- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD FX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
engusz
veterán
Nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy ezek csak Vista esetében nem kedvelik egymást. Amúgy meg igen. De ki fog derülni, amint kipróbáltam mind a két gépen Ubuntu Live-vel.
Csináltam egy képet a router hátulján található matricákról. Erről te meg tudod mondani, hogy jó-e vagy sem?!
MOD: lehet, hogy gyenge a jel, de mégis jónak mondja, viszont akkor sincs magyarázat az újraindulásokra.
[ Szerkesztve ]
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
Zebu
addikt
jajj 500gp-re gondoltam.... 55 gondolom 2005.05-öt jelent.... hmmmmm erről a tipusról nem tudom..... bocs benéztem, bár nem kizárt! Utánanézek. Amennyiben ugyanolyan miniPCI kártya van benne, mint az 500gp-ben akkor az R17 ellenállás kimérésével meg lehet bizonyosodni. (62k került a 62 helyére)
De mondom erről a tipusról nem tudom biztosan, hogy bajos-e. Az enyém pont az... ehhh...
Vistánál olyan dologról olvastam, hogy sok embernél előfordul, hogy csak limited connectiont, vagy local onlyt engedélyez. Erre azt írják, hogy fix IP beállítás segíthet, plusz van egy vista feature ami ezt okozhatja. Registry mókolással javítható.
Itt foglalkoznak ezzel:[link]
Igaz én javítottam, de nálam nem ez volt a baj, mint kiderült....
Az újraindulások valóban egy érdekes kérdés. Próbáltad már másik PCI slotban? Anno nálam volt olyan, hogy a hangkártyám az istenért nem akart menni, átraktam másikba és beindult.... 1 próbát megér.....
-
engusz
veterán
Köszi a segítséget! Kíváncsi lennék, hogy ebben milyen kártya van.
Ki fogom próbálni a fix IP-s dolgot, kikapcsolt DHCP mellett, meg Ubuntu-val is. Megnézem, hogy a registry-ben mit lehet átállítani, s azt is elkövetem. Próbáltam másik PCI slotban, az volt az első, de sajnos összesen csak kettő van a lapon, és mindegyikben produkálja ezt a hibát. Ha letiltom a vezérlőt, akkor nincs gond, se hálózat. Fix IP-vel nem tudom, hogy dob-e újraindítást, de erről is meg fogok bizonyosodni.
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
Zebu
addikt
Ez az újraindítás tényleg misztikus..... azt kellene megpróbálni ,hogy csinálsz pebuilderrel egy bartpe boot képes pendrive-ot, vagy CD-t. Belenyomod a háló drivert és megpróbálod arról elindítani a gépet.
Log-okban nem találtál semmi érdekeset?
Safe módban elindul?
Csak akkr nyekken meg ha a drivert felrakod, vagy elég a kártyát berakni és kész?
Ez azért lehet érdekes, mert akkro a hardware kiépítés ugyanaz marad, csak XP-t futtatsz. így meg tudod nézni amúgy beindulna-e a dolog.
Van még egy progi: Netstumbler.
Ezzel a Wifi hálózatokat tudod méregetni, mind zaj mind jelerősség szempontból. Hasznos lehet!
-
engusz
veterán
"Log-okban nem találtál semmi érdekeset?"
Azokból következtettem ki, hogy a hálózattal van valami baja, ezért indul újra. Majd pontosan átnyálazom, hogy melyik része vágja ki a biztosítékot.
"Safe módban elindul?"
Csökkentett módban igen, de szigorúan hálózat nélkül.
"Csak akkr nyekken meg ha a drivert felrakod, vagy elég a kártyát berakni és kész?"
Ahogy megkapja az illesztőprogramot, rá az első, a harmadik, az ötödik újraindításnál már nem indul el a Windows. És onnantól kezdve csak a kártya tiltásával lehet életre kelteni. Vagy azzal, ha fizikailag is kiveszed.
"Van még egy progi: Netstumbler."
Köszönöm a tippet, meg fogom nézni a programot! De azért vicces, hogy itt bent, XP-vel, ugyanazzal a router-rel tökéletesen megy minden.
-
Zebu
addikt
jah egyértelmű, hogy a fagyásnak más oka lesz..... valszleg kizárt dolog, mert nem tudom miért csinálhatja!
Jah biztos valami vista eszközillesztő szopás......
Lehet, hogy egy angol ultimate vistával tök jól menne
Vannak megmagyarázhatatlan dolgok. Anno az Age of empires 3-nál tapasztaltam oyat, hogy a menü akadt ezerrel. Mindegy volt miylen videókártyával futtattam. Valahol ovastam, hogy amennyiben a Regional Settings-ben United States-et állítok be, jó lesz. És lám jó lett.... Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy lehet egy másik Vista verzióval tök jó lenne, vagy valami tök oda nem illő dolog miatt nem megy
-
rdi
veterán
A driverek feltelepítésére a következőket találtam:
1) kártya kivesz, minden driver töröl, a teljes rendszerből!
2) vistás driver telepít
3) kártya behelyez.Tehát a kártya behelyezése előtt a poci slotba fel kell telepíteni a drivert.
De, hogy miért, azt ne kérdezdFej! Tor! Potroh!
-
cibuu
tag
szeretnék 5-6 ezer ft-ért venni pci-s wlan kártyát, de nem tudom melyik a megbizható márka?
segitsetek légyszi -
rdi
veterán
Igen. Van linkem is, de tudsz-e lengyelül?
PCI Asus WL-138G v2 kártyáról ír és Windows Vista Home Premium - ról.Egy próbát megér, csak ne felejtsd el a rendszer teljes tisztítását, meret ugye a win szereti nagyon sok helyre elmenteni a drivert és hozzá a beállításokat
Fej! Tor! Potroh!
-
Roxy
tag
Hali!
Mostanaban szeretnek venni egy routert, ami tud vezeteknelkul is kommunikalni..
Vmi olyasmi kene ami eleg sokaig birja a strapat, mert nem szeretnem cserelni jo sokaig...
A keretem az max 15k lenne.
Amiket en neztem azok ezek: [link] [link] [link] [link]Lenne egy kerdesem: Pl. van 2 negy portos router,switch (sztem mind1), azokat oszelehet kotni, ugy hogy azzal 8 gepes halozatot csinalok? (vezetekesen)
-
engusz
veterán
Szerintem a lappal lesz gond, pontosoabban a BIOS-szal. Jelenleg a legújabb van fent. Bízom benne, hogy a J&W-nél dolgoznak egy újabb verzión, illetve figyelembe veszik a problémáim (ami egyébként többeket is érint, mert nem csak a WLAN kártyáról van szó), mielőtt kiadják az 1.2-est.
De szerintem nem szenvedek tovább a hálózattal. Az asztali géphez túl drága lenne a külső antenna (~5000 Ft), a HTPC-ben pedig nincs kedvem ($) cserégetni őket. Így is bukó lesz a két Asus kártya, de majd megpróbálom eladni őket. Néztem magamnak 20 méteres UTP kábelt, kb. 3000 Ft-ból kijön. Már csak azt kell kitalálnom, hogy az előszobában hogyan vezetem el úgy, hogy az a legkevésbé látszódjon. (A szobában már kitaláltam. Igaz, egy kis részen fel kell szedni a laminált padló szegélyléceit.)
-
engusz
veterán
Gondolkodtam rajta, de attól tartok, hogy inkább elzárkózom az ötlettől. Ha nem jönne be, akkor az újabb pénzkidobás. Próbálkozni már nincs kedvem. Ahhoz túl sok órám és pénzem van a jelenlegi projektben. Megpróbálom eladni a kártyákat.
-
thakl
csendes tag
Sziasztok
A minap raktam fel a 64bites Vista-t és az ASUS WL-138 v2 vezetéknélküli kártyámat szeretném használni Soft AP módban , de vista-ra nincs hozzá az a segédprogram, amit XP alá kellett felrakni. Hogy tudnám Vista alatt is megoldani, hogy az én gépem osztja szét az internetet a többi gépnek a házban?
-
Zebu
addikt
Szerintem a Vista is támogatja az Internet sharing-et, ehhez nem kell progi....
Wireless beállításoknál llétrehozod az SSID-t és kész is az AD-hoc hálózatod.
Legalábbis ha jól értelmezem ez a cél....
Bár Adhoc hálózatban nem tudom egyszerre hány gép lehet. Szerintem csak 2, de nemtom....
Routerrel jobban jársz.
-
engusz
veterán
-
engusz
veterán
Úgy néz ki, hogy megoldódott az összes Wifi probléma. Az asztali gépnél rálátással volt gond, míg a HTPC-ben lévő Asus vezérlő valamiért nem szereti a márkatárs router-t. Behoztam a céghez a gépet, itt gond nélkül felcsatlakozott a Linksys router-re. Nincsenek újraindulások.
-
baluka
tag
Hello mkinek!
A köv. problémával fordulok hozzátok:
Munkatársam most költözött új helyre, ahol ADSL internetkapcsolatot fizet elő, eddig ez a modemből kábelon csatlakozott egy asztali gépbe, minden működött flottul. Tegnap kolléga vett egy laptopot, és gondolta: ha már laptop, akkor jó lenne az internetkapcsolatot vezeték nélkül megosztani, itt jöttem a képbe én: megkért, hogy vegyek neki egy wifi routert és végezzem el a szükséges beállításokat. Nem először csinálok ilyet, eddig mindig az SMC WBR14 G2 típusú routert szoktam vásárolni, amivel minden mindehol tökéletesen működik a mai napig, csakhogy tegnap a kedvenc kereskedésemben épp ez nem volt raktáron, kénytelen voltam egy ASUS WL-530G V2 típusút vásárolni, és itt kezdődtek a problémák: az istennek sem sikerül úgy beállítanom a routert, hogy működjön is a vezetéknélküli internetkapcsolat, ezt úgy kell érteni, hogy maga a vezetéknélküli hálózat működik, látja is a laptop és az iPhone is, csatlakoznak is hozzá, csak éppen a böngészők (IE 7, Firefox 3, Safari) nem tudnak kinyitni egy oldalt sem. Próbáltam már mindent, router-reset és újrakonfig megvolt, router-tűzfalat is kikapcsoltam, semmi.
Gondoltam egyet, havertól kölcsönkértem egy zsír új D-Link 524-es routert, azzal kipróbálva a gyorskonfig után minden szuperül működött, megvolt a wireless hálózat és az internetoldalakat is be tudták a böngészők olvasni, visszarakva az Asus-t, megint nem ment az internet...
Végigböngésztem az asus konfigurációs beállításait, kísérletezgettem mindennel (DHCP kikapcs, virtual server kikapcs stb), az eredmény nullaInnentől kezdve tanácstalan vagyok, tehát kérek mkit, ha vmi 5lete van, ne kíméljen, mert utálom, hogy nem tudok egy problémát megoldani...
Előre is köszi a válaszokat! -
localhost
Közösségépítő
Mivel láthatólag csináltál már ilyesmit, csak rövid tipp.
Pingelni tudnak kifelé a gépek, ha igen, akkor a DNS beállításokat nézd meg routerben és a gépekben egyaránt.¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
localhost
Közösségépítő
Én azért elbizonytalanodtam, hogy az ad-hoc módot nem keverem-e a p2p (peer to peer) üzemmóddal.
Gyertek és mondjatok valami okosat!¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Sipi16
őstag
Helló!
Ma üzemeltem be egy Wlan Routert és egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudom lejelszavazni a hálózatot?A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.: SipiAki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
-
Zebu
addikt
WPA, WEP? A router wireless security beállításai között találsz olyat, hogy WPA personal (talán personalnak hívják, a lényeg, hogy nem enterprise) megadhatsz egy kulcsot, amit ilyen célra használsz!
Használhatsz még WPA2, és WEP titkosítást is. Én a WPA-t javaslom.
[ Szerkesztve ]
-
Sipi16
őstag
Igen, a securityig eljutottam, de ott felkínál valami Security option-t ahol 3 lehetőség van (Automatic, Shared key, Open System). A másik "problémám" WEP Key Format. Itt két lehetőség van (Hexadecimal, ASCII). Ezek után elvileg 4 kulcsot adhatok meg, de semmit sem fogad el.
Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
-
Sipi16
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest