- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz DeathAdder #33949 üzenetére
Nem, a WiFi lehet nyílt is. Van is sok ilyen direkt nyilvánosságnak szánt WiFi. (A banki ügyeidet azért inkább drótos csatlakozásról, csak ilyen célra használt (Live) Linux-ról intézd. )
Csak annyi dolgod lesz a dd-wrt-s repeaterednél az IP címekkel, hogy LAN IP CIM = 192.168.0.99 és DHCP = OFF.
Amikor ez érvényesítésre kerül (Sava, Apply) akkor már ezen az új LAN IP címen kell bejelentkezned a repeater-edhez a folytatáshoz.
A dd-wrt-ben WAN kapcsolatot tiltsd le. (Lehetne 5-ik LAN portként is üzemelteteni, ha kevés lenne a maradék 3.)
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz DeathAdder #33949 üzenetére
"Ami a "B" routert illeti, az ennek a leírásnak tudható be? Mert ha igen, akkor értem"
Igen az egy jó, könnyen érthető leírás. Az IP címnél természetesen a Te routerednek megfelelő 192.168.0.x -et célszerű használnod.
(Lehetne a jelenlegi routered LAN IP címtartományát is módosítani, de nem célszerű egyszerre két dolgot is elrontani. )
mezis
-
t.kristof
senior tag
Sziasztok!
Nem oldódott meg a helyzet, úgy hogy átváltok wifi-re. Ezt néztem ki. Valakinek van róla véleménye, hogy milyen?Az élet sz*r játék, de k**va jó a grafikája...
-
DeathAdder
veterán
Na szóval, a firmware frissítés rendben volt, és miután a dd-wrt adminisztrációs felületére léptem magam mentem a szoftverfrissítésre, és betallóztam a tl-wr740nv4-webflash.bin fájlt.
Ezután követtem az utasításokat, vagyis:
Setup -> Basic Setup
Local IP adresst átírtam 192.168.0.99-re ahogy mondtad (ezt miért erre kellett beírni? olyan címet kellett megadni ami nem ütközhet a fő router DHCP tartományába?)
Gateway, és Local DNS helyére a fő router ip címét adtam meg azaz a 192.168.1.1 -et.
Ezután a Save-re mentemEzután már az új IP címen érhettem el a dd-wrt -t, vagyis a 192.168.0.99-en.
ugyanitt a DHCP servert Disable-re tettem.
Tovább követve az utasítást a Security - > Firewall menüben az SPI Firewallt Disable -re tettem
ezután a Wireless -> Basic Settings-ben a Wireless Mode-t AP-ról meg kellett volna változtatnom a leírás szerint "Repeater Bridge" -re, de nekem nem volt ilyen opció, csak ilyenek és én a Client Bridge-re mentem
A Wireless Network Name (SSID) -hez pedig a fő router nevét írtam be, majd a Save-re mentem
Ezután az Add-ra mentem és az új Wireless Network Name (SSID) mezőben megadtam egy új nevet, ami nem egyezik a fő routerem nevével, majd Save.
Na ezek után nem történt semmi, a hálózat neve pedig továbbra is dd-wrt maradt, csatlakozni lehet az eszközre, de net nincs rajta.
Hol rontottam el?
***ja és az utolsó lépést kihagytam, mert nincs titkosítva a hálózat
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz DeathAdder #33959 üzenetére
Na akkor mégegyszer, már ott tartok, hogy egy pillanatra bejött a repeater a hálózati találatok között, de utána soha többet nem.
Tehát előröl mindent szájbarágósan:
A fő routerem ill. annak biztonsági beállítása
A repeaternek szánt routert resetelem.
192.168.1.1 -el belépek az adminisztrációs felületre miután megadtam a felhasználónevet és a jelszót.Setup -> Basic Setup fül alatt a Local IP adress -t át írom 192.168.0.99-re ahogy mondtad.
A Gateway, és Local DNS mellé a fő router ip címét írom be a 192.168.0.1 -et. LINKEzután Apply majd Save. Ekkor "az oldal nem érhető el", sem akkor, ha a 192.168.0.99 -re megyek. A megoldás, hogy kikapcsolom, majd bekapcsolom a routert, és így már el tudom érni a 192.168.0.99 -en.
Ezután a Security/Firewall menüben az SPI Firewall-t Disable-re állítom, majd Save.
Tovább haladva Wireless/ Basic Settings fül alatt a Wireless Mode -nál Repeater Bridge helyett Client Bridge-re megyek, mert nincs repeater bridge -re választási lehetőségem.
Ugyanitt a Wireless Network Name (SSID) melletti sorba beírom a fő routerem SSID nevét azaz "Anonymous", majd Save. ÍMEEzután ugyanezen a lapon a Virtual Interfaces alatt Add-ra kattintok majd az SSID mezőben megadok egy másik nevet: "Anonymous_repeater" és a Save-re megyek. ÍGY
Tovább a Wireless Security fülre mindkét esetben WPA2PERSONAL -ra megyek, a WPA Algorithms-t pedig AES-re teszem mindkét esetben. Ezután megadom a WPA Shared Key sorba mindkét esetben a fő router által megadott jelszót, majd Save. LINK
Újraindítom a repeatert és az "Anonymous_repeater" hálózat rövid időre láthatóvá válik, majd eltűnik és soha többet nem lesz látható
Ennyi, nálam itt megállt a tudomány
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz DeathAdder #33960 üzenetére
Próbáld meg a következőeket:
Reset, IP és Firewall beállítás ahogyan eddig csináltad. DHCP kikapcsolása mert nem kell.
Wireless Mode legyen Client majd VAP hozzáadása és beállítása a korábbi módon.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
DeathAdder
veterán
válasz Gubek-Einste #33961 üzenetére
Nemtom, valami itt nincs rendben.
Az új IP-t 192.168.0.99 –et is gyakran úgy eldobja, hogy többet nem tudom elérni sehogyan sem a dd-wrt felületét, csak akkor, ha újból resetelek
És ma sajnos már az is probléma, hogy egyáltalán egyszer is felcsatlakozzak az új IP címmel
Csak próbálkozik, próbálkozik, majd egyszer csak bedobja, hogy nem érhető el -
Chrystall
senior tag
A minap kint kirándultam a városunk mellett a dombokon, és onnan jól látszik a helyi Tesco, ami talán lehetett úgy 800m-re, de lehet volt 1 km-re is. A telóm érdekes módon olyan messziről befogta a Tesco Hotspot jelét. Nem tudjátok mivel lehet ilyen nagy hatótávú wifi hálózati jelet generálni? A modellquadkopterem repülési távját szeretném növelni, és ez az eset most gondolkodóba ejtett. A Tescoban hogy van ez megoldva?
-
And
veterán
válasz Chrystall #33963 üzenetére
"Nem tudjátok mivel lehet ilyen nagy hatótávú wifi hálózati jelet generálni?"
Sokan hiszik azt, hogy ez biztosan valami különleges 'csoda' wifi-eszköz eredménye. Bár attól is függ, honnan nézzük a dolgot, el kell keserítselek: ez nem igaz. Semmi különleges nincs abban, ha egy kliens pár pillanatra látja egy 'távoli' AP jelét (csatlakozni mondjuk az iszonyú gyenge jelszint okán úgy sem tud): szerencsés körülmények összjátéka. A legfontosabb a tiszta rálátás és az adott időpillanatban épp kevéssé zsúfolt sáv. Teljesen hagyományos wifi-eszközökkel stabilan áthidalható pár száz méter, akár több is, csak tisztességes, közepes nyereségű antennák és rálátás kellenek hozzá. A te eseted annyiban különleges, hogy az egyik fél (a telefonod) adottságai roppant gyengék. Ez nem az adott telefontípus sajátossága, hiszen fizikailag mindegyikbe csak nagyon kis méretű - ezért igen korlátozott nyereségű - antenna fér bele, és abban is elég biztosak lehetünk, hogy a hotspot antennája sem lehet különleges, pl. nagy valószínűséggel az is kisebb nyereségű körsugárzó.
"modellquadkopterem repülési távját szeretném növelni, és ez az eset most gondolkodóba ejtett."
Az RC-távvezérlők hatótávolságát általában több dolog is korlátozza, például a wifi-nél is kisebb adóteljesítmény, nagyon alacsony nyereségű adó- és vevőantennák (különösen, ha a rendszer a rövidhullámú sáv tetején /27 MHz/ vagy az URH-sáv alján /49 MHz/ működik), valamint az a tény, hogy az átlagos konzumer távvezérlő vevők érzékenysége és kapcsolódó paraméterei az egyszerű felépítés (csak egyszeresen transzponáló vevő, vagy szimpla egyenesvevő) okán csapnivalóak. A teljes távvezérlő rendszer vagy a vevő áttervezése nélkül ezzel nem sokra lehet jutni. -
mezis
félisten
válasz DeathAdder #33962 üzenetére
"Gateway, és Local DNS helyére a fő router ip címét adtam meg azaz a 192.168.1.1 -et."
Korábban azt írtad, hogy 192.168.0.1 az "A" routered LAN IP címe.
Most akkor mennyi ?
mezis
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok!
A problémám a következő:
Adott egy SMC 7004VBR router /192.168.2.1/.
A hozzá kapcsolódó eszközök:
UPC WebStar modem WAN
asztali gép LAN
HAME A15 3G Wi-Fi router LANElvégeztem az ajánlott beállításokat.
Így már a HAME A15 3G Wi-Fi router kezelőfelülete elérhető, így a LAN IP címet átállítottam 192.168.2.10-re, a DHCP-t letiltottam valamint a WIFI beállításokat is elvégeztem.
Probléma, hogy így sem működik mivel néha-néha találja meg a WIFI jelet és amikor csatlakozni szeretnék mobillal / Lumia 820 / akkor a jelszó beírására kiírja, hogy érvénytelen jelszó - a megadott jelszavat sehogyan sem fogadja el.[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
Az usb-s wifi stickek mennyire jók? Ha pci kártya helyet veszem az tudna megfelelő hatótávot stb?
-
whYz
őstag
válasz kmisi99 #33968 üzenetére
Meg akar jobbat is, mivel magasabbra tudod tenni, vagy jobb pozicioba. External antennas valtozatokat erdemes nezni, es kicserelni az antennat egy 7 vagy 9 dbi-re es usb hosszabbitoval megfelelo poziciot kell keresni neki.
Hatrany: ezek altalaban csak 150Mbitet tudnak, de egy ~70Mbites netig nem nagyon lesz problema vele, boven jo jatekra vagy netezesre.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz kmisi99 #33968 üzenetére
típusa is válogatja, nyilván nem minden esetben jobb, hiszen pici kis beépített antennája van, bár ez akkor ellensúlyozva lehet, ha például egy munkaállomás házának a hátulján lécő pci modul helyett, mondjuk előre kerül bedugásra az usb stick, és így nem árnyékolja a gép háza, arról nem is beszélve, hogy usb hosszabbítóval is javítható a kapcsolat minősége, a modul megfelelő elhelyezésével.
bizonyos modulok még rátekerhető, ütős külső antennával is rendelkeznek; linkRéges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
kmisi99
addikt
Egy TP-LINK TL-WN321G lenne, Ilyen 5mbites nethez kell szóval nem lenne terhelve. Egy 1,5m hosszabbítót még kapna. Gondolom minél magasabbra érdemes rakni nem?
-
whYz
őstag
válasz kmisi99 #33971 üzenetére
En inkabb a TL-WN722NC-t ajanlom, kb semmibe nem kerul es adnak hozza jo kis tartot meg kulso antennas.
Nalam az ilyen belso antennas adapter mar nem vitt at 2 falat. Ha egy szobaban vagy a routerrel akkor viszont teljesen mindegy mit veszel.
Alapszabaly, hogy ne legyen kozel a foldhoz a router meg a usb adapter se.
-
mezis
félisten
válasz DeathAdder #33966 üzenetére
Nálam egy WR941ND - dd-wrt - repeater beállításai:
WAN: Disabled
LAN: IP: 192.168.0.99
MASK: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.0.254 (a router LAN IP címe)
Local DNS: 192.168.0.254DHCP Server: Disabled (elég a routeré)
Wireless: Interface: ath0
Mode: Client Bridge
Network: G only (a router csak "g"-s)A Physical és a virtual ugyanolyan néven mint a router WiFi-je, és a password-ök is ugyanazok.
Hoppá: Mintha ezekről eddig nem esett volna szó ! :
Services : DNSMasq = Enabele, Local DNS= Disable, No DNS Rebind = Enable.
Security: SPI Firewall = Disable
Az adminisztrácoónál meg akár ki is csukhatja az ember magát a WEB-es felületből való elérésről. No de ilyenkor jöhet a hosszú reset, minden visszaáll alapértékre.
Üdv.!
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz DeathAdder #33960 üzenetére
"a Virtual Interfaces alatt Add-ra kattintok majd az SSID mezőben megadok egy másik nevet"
Nálam mind a három SSID (és a Psw is) azonos ! (router, Physical, Virtual interface)
mezis
-
BarnaiT
csendes tag
sziasztok
kérnék egy kis segítséget.
Van 2 különböző szolgáltatótól netem, hogy lehet őket egyesíteni???
úgy tudom olyan routerrel lehet amin 2 db WAN port van. Ha igen tudnátok ajánlani valamilyent.ha meg nem router kel hozzá akkor hogy lehet?
[ Szerkesztve ]
-
-
BarnaiT
csendes tag
Kösz srácok!
Nem kell túl nagy router, mert az egyik 5/1es a másik 5/2es (Mb/s).
mind a kettő mikros net csak más szolgáltatótól jön, mikrón nem osztogatnak 100 Megás neteketAmúgy nézegettem 2 wan portos routereket 17-18az alja, max 30-35e szánok rá.
Ha tudnátok írni konkrét típust jó lenne!
-
Topikgazda
válasz BarnaiT #33981 üzenetére
3rd party firmware-rel már kompatibilis a TP-Link 841ND v8 és az Asus N12 D1 is amiknek az ára 10k alatt van.
Gigabites portokkal szerelt típusok a TP-Link 1043NDv2/3600/4300/4900, Asus N15U/N16/N56U/N65U, Netgear 3500Lv2/3700, árunk 13-30k.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
őstag
Üdv!
Adottak az alábbi WiFi körülmények. Az én WiFi hálózatom a sárga színnel jelölt. A problémám az, hogy hiába van kliens oldalon 270 ill. néha 300 Mbps-os linksebesség (4-es jelerősség mellett), 40-45 Mbps-nál többet nem képes elérni. Tisztában vagyok vele, hogy a 270 ill. 300 Mbps-os értékek csak névleges értékek, és ennek csak a töredékét lehet elérni, de hogy ennyire... (A router egy TL-WR1043ND OpenWRT-vel, a kliens pedig egy Linksys WMP600N.)
Jól sejtem, hogy a 3 overlapping-nak köszönhető ez az alacsony sebesség? (Csak erre tudok tippelni, pedig láttam már jóval zsúfoltabb hálózat esetén is 45 Mbps-os elért sebességet.)
Az esetleges válasz(oka)t előre köszönöm!
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
And
veterán
válasz proradeon #33983 üzenetére
Nem hinném, hogy a (2,4 GHz-es) csatornaváltás ezen segítene, mivel ekkora sávszéllel akárhova is teszed, elfoglalod a sáv minimum harmadát, és a többi hálózat térereje a tiédnél amúgy is sok nagyságrenddel kisebb. Kérdés persze, hogy van-e még valami olyan (nem wifi) a sávban, amit az inSSIDer nem lát. Sajnos hiába kétsávos a kliensed, ha a routered csak 2,4 GHz-en megy, pedig érdemes volna kipróbálni, hogy mire képes a jelenleg még kevésbé zsúfolt 5 GHz-en. Egyébként azzal a kártyával az általad tapasztaltnál sokkal nagyobb átviteli sebességre utalást nem nagyon találtam.
-
őstag
Köszönöm válaszod! Végül végigpróbáltam az összes lehetőséget, és a 7+3 csatornák használata mellett értem el a legnagyobb sebességet (51 Mbps), így marad ez.
Egyébként van 5 GHz-es AP-om is, melyet a UPC féle belső antennás Technicolor TC7200 biztosít. Egy szimpla tégla fal van a gép és az AP között, de már ez is elég ahhoz, hogy a gépen csak 2-es jelerősség legyen. Persze ez jellemző az 5 GHz-re, de így érdemlegesen csak abban a szobában használható, ahol az AP van. (Mellesleg 5 GHz-en 23 Mbps-ot mértem a másik szobában lévő gépen. Telefonnal pedig 50 Mbps-et abban a szobában, ahol az AP van.)Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
BarnaiT
csendes tag
válasz Gubek-Einste #33982 üzenetére
Gubek:
Köszönöm a típusokat!
Annyi kérdésem lenne még, hogy amiket leírtál routerekt azok 1wan, és 4lan porttal rendelkeznek.
De akkor ezek szerint az egyik lan portot szoftveres lehet módosítani wan portra? -
Topikgazda
-
BarnaiT
csendes tag
válasz Gubek-Einste #33988 üzenetére
köszönöm a segítséget
Nézegettem a típusokat, és ASUS rt-n56u veszek 20e körül van. Ugyan 300Mbps de hátha egyszer kiér falura is egy normális net5
-
Topikgazda
válasz BarnaiT #33989 üzenetére
Jó választás az Asus N56U.
A 300 Mbps az a wifi elméleti link sebessége, valóságban, környezeti viszonyoktól függően, kb 80-100 Mbps ami össze jöhet, NAT-olni gyári firmware alatt 800+ Mbps tud.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Csak egy kérdés... amit a hozzáértésem hiánya generált valószínűleg. Ehhez a routerhez kifejezetten ezt az adaptert találtam
Ez USB 2.0-es. Namármost az USB 2.0 a max sebessége 480 Mbit . Akkor hogyan tudna ezen akár 867Mbit/s közlekedni az adat? Ezt nem értem.. vagy rosszul értem."Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
bendzso
senior tag
Sziasztok!
2.4Ghz-en interferál a laptopom a Bluetooth sávszéllel, így nem tudom használni a BT-s fejhallgatómat, mert gyakorlatilag 0-ra csökken a netes sávszél és ezt szeretném kiküszöbölni, ezért gondolkodom egy 5GHz-es routerben. Azt szeretném megtudni, hogy ha bekapcsolom a fejhallgatómat, és érzékeli a lapos, hogy lecsökkent a net sebessége, akkor automatikusan átvált 5GHz-re? Vagy milyen frekvenciára csatlakozik alapértelmezetten, mikor vált át a másikra, és mi befolyásolja ezt? A laptop Wifi kártyájában nem lehet letiltani a 2.4-et, illetve a routert használnák g-s eszközök is, tehát a routert sem állíthatnám only 5GHz-re.
Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
csabi94
őstag
Sziasztok! Egy olyan problémám van, hogy apám laptopjaban állandóan eldobja a wifi a hálózatot. Lenovo gép, szinte új. Szoftveri eredetű, vagy a hardverrel lehet gond? Wifi ki-bekapcs után újra van net, de csak pár percig.
Köszönöm szépen a segítséget! -
bendzso
senior tag
Szomszedbol nincs sok, illetve ami erdekes, hogy telefonnal nagyon szepen mukodik a wifi es a bluetooth egyutt, ugyhogy tobben is azt gondoljuk, hogy ez egyedi hardverhiba, egyszeruen valamit rosszul fejlesztettek a mernokok.
kali: es a tavolsag mennyire szol bele ebbe? Marmint az 5GHz ugye kisebb teruletet fed le, es tegyuk fel, a lapos ugy iteli meg, hogy mar inkabb erdemes 2.4-re csatlakozni, de en bekapcsolom a fejhallgatot, ezert 0-ra csokken ezen a savszel. Ilyenkor meri, hogy az 5GHz ugyan kisebb jelerossegu, de ott most megis nagyob a savszel, es akkor atvalt?
Illetve sajnos Marvellek nem teszik lehetove, hogy beallitsam, hogy milyen frekvencian csatlakozzon a kartya. -
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest