Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • havri1

    félisten

    Én úgy érzem, alapvetően tisztában vagyok mi digitális, mi analóg, iptv, sat-tv, de ezzel az átállásos dologgal még én is bezavarodom.
    Eddig arról volt szó, hogy a szabadon, tetőantennával fogható analóg adást fogják megszüntetni, a digitálist (erre képes tvvel, beltérivel) ugyanezzel az antennával tovább fogható.
    KTV-n az analóg adás nem fog megszűnni, mivel azt a szolgáltató digitálisan kapja, majd egyéb eszközökkel átalakítja analógra, és küldi ki az efi-hez.
    Ehhez képest, most a leírásban az áll, hogy

    Sokan félreértik azt a leállást tehát röviden:

    Akik kábelTV szolgáltatótól kapják a jelet azokat nem érinti a kérdés.
    CSAK és kizárólag a földi sugárzásról beszélünk amikor a leállás szóba jön...
    CSAK és kizárólag azokat érinti akik egyéni földi antennával a háztetőjükön fogják az említett 3 adó jeleit !!!

    de :

    Az analóg adások megszűnésével új korszak kezdődik a televíziózás életében. Magyarország, a digitális átállásról szóló 2007-es törvény értelmében 20011. december 31-ig köteles a digitális sugárzást bevezetni.

    Az átállás azonban a fogyasztók számára többletköltséggel jár, melyek leginkább azt a közel 1 millió háztartást érintik, ahol jelenleg csak a három, analóg adást közvetítő, országos lefedettségű adót tudják nézni. A digitális hálózathoz való csatlakozáshoz szükséges az ún. sep-top-box beszerzése, mely azonban akár a 100 ezer forintos határt is elérheti (ez a legdrágább készüléket jelenti, a legolcsóbb körülbelül 10 ezer forint). A speciális készülékek novembertől lesznek elérhetőek, melyek szolgáltatásra való alkalmasságát egyedi matricával jelzik. A digitális műsorszórással akár 30 csatornát is nézhetünk ingyen.

    ?!?!

    Most akkor mi van?
    Vagy ez most csak azokra vonatkozik, akik továbbra is az ingyenes, digitális jelet akarják fogni? KTV-re nem?

    havri

Új hozzászólás Aktív témák