-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stief83
csendes tag
Ha valaki, Hubot keres steam deckhez akkor ezt otthon már teszteltem. 12000Ft Működik!
UGREEN 5 AZ 1-BEN HUB ADAPTER USB-C --> 3X USB 3.0 + HDMI 4K + USB-C PD 100W SZÜRKE (70495)
Magyarországon kapható és hamar kihozzák.
-
Bazsi1987
őstag
Meg jött a gép nekem is
-
frankdelgado
őstag
Üdv. gőzdeszkások!
Én még csak a megrendelés gombbal ismerkedek, de eddig csak jót olvastam -az akkuidőt nem számítva - a kütyüről. PC-m ugyan nincs, csak xbox, de mivel a ps4-et eladtam, így késhegyre menő küzdelmek lesznek a boxra. Nem occó, viszont nem tudom, hogy ennyi pénzből össze lehetne-e rakni egy ilyen pc-t, talán még monitor nelkül sem. Ami nagyon tetszik, az a nagyfokú szabadság, nomeg a magyarítások használata, amit nagyon hiányolok konzolon. Az egyszerűbb játékokal még elvagyok, de sok van, ami megakaszt ... Nem tudom, hogy ezek a honosítások mennyire mennek steam os alatt, mert windózzal annyira nincs affinitásom mókolni.
-
30z.Samu
félisten
-
veterán
Valaki próbált már autóhoz való OBD-csesztetős programot feltelepíteni valahogy a Deckre?
Nincs laptopom csak a céges, arra meg ilyeneket nem tehetek fel.https://tinyurl.com/rasoapro
-
ripla
addikt
A következőt vettem észre.
Adva van pl. egy Jedi Fallen Order.
Win11 van telepítve a microSD-re, az alatt fut, de olyan ocsmány, hogy nincs kedvem játszani vele.
Ellenben ha SteamOS alatt futtatnám (megnéztem Youtube-on), ott tényleg úgy nézne ki, ahogy asztali gépen kinézne egy high-ultra beállítás mellett.
Na most, Win11 alatt lehet kezdeni valamit a játékkal, hogy szebb legyen, vagy meg kéne vennem a Steam-re is?
(AMD Driver is telepítve van Win11 alatt)[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
Én a GTA V-nél vettem ezt észre. Valamivel több az FPS, de SteamOS alatt nekem valahogy szebbnek tűnik a játék. Kiderült, hogy nem Nálam van a hiba, nézegettem videókat és tényleg van olyan, ami az egyik rendszer alatt futtatva szebb, van, amelyik a másik alatt.
Sic Parvis Magna
-
gyugyo79
addikt
Attól mert nem Steamen lett megvéve egy játék (PC) még olyan 90%, hogy lehet vele játszani a SteamOS -en Game módban.
Install Origin On Steam Deck & Play Any Origin Game | SteamOS | Linux Gaming
De pld :
Steam Deck | Epic, Origin, Ubisoft Setup | Plus GE Proton, Custom Artwork, SD Card Installs & More
Kis millió videó van, csak rá kell keresni és egy szimpatikusat, vagy amit a legtöbben ajánlanak megoldást követni ....[ Szerkesztve ]
-
KBmodz
újonc
Ma végre oda jutottam, hogy kibontsam a dekkem. Az első, amit észrevettem, az a nevetséges light bleeding, majd' mind a négy saroknál. Ez mennyire általános? (Második kép vicces szintre világosítva)
Ez engem egy 30-40000es kínai anbernic konzolnál is idegösszeomlás széléig vetett, de ez már más kategória.
Gari? Fogadjam el? -
Bazsi1987
őstag
Ki mennyi fps-el játszik decken 30 40 vagy 60? láttom hogy aksi időbe nem mindegy
-
frankdelgado
őstag
-
Stief83
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segítség kellene. Sajnos Steam Os alatt nem tudom elindítani a Divison 2.
Youtube videó alapján megcsináltam az ubisoft telepítést, el is indul.
Steames ubisofotos assasin creed odessy szintén elindul.
Viszont csak, ubisofotos játékot nem sikerült elindítanom.
Amikor lenyomom hogy play akkor csak tölt néha bejön egy panda fej, de nem történik semmi. Van valami olyan videó ahol alap ubisofotos játékot telepítenek elejétől a végéig?
Vagy esetleg tud valaki valami tanácsot adni.Köszönöm előre is!
Üdv Stief -
30z.Samu
félisten
válasz frankdelgado #3570 üzenetére
1050-hez közelít állítólag, de annál újabb a technika.
Sic Parvis Magna
-
gyugyo79
addikt
válasz Stief83 #3571 üzenetére
A 2 az Easy Anti-Cheat -es és szerintem nem lett megcsinálva a Linux support hozzá ha jól tudom (Az 1 az fut és az ilyen az ha láttál is videót streamen át ment, GFN-Stadia vagy saját PC-ről Steam remote play) . Nem azért indul vagy nem el 1-1 mert Steambe lett véve, az ilyenek ha Steambe lettek megvéve sem indulnak el.
[ Szerkesztve ]
-
-
30z.Samu
félisten
válasz frankdelgado #3574 üzenetére
Őszintén? Amíg működik normálisan, nem érdekel hogy melegszik. De fújja ki a meleg levegőt rendesen. Ez az összehasonlítás sem teljesen mérvadó, mert egyedi APU van benne és amúgy egész jól muzsikál.
Sic Parvis Magna
-
kovsol
titán
válasz Bazsi1987 #3568 üzenetére
Én 40Hz és 40FPS -re álltam be. Dirt3 alatt 5W TDP limittel is tartja High grafikán, és közel 4 óra üzemidőt bír így. Jó tudom ez egy régi játék.
Egyébként én úgy csinálom, hogy meg szoktam nézni adott játéknál mi az a TDP keret amivel még tudja tartani, és akkor az fölé állítom 1W -al a limitet. Ezzel több wattot lehet fogni, hogy nincs szabadjára engedve. Így simán tudsz nyerni játék függően akár 20-30 perc üzemidőt is. Na meg ilyen kis kijelzőn sokszor egy high és utra grafika közt nem látsz eltérést, így eggyel alább adva az igényeket szintén lehet nyerni több wattot.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
30z.Samu
félisten
" Na meg ilyen kis kijelzőn sokszor egy high és utra grafika közt nem látsz eltérést, így eggyel alább adva az igényeket szintén lehet nyerni több wattot."
Ezért szoktam én is közepes környékére állítani a grafikát. Tök jó, hogy menne magasabban is, de egy ekkora kijelzőn sok értelme nincs.
Sic Parvis Magna
-
Stief83
csendes tag
-
30z.Samu
félisten
-
Bazsi1987
őstag
Konzolrol jöttem medium és high között sincs kedvem állitgatni hogy pont 40 legyen, játszani szeretek
-
veterán
válasz frankdelgado #3574 üzenetére
A proci kb egy 4790-nek, a vga kb egy 1050-nek felel meg.
"na ja az már egy 4-5 éves kártya, a gamervilágban már cinkes "
De ez a hozzáállás is.
Ez nem egy high end 1 millás gamer asztali gép, hanem egy elérhető árú hordozható handheld, nem az RTX3090-nel kell versenyeznie, ezt úgy képzeld el mint régen egy Gameboyt.
Vadi új technika, procival együtt 15 Wattból hozz aki ezt a teljesłtményt.
A 4790 meg a 1050 meg 150 Wattból.
Ja, a 1050 akkor sem volt egy csúcs kártya amúgy.
Ha azt hurcolnád magaddal akkor egy autóakksit is vihetnél magaddal.És hiába "csak" 1050-nek felel meg, de a kijelző is csak 1280x800, tehát fele egy FullHD-nak, negyede egy 1440p-nek és nyolcada a 4K-nak. Valamint max 60Hz-es, de 40-en is tud működni.
Ne feledjük, hogy manapság azért kellenek a brutális teljesítményű kártyák, mert mindenki 240Hz-en meg 4K-ban akar játszani meg RayTracinggel.
Ha ezeket leszámítjuk és van egy 1280x800-as 60Hz-es monitor amit ki akarunk hajtani, ez a teljesítmény több mint elegendő.
Ez olyan, mint egy
1660 fullHD-ra,
2070 1440P-re
3060ti 4K-ra
Mondjuk ezeket eléggé hasra ütve írtam, de akkor is.Ha a legnagyobb teljesítmény kell a pénzedért akkor konzolt kell venni.
Itt a hordozhatóságot meg kell fizetni. Kapsz az árán Xbox Series S-et vagy PS5-öt.
Csakhogy ha megvan a rengeteg cuccod Steamen akkor újra vehetsz meg minden játékot.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
frankdelgado
őstag
-
30z.Samu
félisten
válasz frankdelgado #3588 üzenetére
Nézegess Youtube-on gameplay videókat és el tudod dönteni. Frissebb játékoknál is derekasan helytáll a gép.
Sic Parvis Magna
-
d@vee
őstag
válasz Bazsi1987 #3568 üzenetére
Dying Light 60fps, The Forest 40(közepes/vegyes beállításokkal amúgyis 45 körül fut átlagban, szóval így nem nagy vágás), Star Wars TFU2 30(itt csak ennyit tud a játék, ratyi konzol port , de nagyon jól néz ki a kis kijelzőn).
Még régebbi címek pedig 60, TDP limit pedig levéve szinte mindig 10-re a fenti címeknél.
Nincs időm még egy újabb címet leszedni, de eddig a legjobb akksi időm 2 és fél óra kb.Ja
-
Stief83
csendes tag
Ha valaki esetleg tud majd megoldást a division 2 indítására, akkor az majd küldjön füst jeleket.
Elősre is köszi
-
kriszpontaz
veterán
Azért jó ez a Steam Deck, gép hiányában tegnap ezen csináltam meg a népszámlálási kérdőívet (ami egy vicc amúgy, köze nincs a népszámláláshoz a kérdéseknek).
-
ripla
addikt
válasz Stief83 #3578 üzenetére
Én azt csináltam, hogy vettem hozzá egy 256 gigás MicroSD-t, telepítettem rá (most épp) Win10-et, és ha bootolva a Win10-et töltöm be, akkor Windowsként működik, ergo, ha ez alól indítanám a Divi 2-t (ma megnézem), mennie kell.
A kérdés már csak az, hogy fog kinézni.
Tegnap pl. próbálgattam (akkor még) Win11 alól a Jedi Fallen Order-t és ocsmányul nézett ki, pedig ha Steam alól futtatnám, ott tökéletes (Youtube-on van róla videó). A sebességével nem volt gond, csak randa.
Szóval próbálgatni kell, a Deck felépítése pont azért jó, mert teljes mértékben személyre tudod szabni, még az emulátorokat is futtatja (legalábbis Windows alól). Valaki itt írta azt hiszem, hogy emulátorral futtatva a Nintendo Switch játékok a Decken jobban néztek ki, mint magán a Switchen.[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Stief83 #3593 üzenetére
Ha akarták volna már meg tudták volna csinálni a készítők. Nálam a hasonlók miatt van fent a Windows is többek közt.
Aztán igazából van olyan játék amit Decken annak ellenére, hogy felraktam el sem indítottam. Játszottam olyannal ami fut jól SteamOS Game módba, a többi elé meg leültem a rendes gép elé de így jelentősen kevesebbszer.
Majd ha látják, hogy olyan kritikus tömeg csinálja úgy ahogy én (ami valószínűleg sosem lesz) belerakják a Linux Anti-Cheat támogatást is (ami 99% -nál már kész is amúgy) a játékba.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest