Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ezekiell

    veterán

    válasz Parci #5511 üzenetére

    Pont ezaz, ezt a matekot szeretném látni valami számmal alátámasztva. X első/második/harmadik trimeszteres beadott oltásnál Y számú Z reakció volt Q eredménnyel.

    Egyetlen studyban, amit olvastam e téren, sincs kiemelve ez a 2./3. trimeszteres oltás dolog. Az egyetlen gyakori oltási reakció, ami veszélyes lehet a magzatra, az a láz - azt pedig lázcsillapítóval azonnal le lehet/kell nyomni. A nem gyakoriakról nincs elég adat nyilván (mert nem gyakoriak...)

    Több mint 30.000 terhes nő kapta eddig meg a Moderna/Pfizer vakcinák egyikét, és a statisztikák (vetélés/élveszülés/preclamspia/eclampsia/stb) nem mutatnak eltérést a vakcinált és nemvakcinált nők között - viszont sehol sincs feljegyezve a terhesség aktuális ideje az oltás időpontjában, legalábbis én nem találtam. Azt viszont már megállapították, hogy az anya által termelt antitestek a magzatba is eljutnak, tehát a magzat is védett lesz.

    Szóval a terhes nők oltása nagyon jó dolog, én csak egy alátámasztott orvosi indokot szeretnék látni erre a (látszólag csak nálunk kimondott) "megkülönböztetésre".

    És igen, ezen nagyon pörgök, mert a sógornőm terhes most 10 hetesen (és mi is szeretnénk mihamarabb babaprojektezni).

    Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

Új hozzászólás Aktív témák