-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Privátban kérdezték tőlem, hogy mennyit tud torrentben a DS120j. Kimértem, és mivel gondolom másokat is érdekel ez az infó, ezért megosztom itt.
Egy 5,65 Gbyte-os filmet töltöttem le, ami 7 perc 16 másodperc alatt jött le. Ez megfelel kb. 100 Mbps sebességnek. Semmiféle le- vagy feltöltési korlát nem volt érvényben. A legnagyobb magyar oldalról töltöttem, nemrég feltöltött filmről volt szó, sok seederrel. A kapcsolat 500 megás UPC/Vodafone.
Tipikus CPU/RAM használati érték letöltés közben:
Kb. másfél éve van meg a NAS, anyósnál üzemel általános használatban: torrentek letöltése, filmek megnézése, dokumentumok/képek tárolása, asztali gép fontos mappáinak tükrözése, illetve nekem szolgál távoli backup szerverként.
Teljesen beváltotta a hozzáfűzött reményeket, pedig tartottam tőle, hogy idegesítően lassú lesz. De nem, egy jól megválasztott nagyságú merevlemezzel abszolút alkalmas otthoni használatra. Lényegesen jobban használható mint mondjuk egy routerre kötött merevlemez. Persze hardcore usereknek karcsú lesz.
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
addikt
válasz ForRedGlory #80550 üzenetére
Nézd meg az RSS könyvjelzőt is, nem kell torrent filet húzkodni ;)
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
veterán
válasz ForRedGlory #80553 üzenetére
Pedig szerintem nincs kényelmesebb megoldás mint az RSS könyvjelző.
Böngészővel bekattintod mit hova töltsön és ennyi volt, a többi intézni a DS.Csak egészség legyen, meg térerő!
-
addikt
Ahol pl. két kattintás egy torrentet a könyvjelzőhöz adni? Vagy te hogy használod?
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Rick4
félisten
Nekem a nas egyik mappája a letöltési mappám, nem gépre tölt le a böngészőm, hanem a felcsatolt mappába, ez van beállítva a download station-ben figyelt mappaként. Amint érkezik oda egy torrent file, behúzza, indul a letöltés, és törli a fájlt.
Ennél kevés egyszerűbb megoldás van.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Szaraz
tag
Sziasztok!
Van egy DS119j 2TB-s lemezzel. Biztonsági mentések mennek rá. Amiről készül mentés kb 100 GB, folyamatos szinkron a Synology Drive-val ( word és excel dokumentumok ). Kiírja, hogy megtelt a lemez, de nem találom, hogy mivel van tele, nem tudok helyet felszabadítani.
Mit nem veszek észre? Mit kell töröljek?
Segítségetek előre is köszönöm!Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
ForRedGlory
félisten
Az rendben van, de honnan tudja a DS, hogy a filmek vagy sorozatok mappába töltse le, ha bekerül egy torrent fájl az adott mappába? Ömlesztve nem jó, mivel belepusztulna a PLEX.
#80554gyuri81: Őszintén? Nem vagyok ipari mértékben letöltő torrendes, hetente max 1-2 dolgot szedek le. Beleférne, hogy a megszokott módon rákeresek virágboltban a torrentre és onnan letöltöm, aztán betallózom DS-ben. Azon a pár extra kattintáson semmi nem múlik.
-
Melorin
addikt
válasz ForRedGlory #80558 üzenetére
Én már a virágboltban létrehoztam "kedvencek" könyvjelzőt külön a filmnek, sorozatnak, zenének. Amikor kell valami a virágboltból, az adott torrentnél van egy kedvencekhez adás gomb. Ott megkérdezi, hogy melyik kedvencekhez adja hozzá. Kiválasztom, hogy pl. a Film-hez.
A NAS-on ezt a néhány általam létrehozott könyvjelzőt figyeli a Download Station vagy a qbittorrent és már tölti is abba a mappába amit meghatároztam neki. A filmeket a Film mappába, a zenéket a Zene mappába, stb.
Leírva bonyolultabb mint használni. Tényleg néhány kattintás:
1. katt: a kedvencekhez adás gomb a virágboltban
2. katt: lenyitni a menüt amiben fel vannak sorolva a könyvjelzőim
3. katt OK
És már repül is a megfelelő mappába a torrent. -
leroyclub
senior tag
Sziasztok, sok próbálkozás után végül beszereztem egy DS120j-t, be is üzemeltem látom a hálózaton, DSM7 van rajta.
Amit megszeretnék oldani: egy olyan hálózati meghajtó legyen a gépemen ami egy teljesen független gépen is feltudok csatolni és közösen tudjuk használni, mint egy szerver meghajtót. Tudnátok ebben segíteni? A routerem egy ASUS, ha ez számít.
Hálózati kérdésekben nem nagyon vagyok otthon, ha esetleg leírnátok hogy milyen sorrendben mit érdemes csinálni. Ha jól gondolom elsőként valahogy fix IP-t kéne adni a NAS-nak?! -
Rick4
félisten
válasz leroyclub #80564 üzenetére
Sajátgépen jobb klikk a szabad felületre, vagy wintől függően a fejléc menüre, hálózati meghajtó csatlakoztatása, végigmész a dolgon 4 kattintással, és használod. Persze a nason kell legyen megosztott mappa megfelelő írási- olvasási jogosultságokkal, de az gyerekjáték.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
huan
őstag
válasz Intelligencs #80551 üzenetére
Szia
Az első kép "hol" készült? -
fulton
addikt
Sziasztok
Nem tudja valaki mi lehet az oka annak hogy:
Van egy Asus routerem amihez csatlakozik egy Asus 1051 Switch.
Erre ha rákötöm a synology nas-t, valamint az asztali PC-t, valamiért csak 1.5Mbyte a max átviteli sebesség a két eszköz közt.
Mind két eszköz kábelen keresztül csatlakozik a switch-hez.
De érdekes, mert ha a Switch ből kihúzom a nas-t és az asztali PC-t, majd átdugom közvetlenül a routerbe, akkor meg visszanyerem a sebességet és 50-60MB al másol a PC a nas-ra.
Mi lehet a baj? netán a kábel nem jó, amivel a switch a routerhez kapcsolódik? -
leroyclub
senior tag
Nekem ez nem olyan egyszerű a windowsnál már a második lépésnél elakadok hogy melyik mappa. De hát én nem mappát akarok...
Iletve azt megtudom csinálni, hogy a NAS-ban lévő HDD-t felosztom? Az egész 1 terrát nem akarom meghajtónak csak egy 10GB-os részt. A tároláskezelőben látom a kötet 1-et e csak törölni tudom, újat nem tudok létrehozni. -
Rick4
félisten
válasz leroyclub #80570 üzenetére
De, mappát akarsz, ami a nason mappa, a gépen pedig felcsatolt hálózati meghajtó.
Persze, hogy meg tudod csinálni a hdd felosztást, sőt, meg is kell csinálni, tudsz kvótát beállítani (max méret) különféle felhasználóknak különféle jogosultságokat adni, külön mappáknak külön láthatóságot az otthoni hálózatban, stb stb stb.
Vagyis gyakorlatilag nincs olyan helyzet, amit ne lehetne pár kattintással megoldani, nyilván ehhez tudnod kell, hogy hova és mennyit kattints.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
leroyclub
senior tag
Kötetre gondoltam. Mappa az sikerül, csak úgy szeretném hogy leválasztok 20 GB-ot ami úgymond közös, a maradék 980 pedig lenne a saját itthoni hálózat a mentéseknek, filmeknek stb.
Közben sikerült a hálózati meghajtóként is hozzáadni az egyik mappát(SMB szolgáltatásom aktív de lehet hogy FTP kéne nekem?)[ Szerkesztve ]
-
tcsaba007
tag
Sziasztok!
Van egy synology 1219+ NAS, amelyre egy VEEAM szoftver menti a szerverek tartalmát. Ezt egy VEEAM agent végzi, a /tmp mappából. A legutolsó DSM frissítés "noexec"-re állította a mappa attributumát, ezért nem indult el az agent.
Hogy tudnám beállítani, hogy "exec" attributumát legyen? Parancsból ssh-n megy, de a restart törli a beállítást....[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Melorin #80574 üzenetére
Mindenki elkezdi valahol, én pl jó 10-11 éve kezdtem a synoba bele egy 212j-vel, és azóta azzal trenírozom magam, hogy néha egy tartalék vinyót betolok, felpakolom a rendszert, beálligatok ezt- azt, meg szigorúan 2.5 évente vinyót cserélek, és ahhoz is nyúlni kell, azán egy ideje már nem szoktam kérdezgetni, mit meg hogy, de így megy ez másnál is...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
veterán
Az a baj hogy több torrent van mozgásban, nem szoktam kiszedni mihelyst meg van a kötelező seed idő. Szóval ezt a megoldás nekem költséges lenne, nem érné meg külön SSD-t venni csak a letöltés miatt.
#80538 Rick4
Szeretném megúszni minél olcsóbban, külön NAS-ba vagy akár külső winyóba nem akarok befektetni. Tudom hogy az a legjobb vagyis inkább legbiztonságosabb megoldás amit te mondasz, viszont azért nem használnám ki mert a fontosabb adatok 3 helyen el vannak külön mentve. Amire szükségem lenne az egy nagyobb méretű média tárhely és erre a 4x8TB SHR1-be bőven elegendő lenne.
És igaz hogyha meghal az egyik winyó akkor amíg az új winyó be nem kerül védtelen a rendszerem, de a fontos adatok meg vannak külön, a médiát pedig igaz hogy aránylag sok idő de lehet pótolni.#80539 Peathee
SHR1-et használsz, vagy mind3 winyó egy nagy kötet? Jó megoldás főleg akkor ha minél halkabb rendszert akarsz, viszont nekem nem érné meg mert azért sok aktív torrentem van, nem törlöm őket egyből.iPhone 13 Pro Max
-
addikt
válasz leroyclub #80575 üzenetére
Egyszerűbb ha készítesz egy nagy kötetet (ez ugye az alapbeállítás), azon több megosztást. Mindegyik megosztásra tudsz kvótát beállítani, így 20GBot is például, ennyi helyet fog mutatni és maximum használni is.
-
leroyclub
senior tag
válasz AiRLAC #80581 üzenetére
Köszi, akkor beállítom így.
A közös meghajtót csak VPN-el lehet megoldani? Ebben az esetben a kliens gépen mindig csatlakozni kell OpenVPN-el és utána lehet csak látni. Nincs olyan megoldás ami állandó és windows indulásnál felcsatolná a távoli gépen is a meghajtót, ahogy nálam az itthoni hálózaton? -
törölt tag
Hogyan tudom böngészőben nas-ra belépve (egyesével mappánként kattingatás nélkül )egy megosztott mappában lévő összes mappát úgy listázni, hogy lássam melyikben mennyi darab fájl van és az egyes mappák mennyi helyet foglalnak?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Lejárt a szerk. idő. Lenne még egy kérdés.
Üzleti o365 esetén , ahol felhasználónként 1Tb van szeretném a nas cloud sync -ben létrehozott google drive -ra mentést (ami kiválóan működik)átköltöztetni a one drive -ra , az egyik user tárhelyére.
Kiválasztom ,hogy one drive for business ,beléptetem viszont itt a teljes 1Tb tárhoz jogosultságot kap a nas.
A cél az lenne hogy csak egy mappához legyen joga , amit a felhőben kijelölök neki.
Bár lehet hogy ez inkább ms kérdés ,de félek onnan meg esetleg ide fognak irányítani,így itt próbálkozom.
Köszi!
-
kgymac
őstag
Miért is ne lehetne? Betallózni csak olyat tudsz, ami valamelyik megosztott mappában van,
de a script valójában egy shell script, bármilyen olyan file-ra könyvtárra hivatkozhatsz benne, ami a rendszerben elérhető, persze a parancsnak futtathatónak kell lennie. Én így küldök naponta smart riportot mail-ben, megszűrve az engem érdeklő attribútumokra. És persze sem a /bin, /sbin, /dev/sd? nem elérhető a felületről. -
addikt
-
Telepítettem a "synology drive client" programot. El is indul a varázsló, a kereső meg is találja a NAS-t. Beírom mellé az user/pass párost, majd rövid molyolás után közli, hogy nem sikerült:
A NAS-ra telepítve van a HyperBackupVault, a felhasználómnak engedélyezve van a HyperBackupVault használata.
Mit rontok el/nézek be?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Biztos, mert mint kiderült ehhez a drive szerver verzióját is telepíteni kell. Ez pedig nyitott egy pontot magának a tűzfalon.
Namost a Synology elmegy a sunyiba! Ahhoz, hogy a HyperBackup tudjon menteni egy másik NAS-ra, telepíteni kell a HyperBackupVault-ot. Ami kitudja mit csinál, mert látszólag semmit nem lehet rajt konfigurálni.
Ahhoz, hogy a PC-ről mentést készítsek, telepítsem az Synology Drive Client-et, de még csak véletlenül se a HyperBackupVault kommunikál vele. Egy túrót. Telepítsem a SynologyDriveServer-t. Ami egy túlburjánzott nem tudom mi, de a töredékére nincs szüksége az embernek.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Rick4
félisten
Tehát akkor kézzel a routerben nyitott valaki neki portot? Mert én erre kérdeztem rá..
Amúgy pont ezek miatt használok rsync-et, natívan benne van az alap rendszerben, nem kell semmit se külön telepítgetni, kifogástalanul működik sok éve.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Patice
Topikgazda
Igen.
Használom a Hyperbackup-ot.
Forrás oldalon ezt kell telepíteni, cél oldalon pedig a HyperBackup Vault-ot.
A kapcsolat létrehozásához pedig igényli a saját portjának a nyitását.
Rsynchez is kell port, másként nem működne, ráadásul az alap port hozzá az SSH 22-es portja.[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Rick4
félisten
válasz Patice #80598 üzenetére
Mostmár nem tudom megmondani, nyitottam-e portot az rsync-nek, mert eladtam azt a lakást, ahol a másik nas volt, a router amiben a portforward be lehetett állítva, meg valamelyik dobozban van, de mivel nem kellett piszkálni sok éve, nem emlékszem rá, hogy volt.
-
tcsaba007
tag
Sziasztok!
Adott egy 1219+ 8 lemezes NAS 8db 6TB-os HDD-vel... RAID6-ban. (Sajna nem SHR...)
Elfogyott a hely, bővíteni kellene.
Ha jól értem ki tudom cserélni a HDD-ket egyenként, és ha az utolsó is megvan, akkor megkapom az új, már nagyobb tárhelyet?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest