Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • n0tr3adY81

    aktív tag

    Sziasztok!

    Egy érdekes routing problémát osztanék meg veletek, amivel lassan 4. hete bajlódunk, és a Telekom oldalán valaki(k) nagyon nem szeretnek dolgozni / nem szeretnek az ügyfeleknek segiteni.

    Városi(!) szinten bármely kábeles T végpontról nézve egy németországi szerverre a kapcsolat 15-25% packet loss-t produkál. 5 különböző helyszinről lett elvégezve a ping és a traceroute.
    Letöltési sebesség az valahol mucsaröcsögei betárcsázós és a béka segge közt ingadozik, 50mega 28 perc alatt jön le, HA lejön.
    A hiba traceroute alapján németországi Deutsche Telekomnál van. VPN-el kikerülve ezeket a szervereket, illetve más szolgálató mobilnetjéről hibátlan a kapcsolat és a sávszél ugyanarra a szerverre/IP-re.

    Nyilván a magyarországi T nem felel azért, hogy külföldre milyen a kapcsolat, a probléma csak annyi, hogy az összes nyugati "régiót" érintő kapcsolat (dl/http req) kényszeresen azokon a hibás szervereken megy keresztül. Ergo egy németországi webshop oldalát a betárcsázós korszak sebességével lehet böngészni...

    Asrock Gaming Z370 K6, i7 8700k, MSI RTX 2070 8GB, 4x8 DDR4 3000 CL15, ASRock H87 Fatal1ty Performance , i7 4770, MSI GTX1060 Gaming, 4x4GB Corsair Vengeance LP, Nanoxia Deep Silence 6 Anthracit

Új hozzászólás Aktív témák