-
PROHARDVER!
A témaösszefoglalót kérésre töröltük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vazol
tag
Én annak idején használtam az ADS DVDXpressDX2-t, ez a 709 típusszámú, a hang teljesen stabil szinkronban maradt, ha gyengébb volt a felvétel inkább a kép vált szaggatottá... a nem másolt, tehát direkt VHS kamera felvételnél semmi problémám nem volt vele.
MPEG2-be rögzítettem vele 8000kb/s el, ami a saját capture progijával nem volt beállítható, de a hozzá adott Ulead VS9 DVD progival überelni lehetett, így csak azt használtam.Ha nem vagy biztos benne, kérdezz és még bizonytalanabb leszel!
-
Ba.G
aktív tag
Kösz! A gazdája szerint nála sem volt hangcsúszás. Egyelőre ez tűnik a leghozzáférhetőbbnek, de nem sürgős a dolog. (A lemágneseződés lassan pusztít...)
Megfordult a fejemben, hogy közreadok rövid tesztfelvételeket az összehasonlíthatóság kedvéért - de ehhez ugye a többi módszernek is fel kéne élednie: rájönni, hogy miért nincs hang a DVD-író bemenetén, visszakapni a D8-as kamkordert és meghekkelni, non plus ultraként az ATi AiW-es gépet is kezelésbe venni stb. Szóval nem holnap lesz...
[ Szerkesztve ]
-
designer553
újonc
Sziasztok! Nemrég vettem egy EasyCap DC60 digitalizálót, amit egy Samsung SV-245G videólejátszóval szeretnék használni. A problémám az, hogy a digitalizált felvétel felső része a legtöbb kazettánál néha ugrik egyet, de van 2 kazettám aminél folyamatosan ugrál. Viszont ha a videólejátszót a TV-hez csatlakoztatom, akkor teljesen jó a képe, egyáltalán nem ugrál egyik kazettánál sem. Mi lehet a gond?
-
djnice
veterán
válasz designer553 #1707 üzenetére
Az Easycap-ot nyugodtan eladhatod, nem alkalmas VHS digitalizálásra. TBC-s eszközt kell keresni.
-
djnice
veterán
válasz designer553 #1709 üzenetére
A legolcsóbban egy használt asztali DVD felvevővel járnál (JVC, Sony, Panasonic, Toshiba, Pioneer) vagy egy videóbemenetes miniDV kamerával + firewire kártyával. Mindkettőben erős TBC van.
A TBC-vel rendelkező PC-s eszközök mint pl a Canopus, nagyon drágák. -
djnice
veterán
válasz designer553 #1711 üzenetére
Oké, az említett márkák valamelyikét válaszd.
-
lajszer
tag
Üdv!
Vettem egy régi dokumentum filmet VHS-en Franciaországból. SECAM-os.
LG-LV4981 magnóval mégsem sikerül rendesen lejátszani (fekete-fehér, holott színes lenne). -
lajszer
tag
Köszi, hogy utánajártál. Nem tragédia, igazából gyűjteménybe kell csak, nem nézni!
Ami nagyobb baj, hogy úgy küldték, hogy külön a borító és egy egyszerű papírtokban a kazetta és azóta is képtelen vagyok hozzá jó méretű műanyag tokot találni. Van pár régi eredeti VHS-em, magyar (Vissza jövőben, Átok, stb.) és az összes tokja pár centivel kisebb, mint amibe ez a francia borító beleférne! -
Ba.G
aktív tag
válasz lajszer #1717 üzenetére
A MESECAM-ra nem biztos, hogy tudok megoldást. (Van távoli franciaországi rokonság, de nem tudom, videójuk van-e még, nekem egy fentebb emlegetett Pana S-VHS-em van, franctuggya, MESECAM-ot eszik-e.)
Tok: van pár üres átlátszó műa. tokom, ez talán a szokásos műsoros VHS-ek tokja lehet méretre, talán van valahol pár kölcsönzői (fekete belsejű) tok is, az lehet, hogy valamivel nagyobb. Most meg nem találnám, de azokban kazetták laknak, viszont szívesen lemondanék a tokról, pláne, ha meglenne digitálisan a tartalmuk - úgy akár a VHS-ről is. Mivel digitalizálsz?
Hmm, ez volt nesze semmi, fogd meg jól.
[ Szerkesztve ]
-
lajszer
tag
Nem digitalizálok, nem is azért vettem. Vangelis gyűjtő vagyok és most éppen a régi dokumentumfilmek jönnek, VHS-en, melyek nagy része Franciaországban került kiadásra anno.
Úgyhogy én első sorban, csak egy üres tokot keresek, amibe passzol a borító, mert így papírtokban, külön borítóval elég trén mutat a vitrinben.
Az átlátszó bolti műsoros VHS-es tok nem jó, kicsi. -
adidas4death
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Lenne egy elég nagy problémám, remélem jóhelyre írok. van egy "Canopus ADVC-1394" kártya ami felmondta a szolgálatot, tudtok esetleg helyette valami alternatívát ajánlani?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.: adidas4death
Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |
-
MPM
tag
Helló!
Szeretnék régi videokazzettákat digitalizálni. Találtam az Ebayen egy ilyen eszközt.
Tud valaki valamit az ilyen ebayen kapható cuccokról?
Esetleg más, jobb alternatívát tudna ajánlani valaki? (Ami nem túl drága.)
[ Szerkesztve ]
-
Ba.G
aktív tag
Kicsit olvass vissza (én is azt tettem, de egyelőre csak elméleti tippekkel tudok szolgálni): Jobb asztali DVD-írók, esetleg bizonyos D8-as kamerák (+fw-bemenetes noti) feltehetőleg jobban megfelelnek a célnak, mert biztos, hogy van bennük TBC. Ebben az USB-s kütyüben meg nem valószínű.
[ Szerkesztve ]
-
woci
csendes tag
Sziasztok!
Hiába olvasgattam vissza, nem tudom eldönteni, hogy mi lenne számomra a járható út...
Elég sok (kb.50-60 db.) VHS kazettát, valamint egyelőre ismeretlen típusú és formátumú kamerás felvételt (a kamerák valószínűleg 15-25 éves konstrukciók) kéne archiválnom. Számomra a szimpatikus megoldás egy fix PCI / PCIe kártya lenne, analóg, ill. firewire bemenetekkel. Az anyagi keret kb.25.000 Ft amit rá tudnék szánni.
Milyen eszközt érdemes keresnem?Segítségeteket előre is megköszönve:
Péter
-
woci
csendes tag
Szia!
Hagyományos DVD formátum a cél. A nyersanyagok (VHS kazik) eleve kamerával lettek felvéve, sok közülük már másolat.
Egy kicsit konkrétabban: Egy néptánccsoport (aminek én is tagja vagyok) több évtizedes emlékeit szeretném archiválni DVD-re, mivel ha nem kezdem el, a meglévő VHS kazettákról, a technológiájából adódóan lassan eltűnik minden. Tehát a minőség már eleve elég gyatra, a jelenlegi állapot megőrzése a cél.
Muszály ilyen esetben az SVHS gép?
Normál (6 head) videorecorderből van a Boci csoki elfogyasztása után, a maradék alufóliából hajtogatott mechanikás Funai-tól kezdve "ez már jobb" Philips-en keresztül Pana NV-65 ig bezárólag több darab.kösz!
-
djnice
veterán
Ha DVD a cél, akkor a legjobb minőséget egy asztali DVD felvevővel lehet elérni. A jobb modellekben hardveres zajszűrő és line TBC is van. Ez kb bele is férne a keretbe, ha érdekel írok konkrét típusokat.
Egy jó SVHS videóval még több részletet tudsz kihozni a régi szalagokból, itt egy példa hogy kb mire gondolok: [link] -
woci
csendes tag
-
sellerbuyer
őstag
Sziasztok,
Remélem, még figyeli valaki a topic-ot...
Van egy tökéletes állapotú Sony digital8 kamerám és valamiért nem hajlandó lejátszani a video8 felvételeket és a Hi8-at sem, de a digital8-at simán lejátsza, gond nélkül.
Át kell valamit állítani ezek lejátszásához, vagy automatikusan le kéne játszania?
Előre is köszönöm a segítséget!
Ja bocsánat, ez kimaradt: természetesen digitalizálási céllal játszanám le a kazettákat, ezért ide írtam.
[ Szerkesztve ]
-
atothg
tag
válasz sellerbuyer #1729 üzenetére
Ha jól rémlik, nem minden Sony D8-as alkalmas az analóg felvételek digitális kimeneten történő küldésére.
Csak azok, amikben benne van a megfelelő hardver.
Ez a felhasználói útmutatóból ki szokott derülni.Lejátszani a saját lcd-jén, és analóg kimenetén mindegyik tudja.
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
Időközben kiderült, hogy ez a konkrét típus (Sony TRV-145e) nem tudja ezt a funkciót, legalább is egy pár helyen a neten találtam típus listákat, amikben úgy szerepel, hogy nem tudja.
A manual azért nem mérvadó, mert az egyszerre vagy húsz típushoz lett kiadva sajnos, abban benne van, hogy lejátsza, de így értelmetlen ugye, hogy Isten tudja melyik típusról is van szó a sokból.
Kellemetlen nagyon, mert kifejezetten erre vettem, hogy mindenféle 8mm-es felvételt le tudjak vele játszani, de hát ez van sajnos. Így, hogy csak digital8-ra fogom tudni használni, eléggé kihasználatlan lesz.
Egyébként már eleve az LCD-n sem jelenik meg a kép. A kimenetein nem néztem, de hát ezek után, hogy megtudtam, nem játsza le ezeket a formátumokat, innentől értelmetlen is megnéznem.
Azért köszi a helpet!
-
Ba.G
aktív tag
válasz sellerbuyer #1731 üzenetére
Egy konkrét típust keresve belefutottam ebbe az oldalba. Ezek szerint a DCR-TRV145E tényleg nem alkalmas. Az enyém - leírás szerint, mert gyakorlatban nem próbáltam, bár pont emiatt kérték kölcsön pár éve, de ott is megrekedt a dolog - elméletileg igen, az viszont továbbra is homályos számomra, hogy lehet kinyerni belőle. (Fentebb linkelt oldalakon bizonyos szoft- és külső hardveres átalakítással.) Tehát még az sem minden, ha fel tudja dolgozni az analóg jelet, ki is kell belőle nyerni valahogy: az európai modelleken meg direkt korlátozták ennek a lehetőségét mindenféle szerzői jogokra hivatkozva. (Amerikában meg nem? - érdekes.)
A projekt további csúszást szenved nálam, még nem jutottam a kamerámhoz, viszont néztem egy 270E-t. Helyből nem tudja (az sem) a Hi8 bejátszást, tehát valszeg innentől kezdve nem is érdemes gondolkodni benne. Jól sejtem?
[ Szerkesztve ]
-
Ba.G
aktív tag
Na, pardon: persze az van, hogy a D8-nak digitális kimenetének mindenképpen létezni kell, az analóg bemenet a kérdéses. Ez az összes európai modellen (típusjel végén E) vissza van butítva, de némelyiknél visszakapcsolható. Egyelőre meghaladja a képességeimet, főleg kamera hiányában.
-
atothg
tag
Elvileg mindegyik D8 Sony le tudja játszani az analóg forrásokat (HI8, V8) saját magában, ezeket az analóg kimeneteken is tudja.
Nekem E jelzésű kamerám van az biztos, de sajnos a pontos típusszám nem ugrik be (talán dcr-trv245E).
Ez biztos tudja a hardveres digitalizálást. Analóg forrásokat a firewire kimenetre küld.
Sőt én anno ezzel digitalizáltam néhány VHS forrásomat. Ez a típus ezt is tudja. Van analóg bemenete is.
De majd jól megnézem. :-)[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
-
sellerbuyer
őstag
Sajnos nem. A neten található listák általában korrektül leírják, hogy melyik típus tudja és melyik nem.
Az én TRV145e-m sem tudja sajnos, ahogy ugye ki is derült előzőleg, hiába Sony. Rengeteg típus nem tudja sajna.
Ami érdekes viszont, hogy most vettem egy ősrégi video8-as kamerát (bagóért), amiről azt írták neten mindenhol, hogy tudja a Hi8-at... Na most az az érdekes, hogy tényleg tudja! Viszont csak vide8-as szalagról tudja rendesen visszajátszani, Hi8 szalagról úgy játsza vissza, hogy alul van egy zavaros csík.
Mondjuk még nagyon dzsuvás a kamera, meg kell még tisztítanom benne a fejet is, miegymás, mert a v8-as szalagokról sem kifogástalan a képe.., úgyhogy ki tudja, még lehet, hogy a Hi8 szalagokról is dolgozni fog egyszercsak. Mondjuk sok reményt nem fűzök azért a dologhoz, de na...
-
sellerbuyer
őstag
Más:
Avermedia Extreme U3-al szeretnék composite video forrást digizni.Ugye elvileg component bemenet van rajta (meg HDMI, de az most nem lényeges), de sok eszközön úgy van megoldva, hogy a component egyik RCA csatlakozóján keresztül tud fogadni composite jelet. Kipróbáltam sorra a csatlakozókat, sehol nem jelent meg kép, egyik bemeneti RCA csatlakozón sem a három közül.
Tudtok esetleg arról, hogy van-e valamilyen megoldás (component-composite átalakító vásárlásán kívül) arra, hogy lehessen ezzel az eszközzel composite videót digizni?
-
atothg
tag
válasz sellerbuyer #1736 üzenetére
Na.
Nekem dcr_trv345e van.
Az tud "mindent".
Ezek szerint a linken nagyjából helyes adatok vannak. -
Good boy
újonc
Sziasztok! Kaptam egy V-STREAM 878TV EXPERT kártyát, de sajnos nincs meg a telepítő lemeze.
Tudtok segíteni ? -
sellerbuyer
őstag
Ha valakit érdekel Matrox RT X2, aminek nincs meg a tápkábele, írjon rám priviben.
-
Rockybro
tag
Sziasztok!
Karácsony alkalmából szeretném a családi vhs felvételeinket digitalizálni. Eszközökkel nem állok túl jól, van egy Sony DCR-HC19E miniDV kamerám, amin ha minden igaz nincs analóg bemenet, és van egy Samsung sv 661gx videólejátszóm, ami kapcsán semmilyen TBC-re vagy zajszűrésre való utalást nem találtam. Egy barátom mondta, h tudna adni valamilyen tunerkártyát ( ), amivel a gépet és a videólejátszót össze lehetne kapcsolni, ez mennyire működhet? Körülbelül 15-20 óra felvételről lenne szó, szeretném a lehető legjobb minőséget elérni, viszont nincs rá túl nagy keret (maximum 20K). Nézegettem különböző digitalizáló üzletek ajánlatait, 1000-1500Ft/óráért megcsinálják. Ilyen mennyiségű felvétel mellett ezt az opciót kéne válasszam, vagy van jobb megoldás?
Köszi!
-
blintel
csendes tag
Sziasztok!
Van egy PV-TV309U+ digitalizálóm, már nem mai darab, de XP-n elvileg működnie kellene, de mikor összekötöm a géppel és a videólejátszóval világít, de a gépen nem jelzi, hogy új hardver lenne a géphez csatlakoztatva. Ebben kérném a segítséget, hogy mi lehet a probléma? Illetve sajnos a driver cd-t nem találtam meg hozzá, de utána jártam és a PixelView nevű programot találtam hozzá. Nem tudom azzal működne-e?[ Szerkesztve ]
blint
-
lacod2
csendes tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem ,hogy van-e valakinek tapasztalata erről az eszközről? EVOLVEO Alpha HD
[link]VHS digitalizálására kellene amit USB-re mentenék.
-
haladó
tag
Helo,
Van egy Panasonic DMR-ES15 asztali dvd recorder. Erre van mód átjátszani és felvenni vhs anyagot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest