Új hozzászólás Aktív témák
-
The Bachelor
tag
Ez a recovery egy formázással kezdődik, ami az adataidnak nem tesz vmi jót... Keress vmi fasza informatikus ismerőst, aki ért az adatmentéshez, elvileg ha gyorsformázás történt, és nem írtak felül a merevlemezt, akkor az adatok még ott vannak rajta, ami (nem olyan egyszerűen DE) elővarázsolható...
Szülőknek én egy P3-as gépet tartok fent, az az ÖVÉK, enyémhez nem nyúlhatnak!
OFF: egyszer mondtam szüleimnek, hogy 1 óra múlva kapcsolják ki a gépemet: Start/Leállítás. Két kattintás. Estére hazaérek, kérdem sikerült kikapcsolni a gépet? Erre édesapám mondta, hogy nem találták hogy hol kell, ezért kihúzták a konnektorból...
There Are Only 10 Types of People in the World: Those Who Understand Binary, and Those Who Don't.
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Valakinek van ilyen kis netbookja? Sony Vaio VPCYB3V1E/S Silver W7 [link]
Milyen tapasztalataitok vannak ezzel a kis notival kapcsolatba?
E-450 Brazos proci van benne, elvileg erősebb mint a 350-es és 4gb ram és 500gb vinyó, elég jónak néz ki így.
Főleg a billentyűzet hajlására vagyok kíváncsi, és magára az anyagminőségre, recseg ropog ilyenek. -
rossitibi
tag
Sziasztok!
Hogy tudnék 5.1-es hangot kicsikarni a laptopomból? Erősítőre próbáltam rádugni de semmi sem történik! Nincs semmi hang,nemhogy 5.1!Van 1 fülhallgató kimenet a laptopon és oda van írva hogy optical out! Akkor elvileg tud 5.1-et nem? Vagy valami különleges sony csatlakozó kéne?Ezt is el tudom képzelni! A tv-be HDMI-n keresztül megy a jel,az erősítőbe pedig sima kábellel próbálkoztam(nem a piros fényű optikai kábel!)
VPC F11 M1E -
thesound
őstag
válasz
rossitibi #6006 üzenetére
Ha tényleg tudja a géped kiadni az 5.1-et, akkor ilyesmire van szükséged (persze ha az erősítő vagy amibe kötni akarod szintén tudja a toslinket...)
Az asus xonar u1-es külső usb-s hangkártyánál is ilyen "pöcökkel" van megoldva.
NGA: egyre gondoltunk
[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
rossitibi
tag
Húú köszönöm a segítséget!!! Erre nem gondoltam hogy létezik ilyesmi!
Köszi mégegyszer!Neked is köszi thesound!
Viszont lenne mégegy kérdésem! 2db ilyen bemenet van az erősítőn,ami már foglalt! Esetleg sima kábelhez is van valami átalakító?
Ez passzol a vaio-ba, ezzel jön hang:http://brain.pan.e-merchant.com/5/1/46000015/g_46000015.jpgÉs ilyenem van:http://fipevill.unas.hu/shop_ordered/6529/shop_pic/45536.jpg
Ezen viszont nincs hang! Esetleg erre valami átalakító? Vagy azt felejtsem el?[ Szerkesztve ]
-
Flam
aktív tag
szerintem az már tök mindegy, de 60%-al messzire nem mész. Ha nem használod aksiról érdemes kivenni a gépből. Én rendszeresen kiveszem-visszarakom helyzettől függően.
Amúgy meg:
via wikipedia
Az újratölthető lítiumion-akkumulátorok élettartama véges, a folyamat kémiai jellegéből adódóan: egy töltésciklust jelent, mikor az akkumulátor lemerül, tehát 100%-osan elhasználják a kapacitását. De ha félig lemerül az akkumulátor, s újratöltés után másnap ismét így tesz, akkor ez is egy töltésciklust jelent. Minden alkalommal, mikor elhasznál egy töltésciklust, kissé csökken az akkumulátor kapacitása. A notebookhoz készített Li-ion-akkumulátoroknak általában 300 teljes töltésciklus után már kevesebb mint 80%-os a kapacitásuk.
[ Szerkesztve ]
-
deakgyuri
tag
Ez így van ahogy leírtad, de egy fontos tényezőt még meg kell említenem, mégpedig az akkumulátor teljes lemerülése.Úgy értem, hogy kiveszed a gépből és lemerül magától és úgy áll hetekig, hónapokig.
Ezt el kellene kerülni, mert nem a legszerencsésebb.
Több olyan esetről tudok, hogy a gatyára merült akksit nem is észlelte a gép 2-3 hónap "pihenés" után.
[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]
-
NGA
addikt
Állítólag felesleges kivenni. Főleg áramszünet esetén pl biztos védelmet nyújt.
[ Szerkesztve ]
-
Tanto
csendes tag
Na csak azért, hogy konkrét dolgokat is írjak akorábbi aksi-s poszthoz:
tegnap kaptam ajánlatot garantáltan eredeti aksira: 93.000 +ÁFA áronNA ez azért durva, szerintem .
Tanto
tanto
-
Flam
aktív tag
Arról nem esik szó, hogy ha folyamatosan be van rakva az aksi akkor mi történik...
Legjobb tudomásom szerint nem kapcsol ki a töltés csupán átvált csepptöltésre ami ha folyamatos akkor szintén romlik az aksi élettartama. Szerintem a feltöltöm, félrerakom néha rátöltök opció a legideálisabb.[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
Ha menet közben monduk merül 5%-ot az aksi, akkor a 100% merülés berakott aksinál 20 nap alatt ad ki 1 ciklust. Azaz 1 évben ez max 20 ciklusvesztés. Ez 10 év alatt okozna jelentősebb károsodást. Ebből meg az következik, hogy felesleges kivenni az aksit, mivel ennyit önmagától sem bir ki. Sőt sok esetben elfelejdkezik az ember a feltöltéséről, és amikor hirtelen kell, akkor pont le van merülve a feléig már. Nálunk nincs fix helye a laptopnak, és sok esetben viszem ki pl a konyhába. Ilyenkor csak alvó módra rakom, és kint ujra bedugom a 220-ba. Éjjel szoktam csinálni ilyet, hogy ne zavarjam a családot.
-
bok92
addikt
Az internet miért nem működik? Azt írja hogy nincs kapcsolat ...meg a hibajavító sem talált semmit...
-
wmarci97
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy Sony Vaio VGN nw200 laptopom és leöntöttem a billentyűzeté vízzel és tönkre ment
Ki tud olcsón új billentyűzetet ajánlani?
Válasz előre is köszönöm
wmarci97
-
NGA
addikt
-
NGA
addikt
Egész jó összefoglaló, egyébként nekem is ez a tapasztalatom, főként teljes terheléskor:
http://hup.hu/node/102322
"Főként azért, mert egy adaptetr úgy méreteznek, (mert akár 10 forinttal is olcsób lesz ettől a táp, nyomorult marketingesek), hogy a gép áramát maximális terhelésen nem bírja ellátni. Egy átlagterhelést fölött valamive tud leadni, de amikor a gép teljes terhelésen van mindenképp kell neki az aksi árama. Ha kiveszed az aksit, akkor "hamis" hardverhibákat fogsz tapasztalni, hiszen áramhiánnyl küzd a gép. Az amiről te beszélsz (memória effektus a neve) az a NiCd, NiFe aksikra, és kis mértékben a NiMh aksikra jellemző. Li-ion, és Li-pol aksikban ez nem létezik (ill létezik, de másképp,kristálytani okai vannak, de ebbe nem kívánok belemenni). Egy Li-ion vagy Li-pol akkumulátor kb fix ideig bírja majdnem töltésszámfüggetlenül. Ami árt neki az a "túl tempós" töltés, és lesütés. Úgyhogy mint kémiához értőként az javasolom, hogy ha Li-bármi aksid van, ezt ne tedd, hogy kiveszed a gépből. Pláne mert mű hardveres hibákat fogsz produkálni, amiból előbb utóbb valódi hardver hiba lesz. A régi notikban a táp úgy volt méretezve, hogy bőven bírta a az áramellátást, ott ezt megteheted, NiCd, és Fe aksiknak ha töltötten veszed ki még jót is tesz, de tudtommal ezek nagyo régi notik, amiben Ni-aksi van. Ólomakkunál is ugyanez a helyzet mint a NiCd,Fe,Mh, de olyan noti nem volt ami ólomaksis lenne. Ha Ni-aksid van, akkor valamennyire javítható, ha egy pl egy kis teljesítmény izzóval addig meríted, míg teljesen lemerül, és adsz neki utána egy formázó töltést."
[ Szerkesztve ]
-
cz.istvan
tag
Egyébként bok, nem tudod van a vaio-dba 2 hdd-nek hely? Csak mert néztem hamarosan elérhető lesz ez a gép 2 ssd-vel, azt nmtom odd helyére lesz e berakva a második, vagy van benne hely neki
-
Sidius
tag
Másfél év után, lehet, hogy ki akarom cserélni az i5-430m-et egy i7-620m-re a VPC-EB1S1E típusú laposomban. Nem tudja valaki, hogy a Bios támogatná-e az új procit, illetve, hogy az europai szervizt hol lehet elérni elektronikusan ilyen ügyben? V. esetleg a magyar szerviz válaszolna nekem erre? Köszi!
-
-
Sidius
tag
Tervezőprogramokat használok amik elég cpu igényesek és a 20-30% gyorsulás is igen szembetűnő, ssdvel sajnos nem lennék előrébb, naponta 1x indítom el és fut egész nap. Új laptopot akartam (Asus N53SN), de eléggé lent vannak most az árak ahoz, hogy eladjam ezt, úgyhogy inkább marad és új procit teszek bele. Abból kiindulva, hogy a mostani kirakatban lévő VAIO-k 200-240 körül hasonló teljesítményt biztosítanak, de GPU-ban még van, hogy kevesebbek is.
-
Sidius
tag
Ja és természetesen játszom is rajta
-
fcriss
tag
Na igen,tervezőprogikhoz kell a cpu,nem vagyok tisztában a proci árakkal,de lehet hogy csak pár ezer ft pluszt jelent a i7-620M-hez képest,de akkor már érdemesebb lenne valami 4 magos procit nézni bele(i7-720QM pl.),persze ha a noti támogatja,és bírja a hűtés.
szerk.:[link] , [link] igaz ezek már a Sandy-s procik,de játékhoz elég már az i3 is
[ Szerkesztve ]
-
Sidius
tag
Nagyon vonzó volt nekem is a 4 mag, de az egyik Vaios kolléga már próbálta és nem sikerült az upgrade teljes mértékben, mert a 720Qm-ben nincs integrált VGA, viszont a Sony elvileg használja azt valamiért a dedikált vgaval együtt és így ennek hiányában a továbbiakban csak 16MB-os videomemóriát "színlelt" a gép a 2 giga helyett. Pedig a 720qm még olcsóbb is, mint a 620m... mind1, mert jobban járnék a magasabb órajellel, mint a több maggal (de nagyon vonz a 4mag 8thread-es teljesítménymonitor
).
-
fcriss
tag
Nekem Hp-m van i7-2630qm,Ati 6770m,120GB SSD,én csak a vga miatt vettem i7-t,mert sajnos kisebb procival nem árulták nálunk.Átlagfelhasználónak az i7 teljesen felesleges.No de akkor már megkérdezem,végül is ez miatt tévedtem ebbe a topicba,valaki látta már élőben ezt Vaio-t?Összeszerelés,anyaghasználat,zsanér,kijelző stb.?
-
Sidius
tag
MM-ben sztem majd mindenhol van, de a Köki centerben, ha jól emlékszem a legfelső emeleten egy elektronikai üzletben (talán Euronics) láttam. Nagyon szép darab, és nagyon jó az anyaghasználat is + minden, de egy kicsit nekem melegnek tűnt, szerintem a hőelvezetéshez elég kevés helyet hagytak hátul, de egy ilyen helyen azért fűtik egymást a soron a gépek (ill, a bemutato slideshowok is elég #%"+ vannak megírva), úgyhogy semmilyen következtetést nem lehet levonni. De ha visszanézel, pont nem rég vett ilyet valaki, ő biztos részletesebben tud írni erről.
-
VANESSZA1
őstag
Az biztos, ha most vennék gépet csak is 17"-at.
És a Sony-t is meggondolnám. Teljesítményben O.K , de a képernyő ..hát egyikben sem az igazi..
Egy T...a, vagy A..s bármikor szebb képernyővel büszkélkedhet.
Mondom ezt úgy,hogy meg vagyok a géppel elégedve..Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7490, 14" FULL HD IPS Érintős, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD WIN 10
- Dell Precision 3520 Laptop/Notebook, 15,6" FHD IPS, I7-7700HQ CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, NVIDIA 2GB
- Dell XPS 9360 Laptop/Notebook, 13,3" QHD+ Érintős, I7-7500U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10,
- MSI KATANA GF66 I 11. gen. i7-11800H I 15"6 FHD 144HZ I RTX 3070 I 16GB RAM I 1 TB SSD
- Bomba áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX506/i5-10300H 16GB 512 SSD Nvidia GTX 1650 144Hz garancia/
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest