Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz llll #18017 üzenetére

    A világban rend van, kivéve ahol Isten beavatkozására (mivel Ő teremtette) nincs.

    Engem az győzött meg, hogy (1)látom a világban a rendet, hogy minden kiszámolható, megismerhető ésszel és értelemmel és (2)ez nem jöhet az anyag természetéből a korábban vázoltak miatt (ha az anyag természetéből jönne, attól még lehetnének véletlenszerűek a dolgok, de mégse azok, hanem törvényt követnek).
    (3)A Biblia azt mondja hogy Isten adta ezt a törvény és milyen meglepő, hogy Isten is képes azt felfüggeszteni, nincs alávetve a fizika, kémia, biológia törvényeinek, hiszen Ő maga teremtette azokat. (4)Ezt előre bejelentett módon teszi, és nem utólag van magyarázva, hogy hát ez csoda, szóval biztos Isten tette.
    Az anyag eredetére, természetére, tulajdonságára a tudományos világ nem ad magyarázatot, csak vizsgálja.

    De ezt az egészet megelőzte az, hogy a lelki törvényszerűségeket is felismertem. Hogy az amit a Biblia mond az ember viselkedéséről és annak okairól az teljesen a valóság talaján áll. Az ember baja, hogy Isten nélkül él holott az Istennel való kapcsolatra lett teremtve és ez a gyökere minden bajnak. Rájöttem, hogy ez az én életem baja is. De Jézus Krisztusban ez a kapcsolat helyre állt, meghalt azért hogy nekem ne kelljen meghalnom és szenvedett, hogy nekem ne kelljen. És Istennel a helyre állt kapcsolatot naponta megtapasztalom nincs ami ettől eltérítsen :)

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák