Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz zilazil #24523 üzenetére

    Értem, kösz. :)

    1. MageRG kapcsán itt, e topikban olvasgass vissza, mert régi szereplő, de ha ránézel a szereplésére két dolog lesz egyértelmű:
    1.) nem ismeri az alapvető keresztény, zsidó, stb. hitet (vagy bármely céllal - leginkább ellenséges /hitellenes/ szándékkal tetteti az ismerethiányát (?)), ami tárgyban hosszan, régóta vitázik (mondom, ellenőrizd Magad);
    2.) velem ez év márciusa óta több diskurzust "tárgyalt", eléggé kontraproduktív módon (ezt is ellenőrizd nyugodtan, minden elérhető a topikban).
    Ebből tehát a lényeg: nem biztos, hogy jó a forrásod, vagy van értelme a vitának Vele (ezt Neked kell eldöntened, ha meggyőződtél a fellelhető "adatokról" - visszaolvasás).

    2. A másikra (idézett szövegre):
    Ez a fogalmazás (szóhasználat), hogy "a világ első, globalizációs érzékenyítési kísérlete", megtévesztő. Azért, mert - ez magánvéleményem, nem ex cathedra tényközlés - ez csak "régi Nap új köntösben".
    A "progresszív bal" mint mai gyűjtőfogalom azt a - történelmi távlatokban is felismerhető szándékot valló - közösséget jelenti, amit anno más neveken szólítva is meglelhetünk.Ezek szándéka egy valóságtól, a többségi normalitástól elszakadt, mesterséges álvalóság manifesztálása, amit hazug módon propagálnak (egyenlőség, szabadság, jólét, stb.), és ami még soha semmi jóra nem vezetett. Egyetlen előnyét én abban látom, hogy kisebbségben, kontroll alatt tartva e tömböt, képes (és minduntalan hajlandó) a fennálló rend gyenge pontjaira rávilágítani (gond abból szokott lenni, ha szabadon hagyják nekik e pontokat támadva szétverni a világot).
    E tömbbel szemben a "konzervatív"-nak nevezett (gyűjtőfogalom) közösséget szokás állítani. Ez lassan, komótosan halad az úton.
    A kettő között a különbség: a progresszió=hirtelen(!) forradalom, a konzervativizmus=lassú(!) reform. A "progresszió" eddigi történelmünk során rombolt, a "konzervatív tömb" épített/fenntartott.

    Na a mai valóságban az "érzékenyítés" nem más mint az unalomig jól ismert dialektika eszköze. Antikvitásból példa: gnoszticizmus (jó isten vs. rossz isten harca mentén küzdeni). Kora újkor példája: humanizmus/felvilágosodás (materializmus vs. hit mentén küzdeni --> feudalizmusból polgári államok). Újkor példája: szocializmus elmélete (marx-i dialektika, tőkések vs. munkások harca). Modernkor példája: az izmusok harca (kommunizmus, majd a reakciók: fasizmus, nácizmus; gazdasági értelemben államszocializmus vs. kapitalizmus).
    Mai példák: globalizáció vs. nemzetek szuverenitása, klímapropaganda, genderpropaganda, fogyasztói kultúra (érték nélküli pótcselekvések bevésése) és individualizmus (közösségek meggyengítése) vs. hagyományos család- és közösségpártiak, stb.
    MINDEN esetben bináris felosztást szít a progresszió (velünk vagy ellenünk).
    Az "érzékenyítés" tehát csak lánc a sormintában. A munkásokat már senki nem képviseli, a hit ostroma már nem új. Új témák kellenek, ezért párhuzamos ostromot indítottak (ld. fenti mai példák). Ezek egyszerre nyomasztják-terhelik a fennálló rendet, hogy összezuhanjon, és utána szabadon lehet kevert, identitás-múlt-érdek-remény nélküli rabszolgahadat terelni a profit oltárához, hogy imádják (és gyarapítsák).

    A vicc az, hogy egykor maga a kereszténység volt a forradalmár közösség (az akkori társadalmi-gazdasági-vallási-kulturális rend megváltoztatása által). Mit hirdetett? Egyenlőséget (emberi mivoltban, a hierarchia elfogadása mellett - az életet szervezni kell) --> rabszolga-felszabadítás (ex-rabszolgából pápa).
    Ma mit követel a sok materialista? Egyenlőséget! Mit tesz? Kirekeszt-terrorizál --> progresszió...

    3-as pontra: csak azért írtam jótanácsként, mert ld. 1-es pont :) :R

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák