Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40553216

    törölt tag

    válasz Noddy #20213 üzenetére

    Nem Istenre, hanem a te istenképedre, nem a Bibliára, hanem a te Biblia-értelmezésedre. Úgy látszik, nagyon szájbarágósan kell neked, nektek leírni, mert csak a Bibliát tudjátok tetszés szerint képletesen értelmezni, semmi mást.

    El kéne dönteni, melyik az igaz:
    Megkapta a feladatot, hogy egy egész várost irányítson

    vs

    „Kálvinnak nem volt semmi befolyása Genfben...”

    „De az hazugság, hogy Kálvin ítélte volna halálra Szervétet”
    Meglehet, bár ezt a hazugságot legfeljebb te írtad le. Amit én írtam, azt elolvashatod, akár többször is. Hátha egyszer sikerül megérteni.

    „de akkor is hazugság amiket állítasz”
    Tételesen melyik állításom is hazugság? Légy szíves, sorold fel, vagy kérj bocsánatot!

    „a kivégzésében nem volt olyan szerepe mint amit te tulajdonítasz neki.”
    De,az egyik legkomolyabb, általa évekkel előre elhatározott szerepe volt.

    Értem én, hogy a kognitív disszonancia ellen egyre erősebben hadakozol, és a sok tagadással ezt próbálod kidolgozni magadból. Szerintem tényeket felesleges tagadni.

    „De ha valaki istenkáromló attól még megállapíthatom, hogy ő az”
    Lásd fentebb.

    Álomsztélé: bárhogy is szeretnéd beleerőltetni, az Álomsztélén semmi utalás nincs 10 csapásra, semmi utalás nincs arra, miért pusztul az előző fáraó. Ne terelj! Mutasd meg, mi a bizonyítékod ebből a szövegből! A többi kamu.

    „Hogy bántak azok az emberek a rabszolgáikkal?”
    Neked kimaradt a történelem? Mennyi is volt a keresztények aránya a rabszolgatartók között? Sanszos, hogy erősen közelít a 100%-hoz. Nyilván a kegyetlen rabszolgatartó képe a gonosz antiklerikálisok találmánya, ők hamisították bele a történelembe a rabszolgalázadásokat is.

    „Te pont a fordítottját csinálod. Nem a cselekedeteik alapján ítéled meg hogy keresztyének voltak-e (ahogy kértelek, és úgy tűnt meg is érted és engem is már elkezdtél ítélgetni, hogy figyelmeztetlek), hanem az alapján, hogy mit mondtak magukról.”
    Valamit nagyon benéztél! Nem tűnt fel eddig, hogy éppen a cselekedeteik alapján ítéltem meg az ilyen, önmagukat kereszténynek állítókat? És akárhogy is fáj, az itt leírtak alapján benneteket is abba a csoportba sorollak, akik magukról állítják, de a cselekedeteik alapján nem azok. Ilyen alapon mondtam Kálvinra is, hogy nem az. Meg Lutherre is. Ha tetszik, ha nem.

    „Olvass vissza mit írtam a rabszolgaság számomra helyes módjáról.”
    Bazz+! Nincs ilyen, hogy rabszolgaság helyes módja! Ha rabszolgát tartasz, akkor egy alapvető jogát elvetted egy embernek: a szabad önrendelkezés jogát. És te kereszténynek mondod magad, és ezt a véleményedet levezeted a Bibliából? Ha ilyen az egyházad, remélem, hamar kipusztul ebből a világból!

    „egy ilyen társadalmat helyeselsz”
    Nem a társadalom ilyen, hanem egyes tagjai. Zone sem helyesli, én sem helyeslem. Szemben veled, aki viszont helyesli a rabszolgaságot, és ennek az elfogadhatatlan véleménynek a fent idézett kijelentéssel próbálsz létalapot teremteni.

    Igazságos ítélet csecsemőkkel szemben? Egyre vadabb, amiket írsz. És egyre betegebb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák