Hirdetés

  • AMD Radeon undervolt/overclock

    lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...

  • Lunar Lander Beyond teszt

    gp Nagyon sok évtizeddel az eredeti Lunar Lander megjelenése óta ismét ezen a címen jelent meg Atari logóval egy játék. Vajon mennyit javult a játékdesign a hetvenes évek óta?

Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    Sziasztok,

    Videózáshoz és fotoscanneléshez keresek gépet.
    A videónál fontos, hogy minél kevesebb legyen a tömörítés és tudjon log-ot, mert erősen utómunkázott rövid felvételekhez lenne (4K nem létkérdés). Fotoscanhez minél nagyobb felbontás és minél kisebb lencse torzítás kell.

    Elsőre a Black Magic Pocket Camera 4K-t néztem, az árkategóriájában verhetetlen raw és prores rögzítés miatt, de fotoscanhez a 8 megapixel állókép kevés lesz.
    Illetve nem vagyok biztos, hogy kevésbé kontrollált környezetben (nincs profi világítás és rendes statív vagy gimball) nem lenne-e szívás vele.

    Kérdésem, hogy érdemesebb-e inkább a drágább Panasonic GH5, Fujifilm X-T3-at választani, vagy van-e esetleg olcsóbb gép (milc vagy dslr), aminek van rendes hdmi kimenete (4:2:2 10bit fullHD 24p) és inkább azt kiegészíteni egy külső recorderrel?
    A GH5 és az X-T3 tudnak 4:2:2 10biten log-ban rögzíteni magas bitráta mellett (a fuji ha jól tudom 4:2:0, de 4K-nál talán belefér), viszont drágábbak a BMPC-nél (a GH5-höz még a v-log licencet is meg kell venni :(( ) és a kodek is h264 vagy h265.

    Illetve ha lemondanék a jobb fotó funckiókról, akkor milyen mft foglalatos objektíveket érdemes számításba venni a BMPC-hez?

Új hozzászólás Aktív témák