Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Dini

    addikt

    LOGOUT blog (1)

    válasz Beniii06 #111905 üzenetére

    Nem volt célom senki lelkesítése ezzel kapcsolatban, sehol nem állítottam, hogy egy egyszerű network setupom lenne itthon és azt sem, hogy az ONT ez a funkciót out of the box tudja. Ami szomorú, mert a csomag 2/1-ként van hirdetve, nem 1+1/1-ként. Egyedül az érdekelt, hogy akkor most az ONT belső switche pontosan hogy néz ki, mert annak sebességéről még nem találtam tényleges infót. Aki érdeklődött privát üzenetben a konfigot illetően, annak mind válaszoltam.

    Sebesség beesik, de ezen a környéken szerencsére nem jelentősen.

    Sokan azt gondolták a betett képről, hogy azt te egy PC-n mérted(saját részre) és nem egy szerveren

    Számít ez? Nem lehet PC-ben 2 hálókártya? Elárulom, pontosan így néz ki a setup. onnan is mehet ki egy porton a gépbe egy gigabites porton a net már aggregálva.

    PPPoE passthrough, azaz a bridge módja nem működik úgy, nem enged fel 2x ugyanarra a userre a Telekom, ahogy észrevettem. Ezért teszi meg az ONT és osztja tovább a 2 porton a netet.

    Mit értesz "switch mód" alatt az ONT-nál?

    Már részletesebb kutakodás nélkül is egyértelmű volt, hogy ez a MIPS CPU önmagában túl karcsú ahhoz, hogy kitolja a gigabitet, de még a 2 gigát is. Még a kicsi Asus routerem is többet tud prociban ennél.Célhw és egy modul végzi a csomagok szétdobálását, aminek sajnos nincs meg a forrása, de gondolom, hogy csak belenéz a csomag fejlécébe és küldi is tovább, hasonlóan a CTF-hez Asus routereknél. Ha ez nincs betöltve, márpedig az elegánsabb LACP-hez már jobban el kellene osztanom a csomagokat, akkor alig van meg a 200 Mbit/s.

    Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

Új hozzászólás Aktív témák