Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MrChris

    nagyúr

    Próbálgattam a cineD heket a gx80-on. Ez a Standard profil legkisebb mínusz kontraszton és élességen, ez pedig a Cinelike D 0 kontraszt és mínusz legkisebb élességen. Panánál számomra így normális élességű, ha 0 akkor szerintem már eléggé túlélesített, nagyobbon ki se próbáltam.
    CinelikeD-nél nem tanácsos levenni a kontrasztot, nem csak hogy nem jön már további részlet, hanem csúnyán szürkésedik, szó szerint semmi részlet nem jön belőle, csak elcseszi a képet.
    Szerintem lényegesen több részletet tartalmaz sötét részeken és kicsivel többet a világoson. Bár a Standardban is mintha ott lenne a plusz de marha macerás úgy előhozni belőle, hogy ugyanakkor a kontraszt ne menjen el, ehhez kevés vagyok. A színekre is hatással van, kevésbé vöröses, inkább sárgás, hangyányi zöld stichet kap. Még egy-egy képkocka CineD, Std
    Pozitívum, hogy a feketék nem buknak be olyan erősen, hirtelen, vagyis nagyobb az átfogása, több a részlet alul és felül, a színek is kevésbé durván ugranak ki. Bár ez csekélyebb.
    Negatívum, hogy jön a zaj, főképp a sötétből.
    Tudtommal a GX80-ból hekkel kihozott CinelikeD-je szerinmegegyezik a G7 és G80-ban gyárilag lévővel, mint ahogy képre is. Kíváncsi lennék, hogy másnak mi a tapasztalata és hogyan gradeli utána.

Új hozzászólás Aktív témák