Új hozzászólás Aktív témák
-
LeslieT
csendes tag
válasz KovacsD. #2743 üzenetére
Nálam is hasonló rendszer van, Baxi Nuvola Duo-Tec 24+ és Honeywell T6R. Jó hogy van más is hasonló a cipőben.
Az OpenTherm adatok a termosztátból kinyerhetőek a középső "beállítás gomb" folyamatos nyomva tartásánál előjövő menüből. Ez eddig nálam oké is, ott van remekül minden.
Pl.: [link] [6.oldal]
Pont tegnap próbálgattam, és ami problémám, hogy a "MAX SUPPLY WATER TEMPERATURE" a termosztátban nálam 80C és nem lehet állítani. Viszont nem akarom hogy 80 fokra fűtse az előremenő vizet, márpedig pontosan ezt csinálta (hiába van a kazánban 50C-re állítva)... -
LeslieT
csendes tag
Valószínűleg kikapcsolt volna, ugyanis kapcsolgatott. Pl. próbák:
25C környezeti hőmérséklet 27C beállítva -> ekkor kezdte el a vizet 80C-ra fűteni. Amikor láttam mit csinál akkor elkezdtem visszavenni a termosztáton majd lekapcsolni a szabályzást is, de ugyanúgy fűtött tovább. Majd 70C-nél a kazán lekapcsolt, kb fél perc múlva vissza, aztán 75C-nél ismét lekapcsolt de már nem indult vissza. Mintha kellett volna neki egy pár perc amire a beállítást elfogadja.
Következő próba 25C környezeti hőmérséklet 23C beállítva -> kazán bekapcsol, gyengén fűt: ACTUAL POWER: 44. Hogy ilyenkor egyáltalán minek fűt azt nem tudom, lehet egy idő után lekapcsolt volna, mert az értékek változtak, volt 50, 42, 40 is.
Következő próba 25C környezeti hőmérséklet 25C beállítva -> kazán nem kapcsol, CONTROL SETPOINT: 10, ez ok is lenne.
Tovább nem próbálgattam, mert a 75C is már szaglott a radiátorokon. Gondolom nem lenne semminek baja, de eddig még nem volt ilyen hőmérséklet a rendszerben. -
KovacsD.
újonc
Az említett adatok kinyerését nem is tudtam😬. Viszont Tegnap válaszolt a Honeywell, kértek egy pontos Baxi tipust, mert tudják, hogy egyes modellekkel van probléma a kommunikációval:/. Tegnap kipróbáltam egy Baxi luna duo-tec kazánnal. Ugyan ez a probléma. Egyszer felfűt mint a hülye. Utána csend. Nincs többé begyújtás.Várom a sztori végét:/ amúgy nagyon tuti lenne maga a termosztát, kár hogy nem akarja a jót:/
-
Egon
nagyúr
Sziasztok!
Anyum magánszálláshelyet üzemeltet. A gáz főelzáró kerítésen kívül van (az utcán a falon), ebbe valamelyik hatóság belekötött, és kell rá tenni valami dobozt, ami zárható.
Van ebben valakinek gyakorlata, hogy mit szoktak ilyen esetben alkalmazni? Pl. egy ilyen doboz jó lehet (nyilván kivágva a hátulját): [link] vagy van erre valami "gyári" megoldás?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz Real_Necro #2761 üzenetére
De nekünk nem gázórára, csak gáz főelzáróra kell...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz Real_Necro #2763 üzenetére
Igen, az van valamiért falon kívül (a gázóra épületen belül van, beltéren).
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Real_Necro
veterán
-
törölt tag
válasz Real_Necro #2680 üzenetére
Jaja...Ariston 24 dettó...kiszámoltam 28 (12 db radiátor) a hőleadók együttesen, ma csak 11 fok volt kint, de okosan raktam az előremenőmbe egy merülőhüvelyes hőmérőt, és hát egyszer már közelített az 50 fok felé...
Hát lehet nagyobb vas kellett volna? Eddig nem ment még, mert lusta voltam bekötni a kondenzátumot, és 10 fokra volt áthűlve a ház, egyelőre nem lakjuk, de azért hagytam 15 fokra beállítva... -
törölt tag
Mi az francnak az a doboz? Elzáró kart leveszed oszt cső...ilyen törvény nincs, ez hülyeség...
Egyébként meg a gáz főelzárójának könnyen hozzáférhetőnek és láthatónak kell lenni, ha föld felszín alatti akkor pedig olyan magasságban tábláznia kell a szolgáltatónak, hogy TÉLEN is látható legyen! Pl. ha tűz van könnyen zárható legyen, stb. Na viszont sem a gázosoknak, sem pedig a tűzoltóknak nem okoz problémát a kar hiány, ebben biztos lehetsz! Viszont a barmokat akik poénból lezárják - azokat már megfogja...
Na, de azt tudni hogy ahol laksz az kisnyomású, vagy középnyomású terület? Ha utóbbi akkor ott kell lenni egy nyomásszabályozónak is az elzáró után, ami a szolgáltató tulajdona - te pedig a felelős megőrzője -, és a fogyasztó kötelessége az állagának a megóvása, és a mechanikai (szabvány védőszekrénnyel) védelméről gondoskodni, mert sérülés esetén fizetsz! Nem erre gondoltak véletlenül?[ Szerkesztve ]
-
Jofi81
őstag
Törölközőszárító radiátorral kapcsolatban lenne kérdésem. Mindenhol padlófűtés van tervezve a házba, csak a két fürdőben lenne egy-egy törölközőszárítós radiátor, ami külön körről menne. Emiatt a kondenzációs kazán magasabb hőmérsékletű vizet állítana elő, amit a padlófűtéshez keverőszeleppel állítanánk alacsonyabbra. így ugye rosszabb lenne a kazán hatásfoka, bonyolultabb a rendszer és anyagköltsége is van pluszban. Megéri szerintetek két radiátor miatt egy pluszt rendszert működtetni, vagy jobb lenne egy elektromos törölközőszárító, amit igény szerint néha bekapcsolunk?
-
Caldera
aktív tag
Csak annyi, hogy az első elzáróig a szolgáltatóé a vezeték, utána a fogyasztó felel. Valószínűleg nem a mérő előtti az első elzáró, mert vagy a nyomáscsökkentő előtt vagy a járdába/útba süllyesztve van egy másik.
Ha rendes a tűzoltó figyelmeztet határidővel a hiba kijavítására, nem nem akkor írja a csekket.''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
Real_Necro
veterán
A padlófűtés előremenője nem lenne elég hozzá? Amúgy sem nagy teljesítményűek ezek a szárítók. Nyárra meg mehet bele egy elektromos patron.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Jofi81
őstag
válasz Real_Necro #2774 üzenetére
Nem tudom, hogy az a 38-40 fok mire elég, egy radiátornak elvileg ugye magasabb hőmérséklet kellene, a tervező ezt a megoldást javasolta. De nekem elég nagy pluszköltségnek és bonyolításnak tűnik ez két radiátor miatt.
-
KovacsD.
újonc
Öröm és boldogság. Megy az Opentherm😁.A honeywell bár tud a problémáról, nem foglalkozik a dologgal. Vettem egy Baxi vezérlőt, és azzal tökéletes. Igaz nem wifi, meg kábelezni kellett neki, de szépen megy.😊
-
törölt tag
válasz Caldera #2773 üzenetére
Pontosítsunk: ha fali felállás van elzáróval valszeg nincs földi elzáró, így az valóban a szolgáltatóé, a mérő előtti az a fogyasztói főelzáró! A kintihez gyakorlatilag semmi köze a kat.védelemnek...ezeket időközönkét a szolgáltató emberei ellenőrzik, meg a tábla meglétét is. Felesleges ezzel ennyit szarakodni...inkább szeretkezzetek, kiránduljatok, stb.
-
mzso
veterán
Helló!
Szerencsétlen Mofém karos csaptelepet hogyan kell szétszedni? A kar lejött, de van valami hülye díszkupak aminél elakadtam. Nagy nehezen tudom csavarni, de nem úgy néz ki mintha menetes lenne. Ha valami pattintó nyavalya lenne ahhoz meg nincs perem beakasztani semmit.
Amúgy szorul mint a veszedelem, azzal kéne kezdeni valamit
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Új gázkazán - új rendszer esetében ki milyen tisztító folyadékot használ?
Sentinel vagy Fernox?
Most már a legtöbb gyártó garanciális feltétele az új rendszer átmosása, ill. a régi rendszerhez mosatási jegyzőkönyvet kérnek és, vagy hőcserélőt, hogy ne legyen az új készülék és a régi rendszer között fizikai kontakt.
Tudja valaki, hogy ezekben a folyadékokban mi lehet? Esetleg hasonlíthat a brigéciolhoz? Csak azért kérdezem, mert ismerősöm azt tervezi inkább az utóbbit választja...új fűtési rendszere van sárgaréz osztó-gyűjtőről minden acéllap radiátorhoz külön megy a víz, 5 rétegű csövön, a kazán (Ariston) pedig presszes idomokkal szén acéllal lett összekötve az osztó-gyűjtővel. Természetesen a visszatérőben található egy Y szűrő - azután pedig egy mágneses iszapleválasztó. -
Real_Necro
veterán
válasz #27216896 #2783 üzenetére
A szénacél miatt nagyon jó minőségű iszapleválasztóra lesz szükség az iszaposodás miatt.
A brigéciol nem biztos, hogy a meleget fogja szeretni, inkább a fernox filter fluid+ protectort érdemes szűrő beépítése után használni, az megakadályozza a cső falán történő lerakódást.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
krupitomi
tag
Sziasztok!
Egy nagyon egyszerű kérdésem lenne. Idén lett kiépítve padlófűtés és új gázkazán (Hajdú HGK24) bekötve. Most úgy néz ki hogy levegős a rendszer mivel nem mindenhol melegszik a padló. Azt ajánlották hogy töltsek rá a rendszerre aztán légtelenítsem de nem igazán tudom hogy hogy is kezdjek hozzá.. Hova kössem a vizet ha megtelik a rendszer hol fog kifolyni a víz és maga a légtelenítés hogy működik. Azért nem hívom a bekötő szakit mert ő is hozza a szaki papírformát és hetek óta nem érem el... Ha esetleg valaki érez magában annyi türelmet hogy a képeim szerkeszti és berajzolja mit hova kössek, mit nyomjak (ha kell egyáltalán nyomni valamit ) és leírja lépésről lépésre mit hogy csináljak azt nagyon megköszönném!
Előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz krupitomi #2785 üzenetére
Utolsó kép az gondolom az ivóvíz osztója, a 2. képen látszanak az fűtési osztó végébe beépített automata légtelenítők, az első képen pedig elvileg a kazánba lévő automata megoldja, Szerintem minden radiátor végén kellene manuálisan légteleníteni...esetleg az lehet gond, hogy a nagyobb radiátorokat "keresztbe" kellett volna kötni a szakinak...
https://www.youtube.com/watch?v=ibGxaf6BLUM
Mondjuk én nem késsel, hanem inkább ezzel javasolom (150 Ft), de van tartályos is:
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Real_Necro #2784 üzenetére
Én cleanerről beszélek nem a protector folyadékról. A tisztítót teljesen ki kell mosatni, majd a protectorral feltölteni ami benne marad...
-
törölt tag
Elvileg a kazánba kell lennie töltő csapnak, de bocsánat most olvasom, hogy padlófűtés...
Ha nincs meg a csap, akkor a mosógép töltő csapot kellene nyitni és az ürítő csapot is nyitni, ahová a "szaki" kötötte...légteleníteni padlófűtést kézzel nem lehet, de helyesen be lett építve 2 automata, esetleg még az lehet, hogy a kupakjukat meg kellene lazítani, mert valaki lehúzta... -
Real_Necro
veterán
válasz #27216896 #2786 üzenetére
Padlófűtés, nem radiátoros.
Krupitomi:
Ránézésre a szürke flexivel van összekötve a bejövő víz és a fűtés osztója. Ott egy piros csap a jobb oldali osztón zárva, azt kell megnyitni óvatosan. A nyomást a szivattyú alatti órán látod. Mennyin áll most?A bal oldali osztón ahol a flexi van, lehet szintén el van zárva a csap.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Caldera
aktív tag
Az előre menő (felső osztó) légtelenítő alatti csonkra mi van kötve? Több az előremenő cső, mint a visszatérő. Ott lehetne elengedni a plusz vizet és körönként légteleníteni (többi kört addig kizárni). A szakinak nem sikerült az azonos színű szelepekkel szerelt osztókat összecsavarni.
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
krupitomi
tag
válasz Real_Necro #2789 üzenetére
Köszi a válaszokat! Óvatosan át fordítottam a csapot a nyomás most épp 1.7-1.8 között van.
[ Szerkesztve ]
-
LeslieT
csendes tag
válasz KovacsD. #2781 üzenetére
Az a baja T6R relés módjának, hogy nem tudja a hőmérsékletet hiszterézis alapján vezérelni. Tehát nem tudja azt, hogy pl. 23C-ot szeretnél, 22.5-nél be 23.5-nél kikapcsoljon. Helyette saját "adaptive fuzzy" logikája van, ami a beállított hőmérsékletet 1.5fokkal elérve, onnan egyre rövidebb ciklusokkal kapcsolgatva éri el a beállítottat. Csak ez azt jelenti, hogy a kazánt folyamatosan ki-be kapcsolgatja, ami egy modern kazánnak nyilván nagyon jót tesz. Egyik szomszéd fórumban viccesen azt írta valaki, hogy vajon a kazán gyártók vajon mennyit fizethetnek a Honeywell-nek ezért a funkcióért, csak ez termék tulajdonosként nem annyira vicces.
Nem értem, hogy lehet ilyen szemetet egy neves gyártónak forgalomba hozni. Az OpenTherm lehetett volna a menekülőút, de az meg úgy tűnik zsákutca. Innen is gratulálok a Honeywellnek: nagyon szép munka! -
gyvince
senior tag
válasz LeslieT #2792 üzenetére
nálam még itt van a t6....viszont be kötöttem Immergas kazánra Opentherm modra mert elvileg a AmicoV2 is azon kommunikál vele viszont le van kapcsolva a kazán biztije de ha bedugom a konektorba a Honeywell fehérdobozát le veri a fi relét de csak azt lehet el köttötem valamit?
Apple Iphone 12 Pro Max + Apple Watch Series 4 44mm, Hp Omen laptop
-
Czimby
addikt
Üdv az uraknak!
Gyors kérdésem lenne.
Adott egy Ariston átfolyós vízmelegítő, ami kicsit szivárgott a becsatlakozásnál.
(Mert valami kontár teflonszalagot használt kóc helyett)
Szétszedtem, hogy újra tömítsem és ekkor láttam, hogy a biztonsági szelep műanyag alkatrészei atomjaira vannak esve, hozzáértél elporlad kategória.
Ez konkrétan a visszacsapó szelep, része a biztonsági szelepnek.
Konkrétan ez a típus a biztonsági szelep:
A kérdés az lenne, ha a visszacsapó szelep gyakorlatilag már nem létezik az jelent-e bármi veszélyt a készülékre nézve?
Azért merül fel bennem a kérdés, mert szerintem így gyakorlatilag a keletkező plusz nyomás nem túlnyomás szelepen át távozik, hanem biztonsági szelep hiányában simán a hálózat felé.
(Meg azért mert van mégegy ugyanilyen biztonsági szelep itthon, akkor valószínűleg az is szétmállott már belül)Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
seger
addikt
Sziasztok!
Szerelők vannak köztünk? westen pulsar D kazánnal ka0csolatban lenne kérdésem. -
Real_Necro
veterán
Loctite-ot használunk, nem teflon szalagot. Persze a kóc is jó, csak (papíron) nem ivóvízhez.
Miért nem teszel bele egy másik ilyen bojler szelepet? Lehet kapott valamit, ezek is méretezve vannak.
Seger:
Mi a kérdés?[ Szerkesztve ]
-
seger
addikt
válasz Real_Necro #2797 üzenetére
Megáll a fűtés. E25 hibával. Utánanéztem, szivattyú okozta hiba. Amit találtam, a következő.
A hűtőfolyadék nem áramlik jól.A helyzet javítása:
-
Real_Necro
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest