- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD FX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rexcor
őstag
válasz mefistofeles #41950 üzenetére
Köszönöm.
-
-
-
Clemi
veterán
"1) rejtett thumbs.db-t letörlöd?
2) A tulajdonos cseréje az altárolókon... be volt pipálva?"Már nincs egy darab thumbs.db sem a gépen, sehol, egyetlen mappában sem.
A tulajdonos cserére közben rájöttem, csak egy oda-vissza módosítás kellet mert csak akkor jelent meg a mező, amibe a pipát tehettem, hogy tulajdonos csere az altárolókon.
Ami aggaszt, az a beolvasás iszonyat csiga tempója, (a miniatűrök megjelenése még ott is amit már egyszer megnyitottam) és a hiányzó miniatűrök.
[ Szerkesztve ]
-
Kezdő Balázs
tag
Sziasztok!
Előre is elnézést a félig offért.
Windows 8.1-et használok és újra indításnál és hideg indításnál sem tudom előhozni a Biost ,pedig ki írja ,hogy nyomjam az esc gombot ,de sajnos nem jön elő,a gépem Hp Compaq 615,(Egy pár topickban már kértem segítséget,de sajna semmi pozitiv visszza jelzést nem kaptam) arról lenne szó,hogy felraktam a Virtualboxot és szeretném telepíteni benne az osx-et,de ahhoz "állítólag" eztát kellene átállítanom a Biosban:
illetve dmg file-t ,hogyan és milyen programmal tudok átkonvertálni ISO-ba ,mert lehet ez is gond és ezért nem tudom feltelepíteni a fent említett Oprendszert virtualboxba.Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv:Balázs
-
katt777
félisten
Hogyan lehet elérni, hogy az indításra beállított progik induljanak is? Történetesen: Aida64, Afterburner, HD Sentinel, stb. Akkor sem indulnak, ha kézzel teszem be őket.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
22balu
aktív tag
sziasztok
Egyszerűen nem bírom működésre bírni a Facebookhoz tartozó kamera plugin alkalmazást (FacebookVideoCallSetup_v122050) letöltöm elkezdem futtatni végig megy a csik és igy ennyi mintha kifagyna utána nem dob vissza Facebookra...Ti tapasztaltátok már ezt a hibát?? 8.1 professional van fent ..
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz Kezdő Balázs #41957 üzenetére
Meggugliztam a Hp Compaq 615 -öt. Azt írja a net, hogy AMD procis. Innentől felejtős, még virtuálisan sem fogod tudni futtatni az OS X-et, mert az csak Inteles procikat támogat. A dmg-t egyébként pl. ezzel tudnád iso-ba konvertálni.
Romanes eunt domus
-
Kezdő Balázs
tag
válasz FіkuszKukіsz #41960 üzenetére
Szia!
Köszönöm a fáradozásod.
Csak tudod anno mikor még Win 7-et használtam akkor f@xán működött minden,szóval nem értemÜdv:Balázs
-
katt777
félisten
válasz Kezdő Balázs #41961 üzenetére
Mert az úgy van, hogy W7-en faxán működik minden, W8-on meg nem. Nem kell frissíteni. Én még nem sok mindent láttam, amiért megérné, kib.szást a felhasználóval annál inkább. Na, mondjuk a szép grafikon fájlmásolásnál tényleg fájint.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
félisten
válasz FіkuszKukіsz #41960 üzenetére
Nem tudom, milyen OSx varinánst akar hazsnálni, de az iDeneb L3-nak volt AMD-s változata is, ami nálam szépen is ment.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
válasz Kezdő Balázs #41964 üzenetére
Heló!
A Virtualazation-t IGEN be kell kapcsolni (enabled).
A DMG-t nem tudom, hogyan lehet ISO-ra konvertálni, de ez a keresés talán segít. Én így indulénék neki.
Milyen DMG-t töltöttél le, és honnan? Ugyaninnen szerezted akkor is, amikor W7 alatt működött?[ Szerkesztve ]
-
Kezdő Balázs
tag
Szia!
Igen be kellene kapcsolnom ,de sajnos nem tudom elő varázsolnia Biosomat és nem tudom mi ennek az oka a dmg-t már átkonvertáltam isora,gogülböl valahonnan ,de ez a pontos neve a dmg file-nak OS X Mavericks 10.9 DP1.dmg,mivel tudok és hogyan tudok belépni a Biosomba ?
ha vkinekvan vmi ötlete légyszíves segítsen,
köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Kezdő Balázs #41966 üzenetére
Én a helyedben induláskor végigzongoráznám az összes funció billentyűt, meg del és hasonlók.
Kelleni fog néhány reboot, mire rájössz, de jobbat nem tudok.
A gép leírásában nincs valami erre vonatkozóan?
Net?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Kezdő Balázs #41957 üzenetére
Szia
Hivatalos Manualban is azt írja [link], hogy Esc gomb indításkor majd utána F10 a BIOS-ba lépéshez. Amúgy azon a gépen a virtualizálást nem nagyon erőltetném, valószínűleg el sem indulna, a buhara nélküli OS X meg még inkább kizáró ok tudtommal.
Én a helyedben VmWare image-t próbálnék meg, tudtommal azt nem kell telepíteni csak berakni beállítani 1-2 dolgot és megy is, ha a gép képes rá.
[ Szerkesztve ]
-
Kezdő Balázs
tag
válasz szabonagyur #41969 üzenetére
Szia !
Most állítgatom a biosban a virtualizálást,a VmWare image-t előretelepített os x mavericks-el felraktam,de akadozott ,lefagyott ls csak az újra indítás oldotta meg ,így fogtam és letöröltem ezért próbálkozom a virtualboxba telepíteni,remélem sikerül,majd ha végig zongoráztam mindent ,visszajövök és leírom az eredményt.
-
félisten
válasz Kezdő Balázs #41970 üzenetére
Azért elmondhatod, hogy léptél be a BIOS-ba, hogy mindenki tisztában legyen vele ha ilyen géppel találkozik.
Virtualbox-ban sem szabad csodát várni az OS X működésétől, a géped gyenge is hozzá.
-
Kezdő Balázs
tag
Sziasztok!
Ez úton is köszönöm a segítséget,mert igazad volt szabonagyur Biosba esc és f10 léptembe ,de van egy kis gondom még pedig az átkonvertálás nem sikerült és ez miatt nem működik,a konvertálás befejeztével ez a képfogad:
Tudja ezt vki,hogy ez miért? és ez mit jelent?talán vmit elrontottam a konvertálásnál ?
mert gondolom csak iso file-bol fogom tudni telepíteni.
Esetleg vkinek vmi jó tanácsa ötlete[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Kezdő Balázs #41972 üzenetére
Ez a DMG konverter progi nem igazán működőképes, régen próbálkoztam vele én is sokat, de aztán letettem róla, próbálj meg ISO-t leszedni..
Mondjuk azt nem értem minek mappába csomagoltattad ki? Miért nem ISO-ból telepítesz?
Valamint ez már nem Win8.1 topik, van erre rendes topik és oldal is.
[ Szerkesztve ]
-
Kezdő Balázs
tag
válasz szabonagyur #41973 üzenetére
Sokat kérdezősködtem,jártam a megfelelő topicba,de sikertelen a Virtualbox topic halott ,a többit meg hagyjuk.
Iso filet szedjek le ,ezt hogy érted olyat ami boot? csak mert én úgy tudom,azt nem fogja működésre bírni a Virtualbox.Még egyszer utólag is elnézést kérek az offért
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Kezdő Balázs #41974 üzenetére
Legalább rakd offba..
ISO a kiterjesztése nem DMG, tehát nem teljesen eredeti verziós telepítőt. Valamint csak akkor kezdj bele egyáltalán, ha 64 bites Wined van.[link] A linken van hozzá egy két dolog, amúgy meg Hackintosh néven keresgélj, de szerintem nem éri meg szenvedni vele. Alapból a rendes verzió fel nem fog menni csak amihez hozzányúltak már.
ÉS azért kell az ISO dolog mivel valahonnan be kell bootolni, mappákat, hogy adsz meg hogy onnan induljon el?
De még egyszer mondom én nem vesződnék vele ennyit, kb semmire sem lesz jó a VBoxos OS X.
Natívba rakni sem biztos, hogy jó lenne mivel AMD-t nem nagyon kedveli.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Kezdő Balázs #41972 üzenetére
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Alkalmaztam a Windows 8 beépített fájl titkosítóját (jobb gomb => tulajdonságok => speciális) egy admin felhasználóval egy mappára. (úgy tudom ez a BitLocker) Ez után egy user felhasználóval nem tudtam elolvasni a benne tárolt fájlokat, azonban a mappába tudtam újabb fájlokat tenni és törölni is tudtam a benne tárolt összes fájlt, sőt még a titkosított mappát is. Van arra lehetőség, hogy egy másik user titkosított mappájába még csak bele se lehessen nézni (tehát a fájllistát se lehessen lekérdezni), nemhogy törölni ne lehessen?
Nem NTFS jogosultságokkal szeretném megoldani, mert akkor egy másik admin felhasználó saját tulajdonba veheti mappát és akkor megint nem ér az egész semmit. -
nagyúr
válasz cascada #41977 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a bitlocker az csak meghajtót titkosít, nem mappákat.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
válasz Kezdő Balázs #41979 üzenetére
Mondjuk elolvasni, hogy mire való?
Aztán megcsinálod az .iso-t vele a .dmg-ből.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
válasz Kezdő Balázs #41981 üzenetére
Bocsi a mek elek-es verziót linkeltem.
Itt a Windowsra való: [link]| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
t.imi
addikt
Sziasztok.
8.1 vásárlásában tudnátok segíteni? Az MS ügyfélszolg. eléggé döcögősen megy + nem tudom, nem tudom válaszok érkeznek, cca 35 perc alatt nem lettem sokkal okosabb
Annyit sikerült kiderítenem, hogy a régi XP-t csak sp3-al lehetne upgradelni, ha online megvenném a win8-t az MS áruházból.
Ezzel az a gond, hogy csak 5x lehet aktiválni a hölgy szerint. Utána csere megint 40-ért.Ha dobozos 8.1-t veszek 40-ért, ez a "full version" a dobozra írt szöveg szerint, bár már ebben sem vagyok biztos.
Ez állítólag 2 lemezes, 1 HW elem vagy komplett gépcserét bír el, utána kuka.
Az aktiválsok számát nem sikerült megtudnom és ez is lenne a nagy kérdésem.Meg tudnátok mondani, hogy hányszor lehet újratelepítés után aktiválni a full verziós 8.1-t, mennyi igaz ebből az egészből?
Illetve lenne még egy fogas. Most, hogy ~ újra lett asztal.
A win7-nél meg lehetett csinálni, hogy a "régi" XP stílusú tálca legyen, ne ez a programok rögzítése / feloldása a tálcán jellegű.
Win7 alatt: tálca - jobb klikk - Eszköztárak - Új eszköztár - Felhasználók - Felh. Név - App Data -Roaming - Microsoft - Internet Explorer - Quick Launch Bocs az offért.
Ez megoldható a 8.1 alatt is v. ez már teljes egészében más felépítésű?Bocsánat, ha kicsit hosszúra sikeredett
Köszönöm előre is mindenkinek[ Szerkesztve ]
-
Gman999
tag
Sziasztok!
Tesóm vásárolt egy ultrabookot amin win 8 van. Persze teljesen más az egész, én se nagyon tudtam neki segíteni ezért hozzátok fordulok. A kérdés az lenne hol lehet mindenféle alap alkalmazás nettel való érintkezését letiltani? Szeretne mobil netet, de ugye az élő csempék folyamatosan frissítik az infókat és ez nyilván adatforgalmat generál. Ezt hogy lehetne kiküszöbölni? Esetleg ezzel kapcsolatban ha más is van amit lehetne tenni a forgalom megóvásának érdekében, azt is szívesen fogadjuk! Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz Gman999 #41985 üzenetére
Ha az élő csempéket kikapcsolod, attól még a háttérbe zabálhatják a folyamatok az adatot.
Mobilnethez én a következőket tudom ajánlani, hogy a folyamatok ne használják el sunyiban az adatot:
A) Win tüzfalban baloldalt Advanced Settings (Speciális Beállítások), és például a Public Profile (Publikus Profil)-t megcsinálni a "mobilnetezős" profilnak. Belementek, az alkalmazásoknál letiltjátok a ki és bejövö forgalmat, ami szükséges hogy menjen, az meg engedélyez.
Mikor mobilnetet használ, akkor a mobilnet számára létrehozott win tüzfal profilt kell használni, amiben a felesleges dolgokat letiltottátok. Amikor nem mobilnetet használtok, akkor meg váltás a másik profilra.
Másik megoldás:
B) Netlimiter progi. Erre lett kitalálva
(#41989) drkbl: ez is jó, ám ez csak a következőket csinálja:
A Windows Update szolgáltatás csak a fontos frissítéseket fogja letölteni.
Előfordulhat, hogy fel lesznek függesztve azok az alkalmazások, amelyek a Windows Áruházból töltenek le adatokat.
Megszakadhat a kezdőképernyő csempéinek frissítése.
Megszűnhet az offline fájlok automatikus szinkronizálása.
Tehát pl ha fut a háttérben egy torrent kliens, és elfelejti az ember, az kellemetlen lehet.. Elég egyszer elfelejteni, nálam fél óra alatt elhasználta a 2 GB mobilnetet, ugyh arra a hónapra ugrott a sebesség
[ Szerkesztve ]
-
drkbl
őstag
válasz Gman999 #41985 üzenetére
Forgalmi díjas internetkapcsolatok: gyakori kérdések
Melyek az ajánlott beállítások?
Wi‑Fi hálózatok: A Windows alapértelmezés szerint nem állítja be forgalmi díjasra a Wi‑Fi hálózatokat. Ha azonban az internetszolgáltató az adatforgalomtól függően számítja fel a díjat, érdemes forgalmi díjasra állítani a hálózati kapcsolatot, mert ez segíthet csökkenteni az adathasználatot.
Mobil szélessávú hálózatok: A Windows alapértelmezés szerint forgalmi díjasra állítja be a mobil szélessávú hálózatokat. Ha azonban korlátlan mobil szélessávú szolgáltatással rendelkezik, érdemes átállítania a hálózatot nem forgalmi díjasra.
Milyen hatással van a számítógépre a hálózati kapcsolat forgalmi díjasra állítása?
Korlátozott lehet a letölthető vagy megjeleníthető adatok mennyisége azoknál az alkalmazásoknál, amelyek internetkapcsolatot használnak az adatok frissítéséhez vagy megjelenítéséhez. Például a következő hatásokat tapasztalhatja:
• A Windows Update szolgáltatás csak a fontos frissítéseket fogja letölteni.
• Előfordulhat, hogy fel lesznek függesztve azok az alkalmazások, amelyek a Windows Áruházból töltenek le adatokat.
•Megszakadhat a kezdőképernyő csempéinek frissítése.
•Megszűnhet az offline fájlok automatikus szinkronizálása. -
cascada
senior tag
válasz Sub-ZeRo #41978 üzenetére
Igen, én is úgy látom, közben kipróbáltam.
A BitLocker működik szépen. Letitkosítja a teljes meghajtót. Másik gépben is megfelelően működik, a kulcs megadásával oldja fel a zárolást. Azonban ez a tanúsítvány alapú titkosítás nem egészen világos miért igy működik, hogy bárki letörölheti a titkosított állományaimat[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
Sziasztok! Tudja valaki, hogy hogy lehet Win8-as gép mappáit megosztani Ubuntussal? Sehogy se sikerül.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
A 8.1 preview-verziója meddig használható? Mennyivel korábban figyelmeztet?
-
xxSanchez
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- LEGO klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Politika
- Posta, csomagküldés
- Öregszem
- Mazda topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest