- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD FX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hkari
őstag
válasz azigazimoris #48100 üzenetére
Meg is lett a Bridge mód Hát sajnos nem sokkal jobb, de már kábelen is csak 94 mega, és 25-35 ös ping, szóval ez inkább szolgáltató baj.
-
mikung
aktív tag
válasz -=RelakS=- #48093 üzenetére
"mivel tud többet a mostani HD+DVR-nél?"
7 napos visszanézés ... ha megy.
Opcionális csak UTP mód jó lenne de ennek koax (DVB-C adások) és UTP (7 napos visszanézés, epg, ... minden más) is kell.
-
mikung
aktív tag
válasz -=RelakS=- #48104 üzenetére
Engem csak a híradó érdekelt volna, de az meg nem tekerhető.
Ismeretterjesztőnek kapcsolj egy random valóságsós agymenésre (valóvilág/farm/éden/ mittomén'), halkítsd le és mehet alá egy természetfilmes hangsáv. ... A fiatal hím megpróbálja becserkészni a nőstényt, de a falkavezér elkergeti a betolakodó csimpánzt. ...
[ Szerkesztve ]
-
petey
tag
válasz kabelmania27 #48101 üzenetére
bent a lakásban egy Teleste DSS2 elosztó van. az erősítő és a bejövő pedig kint, mivel egy 8-as társasházban lakunk, és onnan húzták ki minden lakásba. de többször volt gond már vele sajnos, a dobozt nem tudom kinyitni azt hiszem.
-
mikung
aktív tag
válasz -=RelakS=- #48106 üzenetére
Megugrana a nézettsége.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz azigazimoris #48094 üzenetére
Ha kicseréled az osztót splitterre magasabb lesz az adási, ettől független rendben vannak az értékek.
[ Szerkesztve ]
-
prisz
aktív tag
Köszönjük meg az új törvényeknek és aki megszavazta...
-
donmackó
addikt
Szerződés kötés után 2 héttel végre kijöttek a szomszédhoz bekötni is.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
-
MODERÁTOR
válasz -=RelakS=- #48114 üzenetére
Aztán lehet, hogy ezt már korábban beárazták, mert egyrészt az RTL részéről volt téma 1-2 évvel ezelőtt is, másrészt utolsó hosszabbításkor a TV havidíjam elég brutálisan emelkedett. Igaz, hogy a net meg csökkent, és összességében kevesebbet fizetek a többért mint előtte, így nem nagyon foglalkoztam vele, de ha jól rémlik a korábbi 3600-3800Ft körüli összegről 5000 fölé ment hosszabbításkor a TV. A pontos összeget csak később tudnám megnézni, bár gondolom annyi nem lényeges.
-
canniball
nagyúr
válasz -=RelakS=- #48114 üzenetére
Nem teheti meg hogy felmondja a szerződést és egyáltalán nem közvetíti. Ezért javasoltam a külön csomagba tételét: úgy közvetíti, de csak az fizet érte aki kéri. A szolgáltató nem bukik, a háztartások közül meg akinek megér 2-300 Ft-ot az nézi, akinek nem az nem; mindenki boldog.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
ztsoft
őstag
Csak kérdés, mi lesz a szabadon fogható Mindig TV-vel? Beteszik a fizetős csomagba, ja nem tehetik, mert közvetíteni kell. Esetleg vissza hozzák a "TV adót", vagy egyes esetekben nem kell majd fizetni.
Az biztos, hogy én egy fillért sem fizetek érte!Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
veterán
-
ztsoft
őstag
válasz szabogabor10 #48118 üzenetére
A hátralévő hűség alatt biztos nem, utána meg lehet Mindig TV lesz.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
gduck
addikt
Na megérkezett a csodabox, pár nap teszt után megírom a tapasztalatokat
-
veterán
-
gduck
addikt
Visszatekinthetem más UPC Horizon HD Mediaboxszal a külső USB-s tárolóeszközre rögzített műsorokat?
Nem. A felvett műsorokat csak azon az eszközön nézheti vissza, ahol a felvételrögzítést kezdeményezte.[ Szerkesztve ]
-
gduck
addikt
válasz -=RelakS=- #48127 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Skyhigh
aktív tag
UPC válasz a Horizon box contra Cisco kérdésre.
Csak megerősíteni tudjuk, hogy ha esetleg meghibásodás miatt cserélni kellene a meglévő boxot, akkor valóban már Horizon Boxra történne meg a csere. Az, hogy a dupla rögzítés funkció megszűnne, nem lenne szerződésszegés részünkről, mert ez csak egy kiegészítő, kényelmi szolgáltatás. A két box közötti különbségek alapján nem jelenthető ki egyértelműen, hogy részünkről kevesebb szolgáltatás történne (lsd. Műsorvisszanéző lehetőség az új boxnál)
A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Skyhigh #48130 üzenetére
Azért ez jó, hogy minél újabb az eszköz, annál kevesebbet tud egyszerre rögzíteni
Először a Philips (?) 2-t tudott rögzíteni, egy harmadikat mutatni
A cisco már csak egyet rögzít, míg egy másikat nézel
A Horizon meg azt örgzítheti, amit nézelPersze, örüljünk, hogy amíg nem vagyunk otthon, felveszi a műsort, ami a 7 napba nem fér bele, mi? Már ha nem fognak a szolgáltatók a jövőben olyan kódot megkövetelni, ami miatt rögzíteni sem lehet...
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
mikung
aktív tag
válasz -=RelakS=- #48131 üzenetére
Állítólag általános hiba hogy HDMI -n beqssol amíg gyári visszaállítást nem csinálsz, a sokaknál nem működő 7 napos cumóra pedig már egy valag hibajegyet felvettek.
"A jövő megérkezett"
-
mikung
aktív tag
válasz -=RelakS=- #48133 üzenetére
Perpill itt sem megy.
Rámegyek, helyezze magát kényelembe ... tekering ... Hiba. Mármint ennyi hogy "Hiba" kód nélkül és hívjam a 1221 -et.
-
BUKSIKA75
csendes tag
amugy még lehetne rendelni a upc kábelen philips boxot felvételre?mert szeretnénk de most ezt a béna horizon boxot látom a my upc-n és az bizony nem igazán érdekel...
-
MODERÁTOR
-
-=RelakS=-
veterán
válasz mikung #48134 üzenetére
tekering XD
BUKSIKA75
Legalább egy éve, hogy a Philips boxom törprement, már akkor is Ciscora cserélték, mert az volt.
Mindenesetre most van két upc-s papírdobozom, meg távirányítóm XD (a fickó nem vitte el, mert hogy csak szemét lenne úgyis)
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
kezo0
addikt
válasz Skyhigh #48130 üzenetére
Mindig visszafogottan igyekeztem itt megnyilvánulni, de most nehéz nem úgy fogalmaznom, hogy rohadjanak meg. Teljesen nyilvánvaló a szolgáltatás-csökkenés, tételesen cáfolható, amit állítanak, hiszen pl. a hétnapos visszanézés is csak egy csomó korlátozással igaz.
Ráadásul azt megnézném, amikor lecserélnék azt a Cisco boxomat, ami a kisebbik szobában van, jó távol attól a ponttól, ahol a UPC kábel bejön a lakásba. A koax kábelt egy évekkel ezelőtti teljes lakásfelújításkor vezettük el oda, több betonfalat átfúrva (panel!), fürdőszobán, kád mögött átvezetve, nem sorolom... Nagy munka volt. Most majd hogy viszik el az új boxhoz az UTP-kábelt? Körbe kábelcsatornázzák a fél lakást? És én azt szerintük megengedem? Vagy külön, csak ahhoz a boxhoz odatesznek majd egy önálló modemet? És amikor majd a nappaliban is ki kell cserélni a boxot, akkor majd oda is külön modemet tesznek az új box mellé? Mert én se fúrni, se kábelcsatornázni nem engedek, az tuti! Egy box cseréje miatt pedig nem kényszeríthetnek ilyenre. (És mi van, ha ez a helyzet a hűségidőm lejárta előtt áll elő? Még meg is kötbéreznek, ha a számomra elégtelenné vált szolgáltatásuk miatt ki akarok szállni a buliból...?)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
tomp
félisten
-
Treck
aktív tag
Addig oke, h ehhez az uj csodaboxhoz kell utp kabel. De vajon mukodik ugy is, hha a hgw bridge modban van? Mert ha egyszer ilyen kerulne hozzam, nem szeretnem ezert router modba kapcsolni...
http://google.treck.hu
-
kezo0
addikt
válasz kabelmania27 #48140 üzenetére
1. Az is egy jó kérdés, hogy egyáltalán engedik-e UTP nélkül használni bárkinek is a Kaont. A mostani boxnál is hibás működésnek tekintik, ha nincs meg a visszirány.
2. Van mediacardom is, de egyrészt ott meg hiányzik a 7 napos EPG, ha az ember több napra programozna előre felvételt, másrészt tudod, én vagyok az a fura előfizető, akinek néha két párhuzamosan futó műsor felvétele sem elég...
Hogy egy valós példával szolgáljak: most vasárnap egymást átfedő időben adta három különböző HD sportcsatorna a monacói F1-futamot, a Giro d'Italia zárószakaszát és a férfi kézilabda BL Final 4-t. Mindhárom sportágat követem, ezek mindegyiknél csúcseseménynek számítanak, és sajnos ebben az időben (de legalábbis akkor, amikor kezdődtek) épp nem voltam otthon. Most még valahogy megoldottam a két Cisco boxszal és egy mediacarddal, hogy mindhármat rögzítsem, és amikor hazaértem, úgy tudtam egy negyedik műsort nézni (ami szintén érdekelt), hogy közben ezek a felvételek még tartottak... Persze tudom, ez sokak szemében extrém felhasználói magatartás, de nekem az időbeosztásom miatt így természetes.[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
gduck
addikt
Egy kis szösszenet, tőlem :
UPC Horizon – „a jövő megérkezett”
A jövő valóban megérkezett 2012 szeptemberében, amikor a UPC Hollandiában bevezette a Horizon platformot. A Horizon szolgáltatással három Samsung beltéri egységet vezettek be, amiből a legnagyobb 6 tunerrel, 500GB-os merevlemezzel, beépített kábelmodemmel, 2,4 és 5 GHz-es Wifi egységgel rendelkezett. (Hogy csak a főbb tulajdonságokat említsem) A kisebb egységek vezetékes és vezeték nélküli kapcsolattal kapcsolódhattak hozzá és így pl az összes eszköz elérte a felvett tartalmakat is. Ráadásul a háztartásban lévő PC és mobil eszközökre is tudta streamelni a tartalmakat.
Először a Liberty Global (2014-ben beleolvadt a Holland UPC) 2015/Q4 üzleti jelentésében lehetett olvasni, hogy Magyarországon, Szlovákiában és Romániában 2016 első felében bevezetésre kerül a „Horizon-light” platform. Tehát három és fél év elteltével hazánkba is „megérkezett a jövő”.A doboz
A Horizon HD box egy Kaon KCF-SA900PCO típusú beltéri egység. (Aminek a megfelelőségi nyilatkozata 2013. augusztus 28-ra van dátumozva, azaz senki ne egy új fejlesztésű eszközre gondoljon) „Kistestvére” a Kaon KCF-SA700PCO eredetileg a saját szoftverével működött a Cseh UPC hálózatán, egészen 2015 áprilisáig, amikor frissítésként megkapta a „Horizon-light” szoftvert. Ez egyben azt is jelenti, hogy az új Horizon HD box már egy kiforrott szoftverrel érkezhetett. Méreteit tekintve meglepően kicsi, 19cmx15cm és mindössze 3cm magas. A hátoldalát teljes hosszában elfoglalják a csatlakozók, így szellőző nyílások a két oldalán és az alján találhatóak. Szerencsére a 12V/1A-es tápegységet nem zsúfolták bele ebbe a kis házba. Bal középen egy 4 karakteres kijelző kapott helyett, ami mellett jobb oldalon – egy kis ajtó mögött – található a kártyaolvasó modul. A kijelző bekapcsolt állapotban az aktuális csatorna számát, műsorújság és videótár nézése közben egy szimpla UPC feliratot, kikapcsolt állapotban pedig az aktuális időt mutatja, ami mellékesen kiváló éjjeli fényt biztosít a szobában A készülék belsejében bal oldalt hátul található 1db DVC-C tuner, középen a processzor egy kb. 1cm magas hűtőbordával, majd jobb oldalon a kártyaolvasó. A tuner és processzor elég jól melegszik, tapasztalatom alapján célszerű az egész boxot megemelni pár centivel, mert ez rengeteget jelent a hűtése szempontjából. Mivel kábelmodem nem került bele, egy UTP kábelre szükségünk van a teljes funkcionalitás kihasználásához. (A UPC alternatív megoldásként powerline adapter használatát javasolja.)
Horizon-light
A Horizon szoftver (erről rengeteg videó található a neten) elég látványosra sikerült, a menü és a csatornaváltás sebessége is gyors, gördülékeny. Egyedül akkor találkoztam lassulással, amikor a háttérben felvétel volt elindítva. Sajnos itt is igaz az, ami a régebbi UPC boxoknál is, hogy bizonyos műveletekkel le lehet „fagyasztani” az egész boxot Ami engem a legjobban zavar, hogy a Horizon Go felületre költöztetett távrögzítés, a nevével ellentétben ezzel a boxal nem működik. Szintén érdekes a pénztárcabarát videótár is, mivel csak az ingyenes (vagy az előfizetés miatt ingyenes) tartalmak érhetőek el. A UPC TV apps itt is megtalálható, de sajnos a YouTube alkalmazást kihagyták belőle.
Vissza a múltba
A csatornák egy részénél a műsorvisszanéző szolgáltatás segítségével (ami praktikusan a műsorújságból érhető el) egy hétre visszamenőleg megnézhetjük a műsorokat (sajnos itt se mindent). A visszanézés időpont alapján történik, tehát ha a műsorban csúszás volt, akkor még az előző műsor végénél kezdődik a lejátszás. Ezt csak rosszabbá teszi az, hogy általában a tekerés funkció le van tiltva, így akár 10-15 percet is kénytelenek vagyunk végignézni egy kiválasztott műsor visszanézésekor. Jó hír viszont, hogy a műsorvisszanéző felvétel alatt is működik!
HD DVR
A médiabox DVR készülékké „alakítható” egy külső HDD segítségével. (Ezt lehet UPC-s és saját is) Elméletben csak 160-500GB-os HDD-t kezel, de nekem a 16GB os pendrivet is simán megformázta és használta. ( A formázás egy ext4 típusú partíciót hoz létre és természetesen a HDD teljes tartalma törlődik.) Viszont pendrive használatánál felvétel közben a felvett anyag és a menü is akadozott, amit HDD használatánál egyáltalán nem tapasztaltam. A kódolatlan adókról felvett anyag PC-re menthető és lejátszható. A kódolt adókról felvett anyag sajnos kódolt. (Ilyen felvételeknél egy amúgy üres fájlba bekerül 16 byte, ami engem kísértetiesen kódolási kulcsra emlékeztet, de ezzel foglalkozzanak majd a hozzáértők ) Felvétel közben más csatorna nem nézhető, kis vigasz viszont hogy ilyenkor a videótár és a műsorvisszanéző funkció működik. Tehát ha épp egy olyan csatornát szeretnénk nézni, aminél elérhető a visszanéző funkció akkor szerencsénk van.
Egyebek
- A műsorvisszanéző és a videótár még nem mindig működik, sokszor VOD033 vagy VOD034 hibát dob.
- A hálózat kezelése elég érdekes, ha közvetlenül a modemhez csatlakoztatom, akkor NINCS IP CÍM felirat fogad a státusz oldalon, ennek ellenére viszont működik (esetleg IPV6 címet kap ilyenkor, amit a szoftver nem tud megjeleníteni?) Ha router után rakom, akkor természetesen belső IP címet kap, viszont ilyenkor a router publikus IP címét írja a státusz oldalon.Vélemény
Ez mindig szubjektív dolog, ezért nem is írnék sokat. Van aki szeretni fogja és van aki meg utálni. Én csalódott vagyok, mert sok funkciót elvesztünk ezzel a boxal és igazándiból én nem nevezném ezt DVR boxnak. Remélem hamarosan jön a jobbik Horizon HD box (Pace DMC7002) 4 tunerrel és beépített kábelmodemmel Így 3. boxnak elmegy, de a két PHILIPS-et semmi pénzért nem adnám oda érte
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Politika
- Posta, csomagküldés
- Öregszem
- Mazda topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest