Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adika4444

    addikt

    válasz djalmasi #142911 üzenetére

    Most is hibás más irány is, a düsseldorfi Contabo-ra kevés csomagvesztés, magas válaszidő és bezuhanó sebesség a jellemző, a nürnbergi irány is gyengélkedett egy hete este. Most már azt nem tudom tesztelni, az akciós extra SSD tárhely miatt mindenki Düsseldorf-ban van akit ismerek. Ismeretlen IP-kre persze lehet tesztelgetni, de ott nem ismerem a VM terheltségét, meg ismerősöktől visszafelé is tudok mtr-ezni.

    Az biztos mindenesetre, hogy a jelek szerint ez a hiba periodikusan előjön és nem találnak rá végleges megoldást. Volt azthiszem ezzel zűr nyáron, meg egy hosszabb epizód valamikor tavaly, vagy előtte, vagy lehet mindkét évben. Előbb-utóbb megoldják, de a hiba hajlamos visszatérni.
    #142912boxoslaca
    Nem kifejezetten neked, hanem ehhez az egész szálhoz.

    Az, hogy a traceroute mit ír, pl. hogy milyen irányba megy a forgalom az elég hamis infókat adhat.
    Egyrészt ezek reverz DNS címek, másrészt IP alapon is elég jókat lehet tévedni, például a DIGI IP-jeinek egy jó része az RCS-RDS tulajdonában van, így a PTR és/vagy az IP alapján a szoftverek román zászlót raknak alá, de a 2--3 ms miatt esélytelen, hogy valóban ott legyen. Emellett a tracert hop-okat lehet rejteni, vagy úgy konfigurálni, hogy ne nyújtsanak magukról információt, a DIGI ezt meg is lépte, talán véletlenül, talán direkt, a romániai forgalom konteó miatt, ezt nem tudom.

    A "békeidőben" (tehát éjjel és délután 5 között) mérhető 6--8 ms-ből elég biztosan következtethető, hogy a Cloudflare bécsi adatközpontjához megy itthonról a forgalom. A CF-nek van magyar központja is, mehetne oda is, régen ment is, de most az osztrákot preferálják, gondolom költséghatékonysági okokból. A megugró hop (a 62-es kezdetű) szintén osztrák versenyző lehet, a kérdés az, hogy az osztrák forgalom áthalad-e rajta pl. a CF felé, ha ugyanis nem, el tudom képzelni, hogy a probléma akár csak a magyar eredetű forgalmat érinti.

    Traceroute-hoz amúgy pár cím ami nem CF: speedtest.contabo.net (Nürnberg), dus.speedtest.contabo.net (Düsseldorf). A 62-es címet teljesen elkerüli amúgy például a netcup (Anexia) irányába tartó forgalom, szóval ott a legnagyobb csúcsidőben is maximum az 1--2 ms-os emelkedés.

    [ Szerkesztve ]

    üdv, adika4444

Új hozzászólás Aktív témák