Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz kabelmania27 #41075 üzenetére

    Ez a probléma teljesen megszűnik a DOCSIS 3.1-gyel, mivel a COFD moduláció miatt minden alcsatornát lehet külön modulálni a mért SNR függvényében felfelé és lefelé is, ennél fogva nem lesz fix modulációs, mint most a 256QAM lefelé, vagy a 64QAM felfel. A DOCSIS3.1-ben a maxiumális modulációs rend 4096QAM mindkét irányban. Ezért is fontos a minél kisebb méretű koax szegmnes és a jó minőségű erősítők (azokból is minél kevesebb).

    DOCSIS3.1-ben nem lesznek fixen meghatározott sávok sem például a fel és letöltési irányra, ezért a rendelkezésre álló sávból annyit és úgy osztanak fel maguknak az operátorok, amennyi szabad frekivel rendelkeznek, illetve ahogyan jónak gondolják.

    A másik nagy újdonság, hogy a teljes spektrumot egyben modulálják: minden modem több gigabites sávszélességhez fér hozzá fel és letöltési irányban is, ezzel szemben a DCOSIS3-nál tulajdonképpen 8 egymástól a fizikai rétegen független SC-QAM csatorna van, amiken a második rétegben végzik a terheléselosztást.

    DOCSIS3-nál US irányban a 128QAM kizárólag TCM alatt működik, ami meg csak S-CDMA módban működik. Nem túlzás azt állítani, hogy senki nem használja az S-CDMA módot, ATDMA módban pedig a jelenlegi 64QAM a max.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák