilátásba helyezte a maximális tárhely bővítését is, négy tányérral számolva ez több mint 1,2 TB-os meghajtók készítését sejteti.

A technológia a 2,5 hüvelykes Scorpio családban egyébként már tavaly októbertől elérhető, ott a kisebb fizikai méret miatt 160 GB-os tányérméretben realizálódott a négyzethüvelykenkénti 250 gigabites adatsűrűség.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés