Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fireman123

    őstag

    Sziasztok!

    A közeljövőben (nyárig) megveszem első DSLR gépemet, egy Nikon D5300 18-105 kittet (ez fér bele a keretembe és ebben az árkategóriában ez fogott meg legjobban), természetesen nem videóra veszem, hanem fotózni, viszont egy-egy alkalommal nyilván csinálnék rövidke felvételeket. Semmi komoly, csak saját felhasználásra, család, kirándulás ...stb.
    Egyenlőre képzem magam (fotós könyvek, cikkek, fórumok) és tájékozódom a gép képességeiről elsősorban fotózás területén, de nyilván érdekel a videó is, ha már van benne :) Azt már tudom, hogy a AF-et el kell felejteni DSLR videónál :B

    A D5300 tud 1920x1080 50p-t és 25p-t is ...kérdésem arra vonatkozik, hogy melyik képkocka sebességet érdemes használni, van-e érezhető előnye az 50p-nek és hol, milyen témáknál, felhasználásnál és miért...... illetve mikor célszerűbb a 25p és miért?

    Bocs, ha túl alap dolgokat kérdezek, de kezdő vagyok, eddig egy Sony HX100V bridge gépet használtam.....de fejlődni szeretnék és feljebb lépni ....ezért olvasok, olvasok és kérdezek amíg meg nem lesz a gépem, utána nyilván a puding próbája az evés :)

    Segítségeteket előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák