- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
-
PROHARDVER!
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
starpeter
senior tag
válasz szabonagyur #41854 üzenetére
Ja értem
-
rayoliviero
veterán
Hp Probook 4535s notebook Win 8.1 alatt nem akar kikapcsolni. Ha kikapcsol is, nagyon lassan.
Fast bootot kikapcsoltam, igy mintha gyorsabb lenne, de nem vagyok meg benne biztos. Mi lehet a baj?
Win 7 alatt par mp alatt kikapcsolt. -
Romeo619
senior tag
Sziasztok,
amilyen wheather gadget volt a win7-ben esetleg be lehet azt valahogy hozni a 8sban is?
Előre is köszi!
-
rayoliviero
veterán
válasz rayoliviero #41857 üzenetére
Kikapcsol a laptop kepernyoje es szenved utana, a tobbi resze nem akar leallni vagy nagyon lassan.
-
djrobaa
aktív tag
Sziasztok.
OEM liszenszes Windows 8 Pro-ról kellene nekem egy kis felvilágosítás. Feltelepítem a gépemre és aktiválom, de ha pl fél év múlva vásárolnék egy új gépet akkor a windows-t azon is ugyanúgy tudom aktiválni majd, vagy hozzáköti magát az első géphez? Nem nagyon értem ezt. Valaki magyarázza el legyenszíves. Előre is köszönöm.
.:: iPhone 13 Pro 128GB ::. Fanatec CSR Elite Wheel - CSR Elite Pedals
-
unknownerror
tag
Üdv!
Több helyről is hallottam a 8.1-ben az óra bugról. Ez eddig fel sem tűnt nekem, mivel potnosan járt. Hozáteszem a proceszorom évek óta ugyanazon az órajelen megy(4200-on).
Múlt előtti héten valamiért alap beállításokkal indult, akkor figyeltem fel rá, hogy szarul jár az óra, restart megoldotta. Utánanéztem, és tuningot említették oknak, viszont nálam pont hogy akkor járt jól, ha tuningolva volt a gép.
Ma újra alap beállításokkal indult a gép, és természetesen rosszul járt, gondoltam restart, tuning visszaállít, és jó lesz megint. Aha, most a gép jól megy, viszont az óra atomra siet, csak nemtom hova. 5 perc alatt 3 percet dobott magának rá.Mi a fenét lehet ezzel kezdeni? Amúgy most az egész rendszer mintha pörgősebb lenne, ami amúgy nem normális. Mint régen amikor erős gépen emulátorral játszottunk, pörög az egész.
Gondolom ez az idő miatt van, de pl hsz írásnál ahogy alul mozognak a szmájlik, fantasztikus, mintha speedet toltak volna. hangerő fel-le, mozgás a szövegben, minden b@szott gyors, ami nem zavarna, ha tudnám, hogy ez normális.
-
Tournament
aktív tag
válasz unknownerror #41861 üzenetére
csak inteleseknek van ez a hiba BCLK BUG
parancssorba valamit bekell irni vagy valami update javitja ipon oldalán irták is ms javitota
sajna nem tudom pontosan mit kell beirni de hajrá biztos megtalálod rá a választ iponon ott irták mit kell tenni
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz djrobaa #41860 üzenetére
Szia ! Írtam erről itt nemrég részletesen, ha érdekel keress rá itt a topicban (bal fent van a kereső, spec keresés a nevemre, utolsó pár hszem közt)
Röviden a lényeg, OEM Win a hardware hez kötött a legtöbb esetben. Retail azaz kiskereskedelmi kódot, tudod átvinni egyik gépről másikra. Pl amit dobozosan veszel a boltba Win. -
AtHoS
nagyúr
válasz BenJoe80 #41847 üzenetére
Csak elmélkedés volt részemről a GPT vs MBR telepítő. Nem tudom, hogy pl. GPT-s win8 telepítővel lehet-e MBR-es winyóra telepíteni, így emiatt csak elmélkedés. Viszont, ha feltételezzük, hogy nem, akkor ez már lehet az általad tapasztalt telepítési hiba oka
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
micafighter
nagyúr
-
Pityu.
nagyúr
válasz szabonagyur #41854 üzenetére
Ahhoz hogy energia gazdálkodásban tudjam állítani laptopon a fényerőt fel kell rakni a chipset drivert?Utóljára 2010 es frissítés a chipset driver az lehet nem lenne jó win 8.1 re?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
félisten
-
air
nagyúr
USB3-as külső hdd-met folyton leállítja a 8.1, hiába van az energiagazdálkodási sémában az a beállítás, hogy hdd leállítás soha.
Valami ötlet?Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
GEPESZ66
veterán
Tegnap WIN8.1 esetében a következő történt.
Kábeles netem van. A netkapcsolat elment, ez néha előszokott fordulni-a modem jelezte a villogásával.
Ekkor a feleségem kikapcsolta a modemet, hogy pár másodperc elteltével visszakapcsolja, s ekkor újraindult a számítógép.
Miért indulhat ebben az esetben újra a gép?
Ezt már többször eljátszotta.
WIN7 esetében nem volt ilyen! -
BenJoe80
senior tag
válasz Drone86 #41850 üzenetére
Próbáld meg a Marcrium Reflectet... én ezt használom, mióta Windows 7-em van és jól működik. Most felraktam egy Windows 8.1-re is és nem tapasztaltam bonyodalmakat.
Ha meg inkább kisebb progit keresel, ami csak az adatokat backupolja, de rendszert újraindítani nem lehet vele, akkor FBackup.
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
BenJoe80
senior tag
válasz Pityu. #41770 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszaidat. Végül is ráuntam a küszködésre, megfogadtam a tanácsodat és felraktam a a FoxitReadert, ami egy apró csuklással működik.
A csuklás alatt azt értem, hogy egy script hibaüzenet jelenik meg indításkor, ezt azonban könnyen lehet orvosolni: "File\Preferences\General\Application Startup" alatt kikapcsolni a "Show Start Page"-t és a "Show Advertisment"-t. Ettől függetlenül kiválóan működik.
Még egyszer köszönöm a segítségedet!
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
micafighter
nagyúr
válasz Drone86 #41850 üzenetére
Attól függ, mit akarsz biztonsági menteni. Crashplan nagyon jó és ingyenes, de nem tud teljes rendszer visszaállitást. A kijelölt mappákról csinál folyamatosan biztonsági mentést. Ha teljes rendszer visszaállításos kel, akkor acronis true image. Fizetös, de megéri a pénzt nagyon sok mindent tud a program. Rengeteg ingyenest próbáltam de mindegyikkel volt valami gond.
-
BenJoe80
senior tag
Másképp fogalmazok: mit jelent, hogy "GPT-s Win8 telepítő" ill. "MBR-s merevlemez"? Honnan, miből tudom meg ezekre a kérdésekre a választ.
-
BenJoe80
senior tag
válasz micafighter #41876 üzenetére
MacriumReflect képes teljes rendszer visszaállításra; csak egy "boot"-lemezt kell neki kiírni. Bár ingyenes én nem találkoztam problémával.
-
-
Tirexi
addikt
-
rayoliviero
veterán
válasz rayoliviero #41857 üzenetére
Erre valaki?
-
BenJoe80
senior tag
válasz Tirexi #41881 üzenetére
Bajszos kulcs... "... Microsoft is working hard to appease them..." erre most tudnék olyat mondani... komolyan a Microsoftnak semmi köze a "szolgáltató" kifejezéshez... viszont annál inkább a "rezsimhez".
Milyen cég már az, ahol nem az a fő szempont, hogy mi a fogyasztók igényei? Ők eldöntöttek valamit, hogy a Windows mostantól ilyen lesz és kész: tetszik - nem tetszik nincs más. Pedig megcsinálhatták volna ezt okosabban is. Választási lehetőség a régi, ismerős, megszokott Start Menü a konzervatívoknak ill. akit érdekel az új Metro felület között. Ebből a hozzáállásból nekem nem az jön le, hogy "pardon, hibáztunk", hanem az, hogy "ezt kaptátok". Most meg duzzogva, időt húzva próbálják a hibát helyre hozni. Még ők vannak megsértődve.
Szerintem az emberek többségét (főleg az idősebb korosztályt) lehet ugyan hülyézni, de ha már egyszer megszoktak valamit, nem kéne erőltetni valami újra. Főleg, ha ők fizetnek a termékért. Arról már nem is beszélve, hogy (bár meg lehet szokni/tanulni mindent) nem mindenkinek van erre ideje vagy akar ebbe időt befektetni, hanem inkább dolgozna.
Szóval summa summarum: ezt elbaltázták rendesen!
-
zsírsámán
senior tag
-
HoReSz1975
őstag
Ti használtok a Win 8.1 -hez Tűzfalat, vagy vírusírtót, vagy mindkettőt Esetlef mit ajánlanátok
-
nagyúr
válasz HoReSz1975 #41887 üzenetére
Gyári + mbam, gyári + router.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
BenJoe80
senior tag
válasz zsírsámán #41885 üzenetére
Nem? Az, hogy 2014 április 8-tól nem lesznek frissítések a XP-re (ami előbb utóbb gubanchoz vezethet, mert nem lesznek az újabb támadások ellen védelmi- ill. egyáltalán semmilyen frissítések) szerinted mire kényszeríti az embereket? A Win 7 drága, míg a Win 8/8.1 jóval olcsóbb...
Arról nem is beszélve, hogy ha mostanában veszel PC-t, laptopot minimum Win 8-al jön... egy átlagos felhasználónak szerinted kapásból tudnia kell, hogy hogyan upgradeljen 8.1-re, 8.2-re vagy hogyan tudja visszarakni a Start Menüt? Pontosan erről beszélek. Ez kényszerítés.
Továbbá azért, mert neked nem hiányzik, meg még sokan másoknak (pl. én is ellennék nélküle) nem jelenti azt hogy megint sok más embernek nem fontos, szükséges. Azt kellene megérteni, hogy vannak emberek, akik örülnek, hogy megszoktak egy rendszert többé-kevésbé, megtanulták mi hol van, erre jön választási lehetőség nélkül valami teljesen új. Az ilyen emberek el vannak veszve. Tudod mennyi ember jön csak hozzám segítségért? A világ nem csak számítástechnikusból áll.
-
félisten
Sziasztok!
Ha Win8 tulajként nem frissítek 8.1-re, akkor támogatott marad a rendszerem, vagy a 8.1 kötelező frissítés a további támogatáshoz?
Kösssz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
SkyLaci
őstag
sziasztok
Win8.1-et használok, 2 kérdésem lenne
1. Hogy tudom beállítani azt hogy bekapcsoláskor ne kérjen jelszót?
2. A modernUI-os "alkalmazások" menüt hogy tudom testre szabni? (egész jó lenne ha ott lennének kategóriákba szedve a programok, az asztal pedig tényleg csak egy asztal lenne ahol az aktuális fájlok vannak, nem pedig a programok ikonjai...na de ehhez az kéne hogy én kategorizálhassam a programjaimat az alkalmazások menüben)
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz SkyLaci #41891 üzenetére
1, netplwiz [link]
2, ha jól értem a kérdésed, akkor sehogy (persze lehet van vmi külsős megoldás, de gyárilag nincs ilyen lehetőség)...magán a startképernyőn van ilyen lehetőség, hogy elnevezed az app csoportokat és utána már oda pakolod a csempéket...
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
rayoliviero
veterán
válasz HoReSz1975 #41887 üzenetére
Komolyabb védelemre Bitdefender IS 2014.
Fél éves Webroot kódot lehet szerezni ingyen: Itt kell regisztrálni. Ha ezt teszed fel a Win tűzfalat hagyd bekapcsolva, mert azt használja a Webroot felturbózva kicsit. Ennek az anti írusnak a gépigénye a nullával egyenlő.
De használhatsz Avg, Avast, Norton 2014 IS-t, Eset Smart Securityt is. Mindet próbáltam, hétköznapi használatra bármelyik megteszi. G-Data nem jött be, éreztem, hogy rajta van a gépen (pedig erős gépem van).
De mehet a Win tűzfal+Avast Free is.
Kiegészítő védelemnként: Malwarebytes free változat + Hitman Pro. Ezeket néha érdemes lefuttatni.[ Szerkesztve ]
-
GTompi
csendes tag
válasz micafighter #41864 üzenetére
Szerintem kicsit félreérthető, amit írsz.
Az a dobozos verzió, amit a boltban veszel és rá van írva, hogy OEM (kb. 25 000 Ft), az csak egy gépre telepíthető fel és már akkor is gond van, ha HDD-t cserélsz. A 40 000 Ft körüli nem OEM az már okés. Először én sem akartam elhinni, amikor egy bolttól megkérdeztem, de aztán felhívtam a Microsoft ügyfélszolgálatot és ott is megerősítettek ezt. -
HoReSz1975
őstag
válasz rayoliviero #41894 üzenetére
-
micafighter
nagyúr
válasz GTompi #41895 üzenetére
Ha félreérthető volt akkor elnézést kérek, és köszönöm a kiegészítésed.
(#41887) HoReSz1975: A tüzfalat API szinten Microsoft adja, tehát abba már nincs különbség, hogy milyen tüzfalat teszel fel, mást nem használhatnak a programfejlesztők. A beépített tüzfal amúgy jó. Néhány program azért kiegészíti hasznos funkciókkal. A Defendert érdemes lecserélni, mert jelentősen lassítja a fájlmüveleteket. (#41894) Gazsi00 kolega leírta a lényeget. Ha további infó érdekel akkor -> A nagy virusirto topic
BenJoe80: ClassicShell, és jobb lesz a startmenü mint volt. A felháborodást megértem egyébként, csak nem tudom elfogadni. Értem hogy sokan hiányolják a startmenüt, de nem "eltünt" vagy "kivették" a start menüt Microsofték. Egyszerüen átalakult. Az egész metro felület egy startmenü. Ha 2 percet rászán az ember, hogy megtanulja használni, jóval hatékonyabb lesz, mint a régi startmenü. Csak hát a legtöbb ember lusta, és fél az új dolgoktól.
[ Szerkesztve ]
-
HoReSz1975
őstag
válasz micafighter #41897 üzenetére
-
BenJoe80
senior tag
válasz micafighter #41897 üzenetére
Ez van. Az emberek már csak ilyenek. Félnek az új dologtól. Nem feltétlenül lusták; de meg kell érteni, hogy aki rádió, TV, kazettás magnó ill. lemezjátszó mellett nőtt fel, jó eséllyel az életben nem fogja biztonsággal kezelni a számítógépet. Ez kb. olyan, amikor egy régi-vágású autószerelőnek, kell megérteni és "szerelni" tudni a mai computer vezérelte kocsikat.
Nagy a szakadék a generációk között, látja ezt mindenki. Hogy Microsoft olyan amilyen - igazából azon lepődnék meg, ha nem ilyenek lennének. Az viszont elég furának tartom, hogy a fiatalabb, számítógépekkel, iPhoneokkal, iPadokkal felnövő generációk képtelenek megérteni az idősebb generációt. Az állításod szerint akkor a fiatalabb generáció u.o. lusta.
Különben nem akartam/akarok senkit megbántani, sem pedig ekkora balhét kiváltani, végtére is ez nem az a fórum. Részemről ennyi volt a témával kapcsolatban.
-
félisten
válasz BenJoe80 #41899 üzenetére
Azért az autó szerelő erre nem biztos, hogy a legjobb példa... Szerintem pont az az ipar ahol ha nem fejlődik valaki akkor kiesik az egészből... attól, hogy valaki régi-vágású az nem azt jelenti, hogy örök életében azt a kocsit szereli amit anno megtanult. Ha meg azt akarja szerelni akkor így járt kész, nem lehet megragadni egy szinten. De mivel ha az autó szerelő folyamatosan fejlődik akkor nincs akkora ugrás az életében, mivel nem egyik napról a másikra jelentek meg a számítógép vezérelte kocsik mostani generációja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest