- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
Üdv. Elméleti szinten kérdezném, hogy ha tele a kapcsolószekrény, de még kellene hely, milyen lehetőségek vannak a bővítésre?
Bal alsó sarokban van a betáp, így oda, arra a 4 helyre nem lehet tenni már semmit. De pl. van az inverterhez Smart Meterem, azt is szeretném beszereltetni majd. Lehet, hogy az analóg kaputelefont is cseréltetném egy okosabbra, annak, amit kinéztem, szintén 4 DIN-es BUS-os tápja van. SZóval kéne még hely. De ide a jelenlegi mellé még egy doboz nem igen fér[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
"Ha a szekrény magassága megvan..."
Mármint a polc és a szekrény teteje közti távra gondolsz? Ez 698mm. Plusz még az a pár centi, amennyit felfelé a kivágáson benyúlik a kapcsolószekrény. A szekrény fölött amúgy gipszkarton álmennyezet van, a franc tudja, hogy az is ki van-e vágva vajon, vagy addig azért már nem ér fel.
Vagy a kapcsolószekrény magasságára gondoltál? Ha minden igaz, az 600mm. Talán Ilyen szekrény van most. Legalább is az van ráírva, hogy EC 60054. -
Gabesz87
veterán
Rendben, köszi a segítséget. Szerintetek ezt, ill. a munkadíjat Fundamenta lakásfelújításra el lehet számolni? Mert akkor nem kérdés, tuti megcsináltatom.
-
User_2
tag
mintha az AC túlfeszvédők ára csökkent volna.
jól látom vagy csak képzelem?
vannak üzletek, ahol még régi ismerős magas árakon kínálják, máshol lényegesen kevesebb pénzért.mi lehet az oka?
tényleges gazdasági okok ?
hamisítványok lepték el a piacot? -
User_2
tag
válasz csemberlen #10412 üzenetére
conrad 82eFt
daniella 40e ft
techniqshop 24eFt------------------
de általánosan is, pl "túlfeszvédő 4P" -re is furán alacsony árakat hoz googleremélem jól linkeltem
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz csemberlen #10410 üzenetére
Elvileg EZ u.a. amit ti is linkeltetek itt nekem. Nem csalás nem ámítás, 15.000 Ft. Máshol is ilyen 24-25e.
-
PROTRON
addikt
válasz Gabesz87 #10417 üzenetére
Azt irja ott hogy rendelhető, szal csak ovatosan, nekem.villanyszerelő cegkent, akik tavaly azert nem 2 fillert otthagytak a Schracknal, meg nekunk sem adja ilyen olcson a gyarto hivatalos webshopja ceges mennyisegi kedvezmennyel egyutt sem...de ha dikerul ennyiert elcsipni, akkor jo vetel.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Villanyszerelői képzést keresünk, és a Focus illetve az Oktáv oktatóhelyek jöttek szembe, mint opciók. Van valakinek tapasztalata ezekkel? Ajánlottak?
-
longwild
aktív tag
Elnézést, helyesbitek: elektromos padlofutes, mint komfortfutes a cél
Milyen az a földelőháló?
Egyik termék leirasa igy szol:
"A felső réteg ennél is fontosabb feladatot lát el. Biztosítja a kábelek közötti hővezetést, mechanikai védelmet nyújt a sérülések ellen, illetve teljes felületű földelést és árnyékolást biztosít a biztonságos üzemeltetés érdekében"Azaz ez gyarilag tartalmazza a földelőhálót?
szoftver szakmabeli && Beverly250
-
-
RandomName
senior tag
Van valakinek tapasztalata Gira E2 szerelvénycsaláddal? Az érdekelne igazán, hogy a kapcsolók az idehaza megszokott módon működnek, vagy a billenő mindig visszaáll alaphelyzetbe?
Illetve, hogy a csillárkapcsoló belülről az 105 vagy 2*101?"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
csemberlen
őstag
válasz RandomName #10426 üzenetére
Mért állna vissza alaphelyzetbe? Raktunk már fel párat.105 re nem emlékszem
Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
RandomName
senior tag
válasz csemberlen #10427 üzenetére
Mert pl az általam látott E22-es sorozat visszaáll.
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
csemberlen
őstag
válasz RandomName #10428 üzenetére
Oké, azt nem szereltünk, E2 nem áll vissza, emlékeim szerint a 105-ös az nem 2 db 101-es. Ha valami speckó célra kell akkor vegyél 102, vagy 106+6ost. Persze folyamatosan változtatják, pont tegnap vettünk párat, és a rugós dugaljon sikerült javítani, a vezeték bontó gombnál.
Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
RandomName
senior tag
válasz csemberlen #10429 üzenetére
Köszi.
Ilyen semmilyen helyzet, annak idején Livol-ra lett tervezve a lakás, most a megrendelő kitalálta, hogy inkább Gira kellene, meg pár változtatás...
De ahogy most alakul lehet Tem modul edge lesz belőle.
Teljesen ehh.... érzésem van."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
Elims
veterán
Nagy kérdésem lenne..
Melyik az a kapcsoló,amelyikkel meglehet csinál a 2 különböző fázisról két különböző izzó kapcsolását? (Nulla közös,egy fi relén vannak.)
Létezik 102-es kapcsoló két billenővel? (Persze ekkor a nulla helyére is egy fázis kerülne.)
Vagy inkább 2db. 101-es és kész.? -
RandomName
senior tag
Létezik több szerelvényben olyan, hogy a 105 az 2*101.
régi Niloé, talán Efapel, stb.
Modulból/Bticino-ból/Mosaicból meg azt raksz össze amit akarsz. Egy klasszikus szerelvény 2 modulnyi náluk.
Modulból:
Veszel egy szerelőkeretet, Pl NM21 Veszel bele 2db 1modul méretű kapcsolót pl 101-et SM10 Meg billenőt Pl TM11, Meg egy valamilyen keretet. Pl OL20PW[ Szerkesztve ]
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
PROTRON
addikt
válasz csemberlen #10434 üzenetére
Szerintem 3 fázisúban gondolkodik és tényleg 2 eltérő fázison érkezik és menne tovább a delej amiket egyszerre szeretne kapcsolni...de ezt csak sejtem...
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Elims
veterán
Köszönöm!! :-)
Ez lesz a befutó!RandomName: Szerintem nagyon sokan nem hallottak ilyenről!!
Tavaly több -valóban- profi villanyszerelő azt mondta,hogy lehetetlen 2 pólusú dupla kapcsoló.Azaz egy kapcsolóban 102x2.
Ezzel a megoldásoddal viszont (talán?) megoldható.Szerk.:
Csemberlen: Igen,persze.Maga a rendszer 3 fázisú,de a világítási körön egy lesz.1p fi relé,25a.Az megsorolva 8 kismegszakítóra (13a).
Azokból az egyik x lámpát működtet,y meg a másikat.Ezt szeretném egy kapcsolóban.
Köszönöm a kérdést!![ Szerkesztve ]
-
tyielow
aktív tag
Hát ezt a symalen cső vásárlást megbántam mint a kutya aki 8-at kölykezett.
Az 50-est visszatekertem, felraktam makertplacere. A két kisebbikkel még tudok kezdeni valamit, de hát botrány vele dolgozni egy gégecsőhöz képest A legkisebb 16/12-es nagyon jól használható, azt adom, de a többi...YouTube: toty1ka
-
draco31
veterán
Hello!
Kismegnél mi az eltérés Schneider-nél, hogy C16 vagy B16?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
peternac
tag
-
angyalpc2
aktív tag
Szomszéd öregasszony lakásában a fürdőszoba konnektor tönkrement. Egyik kiégett, másik melegszik.
Mosógép van rákötve. (OMG)
Panelház épült 1977 alu vezeték, földelés nagy eséllyel biztos nincs. Igazi halmozottan hátrányos helyzet.
Öregasszony csóró....vezetéket falban nem cserélünk(nincs lehetőség feltúrásra)
Nem bontottam még meg...(hozzá nyúlni se szeretnék, mert ilyenkor derülnek még ki dolgok, de ha nem csinálja meg valaki, kigyullad)
Remélhetőleg elegendő egy kis visszavágás újra kötés
Kérdés milyen konnektort vegyek hozzá, amibe jó lesz az alu vezeték.
Olyan 1-2 e Ft
Vagy maradjon az régi ősrégi konnektor?
Ha nem elég a visszavágás, hanem elég szar vezeték mivel tudom megtoldani? Létezik wago és alu paszta, jó lehet?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest