- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Socket AM4
- Dell notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple notebookok
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Dell asztali gépek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predatorr
őstag
A formátum nem jelent semmit, az csak egy tárolóforma.
Vettem egy Redmi Buds 5 Pro-t, na, az szépen szól, semmi faxni nem kell hozzá lejátszóból, csak fejlesztői belálításokban max. minőségre állítani, mert különben gagyi adaptívon közvetít.
Ezelőtt csak a Haylou Moripods tudott közelítően hasonlót (Aptx). Csak az a bánatom, h futás közben vissza kell vennem adaptívra.(hallom, amikor lejjebb veszi a mintavételezést ), mert nem követi ke a teló rázkódását a nadrágzsebben."Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
<Adamsky>
nagyúr
A több már csak azért sem egyenlő a jobbal, mert hiába "emel rá" a gyártó – teszem azt – 60-70 Hz-nél, ha utána (értsd: alacsonyabb frekvenciákon) viszont az adott eszköz nem, vagy nagyon halkan képes csak megszólalni. Akkor tűnhet úgy első hallásra, hogy "ú apám ez aztán szól", de több(féle) zenét (pl. ami orgona) meghallgatva kibukhat a turpisság.
Arról nem is beszélve, hogy sokszor az ilyen nagyon "V" karakterisztikájú eszközök hallgatása egy idő után fárasztóvá válik (a túltolt mélyek búgnak, a magasak pedig ércesek).
Írtad ezt a kamra dolgot. Na, az az, ami a mai tws fülesekben nincs (egy-két nagyon ritka kivételtől eltekintve). Egyrészt a hely hiánya okán, másfelől a szerepüket átvette a DSP (aminek a hangolásán megint csak igen sok múlik).Nekem egyébként ez a 1More kicsit csalódás. Emlékszem még a Xiaomi Piston és Hybrid fülesekre (amiket a 1More készített a márkának). Anno nagy slágerek voltak, ahogy az volt pár jobban sikerült tws-ük (pl. EVO) is, de mára mintha teljesen elfogyott volna a lendület.
-
Szena67
tag
A fülesek is jó esetben hangolva vannak (mint a hangdobozok), lehet csalni is a sok méllyel, de nem feltételenül ez lesz a jó minőségű, melyben több a mély. Pl. van egy régi sony vezetéskes fülesem xbs változat, de akkoriban az xbs mellett sima változat is volt. Mindkettőben azonos volt a driver, csak az xbs-ben más (nagyobb) rezonanciakamra (kellően súlyos darabnak is számít a mai sztenderdek szerint) miatt több mély volt a másikra meg azt mondták picit magasakban szebb. Mindkét voltozat jól szólt én azért vettem az xbs változatot, mert akkoriban az volt a prefernciám. Itt sem mondhatjuk azt, hogy a több mély egyértelműen jobb. Van olyan zene, ahol a sok mély már zavaró és fordítva van olyan is, ahol a sok magas lesz zavaró. Talán úgy lehet megfogni, hogy a legrosszabbaknál a stereo térhatásból és a zene részleteiből nagyon kevés marad és olyan pincéből szól hangzású. A membrán átmérője és anyaga rengeteget számít, mert ilyen pici membrán átmérőknél a mély hangok megjelenítése szinte lehetetlen. Valódi mély hangokhoz energia kell és nagy felületű, anyagában könnyű membrán. Ezért kell mindenféle trükk, de ha túlzásba viszik, akkor meg a magas hangok tűnik el, ami meg döntően a zene részleteit adja vissza. Neodimium mágnes (drága csak Kínában bányásszák) nélkül kb. esélytelen a jó hang és minél nagyobb a membrán átmérője anyaga pedig pehelykönnyű (aminek meg a méret, súly, ár szentháromság szab határt) annál jobb. Gyaníthatóan az olcsóbbakban ezek a feltételek nincsenek meg. Ezt csak tovább rontja a BT átvitel vesztesége. Kb. LDAC vagy AptX codec alatt nincs is sok értelme minőségről beszélni. Itt is a minőségibb Qualcomm BT chip jóval drágább.
[ Szerkesztve ]
-
TE most egy olyan embernek írtál akinek 8 darab vezetékmentes fülese van mindegyik más gyártótól. A legrosszabb mikor se mély se magas hang nincs csak valahol középen kapirgál. Egyébként meg a magas hang nyírja ki a füledet nem a mély. És hogy melyik szól jól? Az amelyik jól esik a fülemnek. Nem kell ide hang analizátor. Csak fülelni.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
Igen? Tudtommal mindkettő 2013ban alakult, egész közel egymáshoz. Azt tudom, hogy a OnePlus az 2013 december talán, de a 1more is 2013as alapítású. Csak a világ túlsó felén. Legjobb tudomásom szerint a 1more eredetileg Amerikai márka volt.
Az emberi szem nem lát többet UFS 2.1-nél
-
-
szs85
tag
Nekem most esett le, hogy a one more márkanevet a one plus ihlette.
-
Könnyű kiszúrni a gyenge minőségű fülest, amiben nincs kellő mennyiségű basszus, az a vacak kategória ismérve.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
Szena67
tag
Szerintem ez egy olcsó kategória pl. sport célra a hifi-t most hagyjuk, valamivel el kell adni. Mindegyikre azt írják, hogy kiválóan szól, senki nem fogja bevallani az ellenkezőjét. Vettem egy sport fülest kemény 3999 pénzért arra, hogy bírja a gyűrődést, ha meg bedöglik, elhagyom ne legyen nagy veszteség. Semmi komolyat nem vártam tőle, csak szóljon, zenét hallgatni nem ilyesmivel szoktam. Meglepő módon tűrhetően működik, csak sbc codec-t tud, de csatlakozatva a sony telefonhoz (poweramp alkalmazást használok), furcsa módon ki lehet választani a nagy felbontású kimenetet. Ilyen 24 bit/96kHz paraméterű músorbemenettel nincs újramintavételezés sem, persze a végén a codec csinál belőle 16bit/44,1kHz formátumot, de egész tűrhetően szól, jó stereo szeparáció. Flac hires audio műsort lejátszva és minden dolby meg 360 upmix, hangszín hókuszpókuszt kikapcsolva ok, mp3 tömörített zenével viszont nem hallgatnám és nem is ajánlanám, mert a többszöri tömörítés kódolás dekódolás élvezhetetlen végeredményt adna. Lehet sony wf-1000xm4-xm5-öt is használni ilyen célra csak kissé luxus, ha elhagyjuk vagy esetleg mégsem bírta a vizet.
-
Predatorr
őstag
Ahogy nézem, a hangzás még gyengébb pont. Aztán még "meleg" is a hangzás.
Szimpla pénzkidobás ilyet venni. Hájfi..."Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."