Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz llacee #10207 üzenetére

    Igen már beugrott és a #10074 -ben akkor is írtam, hogy gyárilag a mért elosztó+mérőhely összeszerelésnél, az egymáshoz rögzítő elemek a plombált téren belül vannak(tehát a tálca amire fel van szerelve a mérőóra, az alatt a tálca alatt is egymáshoz vannak szerelve), tehát plomba bontás engedélykérés és visszaplombálás nélkül nem is tudnád kicserélni.

    Gyártói katalógusban valóban van egy ilyen megjegyzés hogy "mért fogyasztói főelosztó lehet MI-1112, MI-2224, ..., de utána az adott mérőhely gyári listájában az opcionális listából kifelejtették és nekünk Tervezőknek kifejezetten tiltja a tervezői osztály hogy ilyen megoldást amit Te most szeretnél, csak úgy megadjunk. Hivatalosan csak a gyári alkatrészlistában, vagy opcionális listában szereplő alkatrészeket szabad használni, pl hivatalosan még a tömszelenecére is meg van adva hogy melyik típust kell használni, nem használhat a szerelő akármilyen XBS-t...

    Ezért írtam hogy problémás, mert lehet ha egy kötözködős visszaplombálós embert kapsz, lehet nem fogják visszaplombálni.

    Ezért jobb megoldás ha teljesen alá építed, vagy mellé.

    Most már látom hogy ez azért a szigetelés alatti téglába is bele lett süllyesztve és gipszelve, ezt így szokták.
    Persze a doboz sarkainál van 4 furat, ha legalább 2-őt felhasználsz +-ban az még megtartja, de ne a gyári tipliket használd, hanem rendes tégla tiplit.

    Ha mindenképp a jelenlegi 12 mod dobozt akarod kicserélni 24 modosra, az biztos hogy reg szerelővel való egyeztetéssel indul, de olyat keress aki fixen a környéken is dolgozik, hogy fejből tudja, vajon a Ti környéketeket a visszaplombáló emberek engedik-e a 24 modulosra cserét vagy nem.
    De hogy mennyit fog elkérni a plombabontás lejelentéséért, meg aztán a kivitelezői nyilatkozat kitöltéséért (ugye ha megvan bontva a plomba, már senkit nem érdekel hogy Te csak a mért elosztót cserélted, akkor is valakinek felelősséget kell vállalnia azért hogy a méretlen vezetékek előírások szerintiek, nincs áramlopás)

    Melyik terület, melyik város?

    Jaaaa....bácsonat, még az előző írásod volt a fejemben, és most visszatekerve látom hogy 15x30-ast akarsz oda berakni...és csak a rögzítést kérded.
    Persze a gipszelésen kívül, a 4 db sarki furat közül ha 2-őt felhasználsz és ügyesen szintezed be a csavarokat az összefúrás előtt, akkor az még biztosabban fogja majd fogni, de alapvetően a gipszeléssel szokták így téglába süllyesztve megfogatni, csak ugye a tiednél a doboz csak félig lett besüllyesztve a téglába ezért tűnik "kevésnek" a gipszelés.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák