- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabee.
nagyúr
Synon használ valaki plexet? Lelehet ugyan tölteni az appoknál mostmár a syno-t azonban nem a legfrissebb plex tölthető le. Ti frissítettétek már manuálisan?
Üdv: Csabee.
-
Perzeusz
tag
Munkahelyi gépemről kipróbáltam a belépést, most már gond nélkül ment. Úgy írtam be, ahogy madwe tanácsolta. Minden mappához hozzáférek, file station, download station ok. Minden oké.
Viszont a photo station nem nyílik meg! Pedig az lenne a lényeg, hogy tudjak fényképeket nézegetni máshol is, nem csak otthon. Milyen portolást kellene ahhoz végeznem?
2 db WD Red 2TB eladó
-
istvan170
aktív tag
válasz Patice #26450 üzenetére
Évekig Kodiztam, az ilyen bakik miatt tértem át Plexre. Lehet ideje lenne visszatérni
(#26451) justice84
Benne van a felirat a mappában, ki is lehet választani.
Ennek ellenére régebben ez a külső betallózás is simán ment.
Látta a Nas-t meg a Mini-t is.(#26452) Csabee.
Mindig manuálisan teszem a legfrissebbet a 216play-re, teljesen jól működik.
Amivel most küzdök ez is inkább valami hálózatos probléma lesz.Köszi mindenkinek!
-
feenty
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy 115J NAS-om amiben egy 1TB-s vinyó van jelenleg, de szeretném úgy nagyobbra cserélni, hogy az adataim megmaradjanak, sőt a rendszert se kelljen a syno-n nulláról indítani és az alkalmazásokat újra telepítgetni/beállítgatni.
Röviden a már jól belakott rendszerem szeretném minden változás nélkül látni az új vinyón.Van egy elméleti megoldásom, de nem tudom, hogy menni fog-e:
kikapom a vinyót a nasból, az új vinyó társaságában beteszem a pc-be, majd egy clonezilla (vagy egyéb D2D progi) segítségével disk to disk copyt csinálok oly módon, hogy a célmeghajtón a szabad területet kiterjessze az egész meghajtóra.Működhet ez így? Esetleg van valakinek valami egyéb ötlete?
(A NAS DSM felületével jól elvagyok, de a telnethez illetve az egyéb linux nyalánkságokhoz nem igazán értek)
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
" everything that has a begining, has an end " ... E65 > Kaiser > Diamond> Raphael > Dream > Hero > Bravo > Vision > Ace > Pyramid > Endeavor > M7 > Hima > 10 > U11 > ? :) :D
-
válasz istvan170 #26446 üzenetére
Már bocsi de ez nekem olyan Ágyúval Verébre dolognak tűnik.
Ha a szerveren (NAS) tárolt filmet akarod megnézni pláne felirattal egy számítógéppel (Jézus, a Mac hívők menten kereszteshadjáratot indítanak, hogy csak úgy leszámítógépeztem az Istenüket) Ahhoz mi a bánatnak kell a Plex? Tegyél fel egy nyomorult VLC-t és az eléri neked nem csak a NAS-t de a hálózaton fenn levő összes többi gépet is, és persze le is játssza a filmhez tartozó feliratot. Bónusz ha a filmmel azonos mappában van és pláne ugyan az a neve mint a filmnek akkor még betallóznod sem kell, hanem automatice.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Madwe
nagyúr
válasz Perzeusz #26454 üzenetére
Alapból a 80ason megy a http és 443ason a https, de szerintem ezeket nem kell portforwaldolnod. Arra figyelj még, h ha https-en vagy, akkor a dsm-ben nekem pl a link rossz (mert httpre mutat). Megoldás: ráböksz a phtotstationre, s átírod a címet https-re (ha kell hozzá port, mert van a címsorban, akkor azt is) s ezt a linket mented le.
Photostationt nem használok, de ha:a cím amit betölt az valamicímemvan.hu/photostation, akkor írd át ezt https://valamicímemvan.hu/photostaion-re
a cím valamicímemvan.hu:xx-http-port, akkor ezt írd át https://valamicímemvan.hu:yy-https-port s ez esetben a portot is kell forwardolnod.
(#26456) feenty Ez így szerintem nem fog menni... Tudtommal diskcopyval nem fog felállni, meg eleve kérdéses mi az a progi ami ezt a kiterjesztést kezeli. A szokásos megoldás az adatok kimentése merevlemezre, dsm settings exportálása oda, új lemez be, dsm import majd adat import. Persze ha többelmezes lenne a nas, könnyebb lenne az élet...
[ Szerkesztve ]
-
Csabee.
nagyúr
Üdv!
Synologyn plexet futtatok. Samsung tv-n kiválóan megy. Azinban van egy sony smart tv, amire a plexet letöltöttem ugyan, és be is tudtam jelentkezni, látom a filmeket de lejátszásnál azt írja hogy a szerver nem elég erős. Miért írja? Sima avival is próbáltam arra is azt írja... sony ilyen gagyi? Valakinek tapasztalat ezzel kapcsolatban?
-
istvan170
aktív tag
válasz Essejó #26457 üzenetére
Azért, mert gyakorlatilag a Mac Mini-t én csak zenelejátszónak vettem a Thunderbolt csatoló miatt. Elsősorban Hifire használom egy prof. UAudio stúdió hangkártyával (csak Mac-hez van), Genelec monitorokkal, és egy olyan szoftverrel, ami csak Osx-re van. Viszont ha már ott van, akkor erről mozizunk is. Van távirányítóm a Mac-hez, és a fotelből nem "bohóckodok" egérrel, billentyűzettel, VLC-vel.
A Plex vagy Kodi távirányítóval indítható, és teljes körűen kezelhető. Így a Mac egerestől, billentyűzetestől a szekrényben pihen, mi pedig vígan váltogatunk most épp a Narcos részei között, anélkül, hogy meg kellene mozdulni. -
gyugyo79
addikt
válasz istvan170 #26446 üzenetére
Látom sokan megértették a probléma okát ....
Vajon ha azt írod, hogy van egy mac minin futó alkalmazás amiből eddig meg tudtál nyitni egy felcsatolt nas könyvtárában található fájlt most meg már nem , több a valós problémára irányuló tanácsot kapsz?
Én nem vagyok egy nagy mac guru, de nekem valami jogosultsági problémának tünik a finder azért nem jó tesztnek mert az rendszer alkalmazás.
Remélem az is tiszta mindenkinek, hogy ez nem a PLEX szerver hanem a MAC -es kliens funkciója, és hogy igazán egy szintén MAC -el rendelkező tud érdemben igazán segíteni mert a kliensek operációs rendszerenként mások. A windowsos modern appal sem lehet bárhova elkalandozni az operációs rendszerben mert nincs joga csak pár könyvtárhoz. -
őstag
Sziasztok!
DS415+ NAS-omban van 4db 4TB-os HDD-melynek lett valamilyen hibája egy havi lemez jelentés alapján. Ennek okán futtattam egy részletes smart tesztet mely 3 hdd-n végigment ésnormál állapotot jelzett, a 3-as lemezen viszont két napja tart a vizsgálat és 90%-on áll.
Meg tudnátok mondani, hogy mit érdemes csinálni ebben az esetben, illetve hogyan célszerű kivenni SHR kötetből a lemezt adatvesztés nélkül?
Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
Ezt, hogy tudtad összehoznod abból amit írtam?
A finder a rendszer része ahoz is joga van és lesz amihez egy utólag telepített alkalmazásnak nembiztos.
Remélem azt is sikerült mostanra megértened, hogy neki is működött egy jó darabig. Ebből adódóan 2 dolog változhatott.
A program és valami hibásan működik benne vagy ez az új működése.
Vagy az OsX. Tudom olyat te még nem láttál, hogy egy operációs rendszer akár egy frissítés után nem úgy működik ahogy akár a készítői is szerették volna de más már igen no ezt lehet tesztelni azzal ha egy másik alkalmazással teszteli ... -
istvan170
aktív tag
válasz gyugyo79 #26463 üzenetére
A hiányzó Plex jogosultságokat és csoportengedélyeket bepipáltam a Nas-on. Minden jó lett, ez volt a probléma. Köszi! Egyébként attól lehetett, hogy feltettem a Sierrát, de vissza is álltam másnap Time Machine-ból, mert hiányzik egy driver. Utána nem tudta tallózni már a Plex server a Mini-n keresztül a Nas-t, pedig látszólag minden ugyanúgy működött.
[ Szerkesztve ]
-
Csabee.
nagyúr
válasz Csabee. #26464 üzenetére
A sony tv megszivat, lebutíttott plex van hozzá csak... Ezért elkezdtem túrni az internetet, míg nem sikerült felkonfigurálnom synology nas-ra az emby media szervert! Láss csodás, ami plex-en nem ment (mondván hogy gyenge a szerver), az az emby-n megy!
Bátran ajánlom minden SONY illetve OPERA APPS-os tv felhasználónak, hogy használjon EmbyMedia servert.
-
ERPY
őstag
válasz Csabee. #26471 üzenetére
Én is a napokban próbáltam ki az embyt, és bár okés volt vele minden, nekem a plex sokkal jobb, könnyebb, kényelmesebb használatot biztosít, legyen az felirat beállítás, hang, látványvilág. De lényegében mindkettő tökeletesen működött, így a plex maradt a kényelmesség miatt. Ja, nekem nem sony tv-m van, hanem samu.
[ Szerkesztve ]
-
nilrem
aktív tag
DS 216 Play Még mindig DSM 5 van rajta. Egy csöppet kivártam. Érdemes felrakni rá hatos verziót?
Van valami nyügje ami nincs javítva?Az élet a legjobb játék próbáld ki!
-
feenty
aktív tag
Utoljára ilyen feladatra a clonezilla-t használtam. Akkor egy 60-as SSD tartalmát másoltam át egy 256-osra windows-al együtt. Akkor szerencsém volt, gond nélkül felállt a rendszer az új vinyórol, mintha semmi változás nem történt volna és a szabad helyet is sikeresen sikerült kiterjeszteni.
Ha az általad leirt adatmentés dsm setting export/importot választom, akkor félek, hogy kezdhetek vacakolni pl a transmission torrentek kimentésével és ujra belövésével. (eleinte voltjak gondjaim a transmission hozzáférési engedélyekkel, nem akarnék ismét vacakolni velük, örülök, hogy végre jól belaktam)
" everything that has a begining, has an end " ... E65 > Kaiser > Diamond> Raphael > Dream > Hero > Bravo > Vision > Ace > Pyramid > Endeavor > M7 > Hima > 10 > U11 > ? :) :D
-
feenty
aktív tag
-
kaciokos
őstag
Próbálom beállítani az NFS-t, de nem nagyon sikerül. DS215j, DSM 5.2, eddig annyit csináltam, hogy a Control Panel-en a File Services-ben bekapcsoltam az NFS-t, a megosztott mappáknál pedig beállítottam *-nak egy read jogot, semmi egyéb paramétert nem piszkáltam.
Igazából Android-os eszközről szeretném elérni (pillanatnyilag telefon, de nemsokára médialejátszó) Kodi-val, és odáig el is jut, hogy látja a NAS-t, azon belül látja a share-t, de nem tud belépni a share-re. Mit rontok el? Mit kell még beállítani?
-
gyugyo79
addikt
válasz kaciokos #26479 üzenetére
Szerintem se NFS el próbálkoz. SMB vel a forrás magadása Kodiban:
smb://[nas_ip]/[megosztott_könyvtár_neve] /a kapcsos zárojelest részt cseréld, csak otthoni használatra az ip helyett jó a nas neve is az ip mobil eszközön hasznos mert vpn - el kombinálva működik az interneten át is.
-
heroldbalu
tag
Sziasztok,
céges synology biztonsági mentésének lecserélésén gondolkodom. Jelenleg is van biztonsági mentés, de azt meg kell szüntetni. USB-s mentés sajnos egyéb okok miatt kivitelezhetetlen.
- Kinek milyen felhőszolgáltatással van tapasztalata, mit használtok? elsősorban a synology által támogatott felhőszolgáltatásokban gondolkodnék, de az rsync miatt ugye más lehetőségek is vannak.
- Mindenképpen titkosított biztonsági mentést szeretnék. Ezzel esetleg van tapasztalatotok ?
- Visszaállíthatóság szempontból ez mennyire kezelhető ?
Köszönöm a válaszokat.
Synology, iPhone
-
kulu22
aktív tag
válasz heroldbalu #26482 üzenetére
Crashplan?
-
Madwe
nagyúr
válasz heroldbalu #26482 üzenetére
Nekem csak synoról synora való biztonsági mentéssel van tapasztalatom, ha az is szóba jöhet (nem havidíjas, de kell venni hwt) akkor arról szívesen beszámolok
-
toshiba300
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, lépésről-lépésre hogyan kell beállítani, hogy a tudjak torrentet seedelni? Sajnos hiába állítgatom a DS-ben a BT beállításokat eddig nem sikerült
eszközök: Asus RT-N18U, Synology DS216j.
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Ha mondjuk a DS215J-t csak letöltésre használom, minden más és felesleges programot leállítok, csak a ruTorrent és a fájlmegosztás menne. Mekkora letöltési sebességet lehet kicsikarni a gépből?
T
-
Bobbacsi
veterán
válasz toshiba300 #26485 üzenetére
Ezt olvasd át :[link] sok hasznos információ van benne.
[ Szerkesztve ]
-
claire78
senior tag
Video Station-nál találkoztatok olyannal, hogy az ISO fájlokat nem lehet megnézetté tenni? Hiába nyomom rá, hogy megnézett, akkor sem veszi le a jelet. Viszont a megtekintetlenek között nem jelenik meg és a megtekintettek közt sem..
-
Perzeusz
tag
Megoldódott a photo stationos belépési probléma idegen gépről. Először belépek DSM-be, majd a QuickConnect-en belül van a Photo Station-nek külön egy belépési linkje. Az működik. Bejelentkezés után már látom is a mappákat.
Gondoltam, leírom, hátha valakinek jól jön.2 db WD Red 2TB eladó
-
kaciokos
őstag
válasz Patice #26480 üzenetére
1. Fura, mert a Kodi NFS-en keresztül látja a NAS-t, még azt a megosztást is, amit NFS-en keresztül engedélyeztem (a többi megosztást nem látja), csak belelépni nem tud.
2. Csak egy csillagot, de próbáltam úgy is, hogy "10.0.2.1/24"-et adok meg, vagyis az otthoni hálózatot, úgy sem ment.(#26481) gyugyo79 - Az lesz, este kipróbálom az SMB-t is, csak a médialejátszó topikjában az NFS-t javasolták, mert két Linux alapú eszköz között kisebb az erőforrásigénye, de aztán lehet, hogy nem számottevően.
Amúgy DLNA-n keresztül működik a lejátszás a NAS-ról, csak a Kodi olyankor nem kezeli a külső file-ban levő feliratokat.
-
gyugyo79
addikt
válasz kaciokos #26490 üzenetére
A tallózással nem tudom működik e már a hálózat meghajtó csatolása mert régebben nem működött androidon (futó Kodin mielőtt félre érti valaki)
mint ahogy az authentikációt sem tudom megy e már szóval tesztnek egy olyan könyvtárat néz amihez adsz a guest -nek is jogot. Nem vagyok otthon és elég gáz a net így nem nagyon tudok utána olvasni sem ezeknek.
Amikor én anno néztem csak úgy ment ha nincs felhasználónév/jelszó és a forrás megadásánál kézzel a fentebb írtak alapján beírtam az elérést.[ Szerkesztve ]
-
atilla100
tag
Sziasztok!
Synology DS216j WD Red 3TB-al mennyit fogyaszt torrentezésnél, ha éjjel nappal megy? (1db lemez van csak benne)Köszönöm a segítséget.
-
kaciokos
őstag
válasz gyugyo79 #26491 üzenetére
No, SMB-n keresztül sem sikerült. smb://10.0.2.10/4tb formában adom meg kézzel, de a Kodi azt írja, hogy "Operation not permitted", meg hogy "Unable to connect". Ha megpróbálom kitallózni, akkor látja a NAS nevét, de ha bele akarok lépni, ugyanez a hibaüzenet fogad.
Az autentikáció valóban nem tűnik megoldottnak, nekiálltam megguglizni, és kiderült, hogy engedélyezni kell a "Local Master Browser"-t az SMB beállításoknál. Így megy, de így búcsút mondhatok a szépen felépített jogosultságaimnak, mert agy Guest-tel jelszó nélkül minden hozzáférhető. Ajajajjj...
-
kaciokos
őstag
válasz kaciokos #26494 üzenetére
Juhúúú, rájöttem, hogyan lehet megoldani az autentikációt, hát ezzel a szintakszissal:
smb://domain;username:password@computername_or_ipaddress/sharename/path
Ha egy kicsit visszagondolok, jó tizenéve még használtam ezt a formát FTP szerverek elérésére...
Local Master Browser-t újra kikapcsoltam, Guest accountot letiltottam.
-
-
gyugyo79
addikt
válasz kaciokos #26495 üzenetére
Akkor még mindig nem tudták az androidos Kodi-ba belerakni ezt a rész 100% -osan . Lehet jobb lenne ha ki is vennék a nem működő részt, gondolom páran futnak felesleges köröket azzal, hogy a tallózással próbálják csatolni a hálózati könyvtárakat . De a lényeg akkor, hogy megy.
(#26497) Essejó
Elolvastad, az nem /24 de ha az is volna akkor is egy könyvtár neve lenne[ Szerkesztve ]
-
-
Mr Bond 007
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest