- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Asztrofotózás
- Az NVIDIA processzora volt az idei GTC sztárja
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS ROG Azoth: egy ütős mechanikus billentyűzet tesztje
- Apple notebookok
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez a gép a sony belépő szintű alapmodellje. Nem videovágásra való, bár ha csak két havonta kell, akkor talán ki fogod bírni, de nagyon lassú lesz, főleg ha kódolni vagy effektezni is kell. 3-4 órát mennek ezek egy töltéssel a gyakorlatban. Ha igazán jó gépet akarsz, akkor inkább drágábbat vegyél, ami erősebb és többet tud, neadj'Isten fullhds felbontású
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
MR007RM
addikt
Lenne egy kérdésem. Memória slot bővítés esetén a két modulnak méretben meg kell egyezni-e egymáshoz vagy mindegy? Szóval 4GB-ról bővítenék 8GB-ra, de 2db 2GB-os ram van a gépben. Lehet úgy hogy az egyik 2-es mellé veszek egy 8-ast, vagy csak két azonos 4+4 az ajánlott?
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
-
MR007RM
addikt
válasz
SeniorTilla #9005 üzenetére
Köszi
Akkor egyforma lesz.
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
VIBO
őstag
Vaio tapban lehet procit cserelni?
S21 Ultra, Buds Pro, WatchActive 2, MK7 GTI, Zenbook i7
-
dannyl
addikt
Tapasztalat 2 hét után:
Vaio SVF153A1YM- első hét után zsanér megadta magát, illetve gyakorlatilag a laptop ház illesztését szétpattintja ha becsukom. Ha kinyitom, akkor a helyére pattan. Elég gáz.
- a noti teteje (fehér) rettenetesen sérülékeny, és a legkisebb karc is meglátszik, mivel a fehér réteg alatt fekete.
- amúgy tetszik :-)
-
-
dannyl
addikt
válasz
SeniorTilla #9009 üzenetére
MediaMarkt. 2+1 év garival.
-
-
dannyl
addikt
válasz
SeniorTilla #9011 üzenetére
Tudom, hogy javítják, viszem is majd vissza, csak most még kell. Amúgy vigyázok rá, de az 5 éves toshibám lassan jobban néz ki, mint ez pár hetesen. Kár, hogy nem az egész műanyag fehér. A festék nem sokáig húzza, nagyon vékony réteg.
-
Én elég sok sve-t eladtam már az évek során, a legnépszerűbb a fehér szín, ebből adom el a 90%-át. Nem tapasztaltam ezt a karcolódást, pedig olyan embernél is ilyen gép van, aki egyáltalán nem vigyáz rá, és minden héten találkozunk, látom a gépét. Nem tudom, a tiéd miért karcolódik ennyire. Ha nem fejre ejtett smirglinek használod és nem söralátétnek, akkor nem lenne szabad.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Fritz Teufel
őstag
válasz
SeniorTilla #9013 üzenetére
A Sony-nál ez nem újdonság. Mekkora balhé volt abból, hogy az első magnéziumtokos laptopjaik az első hetekben kopni kezdtek? Már nálam is fehéredik rendesen és nem kellett sikálni csak az ujjam ott ér hozzá naponta. A matricák nyomai eltűntek, nem vettem le őket azonnal
, de már hozzákopott a felület, így nem látszik a nyomuk.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Samsung Galaxy S20+ 5G; PocketBook Touch HD 2
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
Fritz Teufel #9014 üzenetére
Én pl elégedett vagyok a laptopommal, kivéve a touch padjával, teljesen lekopott, és alig használtam...
VPCEB2Z1EKérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
Fritz Teufel
őstag
válasz
h1ght3chzor #9015 üzenetére
Sony Vaio VGN-FW21Z Egyébként és is szeretem nagyon és bajban leszek, ha cserélni kell, mert hasonló paraméterekkel nincs a piacon laptop. Pláne nem olyan áron, amennyiért ezt vásároltam.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Samsung Galaxy S20+ 5G; PocketBook Touch HD 2
-
válasz
Fritz Teufel #9016 üzenetére
Ez előfordul más márkáknál is. Nem a gép hibája, hanem a használóé, szerintem, de lehetnek egyedi esetek, amikor a festéssel van gond. Pl. sógorom fekete(!) 13-as S sorozatú gépe, amin festékkopás van. Ezzel szemben feleségem fehér S gépén, 1,5 év használat után (két gyerek is használta, akiknek sokszor nem tiszta a kezük) abszolút semmi kopás, karc nem volt. Ma adtam el itt a fórumon egy lányak, 2 napig ment a hirdetése
a gép újszerű állapotban volt, pedig fehér volt, ami talán a legérzékenyebb.
Az én gépem szeptemberben lesz 5 éves, napi 8-10 órás használatban van. Nem külső billentyűzettel, hanem a sajátjával, ahogy a sony is volt.
Ilyen az állapota csaknem 5 év után (a bil. matricák már kopottak, de ez ennyi használat után természetes):
Kopás, karc nincs, festék sehol nincs lekopva.
Sokat számít, ki hogyan használja és mennyire higiénikusan. Pl. volt ügyfelem, akinek tinilány létére 1 hónap alatt olyan lett a gépe, hogy alig mertem hozzányúlni, olyan retkes és poros volt.
Olyan is volt, aki állandóan kente a kezét valami sz*rral és ez feloldotta a billentyűzet festékét néhány hét alatt. De ezt inkább nem részletezem, most is hányingert kapok, ha rá gondolok...
Olyan is volt, akinek a mandzsettája koptatta ki, vagy az órája, vagy a karkötője, ahogy látom neked is ez lehet...
-
MR007RM
addikt
válasz
SeniorTilla #9017 üzenetére
Bizony úgy lehet ahogy mondod, mert én meg egy 2-3 éves használt gépet vettem, mint korábban írtam, és még kopás sincs rajta nemhogy karc.
Gyönyörű fehér és szűrke használt német billentyűs VPCEH3Q1E. Sőt a hasán ahol product kód van és a többi matrica sem koptak még meg, mintha új lenne, pedig nem. Valszeg király anyagból készült, nem a kopósabbikból.
És csak tiszta kézzel nyúlok hozzá.
-
Fritz Teufel
őstag
válasz
SeniorTilla #9017 üzenetére
Nem tudok mit kezdeni az enyémmel ez van. Miután kiadták az FW21Z sorozatot (ez volt az az exkluzív kiadás, amit a budapesti szalon megnyitása okán adtak ki) derült ki, hogy erősen kopik a burkolatról a festék. Nálam eleinte nem volt probléma, de nyilván senki nem úszta ezt meg ebből a sorozatból. Azt persze tudni kell , hogy ez volt a Sony első magnézium burkolata, nem volt még vele tapasztalatuk. Nagyon vigyázok a holmijaimra, így ezzel nincs is baj. A kopás meg már nem számít, úgysem von le sokat az értékéből. Inkább akkor vagyok bajban, ha le akarom cserélni.
A nem akciós ára ennek a típusnak 480.000 Huf volt, én az ünnepi áron vásároltam 350.00-ért. Ennyit rászánnék az újra is, de hasonló elvárásaim vannak:
16,4" FullHD - nem lehet fényes a kijelző - ezé az és baromira zavaró
min. 4 GiB memória
min. 500 GiB HDD
dedikál videokártya, ami csak Nvidia lehet (Linuxot használok, Winfos gyalulásával kezdeném és az Nvidia támogatása sokkal jobb)Az elmúlt 5 évben ennek szinte csak ez a vas tudott megfelelni, illetve ez állította fel a szabályokat.
-
littlemamba
aktív tag
válasz
Fritz Teufel #9019 üzenetére
Nálunk is van a családban egy FW sorozatos vaio (FW41E/H) 2009-ből, szerencsére nem hogy hasonló, de semmi kopás nincs rajta. 2 és fél évig én használtam, igaz, szigorúan ékszerek nélkül. Nekem ma is az az első, ha leülök egy notebook elé, akkor kézmosás és óra, gyűrű le. Mikrokarcok vannak az FW-n, de ami a legjobban látszik rajta az a kijelzőkeret tappancsocskáinak minimális lenyomata az alsó burkolati felületen a széleken.
HP ENVY I Sony Vaio Pro I Blackberry K2 I Dell P2414H I Garmin Fenix 6S Pro
-
válasz
Fritz Teufel #9019 üzenetére
Nézd meg az SVS15-ös sorozatot. Már kifutott modell, de ennek ellenére mindenben teljesíti az elvárásaidat, sőt. FullHD matt IPS kijelző, kapcsolható nVidia GeForce GT640 VGA, magnézium ház , NEM kopós burkolat
hosszú akku üzemidő, alulra tehető második akksi, vékony és könnyű gép. 15,5"-os 1,99 kg súllyal.
Ennek a kistestvére az S13-as, azok is matt kijelzősek nvidia-val, de nem fullhd felbontással. Ilyen is van elég combos konfigban.
-
Fritz Teufel
őstag
válasz
SeniorTilla #9021 üzenetére
Impozáns belbecs, köszönöm a tippet! Sajnos már nem nagyon kapható, nem is láttam rá sehol ajánlatot. Igaz, még nem aktuális a csere, csak már elkezdtem nézelődni.
Nem értem, hogy miért hagyták abba ezeknek az erőműveknek a gyártását, ezek voltak jóformán az egyetlen minőségi alternatívák a MacBook-ok mellett.Jut eszembe! Az akkumulátorom a napokban megadta magát. Látom, hogy az FW21Z-hez lehet venni után gyártott cellákat is. Itt az árak nagyon barátságosak, de bizalmatlan vagyok az ilyen után gyártott dolgokkal kapcsolatban. Van valakinek tapasztalata ilyenekkel?
Asztali gépnek használom a laposomat, azzal a céllal is lett vásárolva, de így most csak konnektorról működik. Az akkumulátor hasznos volt, amikor a telefonon vagy a tabletet ROM-ot mókoltam, mindig biztos lehettem abban, hogy nem megy el közben a delej. Így most nem merek hozzájuk nyúlni
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Fritz Teufel #9022 üzenetére
Igen, szerintem ezek az SVS15-ösök voltak a sony legjobb gépei. Nekem most is van belőle raktáron.
Az utángyártott akksitól ne félj, de olyan helyről vedd, ahol ki lehet próbálni, és ha baja van, vissza lehet vinni. Tehát ne ebay-ről Kínából
-
Fritz Teufel
őstag
válasz
SeniorTilla #9023 üzenetére
Köszönöm szépen a választ, szerintem majd keresni foglak. Az e-Bay vagy a kínai beszerzés meg sem fordult a fejemben. Inkább fizetek picit többet, de arra legyen garancia.
-
gy.selmi
csendes tag
válasz
Fritz Teufel #9022 üzenetére
Én tavaly januárban vettem FW21Z-hez a Wpowernél utángyártott akksit. Beszámították a régit, de így is bő 18 ezret fizettem. 1 év garit adtak rá.
Sokáig nem volt vele semmi gond, az utóbbi időben viszont hiába töltöm fel 100%-ra, állandóan bedugott tápnál is ejti a töltést, már 99%-nál jelzi, hogy tölt, de nem megy vissza magától 100-ra. A Vajo Control Centerben beállítottam a Battery care functiont, így még 77%-nál sem kezd visszatölteni. Lemerítés után viszont gond nélkül visszatölt 100-ra, és az akksi állapotát 4 zöld pöttyel jónak jelzi. Ha 100%-ról kezdem a merítést, kiegyensúlyozott energiasémánál még bő másfél órát bír, ami nem sok, de az eredeti akkuval sem volt jobb.Kopás nálam csak a bal oldali sarok környéki élen van, ott kifehéredett, de nem feltűnő.
Így 5 és fél év után én is elmondhatom, hogy megérte az árát! Gondom soha nem volt vele (el ne kiabáljam!), bár az első ugyanilyen darabot vissza kellett vinnem, mert még feltelepülni sem akart, utána is dadogott.
Mióta megkapta a 64 bites Win7-et, a Vista után egyszerűen megtáltosodott. Tényleg nehéz lesz hasonlóan jól eltalált gépet találni, pedig az idő nagyon repül felette.[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
őstag
válasz
gy.selmi #9026 üzenetére
Nálam Linux-szal megtáltosodott, igaz én már nem is fogok visszatérni a Windowsra. Az alatt hiába volt tűzfal és antivírus, állandóan dolgozott valami (nem is akarok belegondolni, hogy mit) és állandóan járatta a ventilátorokat. A Manjaro-t úgy konfiguráltam, hogy a fogyasztása is alacsonyabb lett, hangja semmi nincs csak ha videót futtatok, de az is függ a felbontástól. A Winfos iszonyatosan kezel a power management-et és azon a Sony-féle szarakodások sem segítenek. Szóval nálam még kitart majd egy darabig... talán a blue-ray írót kikapom belőle, és teszek bele helyette egy ssd bay-t.
-
hito
nagyúr
Egesz egyszeruen felek hasznalni. Folyamatosan azon jar az agyam, hogy nem tettem-e valami kemenyet a taskaba melle ami picit megnyomja, aztan reccsen is a kijelzo. Nem tudom nyugodt szivvel hasznalni es ez nem jo
Inkabb nyuzom tovabb a Samsung NP900X1B-m, azt jehet utni-vagni
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
-
hito
nagyúr
válasz
SeniorTilla #9030 üzenetére
1: nem kenyerem a hazugság
2: miért mondanék mást?
3: próbáld meg használni pár napot azzal az intenzitással és életmóddal, amivel én használom és meglátjuk mennyire lesz kényelmes és mennyire fogsz becsokizni, mint énEgész nap rohanok. BKV-zok, autót vezetek, biciklizem. A táskát dobom be, vágom le, hajítom el. Nincs időm, se energiám azzal foglalkozni egész nap, hogy: "jajj, csak oda ne koccanjon valaminek...jajj, csak nehogy megnyomja a kajás doboz a kijelzőt...jajj, csak nehogy belerugjon a kollegám a földön lévő táskába."
Márpedig ez alatt a pár nap alatt kb. ez határozta meg a jövés-menésemet. Baromira fárasztó és kurv@ idegesítő. Eszméletlen frusztráló folyamatosan arra figyelni, hogy nehogy valami baja legyen. A tárgyak legyenek értünk, nehogy már mi legyünk a tárgyakért. Ebben az esetben pedig teljes mértékben ez valósult meg. Normális tokot nem találtam rá, ami védené is, így maradt a non-stop para. Nem tudom így jó szívvel, felszabadultan használni. Ezért adom el és nem másért. A gépnek gyakorlatilag nincsen gyenge pontja, hacsak nem a kialakítása, az is csak a fent részletezett szempontokat figyelembe véve: nincs ami védené a kijelzőt.
Tudod mekkora megkönnyebbülés volt megint betenni hátulra a tatyóba a fémházas kis 11.6-os Samu notit és szarni az egészre?
Mintha egy óriási teher került volna le rólam. Ez a szomorú, kiábrándító és csupasz igazság. Ez egy ékszerdoboz és nem nekem való. Legszívesebben betenném a vitrinbe és néha elővenném leporolni, de arra meg drága játékszer. Ez van
-
hito
nagyúr
Mutass egyet, de lehetőles olyat, amitől nem lesz lényegesen nagyobb, mert hátul tartom a notit a táska részében, ami egyben a legkisebb helyet is jeleni.
Oda elvileg csak A4-es méretű papírokat szoktak pakolni, de én ott szeretem hordani, mert így nem érintkezik mással ami esetleg összebarmolhatja.
-
MR007RM
addikt
Vettem memóriát a gépembe. Olyan amilyen benne volt 1 db 4GB Sony féle, olyan már sehol sincs. Egy laptop boltban jártam és el akartak küldeni máshová érdeklődni......
Mert hogy nem mindegy mit teszünk bele....
Aztán mutatom és kérdezem, az ott a polcon, léci nézzük már meg hátha működik, és láss csodát nem volt vele semmi gond.
Így most már 8GB Ram fekszik a kedvencemben, azonos teljesítményű két 4-es (4GB 1333Mhz DDR3 SDRAM).
Azért nem vagyok már kezdő és nagyon fiatal, a 80-as évektől nyomkodok számítógépeket, majd szerelek késöbb hardver csere kapcsán, szóval ez manapság már annyira bonyolult lenne? Egy kqrva memória modul cseréje, beletétele, hozzáadása? Az új még gyorsabb is időzítésben.
Egy haverom azt mondta nyugodtan tehetek bele 1600Mhz-es félét is, mert ha a laptop nem bírja (én is így tudom), akkor azon fogja használni amit tud, szóval az erősebb modul nem lehet gond. Az üzletben erre azt mondták ma már ez nem így van.
De rohan az idő!
[ Szerkesztve ]
-
apoca22
csendes tag
Üdv mindenkinek
Van egy régi Sony Vaio VGN-A517M laptopom
Szeretném bővíteni, de nem igazán találtam leírástCpu bővítéshez kérnék segítséget
Jelenleg egy Intel Pentium M750-s van bennePár típus amit néztem
Intel T2370
Intel T2390Köszönöm a Helpet
-
szkorhetz
őstag
Sziasztok!
Elgondolkodtam laptop vásárláson és láttam, hogy Médiában [ilyet] adnak 163-ért. Vannak tapasztalatok? Milyen a gép? Megéri?
Köszi!
-
energivampir
csendes tag
hali
Eltűnt vaio laptopom megtalálható, beazonosítható mac cím vagy szériaszám alapján? Emlékem szerint a biosban is írta a szériaszámot? elég ramaty win7 volt rajta anno, ezért ha újrarakják és biost is frissítenek rajta akkor nincs már esélyem? akkor se ha utána neteznek vele? -
válasz
energivampir #9038 üzenetére
A serial megmarad, ezt nem tudják kitörölni belőle. A bisoban és a gép alján címként is fent van.
-
energivampir
csendes tag
válasz
SeniorTilla #9039 üzenetére
ok, kössz.
-
madstunt
addikt
Hali
Ha van valamelyikőtöknek vaio-jához kapott N-Triq tolla, és nem kell, szívesen megvenném
VGP STD2VGP STD 1
-
d.sophie
csendes tag
Sziasztok!
Láttunk ma az egyik nagyobb "műszaki boltban" SONY Vaio Fit Pentium P3556 notebook + Windows 8.1 (SVF1532A1) típusú laptopot.
Sony-m még soha nem volt, még az ismerősi körben sem, szóval nem ismerem ezeket a gépeket egyáltalán.
139e, akcióban, hordtáskával, 8gb-os pendrive-val.Általános felhasználásra kellene, a "legdurvább" ami esetleg kéne, hogy menjen rajta, az max. photoshop, amúgy csak filmnézésre, skypeolásra, ilyesmire lenne használva.
Szerintetek megéri az árát, illetve valaki, akinek van ilyen laptopja, tud nekem egy kicsit mesélni róla?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Gyurepszt
csendes tag
Sziasztok!
Melyik márkát ajánljátok egy vaio imádónak tökéletes alternatívaként jó pár év vaio használat után?
Ugyebár a Sony leépítése miatt kényszerülök más márka után nézni.Köszi előre is!
-
-
Gyurepszt
csendes tag
válasz
SeniorTilla #9044 üzenetére
A következő terméket néztem ki: SONY VAIO SVF1532X1E
Egyetlen problémám vele, hogy már tavaly nyári széria, ha jol tudom ill. hogy nincs benne ssd. vagy tehető bele?
Erről valami vélemény? ... vagy kérdezem inkább úgy, hogy a 15 colos termékek közül melyiket ajánlanád?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Gyurepszt #9045 üzenetére
Nem tudom mennyiért láttad, de 300k-ért vannak ettől jobb gépek is. Az a gond vele, hogy az F széria csak középkategória, nem tudja azokat, amiket egy felső kategóriás gép.
-
Gyurepszt
csendes tag
válasz
SeniorTilla #9046 üzenetére
És akkor mutatsz nekem pár gépet amit ajánlanál?
-
energivampir
csendes tag
A bios-t lehet e valahogy és a benne lévő szériaszámot neten keresztül megkeresni, azonosítani, valami módon? Mac cím könnyebb? azt tudom hogy ilyen everest meg hasonlóak kiírják, ha ezek tudják akkor távolról is lehetségesnek kell lennie valahogy.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
Sziasztok !
Elmásztak az ikonjaim méretei extra kicsirre nem is látszanak a képeik rendesen.... de elvileg "ezen akijelzőn az elemek méretei nem változtahatóak" win 8.1... nekem még mindig tök kinaí ez a win.. egy kis helpet megköszönék
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos autók - motorok
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Asztrofotózás
- Az NVIDIA processzora volt az idei GTC sztárja
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad E580 Strapabíró Laptop -50% 15,6 Bivaly i3-8130U 8GB 256GB SSD FULLHD IPS MATT
- Új HP Pavilion x360 Érintős Hajtogatós "Kis Gamer" Ultrabook Tab -30% 14" i5-1135G7 8/256 FHD IPS
- Thinkpad P1 Gen 1. (i7-8750H, 32GB, Quadro P1000, 1TB+256GB NVME SSD)
- Új Díszdobozos Lenovo Yoga Slim 7 Prémium "Kis Gamer" Ultrabook 14" -40% i5-1135G7 8 512 FHD Iris Xe
- 3év Garancia! Bontatlan Apple MacBook Pro 13 M2 256GB! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs