Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz Mr X #20080 üzenetére

    Krisztus, Dávid és Salamon létezése nem kétség tárgya, vannak történészek akik kétségbe vonják, de ilyen alapon az evolúció se létezik, mert néhányan kétségbe vonják?
    Ha Isten egy-két ember hallucinációja lenne, még értenélek is, de Jézus, a Szentháromság Isten gyökerestül felforgatta a történelmet, csak erről sokan, pláne az ateisták nagyvonalúan szemet hunynak és homályos utalásokat tesznek, hogy se Jézus, se zsidók nem voltak (akiknek a történelme is Isten bizonyíték). Szemet hunynak a Bibliai próféciák felett. 66 szerző, több ezeréven keresztül és mégis megírják, hogy mi fog történni, holt-tengeri tekercsek ezt megbízhatóan alátámasztották, hogy nem középkori manipuláció az egész... etc, etc. Persze mindenben lehet kételkedni és mindig találsz egy tudóst, aki kételkedik, de azzal vádolni minket, hogy téveszménk van elég durva, nem gondolod?
    Beszélgess minél több keresztyénnel, mert Isten létezésére ők a legnagyobb bizonyíték, a Szentlélek munkáját bennük tapasztalod. De ezt meg kellene tenni, nem a tudományosság álcája mögül téveszméseknek nyilvánítani őket. A Biblia hitelességének hatalmas irodalma van, nem most támadják először, a humanizmus és a racionalizmus idején is ennél komolyabb próbákat kellett kiállnia mint most egy zone vagy tomtyi, vagy Hawking vagy Dawkins idején. Mindig lesznek ilyenek és nem baj. Csak jó tudni, hogy már pár csatát vesztettek ezek a próbálkozások. Már pár 100 éve mondták, hogy a tudomány el fogja söpörni a vallást, keresztyénséget, de köszönjük jól vagyunk, mert nem álmok és téveszmék vezetnek minket, hanem az élő Isten.

    " A bizonyíték mindenki számára felfogható." - Igen, de az ateisták és szkeptikusok még ha fel is fogják el nem fogadják. Itt törik a sor, nem a felfogásnál, hanem az elfogadásnál.

    [ Szerkesztve ]

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák