- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
válasz Real_Necro #3451 üzenetére
elég kis rész lóg ki a fal és a radiátor között. kézzel kellene érezni itt?
viszont a termofej egésze forog (jelölt rész is, nem csak ahol a számok vannak). ez lehet gond?
[kép][ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
bogabi
senior tag
Ha kilazult a hollander, meghúzod. Ha úgy sem jó (elforog, vagy nem szabályoz), akkor legegyszerűbb cserélni. Előtte azért nézd meg a radiátorszelepet is, miután levetted róla a thermo fejet, hogy az működik-e. Lesz a szelep közepén egy kis pöcök, annak - igaz, elég erősen kell nyomni - szabadon kellene járnia: ha levetted a fejet róla, akkor nyitott állapotban lesz a szelep, ha benyomod, akkor zár.
@Real_Necro:
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
Veron
addikt
válasz Real_Necro #3455 üzenetére
Eszembe sem jutott.
Szóval a radiátor még mindig hűvös. Meghúzni szerszám híján kézzel tudom. Ha már úgy is laza akkor szedjem le és a kis pöcköt csekkoljam?
-
bogabi
senior tag
Tényleg csak találgatás: radiátornál a torló szelep meg van nyitva? Nem vagyok fűtés szaki, csak ötletek, mik lehetnek. Ha a torló is nyitott, a szelep is jó, akkor nem kering a víz (rendesen), vagy ami oda jut, az nem elég meleg.
[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
-
bogabi
senior tag
A legtöbb torló szelepet imbuszkulccsal tudod állítani, de előtte le kell venni róla egy takaró kupakot, ami a legtöbb esetben egy menetes fém kupak. Több teljes kört lehet tekerni a torlón, de lehet, hogy ez típusfüggő.
-
Veron
addikt
Ezt az alsó szelepet látom, meg a termofejet alatta a pöcökkel. Előbbi ugyanúgy áll, függőlegesen, mint a jól működő radiátorokon.
-
bogabi
senior tag
Na most lehet, hogy nagy hülyeséget fogok írni, de én úgy saccolom, hogy ezek közül valamelyik a torló ág (bal oldal?), a másik meg az előremenő (jobb oldal?, ebből megy a radiátor oldalán lévő "sarokszelep" felé a víz). Amelyik meleg, az lesz az előremenő, amelyik hideg, az lesz a torló. Ha így van, ahogy gondolom, akkor az előremenőt teljesen ki kellene nyitni, a torlón pedig addig állítani, amíg a radiátor teljes felülete meleg nem lesz (feltételezve, hogy a thermo fej és maga a radiátor sarokszelep jó). De még egyszer leírom, hogy ezek csak találgatások a részemről.
Feltételezem, hogy az alsó szelepen lévő menetes részeknek nem csak függőleges és vízszintes állása van, szerintem ezekkel lehet szabályozni az előremenő és a visszatérő víz mennyiségét, tehát lehet őket csavargatni, mint egy csapot, nem úgy működnek, mint egy golyós szelep. De lehet, hogy tévedek :-)
[ Szerkesztve ]
-
elessar
tag
Itt golyóscsapként említik, tehát negyed fordulat a teljesen zárt állapot. A hideg radiátornál legyen teljesen nyitva mindkét fele, a jól melegedőknél óvatosan apró lépésekben zárni kell az elmenő ágat. Az már eredmény, ha egyszerre kezd melegedni az összes radiátoron a bemenő oldal. További finomításokkal el kell érni, hogy a kimenetek is egyszerre melegedjenek. Ez sajnos napokig eltarthat, minden ciklust hideg radiátorral kell kezdeni. A képeden egyébként úgy látom, hogy a bal oldal nincs teljesen nyitva, de nem ismerem a csapot, nem tudom, van-e nyitott/zárt végállása
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Jelenleg egy csalàdi hàzat ami kb 29 éve épült, egy gáz kazàn làtja el a vegyes mellett a fűtést, gravitàciós a keringetés. Kérdésem az lenne, hogy mennyire célszerű/hatékony kiváltani a gázt, egy elektromos kazánra, ha egyàltalàn lehetséges 1 az 1 ben, tehàt csövek cseréje nélkül. Persze így nehéz megmondani, hogy mekkora kellhet, de egy egységnyi teljesítménynél mennyivel lenne olcsóbb/drágább az áramos?
Xbox One: bandymnc
-
senior tag
-
emre
veterán
válasz zolivissza #3467 üzenetére
Tedd hozzá: a jelenlegi árak mellett.
Ez valószínűleg a következő fűtési szezonban már nem így lesz.Áramot állítanak elő gázerőművekkel is. ha így megy tovább már nem sokáig...
"Másrészt csökkenteni lehet a földgáz felhasználását az áramtermelésben: helyette ideiglenesen újra kell indítani a szenes és nukleáris áramtermelést, és fokozni kell a megújuló energia termelését."
[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
senior tag
-
emre
veterán
válasz zolivissza #3469 üzenetére
Elmegy a szőke nőhöz a halál.
-Érted jöttem szőke nő.
-Értem?
-Érted.
-Nem értemA stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
senior tag
-
Veron
addikt
válasz elessar #3465 üzenetére
kb. 1 napja jónak tűnik a radiátor. Leszedtem-visszatettem a termofejet, légtelenítettem újra, iszapleválasztóból kiszedtem a koszt. Remélem, így is marad!
Viszont az egyik (egy másik) radiátor süvít, kivéve, ha a termofejet kissé zárom - amit nem szeretnék. Azt mondta a szaki, hogy az alsó golyóscsappal ne szabályozzak, ez esetben marad a termofej és alatta a 6 állású és hatszög szabályzó (ez lenne a torló?). Utóbbit már levettem 6ról 3ra de még mindig süvít, mint az állat. Mit tehetek ezzel?
-
-
ozark
csendes újonc
Szerintem nem kell pánikot kelteni, senkinek nem az érdeke, hogy ne jöjjön a gáz...nem mintha a fa, vagy a szén olcsóbb lenne, sőt! Paksot pedig fejleszteni kell, ha olcsó áramot akarunk (vagy egyáltalán áramot), mert a nagy részét most is vásároljuk...na és itt akkora gáz igényről beszélünk, hogy még ha mindenhol kiváltanák árammal - valami gazdasági csoda folytán -, akkor meg az áram nem lenne elég, ez biztos!
Nem beszélve arról, hogy ha kiirtunk minden fát akkor mi lesz?[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
válasz Caldera #3473 üzenetére
köszönöm, én is úgy tapasztaltam, hogy a torló zárására egyre zajosabb lesz. ellentétben a termofejjel, ami úgy vettem észre, halkítja.
mit lehet tenni, hogy halkuljon a - termofej-szabályozást kivéve? tényleg baromi zavaró.[ Szerkesztve ]
-
jansky1
senior tag
Üdv. Az esélytelenek nyugalmával írok nektek, kérek segítséget. Adott egy wolf gu-e-18 kazán. Padlófűtés megy róla meg meleg vizet állítana elő. Ma arra értünk haza, hogy nem indul. Gáz van, áramot kap. A computherm termosztát kommunikál a vevőegységgel, de más nem történik. Mit tudok esetleg még én megnézni, hátha működésre bírható? Ki-be kapcs megvolt. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
jansky1
senior tag
válasz zolivissza #3479 üzenetére
Megmondom őszintén, lehet, hogy nincs. Kb 0.5 bar. A fűtési szezon elején töltöttem fel kb 2 barra, valahol minimális szinten ereszt a rendszer. Fűtési szezonon kívül van, hogy fekszik a mutató, de attól még meleg vizet állít elő. Egyébként emlékeim szerint alacsonyabb nyomásnál is volt fűtés/meleg víz korábban.
-
senior tag
-
jansky1
senior tag
válasz zolivissza #3483 üzenetére
Köszi. Ilyennel fűtésszerelő foglalkozik ugye, nem a kazánszerelő?
-
senior tag
-
Real_Necro
veterán
válasz zolivissza #3483 üzenetére
Az én 16 éves rendszeremnél is "szivárog". Kóc tömítésnél, régebbi légtelenítőknél előfordul, hogy párolog annyit. Idén nálam is ezért át lesz mosva a rendszer, aztán töltöm fel lágyvízzel.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
jansky1
senior tag
Hát sajnos a feltöltés nem oldotta meg . Holnap megnézni egy szakember, ha minden igaz. Telefonon keresztül nem sikerült távgyógyítani.
-
senior tag
válasz Real_Necro #3486 üzenetére
Két éve a kazán alatt az egyik könyöknél lett újra kócozva, nálam azóta stabil. Valamennyi párolgás van azért itt is.
amor fati
-
zsolt008
tag
Sziasztok,
annak a kis műanyag bizbasznak mi a neve, hogy-hol lehet keresni/kapni - ami a radiátor és a tartó konzol között van, a hőtágulás okozta zajcsökkentés céljából?
köszi -
SPeti1984
senior tag
Sziasztok. Szeretném megkérdezni, hogy mi a véleményetek a Hunor Kappa 5 tagos 25kw-os öntvény kazánról? Úgy látom, hogy nagyon más öntvény kazánok már nincsenek csak lemez. Kb 125nm-es helyet kellene fűteni vele ahol kb 9 radiátor van. A gáz fűtés mellett szeretnénk úgymond tartaléknak sose lehet tudni alapon. Schiedel kemény már megvan már csak a kazán kellene.
-
emre
veterán
válasz SPeti1984 #3492 üzenetére
Nekem is hasonló van, a házzal örököltem amit vettem.
Ez kicsi, és szénre optimális, nagy fa hasábok nem férnek bele. Ezzel csak szenvedni fogsz fűteni nem, talán még a hat tagos sem elég.A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
SPeti1984
senior tag
Apumnak Viadrus U22 5 tagos van egy 200nm-es házban és ha megrakja akkor nagyon meleget lehet pillanatok alatt csinálni vele. Sajnos ez már nem kapható, ezért néztük mi a felhozatal és csak ez a Hunor van. Lemeznél vagy a Totya S27 vagy a kaloritherm SB-25 HC jöhetne szóba hasonló árban. Totya picit necces mert felső füstcsöves, így lejjebb kellene raknom vagy a lábakat levenni vagy levágni, hogy belehessen rakni.
-
SPeti1984
senior tag
Akkor inkább a Totya S28? Vagy ilyesmi árban melyiket? 285-ért tudnám megvenni+ egyéb kiegészítők.
-
SPeti1984
senior tag
Végül még találtam a Feka lemezkazánt. tőlünk nem messze gyártják. Erről van tapasztalat vagy ez is felejtős? Megnéztem durván 280-300 légköbmétert kell fűteni, ha mindenhol szeretném (1 főépület+1 vendég épület + 1 melléképület). 11 radiátor van és nem tudom a távolság mennyire fontos, de a kazán és a legtávolabbi radiátor között kb 21m van. Erre szerintetek a Feka 2-es 25kw-os elég vagy inkább a 3-as 35kw-os kellene? Adatoknál egyiknél 300 másiknál 500 légköbmétert írnak. Előbbi épp elég lenne utóbbi meg jóval nagyobb mint amire szükség lehetne.
Gondolom amit mindenképpen érdemes kérnem hozzá az a
Biztonsági hűtőkör: bruttó: 31.750,-Ft
Automata huzatszabályzó készülék: bruttó: 12 700,-Ft
Hőmérő: bruttó: 3 810,-Ft -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Viccrovat
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BMW topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest