Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MageRG

    addikt

    válasz Miklós315 #25923 üzenetére

    Nem arról van szó, hogy "szerintem" magasnak kell lennie. Hanem - ahogy Kyle is írta a műsorban - a kereszténység elég sok állítást tesz.
    Minél többet állítasz és feltételezel, annál többet kell bizonyítanod (erősebb bizonyíték kell) és annál kevésbé valószínű a hipotézised. Legalábbis normálisan, logikus gondolkodás szerint.
    De Craig szerint a kereszténység kivétel. Miért? - Innen indultunk.

    Nem akarok tévesen feltételezni bármit is, de egy igazságos Isten nem teremtene olyan feltételeket, ahol egyeseknek tüzes karikán kell átugrani az üdvözüléshez, másoknak meg kigurítják a vörös szőnyeget.
    Az meg nem lehet akadály ha bármi oknál fogva (hiszen Ő ezt is elintézhetné hogy egyforma legyen) egyes emberek meggyőzési küszöbszintje más és más. Hiszen nekem úgy derült ki a Bibliából, hogyha Ő úgy gondolja - mint hitetlen Tamás és Saul esetén - akkor pontosan meg tudja adni azt a jelet ami meggyőzéshez kell.

    A mentális betegséget azért hoztam fel, mert a legnyilvánvalóbb probléma a szabad akarattal. De ha belegondolsz, szerinted "belsőleg" meg tudná állapítani valaki hogy szabad akarata van, vagy csak azt hiszi, hogy szabad, de valójában nem?
    Az ilyen problémák szőnyeg alá söprése nem látom miért visz közelebb az igazsághoz.

    "What is bravery, without a dash of recklessness!"

Új hozzászólás Aktív témák