- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
A témaösszefoglalót kérésre töröltük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzoley
veterán
válasz ifazekas79 #1199 üzenetére
Scart-kompozit kábelt rá tudod dugni a tuner kompozit, és audio bemenetére.
Amúgy ilyen tunered biztos nincs, mert ilyen típus nem létezik. -
ifazekas79
csendes tag
Köszi,
Valóban, kipróbáltam és működött, bár a video csatornáját kézzel kellett megadnom, mert nem ismerte fel a kártya szoftvere.
A kártya neve pedig valóban nem stimmelt, helyesen: WinFast TV2000 XP Expert, rosszul emlékeztem. -
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni digitalizáló kártya vásárlásában. VHS kazikat szeretnék digitalizálni.
Jelenleg van egy leadek winfast tv2000 xp deluxe kártyám, ám ennek a képminősge elég silány. a kép hasonlít egy jópár hozzászólással ezelőttiben linkelt képhez. [link]
Szerintem árnyékolási hibából adódó zaj lehet.
Az első kérdésem az lenne, hogy az USB-s eszközök mennyire felelnek meg a célnak ? Nem kevés az USB sávszélessége ? Szoftveres tömörítéssel csinálnám.
Köszönöm előre is a válaszokat.
Üdv! -
_ATi_1
senior tag
Akkor elgondolkozok a hw-es digi-kártyán...
Ezt a hangelcsúszást eddig nem tapasztaltam a mostani kártyával. két kazettát átvettem vele, de a képminőség szörnyű Mellesleg TV-nézés közben is hasonló minőséget produkál.(Winfast TV2000 XP Deluxe)
Tulajdonképpen mi okozza ezt a hangelcsúszást ? -
Apone33
őstag
Hy all
Nem igazán vagyok otthon ebben a témában. A lényeg az hogy VHS-t szeretnék digitalizálni pc-re. Ehhez mire van szükségem?
Play Hard!!!
-
bzoley
veterán
-
similaci
csendes tag
Hali!
Olyan problémám van, hogy a vhs kazetta digitalizálása során, a hang nagyon rossz.
Nem lehet érteni, mert olyan mintha nagyon hangos lenne és torzit,meg recseg.
Nem tudom mi lehet a baj, remélem tud valaki segíteni!
x3m apc100-as kártyám van.
Köszi -
_ATi_1
senior tag
bzoley:
Köszönöm a segítséget. szétnézek, hogy mi a választék hw-es digikártyából
similaci:
Véletlenül nem a mikrofon bemetre kötötted a hangot? -
similaci
csendes tag
_ATi_1
Nem, azt már ellenőriztem.
-
ArpiCBR
csendes tag
Sziasztok!
Nem találtam megfelelő topicot, úgyhogy ide írok, hátha segít valaki.
A digisport online adását (Mototgp) szeretném rögzíteni valahogy.
XP-m van, és firefoxot használok. Van ebben valami egyszerű megoldás?
Vagy bármilyen egyéb lehetőség?Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
(Jah és még gratulálnék az eurosport, de főleg a magyar tévé döntéshozóinak, hogy nem közvetítik a gp-t. Van egy magyar srác (Talma), aki VILÁGBAJNOK, több százmillióan ismerik a nevét, és rengetegen elismerik a tudását, de neeeeeeeem, nem kell közvetíteni a futamokat. Dehogyis. A foci az bezzeg megy orrbaszájba. A világranglistán jelenleg az 52-ikek vagyunk. Érdekes......)Na a lényeg hogy segítsetek nekem ebben lécci.
Köszönöm!
-
veterán
Sziasztok!
Remélem félig meddig jó helyre írok.
Vettem egy easycap digitalizálót, ami sztem hibás.
A hang zúg, pattog, néha recseg. Több kábellal is néztem, lejászók között volt 3om videó, 1 dvd, fényképező, Xbox360.
Win7 64 bitet használok, de van fennt XP is, azon picit jobb a helyzet, de nem tökéletes.
Az easycap-ot még 2 gépen is kipróbáltam, ott se változott a helyzet! Mai nappal visszaküldtem, hogy cseréljék.
Win 7 alatt erre lettem figyelmes, sztem ez nem jó: [link]Más téma, de remélem tud vki segíteni, mivel az egyik munka sürgős volt ezért Xp alatt megcsináltam a digitalizálást videóról. A hang viszont nem megfelelő, ezért zaj szűrtem.
Igen ám, de MPG-be van a felvétel, és nem tudom rárakni a hangot virtualdubbal, csak ha kódolnám, ezt viszont elakarom kerülni. Van rá mód, hogy MPG-re rátudjam rakni a zajszűrt wav hangot?
Elnézést ha kicsit kusza, nem jól érzem magam.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
zsommi
senior tag
Hali!
Kérnék egy kis segítséget a vhs digizés terén.
Már pár napja kínlódok vele, egy usd-s easycap-em van, ulead 10-es szoftver-rel próbálkoztam eddig.
Valahogy úgy szeretném megcsinálni, hogy egy 3 órás felvétel 10 gigánál ne legyen nagyobb amikor bedigizem, és utána átkonvertálni. Na de miből mibe és mivel?
Mivel érdemes felvenni, milyen codeceket használva, deinterlaceelni mivel szoktatok, stb.? -
dh1
csendes tag
Volna egy oriasi gondom ... amire meg nem talaltam megnyugtato megoldast ...
Adott egy digitalis csomagu kabelteve veteli lehetoseg.
Adott 3 szamitogep, gepenkent 2 darab Osprey 210-es capture kartya.Azt kellene megoldani, koltseghatekonyan, hogy:
- az egy bejovo kabelteve jelet 6 fele kell osztani, ez meg megoldhato
- a szetosztott jelet fogadnia kell 6 db olyan tv-tunerrel rendelkezo eszkoznek amelyeken szabadon kivalaszthato barmely a kabelteven foghato teve musor (tehat mindegyik tuneren mas es mas musor jonne)
- ezen 6 db tevetunerbol kijovo jelet be kell vezetni a fentebb emlitett Osprey 210-es kartyakba, hogy azt ezek a capture kartyak feldolgozhassak es tovabbitsak azt az Adobe Flash Media Encoder 3-as szoftverrel ...Mivel az Osprey 210-es kartyak adottak (6 db) ezert a megoldasban ezeknek szerepelni kell.
Avagy olcsobb venni 6 db PCI-os TV-tuner kartyat amikrol kozvetlenul tud az FME kepet tovabbitani?
Valakinek valami konstruktiv otlete?!
Elore is koszi!
* Amiga Mania Magazin http://www.facebook.com/AmigaManiaMagazin * http://issuu.com/amigamania *
-
durumdara
csendes tag
Sziasztok!
Anno régen vettem egy TV tunert asztali gépbe (Pinnacle), de azóta azt nem tudom használni (a pc már túl hangos, és kicsit kiöregedett), viszont fel szeretnék venni a TV-ből műsorokat (az okos szervezések miatt, amikor is az érdekes műsorokat bepakolják éjfélre, a szarokat meg rendes időben adják).
Notebook-hoz kellene, USB-s, sima koax bemenettel, olyasmi, ami esetleg tud hardveresen tömöríteni, és ami az előbbi kártya felbontásánál (320x280) többet tud... A notebook-on Windows XP prof van.
Olvasgattam a neten, de pl a AverM* termékeknél iszonyú hőkibocsátásról olvastam.
Illetve sosem használtam még külsőt, mire kell ügyelni, stb.Ezeket néztem:
http://www.arukereso.hu/tv-tuner-c4027/items/itv901-p25577562/termek-leiras.htmlhttp://www.arukereso.hu/tv-tuner-c4027/avermedia/avertv-hybrid-volar-hx-p9101630/termek-leiras.html
http://www.arukereso.hu/tv-tuner-c4027/x3m/v-ab300-p35886802/termek-leiras.html
http://x3mtv-tuners.com/product.php?id=11Amivel nem akarok szívni:
A Pinnacle esetében dotnetes drivert/szoftvert kaptam, ami a.) iszonyú tetűlassú volt b.) tele volt bug-gal, pl. leállítás helyett csendes üzemmódra váltott (ami asztalinál semmit sem jelent) c.) sokszor lefagyott d.) az állomáskeresője nagyon szar volt.Nem szeretnék feleslegesen kidobni pénzt, ez az X3 szimpatikusnak tűnik, csak jó lenne, ha ti is mondanátok valamiket, ami bevált, vagy kritériumokat, stb., mert mondom, új terület a külső tuner, és sajnos kár volt anno fizetni a pinnacle-ért 15k-t... ezt elkerülném.
Azon túl lehet szempont, amit nem vettem figyelembe.
Üdv és köszi:
dd -
törölt tag
válasz durumdara #1221 üzenetére
Az Items és az X3M kilőve, azok önálló külső tunerek, felvételre alkalmatlanok.
A Volar meg... Kicsit elmosódott a képe. De úgy általánosságban elmondható, hogy az USB-s tunerek képminősége nem éppen jó. Hw encoderes pedig lényegében már nincs közöttük.
Ha komolyan gondoloda a dolgot, akkor inkább egy ExpressCard-os tunert vegyél.
Egy jótanács: legközelebb inkább használd a Link gombot.
[ Szerkesztve ]
-
durumdara
csendes tag
válasz #65675776 #1222 üzenetére
Szia!
Először is köszönöm a segítséget.
A linkek kapcsán azt hittem, itt is automatikus, mint a pcforum és tsai esetében.
Az ExpressCard remek ötlet, megmondom őszintén, soha az életben nem használtam ExpressCard-ot és így feledésbe merült, hogy van ilyen lehetőség a notebook esetében...
Szerinted ez jó lehet?
AverMedia AverTV Hybrid Express 34 mm TV tuner kártya Express Card foglalatban
AverMedia HYBRID AIR EXPRESS (vajon ez ugyanaz?)
AVerMedia AVerTV Digi Express Card (és ez?)Vagy ez?
Hauppauge PCTV Hybrid Pro Card 310c TV tunerSajnos ez már elég drága:
Hauppauge - WinTV HVR-1400 DVB-TÉs még kérdés, hogy a koax-ot eszik-eéé..., mert minden oldal kicsit másképp írja le a termékeket, meg másképpen jellemzi őket... :-(
Van ezekről a termékekről tapasztalatotok?
Köszi:
dd -
törölt tag
válasz durumdara #1223 üzenetére
Az Aver a tunereinek ad egy típusszámot is. Az alapján könnyedén beazonosíthatóak. [link] Szóval ezeket kellene tudni ahhoz, hogy válaszoljak a kérdés ezen részére.
Bár gondolom a DigiExpress ez lenne. Ez pl analog jelet nem fogad.
Hybrid Express nincs az Aver oldalán, Air Express van.
Magát az AverTV-t nem ismerem személyesen, állítólag nem rossz.
A Hauppauge PCTV Hybrid Pro Card 310c egy ex-Pinnacle tuner . Innentől kezdve nem foglalkoznék vele. Nem biztos, hogy sokáig támogatva lesz még... (Plusz volt már "szerencsém" nem egy Pinnacle tunerhez, ez sem éppen azt mondatja velem, hogy érdemben foglalkozni kellene vele.)
A Hauppauge sem néz ki rossznak, az Ő sw-üket is csak hírből ismerem. (Mennyi mindenk ki kellene még próbálnom, erre meg olyanokkal szórakozok, amik nem igazán érdemelnék meg... A következő project egy Aver vagy Hauppauge tuner kell, hogy legyen.)
Amiről sw szinten tudok nyilatkozni, az pl a Leadtek ExDTV2300 H.
A koax az maga az antennakábel, és sok esetben ezt adják meg, mint bemeneti forrás. A lényeg, hogy 75 Ω-os legyen, de antennához mást nem is nagyon használnak.
-
durumdara
csendes tag
válasz #65675776 #1224 üzenetére
Szia!
Érdekelne a Leadtek ismereted is.
Mennyire processzorzabáló? Lehet programozni időre és utána shutdown? A CPU melyik formátumot bírja?
Nemrég kaptam egy jelzést, miszerint arra is gondolnom kéne, hogy nem lesz mindig analóg-a-lába-a-levegőben...
Ekkor mi a teendő? Az az igazság, hogy most már teljesen elbizonytalanodtam az egészben...
Köszönök minden infot!
dd
-
törölt tag
válasz durumdara #1225 üzenetére
A PVR2 egy stabil és jól konfigurálható, nagy tudású program. Itt-ott vannak hiányosságai, vannak vele problémák is, de összességében jól használható.
A processzoridő igénye természetesen függ a processzortól és a bemenő jeltől is, felvétel esetén pedig a felvételi formátumtól is. Minél erősebb a proci, annál kevesebbet kér a PVR2. Nálam átlag 3-4% körüli CPU használatot generál. (Persze ha éppen az ablakát méretezgetem vagy hasonlók, akkor kicsit megnő.) A magok száma nem számít, ugyanis csak egy magon fut (affinitást egy magra állítottam, a CPU felhasználása nem változott). Memóriából beéri ~30MiB-tal. A rendszerben sem foglal sok helyet, telepítve ~50MiB (összevetve egyes cégek 70MiB körüli telepítőivel, vagy mondjuk a Pinnacle féle >400MiB-os csomagokkal...).
Időzített felvétel megoldott, utána több dolgot is lehet csináltatni a PVR2-vel (kilépés, kikapcsolás, hibernálás, készenlét, vagy monitor kikapcsolása).
Felvenni MPEG2-be érdemes, de nem is elsősorban a processzorfelhasználás, hanem a minőség miatt. A sw MPEG4 codecek felvétel során nem igazán generálnak értelmes minőséget (pl a gyors mozgásoknál erősen be tudnak blokkosodni akár 6-7Mbps bitrate mellett is, az alatt meg elég csúnyán elkennek mindent). Az MPEG2 annyira nem terheli a gépet, akár 10Mbps-mal is fel lehet venni gond nélkül. Persze egy ilyen felvétel óránként 4-6GiB, függően a képi tartalomtól. Egy 2:17-es felvétel ~10,3GiB helyet foglal.
A PVR2 egyik legfőbb problémája jelenleg a DVB-T módbeli DXVA (hardveres videodekódolás), ez nem éppen stabil. Enélkül is használható, csak nagyobb lesz a prociterhelés (nálam 20-25%).
Igen, 2011. december 31-én Európában mindenhol le kell állítani a földfelszíni analog sugárzást. Ez kábelhálózatokra nem vonatkozik, szóval azokon még jóval később is lesz analog adás (legalábbis valószínűsíthetőleg). Antennával viszont onnantól kezdve csak DVB-T jelet tudsz majd fogni, ami kínálatra már jelenleg is felülmúlja az analog rendszert. A vételi lehetőségek már egy másik kérdés, alapvetően tetőantennás vételre van optimalizálva a rendszer.
Hibrid tuner esetén nem kell problémázni, a digitális átállás nem fog túlzottan érinteni, tudod venni a digitális jelet akár most is. A kábelhálózatok már másik téma, ott más formában zajlik a műsorszórás...
[ Szerkesztve ]
-
JONAS77
aktív tag
Sziasztok, segitséget szeretnék kérni tőletek, van egy Leadtek Winfast PVR2 3200H TV tuner kártyám és most az lenne a gondom, hogy müsorok nézésekor hallani lehet egy kis háttérzajt, jobban mondva zúgást, ami elég zavaró. Eddig ez nem volt hallható, csak most kezdte ezt csinálni. A digi TV van rácsatlakoztatva, chinch, RCA dugókkal, J+B+VIDEÓ.
Nem tudom miért, tegnaptól hallanni ezt a zúgást, már próbáltam kihuzni, visszatenni, nem segitett. Gondoltam arra is, hogy a számitógép eggyik ventije okozhatja ezt a zajt.
Hangkártyát is átnéztem, hátha ott volt valami elállitva, de nem! Van valami gyógyir erre, kellene a hang tisztasága, mert hétvégeken rögziteni szoktam az F1-et. Most meg lemondtam róla. Köszönöm a válaszokat.Opel Grandland X - Sky-Watcher 200/1000 NEWTON TELESCOPE + BAADER HYPERION ◙ OLYMPUS E-620 + 14-42mm + 40-150mm + 70-300mm, HLD-5, iPhone 15 Pro MAX 256GB
-
Johnny Cage
addikt
sziasztok, engem szoftver érdekelne, valamilyen értelmes progit keresek h264-es kodekkel, VHS riphez. a tuner FlyTV platinum, de a hozzá járó szoftver eszméletlen fapados.
-
törölt tag
válasz Johnny Cage #1228 üzenetére
Azonnali felvételben szerintem felejtsd el a h.264-et. A VHS egyébként sem igazán érdemli meg.
-
-
camalot
tag
Valamilyen vhs/dvd-író kombóval nem lehet megoldani hogy a régi videokat dvd-re kiírjam?
-
Balinov
titán
válasz camalot #1231 üzenetére
ilyesmit lattam nemreg egy ismerosnel, o meg volt elegedve a folyamattal, vegeredmennyel, bar nem reszletezte, hogy is megy konkretan.
Regebbrol mintha emlekeznek - talan LG - irora, amin volt video in, de talan a legegyszerubb egy asztali vhs/dvd felfevo kombo lenne
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
törölt tag
válasz Johnny Cage #1235 üzenetére
Az eredetivel mi a probléma? Mit értesz fapados alatt?
Egyébként ott van pl a VirtualDub(Mod), de akár a MovieMaker is.
A hang elcsúszása pedig sw encoderrel bármikor előfordulhat, akár a legerősebb gépen is.
-
Johnny Cage
addikt
válasz #65675776 #1236 üzenetére
"Az eredetivel mi a probléma? Mit értesz fapados alatt?"
...egy 5 éves program, amit azóta nem fejlesztettek sehova. amit beállítok elfelejti, rögzítés közben lefagy, a hang meg elcsúszik. a GUI meg beszédes.
-
Balinov
titán
válasz Johnny Cage #1239 üzenetére
ennel jobb minek? ertem en a kezelofeluletre, ha bugos, nincs fejlesztve, term. az gond.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Johnny Cage
addikt
válasz Balinov #1240 üzenetére
nem bántanám, ha működne rendesen és egyébként is egy olcsó kölcsönkártyáról van szó, tehát nem lenne jogos ha méltatlankodni kezdenék, csak jó lenne végre bedigizni ezt a pár VHS-t, de nehezen jutok egyről a kettőre. ha csak a minőség lenne tré, de miért nincs rendes deinterlacing egyik programban sem, miért csúszik el a hang már a harmadik programnál, mikor egy deka kodek nincs a gépemen, stb...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Johnny Cage #1241 üzenetére
El kellene felejteni az on the fly tömörítést, mert a jelek szerint nem bírja az adott beállításokkal a géped.
Szóval valami gyengén tömörítő codec-et kell használnod (PICVid, HuffYUV...) és utómunkázni. Egyébként utómunkával lehet javítható lenne a hangcsúszás is...
-
törölt tag
válasz camalot #1243 üzenetére
Ha az a VHS még működőképes is, akkor vaslóban csak egy tunerkártyát kell venned. Illetve valamilyen céleszköz is jó lehet.
Ha sok digitalizálni valód van, akkor érdemes valamilyen hw encoder-es cuccot venni. Az ilyen tunerek 14-15k körül indulnak árban. (Pl Leadtek PVR2100 vagy PxPVR2200. Mondjuk 10k körül ott van az Asus PE6200Analog is, de az a mellékelt sw miatt archiválásra alkalmatlan szerintem.)
-
animatrix11
őstag
Sziasztok
Nem találtam más topicot igy ide irok: Corel videostudival dolgozom, szeretnék két különböző szögből felvett anyagot összevágni, DE csak az 1iknek használom a hangját, hogy egységes legyen összelövöm a két felvételt hogy stimmeljen a hang, ha a saját hangját nézem akkor jó, de ha beletekerek pl 10 percet, és csak azegyikről leválasztott hangal nézem meg akkor elcsúszik pedig az elején beállítottam hogy másodperce stimmeljen, mi lehet a gond a kép stimmel, tehát nem maradt ki belőle semmi
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
aluser
tag
válasz johnjohn #1245 üzenetére
Milyen minőséggel kell felvenni, hogy ne legyen feleslegesen túl nagy a felvett anyag mérete, de a VHS minőségén ne rontson?
Egy SONY HDD-s felvevőm van, és többféle beállítási lehetőség van:
rec mode / DVD rec time
HQ+
HQ / 1
HSP / 1:30
SP / 2
LSP / 2:30
ESP / 3
LP / 4
EP / 6
SLP / 8 -
likeaRAINBOW
senior tag
Sziasztok!
nem pont a témába illik, de azért gondoltam megkérdezem! Tudna nekem valaki TV adást rögzíteni? Konkrétan ezekről lenne szó:
május 29, m1, 15:30 - Telesport (élő) MOL II. Kajak-kenu Gyorsasági Világkupa Élő közvetítés Szegedről
május 30 m1, 16:00 - Telesport (élő) MOL II. Kajak-kenu Gyorsasági Világkupa Élő közvetítés Szegedről -
JONAS77
aktív tag
Nagy gondom van, kérlek titeket segitsetek, már nem egyszer csinálta ezt a tv kártyám, most telepitettem ujra a gépet, és ezt csinálja! Nem tudom mi a probléma?
HELP!Opel Grandland X - Sky-Watcher 200/1000 NEWTON TELESCOPE + BAADER HYPERION ◙ OLYMPUS E-620 + 14-42mm + 40-150mm + 70-300mm, HLD-5, iPhone 15 Pro MAX 256GB
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest