Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz zone #20562 üzenetére

    Később korrigálja is magát, hogy:
    (1) The sequence of base pairs in DNA is a code.
    Erről beszéltem én is. Ajánlom neked Lennox könyvét, ott (nem csak keresztyén) természettudósok beszélnek erről. De ettől eltekintve akár tied az érvelés, akár másé mindenesetre hibás. Lásd feljebb. A DNS, csak hordozza az információt. De attól, hogy valaki buta módon azt állítja, hogy a DNS a kód, még igaz az, hogy a DNS információt hordoz.

    Az információ a tudósok nélkül is információ. Az hogy mit kódol, egy replikázt vagy keratint a tudósoktól függetlenül. Remélem te se hiszed el amit írsz. Igen is megvan az információ, hogy az egyes szakaszok mit kódolnak, sőt konkrét parancsok vannak benne a DNS olvasó, replikáló, átíró fehérjék számára (itt állj meg, tovább mehetsz, itt kezdődik, itt a vége, stb) tehát nem csak konkrétan egy fehérje aminosav szekvenciája van kódolva, hanem a futtatási parancs információja is benne van. Az hogy az információ nem tudja magát másolni, de a DNS igen, az nem cáfolat. Ahogy korábban is írtam attól, hogy a winchester adatot, információt tárol még nem a winchester lesz az információ. Kémiai reakciók által molekulába van írva az információ, ha a DNS nem hordozna információt, hogyan jöhetne létre egyetlen sejtből egy egész élőlény? Remélem belátod, hogy nem igaz az amit írsz, ha azt állítod, hogy a DNS nem hordoz információt, benne van egy egész élőlény, ember információja, kezdve a szeme színétől, a test magasságáig. De ez azt hiszem az általános iskolai könyvekben is benne van. Ha a DNS-ben nem lenne információ a bioinformatika se létezne, nem használnák lépten-nyomon az információ fogalmát a DNS-el kapcsolatban (de ettől nem a DNS lesz az információ, az csak hordozza)... stb, stb...[link] A szeizmográfos példád nem tudom hogy jön ide... Információt ad a földrengésről, addig a DNS az információt adja, hogy pl milyen színű legyen a szemed. Ok okozati összefüggést látod? A DNS-ben kódolt információ következménye hogy milyen színű a szemed, addig a szeizmográf csak leírja hogy milyen földmozgások voltak, a szeizmográf a következményeket mutatja, a DNS-ben kódolt információ pedig meghatároz tulajdonságokat.

    D1rect Jézus úgy jön ide, hogy sokan a DNS-ben talált információ eredetét földönkívülieknek tulajdonítják, ezt egészítettem ki azzal, hogy Jézus ennél sokkal valóságosabb, mint egy elmélet, hogy lehet, hogy földönkívüli űrlényektől származik a genetikai kódunk.

    [ Szerkesztve ]

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák