- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cOxeR
Ármester
válasz PROTRON #9950 üzenetére
Jogos, így érthetően félrevezető volt a leírás, pont úgy van ahogy írtad, van egy kültéri doboz - nem plombált amiből tudok legálisan csatlakozni. Eszembe nem jutott áramot lopni, nem is hiszem, hogy ez fórum téma lehetne.
Nekem sose volt “hülye” Fi relé esetem… így nem is értem azt aki inkább kihagyja. A mostani hosszú nyomvonal esetén is van. Ez egy egy egységben levő levegő/viz hőszivattyú - medencéhez, nem írtam ezt se pedig kellett volna, nincs semmi beltéri része, fokozatosan terhel.
Ami miatt az új nyomvonal létesítését “kerültem” az azért van mert a házban van egy elosztó, onnan ágazik szét minden, itt vannak a Fi-k, meg T1/T2 túlfeszültség levezető, meg a “sok” kismegszakító a külön köröknek. Tehát ha új nyomvonal a kinti dobozból, akkor ott nem lesz túlfesz védelem, mert ebből a szekrényből nem tudok nyomvonalat vinni már. (burkolat/fal sokmindent kellene bontani) Van persze 1 fázisra is kombinált megoldás… csak 30k-t költeni miközben van védett nyomvonalam, ami önálló modul fázisonként cserélhető betéttel, nem ilyen kombinált eldobós megoldás.
7A azért nem a világ vége fogyasztó, főleg mivel lassan épül csak fel, szerintem ezért mondta a villszerelő is, hogy nem kell neki a dedikált nyomvonal. Most ránéztem - igaz nincs nagy terhelés alatt - 2A folyamatosan megy azért, 19 óra óta stabil 229V. [kép] (a keringető szivattyú megy éjjel állandóan fagyveszély miatt) 232V körül van a másik merőm.
Mi számít kritikus feszültségesésnek amúgy?
Illetve amiről senki nem irt, semmit, vesztek vele fűtési teljesítményt?[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
Bocsánat, akkor félreértettelek... úgy értelmeztem hogy jön a 1,5-es betápod, amit a hőszipka gyártó ajánlása miatt 2,5-ös vezetékkel hosszabbítottak meg a hőszivattyúig... mert az szigorúan TILOS! Mert egy szerelés esetén feltárt kábelnél minden szerelő joggal feltételezheti, hogy az odáig jövő vezeték előtte is mindenhol legalább azonos, vagy nagyobb keresztmetszetű...
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
cOxeR
Ármester
Reggel 7 óra óta megy a hőszivattyú, volt reggel ház felfűtés, főzés, 7,2 kw csúccsal, ma egy ingadozás sem volt még egyik ponton se. Eszköz előtt előző 24h: [kép] - nem értem továbbra se ezt a tegnapi alacsony feszültséget, szolgáltató oldalról volt 10V esés, de az akkor se 209V.
Auto töltés is volt tegnap napközben (3 fázis 11kw) ott nem mutat semmi változást, napelem is délután kezdett feltölteni, de az sem esik egybe az eséssel.[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
Kocsiban lesz( nyílván erre rájöttetek már). Kell majd egy 35A-es bizti a 12VDC > 230VAC 2kW inverternek. Az erősítőnek 40A, plusz van még egy 15A a 120W-os QC charge port felé. Ez így 90A, de gondoltam hagyok rá biztosítást. Szét lehetne bontani ugyan, hogy mindegyik fogyasztónak külön vezeték, de úgy gondoltam praktikusabb/esztétikusabb ha akksiról beviszek egy vastagabb kábelt a műszer fal alá és ott leágazok egy ilyesmivel:
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Vartanus
őstag
válasz csemberlen #9922 üzenetére
Köszönöm a választ és a többiek segítő hozzászólását is
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
gorbep
senior tag
Ebben az esetben szerintem valami szolgáltató probléma lehetett... Azért néha nézz rá, hogy nem szakad e be a feszültség...
Ha valahol kötés hiba lenne, azt az autótöltő hamar "megtalálja"... nagy terhelés hosszú ideig... előbb utóbb színe vagy szaga lesz...
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
-
cOxeR
Ármester
válasz PROTRON #9957 üzenetére
Ampert nem ír ez sajna, de persze számolni számolható van fogyasztás/feszültség. Arányaiban kijön a növekedés de mivel ez egy önszabályozó eszköz így még nehezebb számolni, mert össze kellene vetni épp hány 100%-on üzemel az eszköz. Okos marketing turbo üzem 120%-os teljesítmény… smart üzem maga szabályozza 40-100% között, meg van egy silent, de az se egy fix érték.
Azt látom kb, hogy ha 230V körül vagyok akkor 1000-1100w-ot vesz fel, ha 220V körül akkor 1050-1150w körül.
Látok emelkedést a fogyasztás értékekben ha csökken a feszültség. -
4D4M
aktív tag
-
Hulk24
aktív tag
Sziasztok!
3 fázis van! Szeretnék ampert emelni, ehhez szükség van reg. szerelőre? Hajdú-Bihar megye.
-
leikomessi
aktív tag
válasz E.Kaufmann #9919 üzenetére
Köszönöm szépen a választ és neked is, Hulk24!
Nézelődöm, a vélemények és az árak annyira nem meggyőzőek, főleg, hogy 2 db-ra is szükség lenne.
Még az IKEA DIRIGERA Hub-on is elgondolkodtam, bár vannak ott is vélemények amik nem túl fényesek. Elvileg már ez is tudja, hogy áramszünet esetén mit csináljanak a lámpák. -
Lavar
aktív tag
Szia,
kicseréltettem a kismegszakítókat meg a kötéseket (nem mindet fotóztam, de mindenhova wago+paszta került), így már jobb azért, mint a csoki, meg a 16AC XBS?szerk.: Ja, és közben kiderült, hogy a konyha egy áramkörön van a szobával, szóval a klímának majd külső kábelcsatornában külön áramkör kell majd, mert így lehet kevés lesz a 10A mindenre, de azt majd jövőre intézem.
[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Van közöttetek led szalag "szakértő"?
Néhány led szalagot már összeraktam vezetékes toldással, van olyan RGB szalagom, amely 10+ éve tökéletesen működik.
Haverom megkért, hogy segítsek dekorációs, távirányítós, beltéri RGB világítást összerakni. Mindent egy helyen vett meg az igényei szerint: 2*5m szalag, táp, távirányító vevőegység (és persze maga a távirányító).
A kivitelezésnek így kellene alakulnia:
táp és távos vezérlő -> 2,5m szalag -> 2m vezeték -> újabb 2,5m szalag.
Ledmaster Premium szettet adtak neki, 3 vezetékes cucc, tehát GND, +12V és egy zöld szál, „D” jelöléssel ami gondolom a vezérlés lenne. Sajnos a toldáshoz nem adtak semmi szerelvényt, azt mondták nyugodtan forrasszuk össze.
6*0,22-es riasztókábelem volt itthon, kettesével össze fogtam őket, tehát megvolt a 3 szálam nagyjából 0,44 m2-es réz sodrott erű vezetékkel. (A gyári kis csonkok a csatlakozóknál semmivel sem vastagabbak, ráadásul valami alu ötvözet.)
A régi jó csehszlovák cínező pisztolyom van, azzal készítettem a toldást.
Szóval ezek történtek:
- felragasztottam az első 2,5 métert, levágtam méretre, összedugtam a táppal, tökéletesen ment.
- rá forrasztottam a 2m vezetéket, a másik végét szétválogattam, hogy ne legyen zárlat, tökéletesen ment.
- rá forrasztottam a második 2,5 métert is, bekapcsoltam. Az első szakasz tökéletesen ment, a másik vibrált minden színben, távirányításra nem reagált.
Ellenőriztem a forrasztásokat, nem volt zárlat sehol, az érszálakra zsugorcsövet is tettem.
Hallottam, hogy vannak olyan led szalagok, amelyek feszültség változásra reagálnak, az alapján állapítják meg a kívánt színt. Gondoltam hátha stabilabb lesz a fesz, ha a led szalag 2-t is a tápcsatlakozótól táplálom meg, tehát mindkettő ugyanoda csatlakozott, annyi különbséggel, hogy a másodikon még mindig ott volt a bő kétméteres riasztókábel.
Szóval ezzel a "csillagpontos" kötéssel ez lett az eredmény:
- az első szalag tökéletesen megy, amíg nem csatlakoztatom a másodikat is;
- a második becsatlakoztatásával, az első is lefagy épp azon a színen amire állítva volt, a második (a vezetékes) pedig beáll fix fehérre.
- ezen a pontot teljesen lefagy a rendszer, nem reagál semmire a távirányítón.
Mi a gond?
A riasztókábelben indukálódik némi feszültség és megváltoztatja az értékeket amelyek szabályozzák a színt? Vagy mégis mi történik?
Mit használjak riasztókábel helyett? Gondolom UTP sem lenne jobb… Vegyek hozzá pár méter hangszórókábelt? Vagy 3 x 0,75-ös sima áramkábelt?
Illetve lehet már meg is döglött a második szalag? Igyekeztem nagyon óvatosan felragasztani, nem gondolnám, hogy megsértettem a pici alkatrészeket a szalagon, de ha ez meg is történt volna, akkor is csak azt a néhány centis szakaszt nyírná ki a sérülés, nem az egész 2,5 métert…
A nagyobb gondom az, hogy ugyanezt a konfigurációt meg kell ismételnünk egy másik falon, de ahhoz hozzá sem fogok, amíg ezt meg nem oldom.
Azt sem tudom hogyan működik ez a 3 vezetékes szalag. Eddig csak 2 vagy 4 vezetékeset használtam, mind működik évek óta hiba nélkül.
Kérném segítségeteket a dologban, mert nem sok ötletem van már.(Feltettem a kérdést a ledes topicban is, de hátha nektek is van tapasztalatotok ilyesmivel kapcsolatban...)
-
v.attis
őstag
válasz csemberlen #9968 üzenetére
Ez annyiban irreleváns, hogy szétvágás előtt felcsatlakoztattam a tápra a 2 x 5 méter szalagot és mind működött rendesen.
Onnan kezdődik a baj, hogy kábelt illesztek a rendszerbe.Mit javasolsz? 3 x 0,75-ös áram kábel jó lehet?
-
4D4M
aktív tag
válasz v.attis #9967 üzenetére
14,4W-os szalag esetén 6A szeretne folyni ha 1 pontos megtáplálással szeretnél 5m-t megoldani. Tehát 4.5m (szumma 9) vezeték végére már csak 10V-od lenne és még át sem keltél a szalagokon. A leírás alapján gyanús a szűk keresztmetszet.
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
v.attis
őstag
Közben találtam egy cikket, ahol a matek szerint akár 2 négyzetmilis vezetéket ajánlott lenne használni. Ezt azért problémásnak találom, már csak a merevsége miatt is.
Javíthat-e a helyzeten, ha a két led szalag szakaszra kb középen forrasztom át a vezetéket? Tehát az egyes szalag közepéről viszem a vezetéket a kettes szalag közepére? Mivel ez számomra is könnyebben hozzáférhető, megkockáztatnám a másfeles vezeték használatát. (Illetve meg tudnám oldani a második szalagnak saját vezeték kiépítését közvetlenül a táptól is, de az meg már legalább 4,5 méter lenne...)
Egyébként mekkora lehet magának a szalagnak a vezetőér keresztmetszete? Mivel gyári állapotban simán jó volt 10 méteres hosszban is...
[ Szerkesztve ]
-
llacee
őstag
Sziasztok, kis segítséget szeretnék kérni
Beadtam online felületen egy teljesítmény bővítési igényt 3x16A -> 3x25A-re.
Családi ház Budapest, a szerkény fél éves az óra új (napelemhez szabványosítani és három fázisra bővíteni kellett.)
Megjött az MGT, aláírtam visszaküldtem, az összeget befizettem.Erre ma jön egy hiánypótlás, hogy a csatlakozási dokumentációt nem mellékeltem és kéne a regszerelői nyilatkozat is.
Nem értem, korábban aláírás és fizetés után az EON jött ki és cserélte az óra alatt a megszakítókat, most már ez nem így van?
Én fizessek még a 140eft felett egy reg. szerelőt a cseréért?
-
v.attis
őstag
válasz csemberlen #9973 üzenetére
Rendben megpróbálom. Köszönöm!
4D4M, neked is köszönöm!
-
v.attis
őstag
válasz csemberlen #9973 üzenetére
Ja, mégvalami!
Ez a 3 vezetékes led szalag teljesen párhuzamos felépítésű ugye? Tehát tökmindegy hova forrasztom a kábelt. Lehet ezzel is tudok spórolni legalább 2,5 métert.
Csak azért kérdezem, mert a szalagon van nyilazás.
Olyan mint az alábbi képen:[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz v.attis #9975 üzenetére
Ne azon a 2,5 * 200 hufon spórolgassunk szerintem, tessék átláthatóan csinálni, a tápvezetéket elágaztatni és rendesen mind a kettőt a "szalag kijelölt elejéről" bekötni.
Az ilyen közbenső forrasztgatások meg egyéb társaiknak csak az az eredménye hogy 2 év múlva kapsz egy szentségelő telefont ha valaki más szeretne javítani rajta.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
adamkaa777
senior tag
Sziasztok . Van egy olyan problémám hogy az egyik konnektor terhelés alatt elkezdett sercegni illetve néha szikrázni ha bedugok pl egy hosszabbítót . Szétszedtem meghúztam amit tudtam égésnek nyoma nincs. Mi ilyenkor a teendő ? Cseréljem le az aljzatot ?
El. Psy. Congroo.
-
v.attis
őstag
Passz. Szerintem sima RGB. Mivel nagyon gagyi a fehér színe, ezért megkockáztatom, hogy nem RGBW.
Közben annyit kikerestem a neten, hogy valószínűleg 5050 ledes, és 30led/m.
Valamint gyárilag toldható a gyárilag szerelt apa/anya csatlakozóival. Ezen felül, a mindkét végén megtalálható csatlakozók mellett lóg rajtuk egy fehér-piros vezeték, csatlakozó nélkül, blankolás nélkül. Gondolom ez a két végéről történő megtáplálás miatt van, de mivel vágás előtt tökéletesen ment 5 méter egyben, megkockáztatom, hogy nem kellene még egy tápot rá illeszteni csak azért, mert 2 métert kábellel hidalok át.
Valójában már csak a vastagabb vezetékben bízom. Más ötletem nincs. A harmad ennyiből összerakott AliExpress készlet évek óta megy, egy kiszuperált rádió tápkábel van bele toldva....sosem volt vele gondom. -
PROTRON
addikt
válasz adamkaa777 #9978 üzenetére
a sercegés az már hiba, de a kezdeti szakaszban nem feltétlen van égés nyom.
Alu vezeték?
Mert valszeg csak fel volt lazulva a kötés.
Az aljzat típusról semmit sem írtál, nem raktál fel fotót, így nem tudjuk értelmesen nyilatkozni egyik irányba se.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
peternac
tag
bárcsak én is itt tartanék...
én szivesen fizetném még a regszerelőt is (amúgy sztem ha azt írják h kell, akkor kell )
idén január 6-án adtam be online a bővítési igényt 3x16-ról 3x32-re
azóta semmi
telefonálás után azt igérték, hogy megsürgetik a dolgot...
Bp, volt ELMŰ terület
napelem éves szaldó miatt idén jó lett volna, ha kész
most nem tudom, hogy mi lesz, ha átcsúszik jövőre a bővítés
marad-e az éves szaldó vagy nem?
amúgy röhej ez a banda, még az 5ezer kötbért sem küldték (30 napon belül kellett volna MGT-t küldeni) -
-
PROTRON
addikt
válasz peternac #9981 üzenetére
Az 5000 kötbért akkor küldik, ha emailben emlékezteted őket arra hogy héló nem válaszoltatok időben.
Bp melyik kerülete? Csak hogy képben legyek hol csúsznak meg ennyire az igénykezelések.#9982 llacee
Azt írod előző hszedben hogy "szerkény fél éves" mert szabványosítani kellett.Pest megye?
Ki csinálta a szabványosítást? Mert akkor arról ki kellett állítania egy kvitelezői nyilatkozat és csatlakozó műszaki dokumentáció papírt. Ezt kérik most. Amit akkor kiállított a reg szerelő.
2021 október óta érvényes, új típusú mérőhely dobozba lett telepítve a mérőóra?Mert ugye reg szerelő bontotta a plombát igaz?
Mert ha csak úgy levágta a mezei villanyászod anélkül hogy telefonon reg szerelő bejelentette volna, akkor az súlyos ügy.Ha megvan a korábbi nyilatkozat, hívd fel az illetőt hogy adminisztratív okokból kellene egy olyan példány, ami az MGT utáni dátumra szól. Van aki jó fej és kiállítja ingyen, van aki azt mondja hogy kiszáll a helyszínre lecsekkolja nehogy megszívassák és elkér érte mondjuk 25k hufot.
Minden MGT után kérik, hogy egy reg szerelő ellenőrizze le az aktuális helyzetet.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
llacee
őstag
válasz PROTRON #9983 üzenetére
Budapest 16. kerület
Utána kerestem a képeim között, most ahogy irtad.
A szekrény szabványosítás és az 1F->3F bővítés új mérőhely kialakítással 2022.06 készült el, erről meg van fotózva a kivitelezői nyilatkozat, de ez még a 3x16A-ről.
Idén nyáron lett a készre jelentése a napelemes éves szaldós rendszernek és akkor kaptam új órát.
Mindent hivatalosan csináltattam számlával stb, ezért is van most meg az akkori nyilatkozat.Akkor elég, ha a múlt évi reg szerelős nyilatkozatot mellékelem vagy kell új? Mert a régi még nyilván nem a mostani igényelt amperről szól, de az MGT pedig igen..
De bonyolult ez és elnézést, ha offtopic kicsit.[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
Teljesen okés a kérdésed.
Sajnos újat kell íratni, ahogy írod nem csak a dátumnak kell az MGT utáninak lennie, de az amper értéket is frissíteni kell, valamint a felső részen az ügyszámot.
Pont azért kell ez a körülményeskedés, hogy utána ne legyen vitás helyzet elírások miatt.
Szerintem hívd fel az eredeti kivitelezőt, de az durva lenne ha 140k-t elkérne az új papír kiállításért...lehet azért megnézi hogy minden rendben van-e és a kávé mellé elkér egy kiszállási díjat...Rendszeresen beszélek EON tervezői részlegével és a belső tapasztaltaik miatt mondják hogy muszáj ennyire számon kérniük, mert baromi sok a kókler.
Tehát hiába van bent a rendszerben hogy nálad új szabványos mérőhely van, ami akár 3x32A-ig is megfelelne, akkor is kell nekik az "igazolás" hogy valaki az aktuális folyamatban ezt leellenőrizte. Akkor is ha valójában nem történt sem plombabontás sem vezetékcsere, sem újra kötés...[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
cOxeR
Ármester
válasz peternac #9981 üzenetére
Mivel hónapok/évek óta küzdök velük, mert soha semmit nem tartanak be, ezt így bemásolom Neked, a 3 napja kapott levelem egy részlete - telibe lesz@rják mikor mire adnak választ, meg igazából azt is, hogy mit, nincs felelősségük semmiért, illetve ha a fogyasztóvédelem elmarasztalja őket akkor sem fogadják el a döntést, csak ha peres eljárást kezdeményezel. Én 1 hónapot buktam a napelem termelésemből és össze vissza válaszolnak/van amire 2-3 különböző választ is küldenek. Azt se tudják merre van arccal előre…
“Az egyetemes szolgáltatás változására vonatkozó 217/2022. (VI.17.) kormányrendelet alapján újabb kötbér moratórium lépett érvénybe a 2022.06.18-2023.12.31. időszakra vonatkozóan. Az egyetemes szolgáltatás változása miatti, a szolgáltatóra háruló többletmunkák miatt a törvény mentességet biztosít a garantált szolgáltatások megsértése miatti kötbérfizetés alól.” -
peternac
tag
pojén: ezt most küldték ki nemrég nekem nov23-án
"Tájékoztatás az Elosztói Engedélyes garantált szolgáltatásairól"
Tisztelt Ügyfelünk!
Tájékoztatjuk, hogy a villamos energia felhasználási helyén területileg illetékes Elosztói Engedélyes garantált szolgáltatásokról szóló tájékoztatóját az alábbi oldalon tudja megtekinteni.
...
akkor erről ennyit -
válasz adamkaa777 #9978 üzenetére
Én biztosan cserélném, nem egy ökör ára egy pl Asfora aljzat (igaz nem is a tartósság mintaképe, de pár évig jó lehet még) de lehet a hosszabbítót is cserélném vagy újradugvilláznám (és nem bíznék a hosszabbítónál a kábelek színében hanem kimérném, hogy minden oda van-e kötve ahová kell).
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
tyielow
aktív tag
Házfelújításnál van egy ideiglenes kiselosztónk. A téli temperálás miatt berettyintetem 3 elektromos konvektort (sok a pára, meg kötni kell a falazsánál az anyagnak). Több mint 1 éve vettem egy Shelly 3EM-et, gondoltam itt az ideje berakni. Beraktam egy másik kiselosztót, abba gányoltam be a fogy.mérőt. [kép] [kép] A problémám az, hogy nem mér! Wifi rendben, zöld a LED is, társítottam az apphoz, IP címmel is elérem, de minden adat 0. Frissítettem firmwaret, rebootoltam a kütyüt. Megnéztem, hogy az egyik áramváltót megfordítottam, hátha az a baj, de úgy sem változott semmi. Hivatalos supportnak nem írtam, de amit találtam, az lenne a válaszuk, hogy rosszul kötöttem be. Elvileg ez a bekötés. Gyakorlatilag jön be a 3L+N. Hely hiányában felpattintottam a sínre adapterbe 3 db 221-es Wagot, azzal vittem tovább a kiselosztóba a betápot. Innan ágazik le a shellynek a 3 fázis betáp. A gyűrűket pedig a továbbhaladó madzagokra tettem. 3f km-et nem raktam a shelly elé, de ettől függetlenül úgy gondolom működnie kéne. Mit nézhettem be?
YouTube: toty1ka
-
313313
addikt
válasz tyielow #9994 üzenetére
Nagyobb gyártók se jelzik ki(illetve max azt, hogy jobbos helyett balos a forgás, az áramírányokat meg ellenőrizni kell, ahogy az áramhoz tartozó feszültségeket is...) (Deye-nél pl az se biztos, hogy a 3 lakatfogót egyformán kell kötni, más a vezeték színezése...)
Ha összeraksz egy áramvaltós mérést, leellenőrzöd az áramváltók írányát, a vezetékeket, hogy jó helyre van-e kötve. Aztán kapcsolsz/kapcsoltatsz terhelést és nézed programmal, hogy azt mutat-e, amit kell...Szerk: ha össze vannak keverve az áram és feszültség párok, egyforma terhelésnél pont kioltja egymást a három fázis és 0kw lesz a fogyasztás.
[ Szerkesztve ]
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
astrojoe12
tag
Sziasztok!
A villanyóra előtt van egy főkapcsoló, amit a szolgáltató épített be. A villanyóra után szeretném külön leválaszthatóvá tenni a lakást és a műhelyeket. Három fázis van. A lakásban 10-16A, a műhelyben 25A biztosítékok vannak külön-külön Fi-relével.
Hány amperes leválasztó kapcsolót vegyek a lakáshoz és a műhelyhez?
Érdemes 3 pólusos helyett 4P venni, ami a nullát is megszakítja?
--------------------------------------------------------------
A villanyóra után van 5db fővezetéki sorkapocs, innen ágazik ketté a lakásba és a műhelybe és ide van kötve a T1-T2 túlfeszültség levezető.
A villanyóra után, közvetlen a fővezetéki sorkapcsok elé érdemes főkapcsolót beszerelni, vagy elég lesz a két szakaszoló a műhely- és lakás elosztó előtt?
Köszönöm a segítséget!
"az igazság még ennnél is nyomasztóbb. A világ vezetői nem elég okosak, hogy olyan gonoszak legyenek, ahogy azt hiszitek..."
-
lappy
őstag
válasz astrojoe12 #9996 üzenetére
Egy 20 es egy 32A vegyél socomec pl az nem drága
Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
4D4M
aktív tag
válasz astrojoe12 #9996 üzenetére
Érdemes 3 pólusos helyett 4P venni, ami a nullát is megszakítja?
~
Mivel nem mondtad el, hogy milyen plusz szolgáltatást vársz a kiegészítő megszakítóktól, ezért nem nagyon lehet erre sem A-t vagy B-t mondani. A különválasztást az építményekben külön külön jelen lévő Fi-relék és kismegszakítók is megvalósítják.
Gyanítom, hogy valamelyik nagy gép a műhelyben nem lágyindítással indul és lemegy a B32-es szolgáltatói kismegszakító, ezen nem feltétlen fognak javítani a most beépítendők sem.A villanyóra után, közvetlen a fővezetéki sorkapcsok elé érdemes főkapcsolót beszerelni, vagy elég lesz a két szakaszoló a műhely- és lakás elosztó előtt?
~
Ha nem akarsz munkát végezni az adott szakaszon, akkor mindegy, hogy elé vagy mögé teszed, de ezt megint a remélt funkció befolyásolja. Ha valóban asorkapcsok elé
gondoltad és nem tévesztettél: a szétválasztás jelenlegi pontja a fővezetéki leágazó, tehát elé nem teheted a szakaszolást....mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
tyielow
aktív tag
Nos. Továbbra sem mér. Felcseréltem a fázissorrendet. 3 féleképpen is bekötöttem a mérőbe. Mindig a megfelelő fázishoz csattintottam a gyűrűket, ezzel nem volt gond. De a végén már mindenhogy próbáltam. Felcserélve, megfordítva, hol mindegyiket, hol csak 1-et a 3 közül. Meg se moccant.
Amúgy nem szimmetrikus a terhelés.
Most leszereltem, majd jövőhéten ránézek a mérőpultunknál a raktárban. Több kedvem lesz kísérletezgetni, mint hidegben a létrán.
Kicsit olyan érzésem van mikor egy elemmel működő cucc azért nem megy, mert elfelejtettem a pólusairól kihúzni az átlátszó lapocskát[ Szerkesztve ]
YouTube: toty1ka
-
313313
addikt
válasz tyielow #9991 üzenetére
Áram útja ez: az új elosztó, amiben a Shelly van, innen megy a lakás elosztóban amiben a fí relé van?
Vagy: lakáselosztóból vittél villanyt az új elosztóba, amin a Shelly van, mert ez esetben azért nem mérhet, mert azon a részen nincs terhelés...
Szek.: feszültséget se mér a Selly, vagy azt igen a többit nem?
[ Szerkesztve ]
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest