Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mosanke

    senior tag

    Sziasztok!

    Amikor az "olcsó" lesz/lenne a drága. Adott a képen látható Seiko '5' automata óra. Pontos hasonmása annak amiről beszélni fogok.
    Megnéztem, a kezemben tartottam. Bizományis. 2007-es 06 havi gyártású, karcmentes az üvegje, a tokozata és a csatja is. Szép, megkímélt állapotban van. Viszont van egy hibája. Kettős naptáras az óra és nem viszi a hét napjainak neveit mutató kis tárcsát (Mon/Sun ....)csak a napokat lépteti. Egyébként amúgy rendben lenne, szinte azonnal elindult egy kevés mozgatásra.
    Számolgattam kicsit. 4 és fél éves használt óra. Beszéltem az egyik órással, aki a Seikot is szervizeli és Ő azt mondta, hogy ha már szét kell szedni a javításhoz akkor már érdemes egy teljes szervizt csinálni az órán ennyi idősen. Ez 6000 Ft. Hozzá az alkatrész, ez valami fogaskerék meg a hozzá tartozó két másik alkatrész amit ilyen hiba esetén minimum illik kicserélni egy jobb órásnak, mint későbbi hibát megelőzvén. Ez plusz 3000Ft. Tehát az óra 8000 + 6000 Ft szerviz és + 3000 (alkatrész) ez = 17000 Ft.
    Ilyen órát, újonnan már 20 ezertől lehet kapni és van rá 2 év garancia is
    Ezt szépen elmondtam a bizományisnak és felajánlottam ezek felsorolása után, hogy megveszem azt az órát 5000 forintért. Nem ment bele az üzletbe. :(

    Ui.:
    Két másik egyébként jó nevű itteni órás nem is vállalná a javítást, mert Seikot nem tartanak, így Seikohoz nincs is alkatrészük és egyébként meg drágán tudnák beszerezni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák