- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ktz76
csendes tag
válasz Mosanke #15247 üzenetére
Ha szabad megjegyeznem, azok a felújított számlapok nekem csak úgy tetszenek, ha az eredetit nem látom előtte. Elég nagy különbségek vannak az eredeti és a felújított között. Én küldeném vissza oda, ahol megcsinálták. Ha esetleg a vevő kérte így őket, akkor persze nem szóltam semmit.
-
Mosanke
senior tag
Nézd. Én a történethez annyit tudok még hozzátenni, hogy ezt az órát ez az idős órásmester saját magának újíttatta fel. Azt mondta, hogy neki volt egy ilyen órája még régen, de az már nincs meg és most ez a felújított teljesen olyan mintha az eredeti, 60-as évekbeli gyári akkori órája lenne. Hittem Neki mert az órás idős kora után ítélve és hát nem is mostanában kezdhette az órás szakmát, ezért azt gondolom, hogy van pár évtizedes tapasztalata, így semmi nem indokolta, hogy ne mondjon igazat és még emlékezhet ezekre az órákra. Sőt akkoriban, fiatalabb korában még bőven javíthatta is ezeket, mint futó típusokat. Egyébként azt az órát nem akarja eladni, és én azért léptem be hozzá a kis műhelyébe, mert megláttam a kirakatban. Nagyon vonzotta a szememet.
#15250 seiko
Nem arany óra volt, "csak" acél tokozású.
Egyébként láttam egy másik órásnál is, ez egy fiatal srác volt, a kirakatban néhány régi, '60-as évekbeli órát. Egyik közülük egy Omega volt, acél tokos és eléggé jó állapotban, megkímélten, de azért már látszott rajta a néhány évtized. Ár az nem volt kitéve egyik mellé sem, hát bementem és rákérdeztem. 120 ezer az Omega! Volt mellette egy Doxa is, ez már lepusztultabb állapotban. Ennek az ára már csupán 90 ezer volt! Állítólag megszervizelve és átnézve!Ha valaki ennyit ad értük, akkor hajrá.
[ Szerkesztve ]
-
ktz76
csendes tag
válasz busman #15254 üzenetére
Egyátalán nem vagyok szakértő, csak látok.....
Pár példa:
1. kép: lemaradt a "MADE" felirat;
2. kép: 4-es számnak az eredetin van "hasa" + lemaradtak a délutáni órajelölések, azaz 13-tól 24-ig a számok + teljesen más rovátkák;
3. kép: teljesen más stílusú számok.....Így hirtelen ennyi...
-
yodamastah
őstag
Nos beszereztem a tervezett szijat az Atlashoz. Egesz pofas lett Meg egy atlaszto hardlexes seiko 5 atlapot kellene vadaszni,d e nem tudom hol lehetne olcson beszerezni. Persze tudom a 200m ezzel megy a kukaba, de boven eleg nekem a 100m is, nem szoktam vizbe menni oraval...
-
tott
tag
Sziasztok!
Néhány hónapja elkapott az "új órát akarok de most" érzés és hosszasan olvasgattam ezt a fórumot, talán kérdeztem is. Végül vásároltam egy Orient Blue Maco-t.
Előszöris szeretnék köszönetet mondani mindenkinek aki segített a döntésben és kiemelném itt Seiko-t (senior tag) aki bölts szavaival meggyőzött hogy az automata órák a tuti és azon belül is az olcsó Orient a tuti.
Teljesen igaza volt amióta megvettem ezt az órát úgy érzem mintha egy háziállat került volna a családba, egy nagyon precíz, mechanikus háziállat. Minden rezdülését érzem, követem a fejlődését, látom a reakcióit a különféle környezetekre, egyszóval tamagochi. Az esztétikai élményről nem is beszélve.
Szóval köszönöm és hajrá Orient, hajrá automataórák."The only thing we have to fear is fear itself. And crazy ass hamsters on meth. That shit freaks me out." Franklin D. Roosevelt
-
ktz76
csendes tag
-
Mosanke
senior tag
Jahh! Most jut eszembe. Már be akartam írni de elfelejtettem. Azért nem semmi ami jön.
A következő: - asszony jön haza valamelyik nap, hogy a főnöke - ebéd közben az asztalnál ülve - megjegyezte, hogy kezd lemerülni az elem az órájában, mert egyre többet késik naponta, pedig neki azt mondták amikor vette, hogy ebben nem kell elemet cserélni. És különben alig öt éves csak az óra és Ő azt hitte, hogy sokkal tovább tart benne egy elem. Mondom asszonynak: -Te érdekes a sztori, mert mintha a főnöködnek ha jól emlékszem - egy céges bulin láttam a kezén nem is olyan régen - Tissot automatája lenne.
És valóban az van Neki, mert másnap megnézte a nejem a kezén. Valami hasonló, mint a képen.
Gondolom mekkora koppanás lesz, amikor elviszi majd elemet cseréltetni.Na mondjuk ez az ember az, aki az áramszolgáltató ügyeletét hívta ki, amikor kiégett az égő a szobai csillárjából, vagy az Autó Klubos sárga angyalt, amikor kifogyott az ablakmosó folyadékja.
-
Pinya007
aktív tag
Sziasztok!
Tissot órák szervizelésével kapcsolatban vannak tapasztalataitok?
4 éves lesz a PR50 Automatic-om így időszerű a tisztítása, ezért keresgélek megfelelő szervízt.
Tissot oldalán kerestem székesfehérvári és budapesti szervízeket, előbbi 8-10k, utóbbi 27,7k árat mondott a tisztításra...
Nem tudom mi lehet a különbség mindkettő hivatalos márkaszervíz és mindkét esetben helyi műhelyben végzik a tisztítást.Kaptam egy független órástól is 15-20k-s ajánlatot.
A hivatalos márkaszervízben, csak azért meg ők papíron a hivatalosak nem feltétlenül bízok, úgy vagyok ezzel mint az autószervizekkel...
Bármilyen tanács jól jönne!
Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)
-
-
sysrq
őstag
Igen, de nem voltam benne biztos hogy más órák is tudják. Ebédszünetben átsétáltam a Westendbe, választék az van bőven, meg órabolt is, úgy érzem lemondok az öröknaptárról, majd a kinézet fog dönteni. Az Orientek jól néznek ki, vagy Tissot/Certina ha lesz 100 alatt ami tetszik. Seiko-kat hol érdemes keresnem, mert azokat nem nagyon láttam.
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
sysrq
őstag
-
yodamastah
őstag
Seiko5 az biztos nem hamis
[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
Amíg nem tudjátok bebizonyítani, hogy hamis órákat árul, addig ne terjesszétek ezt a legendát!
Nem etikus magatartás. -
Dzsana
senior tag
Ezen a fekete listán is rajta van: Vatera fekete lista
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
young78
tag
Ismerősöm (korábbi vevőm) vásárolt nála. bevizsgáltatta. Visszaküldte. Visszakapta a pénzt. Mivel nem hivatalos webshop, nem is szabályozza semmi, így működhet. Amúgy pedig ahogy a matematikának, a fizikának, úgy a piacnak is vannak törvényei. Én a piacot többé kevésbé ismerem, jópár éve foglalkozom a Tissot órákkal, tiszta szívvel állítom, hogy ennyiért nem lehet hozzájutni eredeti órához, de ezt párszor kiveséztük, maximum 40-50% elérhető végkiárusításokból, beragadó készletekből, és egy ennél kisebb kedvezmény ha csak simán 1 szereplő kimarad az értékesítési láncból. A 90e-ért hirdetett 150e ft-os Seiko óra még ezen az arányszámon belül van, a 40e ft-os PRC200 pedig nincs. Ma ennek a listaára 120.000 Ft, a CHF 255 ft, Fehér úr valószínű közvetlen a gyárból kapja 100 CHF-ért Zokni77-el kézenfogva behozzák, és eladják 40.000-ért. Vagy az általad is ismert nemzetközi bárki által elérhető gagyi oldalról behozzák 100 USD-ért. Szerinted melyik?
-
young78
tag
válasz busman #15290 üzenetére
Ennyire nem mindegy. A szerkezet egy része csak az órának, a tokozás, a tömítettség, az üveg, ezek a hamis órán nem az a minőség, ráadásul ha ez ennyire mindegy, akkor netán a hamis Tissot-ra is érvényes kéne hogy legyen a garancia és azt is a márkaszerviznek kéne javítani?
-
Mosanke
senior tag
válasz young78 #15286 üzenetére
Szia!
Jó kis vita lett abból az általam betett 'FehérÓra' linkből. Én ezt nem tudtam, hogy hamis órákat árulna, és ezért és ha ez valóban így van akkor elnézést kérek mindenkitől.
De egy valamit védelméül el kell mondanom. Kerestünk Nála egy Seiko órát, ami kint volt a honlapján de a karácsonyi előtt hetek nagy vásárlási rohamában (amíg gondolkoztunk vegyük ne vegyük) elfogyott. Írtam egy E-mailt és arra az volt a válasz, hogy megpróbálja beszerezni, de egyelőre a Seiko nagyker raktárában sincs az az óra. Egyébként rendes, 2 éves garancia jeggyel és a gyári díszdobozában szállítja/postázza a Seikokat. Másik márkáról nem tudom mi a helyzet nála, arra nem kérdeztem rá.
Ezek után küldtem egy E-mailt a TMC Kft.-nek is és rákérdeztem ott is. Beleírtam azt is, hogy ennél a FehérÓra-nál szerettem volna megvenni és azt is, hogy mi volt a válasza. A lényeg az, hogy ez a FehérÓra valódi Seikokat árul és(egyik) kizárólagos használója a TMC Kft. által írásos engedélyt kapott személyeknek, akik jogosultak a SEIKO emblémáit és reklámhordozóit használni. Ezt a TMC Kft. írta a válasz E-mailben nekem.[ Szerkesztve ]
-
m3tr0
őstag
válasz young78 #15286 üzenetére
Továbbá milyen érdekes,hogy zokni66-nél a Casio órákból szinte bármelyiket be tudja szerezni, de néha 4-6 hetet kell rá várni...Ez sem véletlen...Pont a te általad említett oldalról ha rendelünk,akkor általában ennyi ideig tart a szállítás is. Micsoda véletlen egybeesés.
-
Mosanke
senior tag
válasz young78 #15296 üzenetére
Nem vagyok szegedi így többet erről nem tudok mondani. Rákattintva a honlapján a fejlécen a Rólunk-ra, ott lehetett látni képeket kívülről, az utca frontról az Üzletről. Ott bizony jól láthatóak voltak a Seiko reklámok (is) de ez mint mondtam a karácsonyi ünnepek táján volt.
Sajnos most ezt nem tudom bizonyítani, mert a 'Feltöltés alatt...' olvasható csak.Ha meg sumákolna akkor bizony nem is adna 2 éves, Seiko garanciát. Ráadásul nem csak M.o.-i hanem európai érvényességűt. Mert a Seiko tudtommal ilyen érvényességű garanciát vállal.
Azt még kifelejtettem megírni az előbb, mert ezt is írták a hazai TMC Seiko képviseletből, hogy teljes értékű Seiko garancia kibocsájtással rendelkezik ez a FehérÓra.
Hát ha ezek után is csaló lenne akkor nem tudom, hogy ki az igazi ebben az országban.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs