Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
-
félisten
válasz zolivissza #3951 üzenetére
Összesen hány ajánlatot hallgattatok meg? Hány kivitelező nézte meg előzetesen?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
senior tag
válasz AxBattler #3952 üzenetére
kettőt, az egyik aztán pont a kémény miatt idejekorán visszamondta. azóta amúgy alakult a történet. kint volt az imént a kéményseprő átvenni, hát nem vette át. egyrészt közel van az ablakokhoz, másrészt a bilincseket a szomszédos ingatlanhoz rögzítették, ami miatt akár fel is jelenthetnék...
most várjuk hogyan tovább.amor fati
-
félisten
válasz zolivissza #3953 üzenetére
Ja, hogy másik társasház? Részvétem. Kire/mire vártok?
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
senior tag
-
Caldera
aktív tag
válasz zolivissza #3945 üzenetére
Ez úgy ahogy van nem jó. Kazánokra (gyártó függő) max. ~2-3m vízszintes szakasz van engedélyezve koncentrikus rendszerre. Ez bőven több és a könyököket még nem is számoltam (2m/db egyenérték). Csinálja meg szétválasztottan, a 80-as cső biztos belefér a kéménybe.
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
senior tag
-
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Nagyi Bulerus kazánja beadta a kulcsot. Már egyszer volt alaplap csere most megint az kövezkezne. Anyag + munka kb 170e Ft lenne. Néztem Hajdú kazánt horror ára lett. Ariston kazán lenne 300e Ft ért. Érdemes vagy milyen kazán lenne ami jó? Köszi.
-
emre
veterán
Ez alapján szerinted mégis mit lehet mondani? (teljesítmény, álló / fali, fűtő vagy kombi)
Keress egy szerelőt aki kicseréli beüzemeli, és szervizeli, majd az mond egy típust attól függően melyik gyár szervizese, és talán érteni is fog hozzá.
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
emre
veterán
A füstgázelvezetés jelenleg hogy van megoldva?
Társasház és gyűjtőkémény, parapet, egyedi bélelt esetleg más?Ha az új kondenzációs kazán füstgázelvezetését könnyen olcsót tehát fájdalommentesen meg lehet oldani érdemes elgondolkozni a cserén.
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
Agostino
addikt
sziasztok
azt hittem sima kör lesz jó termosztátot találnom, de úgy fest egyáltalán nem. ariston genus one kondenzációs kazonház keresek wifis, rádiókapcsolatos (az emeletre kerülne, a földszinten klíma segít rá a fűtésre) termosztátot ami üzembiztos. a vezérlője nem is kell, hogy designos legyen, inkább lenne fontos a jó telefonos applikáció, plusz a lehetőség, hogy külső hőmérsékletérzékelővel is házasítható legyen valamilyen formában.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
emre
veterán
válasz Agostino #3964 üzenetére
Vedd meg a gyárit, meg kulsö hőmérséklet érzékelőt hozzá.
Asszem Ariston Cube S net-nek hívjákJa, ez vezetékes, mivel a kazán csak a saját busz rendszerén keresztül kommunikál normálisan
[ Szerkesztve ]
-
MPM
tag
válasz Real_Necro #3926 üzenetére
Köszi az infókat! Sejtettem, hogy zsebbenyúlós lesz. Na majd meglátom...
-
Real_Necro
veterán
Én magamnak készítettem a bekötést, de pl Agrovíz sem dolgozik drágán, csak ők szerintem nem fogják annyira bonyolítani... nekem bekerült egy Cintropur NW280 elé, meg egy Honeywell motoros szelep, a lágyítónál BWT multiblokk van, valamint raktam egy leágazást későbbre, ha konyhába valami mást szeretnék inni ...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
bigdady
nagyúr
Hali
1. Ariston clas one 24 és Ariston Cares Premium 24 között mi a különbség? Valaki vágja?
2.Éti 40 éves kazánt cserélnénk. Mondjuk a régi alumínium kéményébe kéne belhúzni a turbó kémèny belső csövét ami kapásból 300e Ft állítólag, létezik?[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz Real_Necro #3969 üzenetére
hát olyan keskenyebb mint magas, és füst jön ki az egyik végén, ami szerencsésebb esetben az épülettől távolabbra esik
-
bigdady
nagyúr
válasz Real_Necro #3969 üzenetére
Azt hittem alumínium gázkémény egy fajta van.
Ez a fajta. [link]
Állítólag ebben el tudják vezetni a kondenzációs hoz való Pps cső belső csövét.[ Szerkesztve ]
-
tatomi92
aktív tag
Sziasztok,
van egy Immergas Victrix Tera 28 kazánunk Grundfos Alpha1 keringtető szívattyúval (rá van kötve a kazánra) és egy Computherm Q3-as termosztáttal (a termosztát össze van kötve a kazánnal) visszaállítva 10°C-ra, hogy biztos ne kapcsoljon be a kazán. A kazán nyári módban van, csak HMV-t szolgáltat. A hétvégén véletlen lekapcsoltam a kazánt (a lámpakapcsoló helyett a kazán kapcsolóját nyomtam meg, még nincs megszokva, mert új házba költöztünk), ezt követően a Grundfos szivattyú állandóan megy és azt csak a kismegszakítójának lekapcsolásával tudom kikapcsolni. A Computherm Q3-as termosztátot kicseréltem egy Q7-esre, ugyanúgy 10°C-ra állítottam, de a keringtető szivattyú továbbra sem áll le, hanem továbbra is megy, holott eddig (a véletlen lekapcsolás előttig) az nem ment. Mi lehet a probléma? A kazánon kell valamit állítani? Az pedig nem resetelődött, mert ugyanúgy nyári módban van és a beállított HMV vízhőfok is megmaradt.
Elnézést a laikus leírásért. Hátha tud valaki segíteni.
iPhone 14 Pro & Google Pixel 7
-
-
Mcleod
tag
Sziasztok!
Új fűtésrendszer kiépítése van nálunk folyamatban. Kizárólag padlófűtés lesz, 6, külön vezérelhető termosztáttal helységenként, melyekhez a vezérlő vezetékek kiépítésre kerültek az osztó-gyűjtőhöz.
Szeretnék tőletek ötleteket-tanácsokat kérni zónavezérlő-elektromos szelepmozgató-termosztát fronton, ami lehetőleg nem kerül egy vagyonba. Szeretném úgy megoldani, hogy lehessen valamilyen alkalmazással vezérelni az összes helységet. A biztonság kedvéért egy Ethernet kábelt elvezettettem az osztó-gyűjtőhöz, de ha wifi-n csatlakozik a hálózathoz, nekem az is jó.
Ami egyelőre biztosnak tűnik, hogy egy Ariston Genus One lesz a hőtermelő, de gondolom ennek jelen esetben nem sok szerepe van, csak tudja fogadni a vezérlő jelét.
Előre is köszönöm az ötleteket.Csak egy maradhat!!
-
emre
veterán
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Most szerelek fel nekem egy Bosch 2300i W kombi cirkó/melegvíz kazánt.
Melegvízhez kapcsolódóan van egy "komfort" és egy "eco" beállítás. komfort beállítás esetén a kazán rendszeresen bekapcsol és a benne levő kevés vizet visszamelegíti, így a csap nyitásakor hamarabb van melegvíz.
Ez az üresjárati bekapcsolás és víz előmelegítés érzésre elég sűrűn van napjában jó párszor.
Kérdés az, hogy a "komfort" fokozatnak mennyi lehet a többletfogyasztása az eco-hoz képest, illetve van-e a gazdaságosságon kívül bármelyiknek valami előnye? (pld vízkő, élettartam)
Nyáron nincsen szükségem a 20mp-cel gyorsabb melegvízre, mivel ilyenkor hideg vízben mosok kezet, de nem akarok "agyatlanul spórolni", mivel semmilyen spórolás nem fogja egy rövidebb kazáncsere-periódus költségét kitermelni.
Tehát melyik beállítás a legjobb a gépnek, illetve az élettartamot ezek hogyan befolyásolják?
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz joysefke #3980 üzenetére
Az élettartam szempontból is az Eco mód jobb (bár annyi aktiválódása aligha van, h érezhetően rontson a komfort mód, de a fölösleges begyújtások és pláne váltószelep átkapcsolások ha az is kell, sosem használnak)
A vízpazarláson (sok idő, mire megjön a meleg) azzal tudsz segíteni, h a melegvíz megnyitása után rögtön elzárod azt, és kivárod azt a 20-30 mp-et amíg a kazán fölmelegszik, csak ekkor nyitod meg újra. A komfort mód is alapvetően ezt teszi, csak anélkül, h tudná mikor lesz szükséged a meleg vízre.
-
Francesc
újonc
Sziasztok!
Kondenzációs kombi gázkazán csere előtt állunk. Ariston vagy Baxi közül választanánk (24 kW). Van esetleg vkinek tapasztalata ezekkel? Ha konkrét típust tudtok írtni, amit javasoltok, azt is szívesen veszem.
Előre is köszönöm, ha vki tud segíteni.
-
zoli03
őstag
Ötrétegű csőből mekkorát használnátok a kádhoz és a mosdóhoz? 20-as gerincről állnék fel, egy felállás kb 1 méter lenne, én 16-os csővel gondoltam. Viszont sok helyen azt láttam, hogy a kádhoz meg a mosdóhoz is 20-as csővel állnak ki.
-
bigdady
nagyúr
Hali
Van a házba beépítve egy kandalló Schiedel kémény de nincs rákötve semmi. Erre bármilyen kandallót rá lehet kötni? Ilyen olcsóbb kész, nem építettben gondolkodom Igazából azért kérdezem, mert a kémény füstcső csatlakozót alacsonyra kb 1,6-1,7 méterre magasra rakták be anno... (arról nem beszélve a padlóban nincs közvetlen levegő kapcsolat az aljzatban a külvilággal sem). Egyébként van ajánlott ilyen kandalló vagy amelyiket kerülni kell?
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
válasz Francesc #3983 üzenetére
Akik nekem csinálták tavaly előtt, Ariston és Baxi szervíz is. De egyértelműen a Baxit javasolták. Ha jól vettem ki akkor az anyaghasználat gázszelep, hőcserélő), meg a szerelhetőség, jobb moduláció miatt Baxi Luna Duo-Tec E24 ERP javasolták/lett (bár most nézem hogy akkor még 360e volt ). Azóta semmi gond nem volt vele. Sajnos a saját termosztátja elég drága...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Üdvözlöm a helyi erőket!
A helyzet, amelyben a segítségeteket kérem, a következő:
Házfelújítás, brutális átverésekkel, lehúzásokkal, ahogy azt szokás.
A jelenlegi kérdésem a padlófűtéssel kapcsolatos.
60 nm hagyományos, acélhálóra fogatott ötrétegű csöves megoldásról van szó, öt körrel.
A nagy kérdés az, hogy ennek mennyi lehet a reális munkadíja. (Az anyagokat mi vásároltuk.)Ami tehát benne kell, hogy legyen az árban: acélháló elhelyezése, a csőkígyó körbekígyóztatása és rögzítése, bekötése az osztó-gyűjtő egységbe.
Tudom, hogy nem igazán releváns, de mindez kb. 30 munkaórát vett igénybe.
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
senior tag
-
félisten
válasz zolivissza #3990 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Bár olyan nagyon nem értem. Nálunk a négyzetméterenkénti időigény max. kb. 0,5 órára jött ki: a 60 nm csőkígyót négy délután alatt, nagyjából 25 óra munkaidőben fektette le a mester.
Szerinte 6000 Ft/nm a munkadíj legalja, mert lehet az akár 10.000 Ft/nm is. Mások szerint viszont ez már az anyagdíjjal együtt értendő ár.Köszönettel: MaCS
-
senior tag
-
félisten
válasz zolivissza #3992 üzenetére
Ez akkor nagyon durva. Ezek szerint nálunk akkor 15-20e Ft-os órabérért dolgozott a szaki???
MaCS
-
scott_free
senior tag
Üdv,
ha egy hagyományos kéményes gázkazánt szeretnénk kondenzációsra cserélni, akkor terveztetni is kell, vagy csak kijön a szerelő és megoldja?
-
Dorian
félisten
válasz scott_free #3994 üzenetére
Természetesen terveztetni kell + jogosultnak átvenni a munkát.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
asdf_
veterán
Egyszerűsített csere?
-
csemberlen
őstag
válasz scott_free #3994 üzenetére
Ha nem kell a gázcsőhöz nyúni akkor nem kell terv. Olyan szaki kell akinek van jogsija erre. A kémyényről kell szakvélemény elkészülte után.
Amit asdf_ írt ez a kategória.
[ Szerkesztve ]
Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
csgy66
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Hunor HDU-5 DK T, vagy Hunor HDU-3 DK T konvektorral? A nem sok termosztátoshoz képest jó áron vannak. -
pruzsi
őstag
Üdv. Van egy 2008 as Demrad solaris kazanunk ma hideg vizet nyitottunk a csapból és levágta a fi relet.
Vegigmenten minden elektronikai eszközön de csak ez lehet a probléma kihuzva fi relé fent marad.
Elsőre érdekesnek gondoltam mi köze a kazannak a hideg vízhez úgymond .....
Szerelő ki tudja mikor jön ki.Kikapcsolt arantalanitott állapotban mit nézhetek meg rajta ami talán segít ?
Talán valahol szivárog a víz ? Esetleg valamelyik panel zarlatos ?Egyszer már volt benne fő panel cserélve az 60 ezer Ft volt . Keresgeltem a neten de alkatrészt nem találtam sehol.
Nem szeretnék új kazánt csak ha már menthetetlen ha így lenne Saunier Duval Semiatek Condens 24 tudna helyettesíteni ?
-
M0Dair
senior tag
Üdv!
Egy vizesek számára egyszerű kérdés, de én laikusként nem tudom.
A vízórámnál van a főelzáró és nincs rajta az a tekerő csak maga a csonk.
[link]A legtöbb szerelő mikor jön fogóval rágja szét és nagyon zavar, ráadásul ha teljesen elrágják akkor gondolom az egészet ki kell vésni a cseréhez.
A kérdésem az lenne, hogy erre lehet kapni olyan elzáró tekerőt külön?
Melyik fajta való rá a kék hosszabb ahogy néztem nem ilyen. Mi a pontos neve ennek?
Vagy talán érdemes csinálni egy vízelzáró kulcs szerű valamit hozzá?Segítséget előre is nagyon köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest