- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- OLED TV topic
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hekkerman
tag
válasz havri1 #15369 üzenetére
Értem én , hogy a sebességgel úgy játszanak, ahogy akarnak. De vágod, szar a modemem, visszaveszik a sebességem, és ígyhagyják a modemet? Hol ebbe a ráció? Mert ha kijönnek, és bocs, de itt nem megy el a nagyobb, akkor oké, cseréljétek ki, és akkor mehet a kisebb sebesség.
Amúgy, kipróbáltam, egy gép van rákötve, pöpecül megy a net. Bedugom a másik gépet, fél perc se kell, és physical down, physical up connected, utána sebességek mindkettő 0 kbps physical down és ezt csinálja, amíg rávan dugva a másik gép. Öröm lehet, elképzelhetitek.
Amúgy, itten téhómnál képzett szakemberek dolgoznak mind, ugye?
-
Vikt0r
aktív tag
Sziasztok
Tudtok arról valamit, hogy van-e vagy mikor lesz újra raktáron Huawei Ideos S7 Slim tablet raktáron? Mert én már lassan 3 hete várok rá és a T-Partenrben azt mondták max 10 napon belül megérkezik.
-
kisskata
csendes tag
halló!!Tud nekem valaki segíteni??
a vezetékes telefonom alap állapotban,magától tárcsáz valamilyen számot.mit csináljak?? -
villamos
őstag
válasz kisskata #15407 üzenetére
Két eset lehetséges. Lehet elektronikus hiba, a tárcsázó áramkör hibás, a készülék cserére szorul. A másik eset, hogy be van ragadva valamelyik billentyű, pl. a redial, vagy ha a készülék programozható, akkor az egyik programozott billentyű. Ez esetben a készülék szétszedése, és a hívómű tisztítása megoldást nyújthat, ehhez kontakt spray használható pl, ha ez nincs, akkor sebbenzin, alkohol, esetleg petróleum is megfelel. Persze, abban az esetben, ha nem saját, hanem a szolgáltató által biztosított készülék, akkor le kell jelenteni hibára, (tudomásom szerint) ingyen cserélik.
[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Dot
őstag
Nektek milyen gyakran szakad a dsl? Nekem 4és fél nap alatt 10x szakadt meg. ZTE routeres modem-et hoztak.
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
harry
veterán
No, tegnap bekötötték (17.ker, kábelen iptv, 25mbit net, hoppá telefon), ám azóta volt, hogy elment a jel, a Cisco Gateway néha újraindult, és hasonlók. Most épp jó. Más tapasztalt már ilyet? Betelefonáltam, nézzenek rá (nyilván pont, mire elértem valakit ismét jó lett...),kíváncsi vagyok, mit mondanak majd a technikusok, vagy kik.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
roberto211
őstag
Sziasztok.. Egy olyanba szeretném a segítségetek kérni hogy van ugye ez a thome iptv-nk ugye annak van egy modemje és annak a modemje ugye a interneté is. És egy családi házba lakunk és legfelül van a modem de kettő előfizetés van 2 modem.. Egyik a miénk egyik a másik családé.és szeretném kérdezni hogy hogyan tudom azt ellenőrizni hogy éppen a mi modemünkre ki csatlakozott rá? Mert nagyon fontos lenne a számomra ez.. Várom válaszotok.. Üdv: Robi
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
havri1
félisten
válasz roberto211 #15413 üzenetére
Helló!
Először is meg kell nézni, melyik a tied. A géped wifin vagy vezetékkel kapcsolódik hozzá?
Ha vezetékkel, akkor nézd meg, a BOX hátulján annyi kábel csatlakozik, amennyi a tvk+szgépek száma?
Wifit meg le kell védeni, és akkor jó esetben csak te használod.
WPA2 -vel érdemes, azt nem nagyon törik fel egyhamar.
Érdemes még megváltoztatni a BOX hozzáférési adatait, login+pass.havri
-
dr.bubo
őstag
válasz roberto211 #15413 üzenetére
Milyen modem Cisco? Menüjében: Network Address Server Settings->Connected Device Summary-nél lehet a rácsatlakozott gépek mac cimét, ip-jét látni. Cisco EPC3925
Ha más típus, akkor a dhcp server menüben, keress DHCP Cliens List vagy hasonló menütRouter beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
dr.bubo
őstag
válasz havri1 #15416 üzenetére
Nem tudom ,hogy a fix ip-seket mutatja e a cisco, de holnap megnézem, hogy látszanak a fix ip-s kliensek is, mert a gépem fix ip-re van beállítva. A ZTE modemet meg nem ismerem.
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
harry
veterán
válasz havri1 #15416 üzenetére
Viszont pl. egy mac szűrést tehet rá (akár wifi, akár vezetékes csatlakozásnál), és akkor csak a saját gépei mennek, még ha más is van rádugva. Kivéve, ha a mac címét lenyúlják, bár így elsőre azt mondanám, hogy nem menne, legfeljebb ha a PC-khez fizikailag hozzáfér.
Vagy zárja be egy dobozbaTheoretically, this damn thing oughta work now.
-
havri1
félisten
Lehetne még fokozni, pl megváltoztatni a HGW ipjét, DHCP-t kikapcsolni, csak nem tudom, hogy az IPTVnek ez mennyire függvénye. Az tuti, hogy net nem kell neki, de ha kap címet a BOX, nem megy a tv adás.
MAC szűrést lehet vezetékes résznél is megadni? Nekem a MAC filter csak a wireles advanced securitybe van.Előbb elírtam, BOX helyett HGW-t akartam.
havri
-
harry
veterán
válasz havri1 #15419 üzenetére
Hmm, talán olyat lehet, hogy a BOX mac-jéhez dedikál egy ip-t, bár ugye ehhez is kell a dhcp. De pl. lehet a kioszható IP-k tartományát korlátozni, itt akár arra az 1 IP-re.
MAC szűrés tudtommal van, valahol a firewall résznél: Access Restrictions -> MAC address filtering, Pass Listed, és akkor amit felvesz, az mehet. És igen, van külön a Wireless fül alatt is egy MAC szűrős rész.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
_ak_
addikt
Továbbá sincs senkinek semmi ötlete erre? Hozzá teszem, h wifivel használva jön elő, de ha emlékeim nem csalnak switchen keresztül is előfordult már. Másik gépen, másik porton nem fordul elő ez a probléma.
Eddig a Pirelli HGW-t PPPOE passthrough opcióval és saját routerrel használtam, de most kivettem a routert a rendszerből és így csak a HGW van. Azóta előfordul viszonylag gyakrabban, h gondol egyet a böngésző és tuti működő oldalakat nem hoz be, mert, h Server not found. Aztán pár refresh és bejön az oldal minden tovább nélkül. Sőt, miközben nem akarja mondjuk betölteni a guglit, addig más oldal simán megy.
Olvastam már ilyesmi problémát itt, amire kali-nak volt tippje, h ki kéne kapcsolni egy pár dolgot a tűzfalban, de ezeket így ebben a formában nem találom a Pirelliben.
Ezek közül miket lehet érdemes kikapcsolni?
Intrusion Detection FeatureSPI and Anti-DoS firewall protection
RIP defect
Discard Ping To WAN InterfaceStateful Packet Inspection
Packet Fragmentation
TCP Connection
UDP Session
FTP Service
H.323 Service
TFTP ServiceLet's begin, de gozaimasu!
-
roberto211
őstag
Köszi a segítséget.. Sziasztok..
Üdv: Robi
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
Winner_hun
titán
2 hete kötötték be a netet, ma ~1 órája ezt kaptam.
Hívtam őket: utánanézek... kapcsolom tovább... beszélek a munkatársammal... majd keresnek.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #15423 üzenetére
Ja, az mitől van hogy kéri a rendszer az MT azonosítót, aztán ha lépkedek a menüben akkor még egyszer kéri?
Meg most is amikor felhívtam kérte, aztán kérte az ügyintéző is. De akkor először minek pötyögöm be ha utána be kell diktálni?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
hohoo
senior tag
válasz Winner_hun #15424 üzenetére
Mert ez magyarország, azon belül is a t. Nézd meg a weboldalukat, olyan lassú mintha egy 486-on menne a szerver. Bugos is mint az állat. Mindent a profitért, semmit a szolgáltatás minőségéért.
T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
jetimokus
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy t-home internet eddig asztali gépen volt használva, most váltottunk egy laptopra, és nem sikerül beüzemelni a laptopon a netet, a mondemet 15percre áramtalanítottuk, gép újraindítva nem egyszer, és semmi... nincs hálózati hozzáférés.
Win7 32bit van a gépen, és LAN-on keresztül, nem routeren, meg wifin keresztül szeretném fogni a t-home netet. Ez vajon ennyire nagy dolog? Tudna nekem esetleg valaki segíteni ebben? Köszönök előre is minden segítséget. Üdv! -
Drakemusic
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy Kábelnet esetén hogy lehetséges ip cím változtatás. Köszönöm előre is!
-
C0d3r
addikt
válasz Drakemusic #15433 üzenetére
Áramtalanítsd a kábelmodemet, ha bekapcsolás után se kapsz új címet, akkor pár napig valószínűleg ugyanazt fogja neked kiosztani a központ.
-
hohoo
senior tag
24 órára kapsz ip címet, méghozzá a modemre kötött eszköz mac címéhez rendelve. Tehát vagy kicseréled a hálózati eszközt, vagy felülírod a mac címét. Sajnos nem lehet akármit beírni valahogy a szolgáltató tudja ha nem valós az a mac cím és nem fog menni semmi. Én a fő gépem hálózati kártyájának mac címét szoktam a routernek megadni, vagy defaultra állítom.
[ Szerkesztve ]
T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
törölt tag
Sehogy.
Hónapok óta ugyan az az IP címem. Áramtalanítás, több órára kikapcsolás, resetelés ellenére sem változik.
Kábel modem csere esetén változik meg. -
hohoo
senior tag
válasz Drakemusic #15436 üzenetére
mi írja ki és mi ez? Milyen ip cím? Nem kell megadni semmilyen ip címet. Azt a szolgáltató adja majd.
@#15437: ahhoz képest nekem tegnap is változott egy szakadáskor, mondjuk ez ritka.
De a maces dologgal bármikor váltok ip-t, az mindig megy.[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Sziasztok,
enne egy égető kérdésem, másnál is előfordult már, hogy kábeles netnél az msn viszonylag sűrűn nem küld át 1-2 üzenetet? Routermodem: Cisco
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
hohoo
senior tag
válasz Jack@l #15439 üzenetére
annyira sűrűn nem, de előfordult... sőt adsl-nél is. Az ok pedig egyszerű: ha live messengert használsz akkor maga a program, ugyanis az egy fos, a másik ok pedig az hogy a szolgáltatás háttere is microsoft tehát fos. Elsőt normális kliens használatával kerülheted el, a másodikat meg úgy hogy nem msn- hálózatot használsz Ez utóbbi bajosabb mert mindenki msn hálózatot használ, máig sem tudni miért (valszeg mert a vindózban alapon benne volt), mert mindig is a legborzasztóbb protokoll volt.
[ Szerkesztve ]
-
hohoo
senior tag
válasz havri1 #15441 üzenetére
áh messze nem, az még sem 10 percig települ, miközben minden más másodpercek alatt...
de nem csak msn és skype van, van pl gtalk, és jabber is. Mivel a protokoll közös (xmpp) ezért a 2 rendszer teljesen átjárható.T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
Jack@l
veterán
Köszi, pedig tisztára úgy tűnt load és háló hibája sűrűsödött meg markánsan a tünet...
Két hete jöttünk át adsl-ről, ott kb pár hetente vetem észre, itt meg vagy fél óránként el-elmarad pár sor...A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
molnarpeter
nagyúr
Ha az Invitelnél 5/0,5-ös net 6/0,5 körül is hoz, a T-nél milyen sávszélre lehet esély kb? T-s területen vagyok.
mp
-
hohoo
senior tag
válasz Drakemusic #15444 üzenetére
nem tudom részletesebben. Ha router van a modemre kötve, akkor megadod a router wan macjének mondjuk a géped mac címét(vagy bármilyen hálókártyáét amit tudsz), és akkor már más ip címet fogsz kapni. Aztán 24-óra után visszaállíthatod a router macjét, megint új ip címet fogsz kapni. Vagy lehúzod a routert és 24 óráig közvetlenül a gépedet kötöd rá.
-
joecontra
addikt
válasz molnarpeter #15445 üzenetére
Hívd fel a 1412-t és lakcím alapján végeznek egy előminősítést és megmondják neked.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz molnarpeter #15448 üzenetére
Nincs mit.
Üdv,
J -
J4N!
tag
Sziasztok!
Nemtudja valaki h lehetséges-e ISB2001-el helyi hálózaton keresztül filmet, videót lejátszani?
Zenét meg képeket gond nélkül megtudom nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- PlayStation 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- OpenMediaVault
- Windows 10
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest