- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
-
PROHARDVER!
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz Khan13 #42546 üzenetére
Azért ez se igaz így teljesen , mert időkorlát nélkül használható, hallgatói jogviszony megszűnése után is legálisan (a tisztaszoftveres van inkább korlátozva), csak a DreamSpark-hoz való hozzáférés ideje limitált, az jár le. MSDNAA licensz szabályzatban pl. újratelepítés se lehetséges elvileg, de simán engedi, több gépre nem próbáltam még, de a linkben az illetők a fórumom vsz igen, nem légből kapott, más kérdés, h az már lehet nem fér bele szabályzatba...
megint más dolog, h kutya sem fogja ellenőrizni ki használja, főleg családon belül és még mindig jobb, etikusabb megoldás, mint a virágbolti verzió...[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
Sziasztok,
már két napja nekem az időjárás csempe semmit sem csinál. Így néz ki:Nincs kikapcsolva az élő csempe, valaki tudja, hogy mi baja van?
-
törölt tag
Nálam is volt ilyen töröltem/újra hozzáadtam a helyet és ki/be kapcsolgattam az élő csempét aztán megjavult...
-
[P]laci
senior tag
(#42546) Khan13:
nekem tiszta a lelkiismeretem ilyen téren, mert van saját hozzáférésem is más egyetemen, viszont csak VL licence-es változatok vannak fent, ami nem is volt updatelhető (tehát nem lehet 8 -> 8.1 frissítést csinálni), ráadásul 8.1 Pro VL licence nincs is fent.
Ráadásul a VL licence-t hivatalosan csak egyetemi hálózatról lehet telepíteni, tehát amikor én itthon akartam felrakni azt, ugyanott voltam ahol a part szakad... mert bár 2 mp ezt megoldani, de na...
tesómét addig lehet letölteni, míg jogviszonya van, használni egy adott serial-t pedig az igényléstől számítva 2 évig (és nem lehet hosszabbítani addig a 2 évet, míg le nem jár) és természetesen 1 termékből csak egy licence kapható.más: amúgy ezt sosem hittem volna, hogy ekkora különbség van két egyetem msdna "felülete és használata között"...
[ Szerkesztve ]
-
[P]laci
senior tag
válasz King Unique #42557 üzenetére
sztem több mint valószínű, hogy egyetemenként változik ez az egész (tesóm miskolci egyetemista, én debreceni)... bár jobban örültem volna, ha a rendszer inkább a miskolcira hajaz nálunk is.
sőt debrecenben két rendszer is van, a fentebb általam is ismertetett VL módszer, plusz egy a miskolci egyeteméhez hasonló is, csak azt nem értem, hogyha a "pórnép" töltheti a VL változatot, akkor a többit ki?
[ Szerkesztve ]
-
Khan13
senior tag
válasz King Unique #42557 üzenetére
Két év support van rá, de legaláis csak amíg odajársz. Maga a szoftver nem fog szólni, hogy lejárt az idő vagy oda jársz-e még. Aktiválni lehet többször is, de egy idő után szól, hogy túl sokszor volt. Ekkor telefon a Microsoft ügyfélszolgálatnak és beaktiválják. Egyszerre több gépen is tudod aktiválni, működik, nem szól semmit, csak épp nem legális.
Ellenőrizni senki nem fogja, hogy az egész család használja a gépet, vagy hogy a nagyi sajátjára is valamelyik licenszed van aktiválva, csak nem lehet hivatalosan. Persze a virágbolti megoldásoktól jobb.
Halk megjegyzés: a témában tájékozott kell legyek a feladatomnál fogva(#42558)
laci:
A DS Prémium csak infósoknak szól (illetve még egy-két csoportnak), de az egyetem más formában biztosíthat szoftvert a diákjainak.[ Szerkesztve ]
-
3lm0
csendes tag
Bocsánat ha volt már ilyen kérdés több 10000 hozzászólást nem nyálaztam át, csak pár százat.
Van a gépemen egy régebbi W8, most tettem egy 8.1-et, de úgy hogy minden más meghajtó le volt húzva közben, bízva abban hogy így a winchester kijelölésével tudok válogatni a rendszerek között. Azóta a 8-ast semmiféleképpen nem tudom elérni, erre tud valaki megoldást?"Unalmas egyedül a nyeregben mióta megdöglött a ló"
-
King Unique
titán
válasz Khan13 #42559 üzenetére
Nem tudom hol, miként ténykedsz, de "nálunk" a felelős azt mondta, a jogviszony lejárta után is teljes értékű rendszerként használható tovább legálisan, nem kell újraaktiválni, nincs lejárati idő az adott gépen és MS update is megy rá ugyanúgy, v nem tudom te pontosan mire gondoltál, "Két év support van rá" De igazából mindegy is majdnem, mert ha imént említettek teljesülnek, azt bőven jó . A ki/ kinek/hány gépen/ hányszor mókolás meg őt nem érinti, nem is tervezi szaporítani a szoftvert, 2 db-ot használna külön kulcsokkal, az meg úgy csak belefér.
-
milan26
senior tag
válasz King Unique #42561 üzenetére
Tényleg nem értem, mit pörögtök ezen, Nem akarom kifejteni, mert itt nem szabad, de úgyis tudjátok, hogy mire gondolok. Egyszerű, gyors megoldás.
-
Khan13
senior tag
válasz King Unique #42561 üzenetére
Rosszul mondta ezekszerint. Működésében semmi változás nem lesz, mint írtam, nem jelez a szoftver. A két év support azt jelenti, hogy MS ügyfélszolgálatot addig hívogathatod, ha problémád van, utána nem kötelesek segíteni. Lásd pl OEM szoftverek mellé nem jár ilyen, ott azt kell hívogatni, akitől vetted, hiába a Microsoft a készítő.
(#42560) 3lm0:
A Windowsok nem kezelik azt, hogy két HDD-n vannak telepítve, és te meg boot menüben választhatsz. Egy HDD-n kell lennie a bootnak, a többire pedig pakolászhatsz bármit.(#42562) milan26:
Nem tudom miért probléma, hogy ezt kibeszéljük. Elég fontos dolog, és sokan félre tájékozottak. Inkább örülni kéne, ha valaki legális terméket használ, vagy legalább "kevésbé" illegálisat.[ Szerkesztve ]
-
milan26
senior tag
válasz Khan13 #42563 üzenetére
Isten látja lelkem, hogy nem beszólni akartam, és most sem azt akarok.
Én egyszerűen csak azt gondolom, hogy a legalitás nem informatikai, hanem jogi kérdés.
Megvetted? Van róla számlád? Jár neked?
Sokkal egyszerűbb kiskapun keresztül aktiválni, mint telefonálgatni. A gyárilag rosszul particionált laposokról nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]
-
3lm0
csendes tag
A 7 és a 8 külön vinyón kezelte. Mindkettő a saját bootszektorába rakta a dolgait és bootmenüből választhattam, semmi gond nem volt velük.
Lehet hogy ezt most sikerült UEFI-vel telepítenem, nem tudom az okozhatja-e.
A lényeg az lenne hogy hozzá tudnék-e férni a sima 8-ashoz legalább egy indítás erejéig?[ Szerkesztve ]
"Unalmas egyedül a nyeregben mióta megdöglött a ló"
-
King Unique
titán
Ha csak ennyi a helyesbíteni való, 2 év MS ügyfélszolgálat, az nem nagy hiány egyáltalán, ált. ha vmi gond van, úgyis előbb jutna eszembe itt, mint náluk érdeklődni .
Szal, akkor használhatók ezek elég szabadon, különösebb korlát nélkül, mert ez volt a kérdés lényege, egyazon termék több gépes használata meg nem volt tervként megemlítve, hogy mindenre kiterjedő egyszerű végfelhasználókat nem feltétlenül zargató legalitás határait feszegessük.amúgy köszönöm a hasznos információkat!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Szia
A boot menüs dologhoz rajta kellett volna hagynod a másik vinyót is amin volt a win8, másképpen szegény win8.1 honnan tudná, hogy neki menü választót kell létrehoznia? Mivel így most van 2 win8ad 2 vinyón így max a gép indulásakor a boot választásnál tudsz bootoló vinyót választani és ha szerencséd van akkor betölt a rendszer.
-
Csocsesz75
őstag
Sziasztok !
Eszközkezelőben a "Hang-, videó -és játékvezérlők" részben a High Definition Audio hangeszköz mellett van egy kis sárga 3szögben felkiáltójelem.
Illesztőprogram frissítésre azt írja, hogy naprakész. Tulajdonságokban az eszközállapotra ezt írja :
Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10)
STATUS_DEVICE_POWER_FAILURE
Mi lehet a megoldás ?
Acer Aspire V5-573G Win8.1 Pro.
-
Csocsesz75
őstag
válasz Csocsesz75 #42568 üzenetére
ITT valakinek ugyenez a problémája volt azthiszem, de angol tudás híján, guglival annyira pontosan nemtudom kivenni a megoldást.
-
veterán
válasz Csocsesz75 #42568 üzenetére
Innen töltsd le az Audio drivert, és rakd fel, remélhetőleg megoldja.
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
nofi
addikt
Hello!
Kettéosztottam az SSD-met, két oprendszerhez. Az első partíciót megkapta a Windows. Újratelepítettem, szépen eljutottam az asztalig. Amint felteszem a grafikus drivert elsötétül a kép. Újraindítás után pedig egy szürke kép fogad, amint egyedül az egérmutatót látom és nem megy tovább. Tekintve, hogy SSD-n van nincs Shift + F8, de már igazából 3x reseteltem az usb boot-ból és mindig itt akad el ezzel a hibával. CHKDSK is megvolt, de semmi
Xbox GT: nozsolt
-
veterán
válasz Csocsesz75 #42573 üzenetére
A hang, a gyorsindítás miatt nem játszódik le, mivel igazából nem állítod le a gépet.
A realtek oldalán van novemberi driver is, de nem 100%, hogy tökéletes a laptopodhoz. Többet olvasva a hibáról valakinek úgy is eltűnt, ha előbb eltávolította a drivert, majd restart után telepítette újra.
Sőt, egy helyen a videokártya driver frissítést ajánlották.[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
Csocsesz75
őstag
Ez a gyorsindítás a BIOSban van ? Mert ott nem állogattam semmit. Egy darabig volt hang aztán egy ideje már nincs.
Nézegettem a Realtek oldalát is már, onnan melyiket lenne jó, a második sorban lévőt vagy a hatodikban lévőt, mert nem egyforma méretre sem. (Gondolom a 2. soban lévő kell)
Melyik videókártyáét a HD4400 vagy a GT750M ?
[ Szerkesztve ]
-
3lm0
csendes tag
válasz szabonagyur #42567 üzenetére
Ez volt a cél, hogy majd a bios bootmenüjével tudjam kiválasztani melyik rendszer induljon. Dre most a 8-as nem indul csak fekete képernyő, bal felső sarokban villogó kurzorral.
"Unalmas egyedül a nyeregben mióta megdöglött a ló"
-
veterán
válasz Csocsesz75 #42575 üzenetére
Vezérlőpult --> Energiagazdálkodás --> A főkapcsoló funkciójának megadása --> Gyors rendszerindítás pipa
Most kipróbáltam, és tényleg csak újraindításnál van hang, amikor a gyorsindítás nem játszik.Igen a 2., a 6. csak egyben tartalmazza a 32/64 bitet
Én azt mondanám, hogy mindkettőből érdemes a legfrissebbet használni, de előbb nézzük meg, hogy enélkül megjavítható-e.
-
félisten
-
Csocsesz75
őstag
Közben frissítettem a GT750M driverét és megint eltűnt a hibajelzés, egyenlőre most jó.
Az Intelét viszont nem tudom hogyan tudnám a legfrisebbet leszedni ha kellene, mert ami az Intel vezérlőpultjából felvisz link a honlapra ott automataán nem találja meg a megfelelőt, keresgetni megintcsak káoszba vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Csocsesz75 #42579 üzenetére
Intel grafikus driver, ha később kellene.
[ Szerkesztve ]
-
v-paci
aktív tag
Korábban volt valakinek ilyen problémája, hogy boot közben, amikor pörgeti a kis golyókat lefagy a gép és csak reset után hajlandó elindulni. Írták a Fastboot kikapcsolását biosban, illetve a hibrid leállítás (vagy valami hasonló) tiltását, viszont nálam a bios átállítás nem oldotta meg a problémát, a másik funkció meg elérhetetlen volt.
Esetleg van erre valami megoldás?
"Mi kalandvágyból itthon maradtunk."
-
veterán
válasz Csocsesz75 #42582 üzenetére
Hát azt már nem tudom, hogy befolyásolja-e
-
zoli62
addikt
Azt az őszi frissítést, ami a sfc/scannow belassulását okozta, már javították?
-
veterán
válasz Csocsesz75 #42586 üzenetére
Hang van, egyből, még a zárolási képernyőn. Automatikus bejelentkezés van nálad? Azt már nem tesztelem le
[ Szerkesztve ]
-
Csocsesz75
őstag
válasz Csocsesz75 #42588 üzenetére
Most frissítettem a Realteket, megint eltűnt. Kíváncsi leszek meddig lesz jó.
Megint ott van, rányomtam a tálcán a hangszóró ikonra ahol áll a potméter és visszajött a hibajelzés.
[ Szerkesztve ]
-
Csocsesz75
őstag
válasz Csocsesz75 #42589 üzenetére
Most felraktam a linkelt, friss Intel drivert és a "High Definition Audio hangeszköz" sor el is tűnt, nincs sehol, hibajelzés sincs.
-
aclandiae
senior tag
A 8.1 telepítője miért nem megy 8GB-nál nagyobb pendriveról? 32-essel próbáltam, de már a bootnál elakad.
Ha 7-et és 8.1-et szeretnék egymás mellett látni, akkor előbb a 7 utána a 8.1 a telepítési sorrend?
-
Khan13
senior tag
-
Pinocchio23
tag
Sziasztok!
Új a laptop. Lenovo G500 I3 3110 proci, 4 Gb ram, Intel HD 4000 és Amd Radeon Hd 8570 graifkus vezérlővel. Win 8.1 op rendszer. A hiba a következő:
Rendszeresen megjelenik a hibaüzenet, hogy az Load MMdriver működése leállt. Választható funkciók hogy program bezárás, vagy hmegoldás keresése interneten.
Mi okozhatja? -
800.henrik
senior tag
Most telepítem a Win 8.1-et (frissítem 8-ról), nem baj, ha közben netezek?
A processzor füsttel működik. Ha kijön belőle a füst, nem működik tovább....
-
xxSanchez
őstag
válasz 800.henrik #42598 üzenetére
Telepítés közben nem fogsz tudni netezni, most csak letölti meg előkészíti.
Heyho.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest