Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40553216

    törölt tag

    válasz Attila2011 #20198 üzenetére

    „aki ezáltal méltatlanná válik megbízatására (és eltávolítják hivatalából)”
    Ebben te nagyon biztos vagy? Ne kelljen sorolni csak a pápákat! Mennyit is távolítottak el a hivatalából (mármint legálisan)?

    „az igazságtalan és erősen szubjektív, "vakmerő ítéletről" szól”
    Ennek te is ellentmondasz, ahogy lejjebb érzed is. Mivel az ítélkezés a mindennapi túléléshez szükséges alaptulajdonsága az emberi létnek.
    Ott van pl. a korábban már vitatéma bűnös asszony esete. „Az vesse rá...”, ugyebár. Ez még azoknak sem enged ítélkezést, akik saját életükben ténylegesen sosem vétettek semmilyen, emberek által bűnösnek tartott dolgot, hisz' az eredendő bűn mindannyiunk létének része. (Más kérdés, hogy ez a bűn nem az én bűnöm, én magam csak örökségként kaptam.)

    „és mindig önvizsgálatot tartsunk.”
    Az önvizsgálat csak az eleje. A gerenda kivétele az, amikor már nincs benned bűn. Tudsz mutatni 100% biztonsággal olyan embert, akiben nem volt bűn? (Most a legendákat hagyjuk!)

    (#20193) Noddy
    Ez a Bibliában leírtak megkérdőjelezésében megtestesülő istenkáromlás dolog azért érdekes, ugyebár, amiről már zone-nal és velem is többször vitázol, vitatkoztok: a gyerekek meggyilkolására felszólítás is Isten szava. Ugye? Szerintem védhetetlen az álláspontod.
    De szélsőséges példa: több gyilkos hivatkozik arra, hogy isteni sugallatot kapott. Honnan tudod, hogy nem?

    @zone
    A Dél-Afrikai Köztársaság lakosságának ~80%-a keresztény, ebből 7,1% (tehát a teljes lakosság ~5,6%-a) katolikus. Az AIDS-esek aránya a teljes lakosságban 21,5%. Zimbabwe: a teljes lakosság 85% keresztény, 67%-a protestáns, AIDS-es 24,6%.
    Míg Nigériában az AIDS-esek aránya 5,4%, a katolikusoké ~12,5%.
    Szóval nem feltétlenül van összefüggés.

Új hozzászólás Aktív témák