- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- PLC programozás
- Steam Deck
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddt500hu
veterán
válasz Diarmand #67767 üzenetére
Egyáltalán nem értelmetlen csak nem érted a matek részét. Éppen annak nincs értelme amit te írsz hiszen a töltésidő nem befolyásolja sem az rng-t sem a te célzási képességeidet. Statisztikailag százalékosan ugyan annyiszor fogsz mellélőni és ugyan annyiszor szopat meg az rng mint előtte. Viszont nagyobb lesz a kiinduló érték így több lesz a találat is.
Mondjuk 1000 csata alatt leadsz 15 000 lövést 10mp töltésidővel. Ebből 12000 talál, 10 000 üt át. Venti+Bia 9,5mp töltésidő már is 15789 lövést tudsz leadni és 10525 sebző lövésed lesz. 400-as sebzéssel az az 525 lövés 210 000 dmg. És 1000 csata annyira nem is hosszú táv.
Aztán lehet elszámoltam magam de az elmélet jó![ Szerkesztve ]
-
Diarmand
senior tag
válasz ddt500hu #67802 üzenetére
Értem mit mondasz, de most kérlek figyelj egy kicsit.
Amit írsz, az pont olyan, mint amikor valaki magyarázza a pötyi ágyú dpm előnyét. Oké. Tiszta sor, hogy percenként többet lősz, de elfelejtenek egy bizonyos dolgot akkor, amikor a dpm előnyeit sorolják az emberek. Mégpedig azt, hogy ehhez folyamatosan lőni kell. Nyomva tartani a tűzgombot és azonnal lőni, amint betöltöttél. Így természetes, hogy a kisebb alfájú, de gyorsabban töltő ágyú lesz a nyerő. De hányszor van ilyen? Hányszor van olyan, hogy neked csak állni kell a dombtetőn és lőni a csapat által felspottolt másik 14 tankot megállás nélkül? Nagyon ritkán. Így már más a leányzó fekvése nem igaz? Sőt, írhatnám azt is, hogy a T62A lehet elvérzik egy olyan helyzetben, mikor ki kell lőni egy 400 hp-s tankot, de a nagy dpm/kis alfás ágyúval nem megy neki egy lövésre, ellenben egy 121 kettészakítja a célpontot.
És miként kapcsolódik ez ahhoz amit írtál? Szerintem nem kell magyaráznom
Oké, hogy többet lősz, de ezt nem lehet úgy elképzelni, hogy ha egy fél másodperccel gyorsabban töltök, akkor konstansan többet fogok lőni minden meccsen, ez nagyon nincs így. Szép dolog az elmélet, de a gyakorlatban, ahol ezernyi tényezőn múlik a meccs, ez nem fog előjönni úgy, ahogy leírtad. Bőven van tapasztalatod a játékban, szinte mindent tudsz, nehogy Neked kelljen már ezt magyaráznom(#67791) Sanya Nem teljesen az RNG-re hegyeztem ki a mondandóm, ne csak azt emeld ki. A lényeg az volt, amit ebben a jó pár sorban kifejtettem fentebb.
(#67792) szbalogh
A csata alatt végig használod bármit csinálsz.
A többi perket/skillet talán nem használod a csata alatt? Na ugye.
És igen, sokszor bizony azon az egytized másodpercen múlik.
Ez valamiért ilyen mindent eldöntő érvek számít ha a BiA-ról van szó. Nem, nem múlik SOKSZOR a csata tizedmásodperceken. Talán a játékhoz kapcsolódó egyik legnagyobb túlzás.
-
Tuco Ramirez
őstag
-
válasz Tuco Ramirez #67806 üzenetére
+ mozgásban lévő tankon nem működik a periszkóp
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Diarmand
senior tag
válasz Tuco Ramirez #67806 üzenetére
Nana.
Van látótáv, spottolási távolság, és draw distance.A Látótáv elvileg végtelen, egy erre kifullozott tízes Pattonnak, valami 600 méter a látótávja. Ez úgy működik, hogy minél nagyobb a látótávod, annál többet veszel le az ellenfél camojából és annál messzebbről tudod spottolni, egészen 445 méterig. Tehát egy E25-öt te csak pl 200 méterről látsz meg ha nem lő, de ha bazi nagy a látótávod, akkor az lesz 350 méter is. Így már más nem?
-
zsolthee
senior tag
A teszt szerver még mindig nem megy?
-
ddt500hu
veterán
válasz Diarmand #67805 üzenetére
Értem és elfogadom ezt is de én meg azt vettem észre, hogy minél nagyobb a tűzgyorsasága egy ágyúnak annál többször fordul az elő, hogy 30mp-ig nyomom a bal egérgombot. AT15-nél már a 4,15mp is soknak tűnik két lövés között. Egyébként meg gyakrabban lősz folyamatosan mint hinnéd. Összes városi pálya sarok mögül kibújás, minden hull down alkalmával stb. A folyamatos tüzelés nem csak azt jelenti, hogy kiállsz a puszta közepére és rátapadsz a bal egérgombra hanem hamarabb jöhetsz elő a fedezékből.
Malinkován amikor felspottolják a szembelévőket az 1mp töltésidő is sok.
A dpm hatalma a Tortoise tankon jön elő a legjobban. Lassú, szinte már mindenki átüti, nincs tornya de még is olyan dolgokat lehet vele művelni az irtózatos tűzgyorsasága miatt, hogy csak na. Simán nekimehetsz vele egy E75-nek. Az FV 215B se a szuper páncélja miatt "OP" hanem mert 6mp-ként lő.
Nem csodaszer a szellőzés meg a BIA de van annyi haszna mint egy repeszpáncélnak vagy szerszámos ládának. Ott se tudod megmondani, hogy most azért sebződtél csak 300-at mert repeszpáncél vagy mert 1m-el messzebb esett le a lövedék.
Szóval szerintem hosszú távon kifizetődik a dolog. De kinek a pap...
Uff. -
rlazol
veterán
válasz Chris0321 #67750 üzenetére
az nem Krakkó (Lengyekország)! az Kharkov (Ukrajna)! v 1500 km van a kettő között.
Kharkov 1942 tavaszától 1943 februárig zajlott egy nagy fontosságú ütközetsorozat, a város többször gazdát cserélt, végül a németek győztek. Aztán mégse...[ Módosította: #40993792 ]
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
h1mpi
félisten
válasz jozefgucci1 #67801 üzenetére
34 éves vagyok szval nem talált bár félig igazad is van, mert gyerek is van egy
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz Diarmand #67808 üzenetére
Jogos, a camo faktorról megfeledkeztem.
Más. Elvileg a távolság növekedésével csökken az átütés, de mennyivel...? Azt tudom, hogy AP lőszernél kevésbé, prémlőszert használva pedig jobban, de megtalálható ez valahol számszerűsítve is?
WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
h1mpi
félisten
válasz Tuco Ramirez #67813 üzenetére
Ezt én is észre vettem. A T-150-el, ha prémmel lövök messziről sokszor pattan, pedig még mutatja is a gyenge pontokat a célkereszt.
[ Szerkesztve ]
-
MaximPeti
csendes tag
válasz zsolthee #67809 üzenetére
Este 6 óra körül lesz elérhető:
9.3 Test 2 Patch notes -
Chris0321
addikt
válasz Chris0321 #67798 üzenetére
Az Aslain féle xvm van fenn nekem, az kijelzi az alap látótávot és ha van fenn akkor a periszkóp által megnöveltet is és mindíg az aktuálisat jelzi. Ha megsérül a parancsnok akkor a lecsökkentet jeleníti meg. Látszódik ha az alap látótávolságon túl a periszkóp segítségével látom meg az ellenfelet. Ha hétvégén tudok játszani és eszembe lesz lövök pár képet.
Rlazol: A ló is megbotlik pedig 5 lába van. Azt hittem azért nem Krakkót írnak ki, hogy ne legyen valódi város a játékban. Egyébként sem tartom jó ötletnek a városi pályákat mert megnehezíti az artyk dolgát. Azzal csak az a gond, hogy a gyenge campelős játékosok az artyról a páncélozott tdkre állt át és ellenük a leghatékonyabb az arty. Mikor épp olyan kedve van, hogy el is talál valamit.
[ Szerkesztve ]
-
rlazol
veterán
válasz ddt500hu #67810 üzenetére
szerintem jó dolog a BIA, mert ugyan a 2,5% is számít, de van, ami többet ér és fontosabb.
Más a helyzet egy SPGnél, ahol a 40mpes töltésidőből 39-et csinál. Ugyan az 1 mp még mindig nem sok, de jellegéből adódóan sokkal hasznosabb, mint a javítás vagy a 6. szem, mert ha az artynak ezekre van szüksége, már régen rossz, úgyszólván mindegy.
Volt már olyan, h döntő lett volna a 6. érzék, vagy a javítás jól jött volna az artyn, de sokkal többször akartam a töltésidőt, akár csak egy tizeddel is, de javítani. Ugyazer fordítva igaz a többi tankomra, volt már, h az a pici épp a javamra döntött volna valamit, ami így rosszul sült el, de milliószor mentette már meg a bőröm a 6. érzék, a gyors javítás és sokezer spotot köszönhetek a kimaxolt látótávnak. Arról nem is beszélve, hogy nem ammorackeltek, amióta a skill ott van.
Nekem a negyedik skill lesz a BIA a normál tankokon - de olyan legénységem még nincs. És első az artyn.jagada: természetes, hogy a csatában maradt tankról nem tudja levenni az eszközt - ahogy a legénységét se tudod machinálni, ezért kell több csigaszem, és akkor nincs gond.
[ Szerkesztve ]
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
-
h1mpi
félisten
-
benvolio
őstag
Megint egy Lopakodó medál ismét a SU-152-vel! [link] Nem tudom, hogy a gépem hibája miatt /a vinyóm a végét járja/ vagy a lag miatt, de a játék elején nagyon sokszor megakadt, lefagyott a game és ki is dobott kétszer, de vissza tudtam lépni. Mikor másodjára visszalépve "sima" lett minden, látom, hogy már ment a cseten a "report", "afk", és még a helyzetemet is megadták az enemy-nek, pedig írtam, hogy "bad pc, game out-in", de lehet nem értették. Volt egy afk-nk, de az nem én voltam, őt használtam spotternek, más ötletem nem maradt így a végén. Na mindegy, itt a vége: [link]
-
Bingisz
addikt
válasz ddt500hu #67804 üzenetére
Nem, hanem az én véleményem az, hogy vannak jobb skillek/perkek annál, hogy csak úgy elnejnen egy egész skillsor a BIA-ra. Artyn van értelme, meg táras tankokon, egyébként max. akkor, ha már 4 skilles a legénység.
"-Bingisz jó veled játszani, az arty legalább nem engem lő...."
-
scyllarus
veterán
-
emre
veterán
Ne akard megmagyarázni, mert megint felbassza az agyát és bannoltatja magát egy hétre.
(#67795) Bingisz
A ban-t mindenki megkapta, a levelet meg nem...... esetleg a spam mappában is meg lehetne nézni, de nekem nem spamként jött, ráadásul én sem voltam az aktív játékosok között.
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
Bingisz
addikt
-
Skyhunter
őstag
Én nem tűzgyorsaságot, hanem xp-t számolgattam.
Tegnap JT-vel 939 xp-re kaptam 2. osztályt. Ami szerintem marhaság. Ugyanis (feltételezve) mondjuk alulról súroltam a szinthatárt, azaz a 80%-ot, akkor a Tank Ász 1162 xp lenne. De ennyiért még sosem adták oda, 1290-1300 xp szokott lenni a minimum. Nyilván ha feljebb lennék , mondjuk 94% (ugye 1%-al az 1.osztály alatt) akkor még kevesebb lenne az Ász.
Hogy számolják vajon ezt az úgynevezett "előző heti átlag xp"-t ?
-
scyllarus
veterán
válasz Skyhunter #67829 üzenetére
Ezt már valaki elszámolta ugyanígy, mint te. Nem az elért csúcs xp %-ára kapod a medálokat, hanem a játékosok %-át nézik. Tehát ha a játékosok 5%-a 2000 xp-t ér el vele (nyilvánvaló túlzás, csak a példa kedvéért), akkor az 1. osztály ekörül lesz. Ettől még az ász lehet, hogy 2100 lesz, a 2. osztály meg 800 is lehet - nincs lineáris összefüggés a határokra vonatkozóan!!
[ Szerkesztve ]
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
Diarmand
senior tag
Az Tortoise az más, az külön állatfaj Az ászom egy vesztes csatában lett meg vele Mountain Passon, ahol átvergődtek a völgyön az ellen tankjai, én meg a híd bázis felőli végéből szabályosan aprítottam őket. Hat tankot szedtem ki, majd rám ugrott még egy T54, de nem volt ideje megkerülni, kérdezte is, mennyi a töltésem, 2 sec? Ketten meg befoglaltak, nem akartak megküzdeni a Teknőssel Asszem azóta kicsit nerfelték a páncélját...
Azt senki nem vitatta, hogy nincsenek olyan helyzetek, mikor csak tapadni kell a tűzgombra és várni az xp esőt. A gyakoriság persze mindenkinél más, ez erősen játékstílus és adott helyzet függő.
Való igaz, nem csodaszer a BiA-Venti kombó. Csak mi azt állítjuk, hogy vannak ennél jobb skillek/perkek, meg én hozzáteszem azt, hogy annyira kicsi a bónusz, hogy nem veszed észre ha nincs. Tényleg, valakinek be kéne vállalnia, hogy megy egy tankkal, de úgy, hogy nem tudja van e rajta BiA-Venti kombó és meg tudja e mondani, hogy van e. Természetesen modok nélküli játékban. Érdekes eredmények születnének
No mindegy, van aki használja, van aki nem. Én az utóbbi táborba tartozom.(#67827) emre Anyám helyett anyám vagy.
-
-
ddt500hu
veterán
válasz Bingisz #67824 üzenetére
Ja én meg azt írtam a 67732-ben, hogy a 3 skillnél szoktam felrakni. Nagy különbség.
emre Mindjárt jelentelek a moderátornak. Mi van felbasztad magad a bannon?
Diarmand Persze csak, hogy nekem a 10-es tank lebeg a szemem elött. Minden 10-es tankomon a 4-5 skill fut. Nehogy már ne férjen bele. Nyilván én sem elsőnek rakom de ha már szépen fut a harmadik akkor beváltom a második sort rá.
[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz ddt500hu #67835 üzenetére
Igen, jobban szeretem ha a saját hibám, balfaszságom miatt kapok büntit, mert most azt sem tudom kit küldjek el az anyjába. De amúgy nincs jelentősége mert asszem elseje óta nincs vga-m sem.
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
csapee
őstag
válasz Bingisz #67836 üzenetére
Alca? Azt is hamarabb raknam egy medre mint a Bia-t.
Bar ket napja majdnem besirtam hogy a nyuves scoutnak korbeirtam, hogy melyik bokorba alljon, be is lottem neki oda allj. De nem csak a domb tetejen jo neki ahol ki is lottek. Szegyenszemre az M103-al kellett spotolni Erlenbergen F0-ban.[ Szerkesztve ]
Csapee
-
törölt tag
Bakker, előző csata olyan volt, mintha a csapat tényleg csapat lett volna.
Fiery Salient ( Prokhorovka ), encounter tier7 csata, északról jövünk. Pálya közepén a sínek keleti oldaláról Pantherrel fedezem a dobramászókat. Minden spotolt ellenfél kap egy gyomrost, így azok letolatnak a hegyről. Nyugati oldalon TD-ék ücsörögnek, pálya közepén egy light spotol. Miután a domb a miénk, páran beállunk foglalni 4:3-as pontozásnál. Egy-két TD még felbukkan a sínek mellett, egy vakmerő JPanthert a dombról kifüstölnek, többé nem merik előtolni az orrukat. Sima győzelem.
Oké, nem volt egy nagy durranás, de nagyon ritka az olyan csata, ahol látszik hogy ésszel is lehet játszani.
-
rlazol
veterán
-
Chris0321
addikt
válasz Tuco Ramirez #67834 üzenetére
Viszont már tudni fogod merre van az ellenfél és mit kell tenned. Anyagilag is jobban megéri mert nem kell minden tankra feltenni ezért elég venni 2-3-at.
-
dfsz34
őstag
A mai legjobb csatám, ez tényleg nagyon pörgős kis csata volt. Az arty teljesen hasznavehetetlen volt, bár a végén legalább lekötötte az ellen TD-t és meg tudtam flankolni így.
Map: Serene Coast T21 3 740 30 009
Csatában elért Achievement Kiváló Lövész, Kiváló sofőr jelvény: "Tank ász"
Legénységi XP: 5 132 Javitások: 1 683 Lőszer: 17 264
Teljes: 11 062 WN8: 13 102 (100)Végre egy jó kör ma. Amúgy nagyon szenvedősek a csaták. Rengetegen nyomulnak az ingyen tankokra, de valahogy úgy nyomják, hogy amíg a hp tart, addig lőnek, aztán jóccakát. Könnyű tankkal meg berongyolnak az ellenfél közé aztán majd lesz valami alapon. Gondolom másik tankkal meg máris gurulnak kifele a garázsból. Amit nem értek, hogy ilyen módon azért iszonyat sokáig tart összehozni a küldetést. Nem lenne jobb nekik tisztességgel végig játszani egy csatát? Biztosan hamarabb meglenne a küldetés, időben is.
-
Valentin90
tag
válasz fradi81 #67840 üzenetére
Gratula! Replay nem készült esetleg?
Én előző hétvégén 6 alkalommal kaptam rá 1st class medált, és mindig ilyen 1250-1270 között volt a bázis xp...fogtam is a fejem, hogy "Mennyi kell már, hogy meglegyen a master, wtf?!?!"h1mpi: Emlékszel? Annak idején ezért írtam, hogy a Matildába nem igazán kell prémlőszer, mert alig dob az átütésen, ráadásul nagyobb távolságon még jobban csökken is a pen.
[ Szerkesztve ]
-
jano_77
nagyúr
Menjen az összes nyomorék paradicsom az anyukájába, mikor top heavyként a map hátsó sarkában állnak és nem csinálnak lófaszt sem! Persze ilyenkor elönti a szar az agyam és nem tudom megállni, hogy beléjük durrantsak és ki is bannoltak a gyökerek miatt 1 órára! Köszi WG toborozd a hülyéket, kell az nekünk!
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
h1mpi
félisten
válasz Valentin90 #67848 üzenetére
Igen nem hoz semmit a prém a Matildánál. De a Jg.Pz IV nagyon szereti főleg ha saját + - 1 tierben megy. Még a Hellcat is megeszi, pedig az pattint rendesen.
jano: nekem a kedvencem az, amikor befogom a célpontot lövök és beáll elém koppra a csapattársam majd lesebzem és nekem ugat...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
Hirdetés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardcore café
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Overwatch 2
- Gumi és felni topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest