Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz norti #55535 üzenetére

    Ha hard limit lenne (értsd: a konfig állományt elrontották és a 80-as csomagot kapnád), akkor soha nem menne 80mega fölé.

    Mivel az értékeid jók, és nem írtál olyasmit, hogy szakadozna a kapcsolat, ezért a helyzet elég egyértelmű: egyszerűen elfogy a hálózatban a kapacitás. Kábelnetnél az egy szegmensen lévő előfizetők osztoznak a kapacitáson. A jelenség, hogy időről-időre - különösen például az esti csúcsban - lassul a kapcsolat, teljesen normális. Ne felejtsük el, hogy a pár ezer forintos havidíjért nem béreltvonalat vettél, ahol a kapacitás az idő 100%-ában a rendelkezésedre áll. Az pont egy nagyságrenddel kerülne többe.

    Én azt mondom, hogy ha az idő nagy részében a 80-90mega rendelkezése áll, és egyébként nincs más problémád (szakadás), akkor érdemes megbékélni a dologgal. Ettől függetlenül érdemes lehet bejelenteni csak azért, hogy lássák bent, hogy a kapacitás kezd elfogyni (ugyanis további előfizetők bekapcsolásával ez a helyzet is tovább romolhat), és el kell kezdeniük gondolkodni a bővítésen. De azon ne lepődj meg, ha jön majd az SMS, hogy nincs hálózati hiba (mert hogy nincs is).

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák