Hirdetés
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kvik
csendes tag
Sziasztok!
A napokban vettem egy EB1E1E VAIO-t. Versenyben volt még egy Dell 1537-es is, ami kedvezőbb árával, jobb akkumulátoridejével csábított. Nomeg a 3 év garancia.
Mégis, az erősebb proci és videókártya miatt a vaio-ra esett a választásom. Főleg, mivel tervben van, hogy meg akarok ismerkedni a videókarik általános célú programozásával. Meg a WPF is profitál belőle.Eddig mindenki aki meglátta, az első reakciója az volt, hogy milyen szép
De hozzá kell tenni, gyors is.
Meglepődtem, milyen sok programmal jön előre telepítve. Ennek persze jó részét le is szedtem, de volt néhány pozitív meglepetés (PMB). Win 7-et még nem ismerem nagyon, hogyan gazdálkodik a memóriával, de meg kell hagyni, hogy a sok előre telepített programmal indítás után is 1GB fölött foglal. Kell majd még gyomlálni...
A billentyűzete fantasztikus. Elég sok notebook fordult meg a kezeim között, de ezzel tudok a leggyorsabban és a legkevesebb melléütéssel gépelni. Teljes értékű magyar billentyűzet, a numerikus rész is kifejezetten hasznos. Pedig eredetileg numerikus billentyűzet nélküli gépet akartam venni.
Amikor akkuról megy, én is hallom a cicergést, de nem olyan vészes (majd az éjszakai csöndben megváltozik a véleményem), de alapvetően úgyis adapterről fog menni. Főleg, mivel elég hamar lemerül.
A jobb oldali három USB port elhelyezése nem túl szerencsés, mert kevesebb hely jut az egérnek. Örülök, hogy az állapotjelző led-ek visszafogottak, nem hivalkodóak, ez ritkaság mostanában.
A tapipadot még szokni kell, a kétujjas zoomolás több alkalmazásban is működik, a tapipad szélén a görgetés kiváló.
Youtube 720p simán megy, h264-es filmekkel sincs semmi problémája. A képernyő látószöge, kontrasztja lehetne jobb is, laptopokhoz képest átlagos. Egyelőre analógon tudtam a 22"-os monitoromra kötni, kicsit homályos a képe. HDMI-DVI kábellel biztos teljesen korrekt lesz.
A Firewire hiányzik, de ezért is választottam ExpressCard-s gépet. Később bővíteni lehet.Egyelőre még nem bántam meg. Hamarosan biztosan belefutok a 64bites Win7 inkompatibilitásaiba (fejlesztőeszközök, USB meghajtók), abban bízom, hogy a VMWare virtuális gép ki tud húzni a csávából. Eredetileg egy XP partíciót is akartam felrakni, de azt mondták ne is próbálkozzam, nem lesznek driverek.
Videókártya driver frissítés hogy megy? Az ATI oldalán azt írja, a Sony, Panasonic, Toshiba notebookokhoz a gyártó oldaláról kell leszedni, mert az ATI-sak nem kompatibilisek (?!). Még nem próbáltam.
kvik
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
Egyébként a VAIO uprdate frissíteni fogja Neked.
iPhone 14 Pro (garanciális, független) eladó!
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Egy nagy adag HELP kéne. Keresek olyat, akinek TX1, TX2 vagy TX3 szériás laptopja van, vagy legalább hozzá tartozó akku (ilyesmi).
Az én TX3XP-mnek ugyanis úgy tűnik tönkrement valami az akku környékén: vagy akku, vagy akku tápáramkör a notiban. Az akkut ha rádugom, nem észleli, nem tölti, akkuról nem megy. Ha valaki 5 percre kölcsön tudna adni egy ilyen akkut, akkor már tudnám, hogy az én akkum ment-e tönkre, vagy a noti tápáramköre rossz.
Van itt valakinek ilyenje, vagy ismertek valakit?
Előre is kösz:
.mfFotóim: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Sidius
tag
Sajnos nem lehet feltenni a gyári drivereket, mert azt írja, hogy nincs támogatott hardver a gépben. Ez amiatt van, hogy az eb1s1e és az eb1e1e meg még pár modell ugyanazt a catalystet használja (sony oldaláról) és mivel az eb1s1e-ben a gyári órajel lejjebb van húzva (450/790Mhz) ezért van saját különálló drivere. Esetleg el tudom képzelni, hogy 5650-nél nem is de 5470-nél működhet az amd-s driver.
-
VANESSZA1
őstag
Akkor Ati Mobility Modder
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
kvik
csendes tag
Hát ez remek... Éreztem, hogy nem fog simán menni. Feltettem az ATI Stream SDK-t, de régi az alap driver és még nem támogatja az OpenCL-t.
Készítek valamilyen biztonsági mentést és megpróbálom majd a gyárit.
Egyszer egy Acer gépre kellett tennem ATI-s drivert, miközben az ATI szerint nem is létezett olyan chip... Valamilyen programmal lehetett hekkelni a drivert, lehet, hogy ez a mobility modder volt... Mindenesetre akkor sikerült. -
fotel
aktív tag
válasz
Chris82 #3161 üzenetére
Energiagazdálkosái lehetőségek > Sémabeállítások szerkesztése, ott a megfelelő sémán belül "Speciálisenegriabeállítási beállítások módosítása"
Ezután kijön egy ablak, két része van:
Speciális beállítások
VAIO Power managementOtt pedig megvan az a lehetőség az egyéb eszközök (other devices) alatt hogy az optikai meghajtót kapcsolja ki ha nincs rá szükség.
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Notit keresgélek és ekkor találtam rá sony E , EC sorozatra. Ati HD 5650es VGA-val.
Mik ezekről a gépekről az álltalános vélemény?
Megéri kicsengetni értük 300 ezer ft körüli összeget?Esetleg más sony termék? A lényeg az erős vga
-
kape
csendes tag
Húú, na mostanság én (EB1E1E) is rápróbáltam a hd minőségű filmekre, meg youtube -os 1080p-s videókra, na úgy már azért nem is olyan rossz a látvány!!
Sőt, nagyon tuti! -
marilllyo
veterán
Hát meguntam a gyári win-t rajta...iszonyat lassú volt még a windows élményindexem is javult most az újtól! Mellesleg az "Fn" gombokat,webcamot valamiért nem tudtam recovery dvd-ről visszaállítani de nagynehezen sikerült rájönnöm, hogy hogy lehet recovery dvd nélkül beüzemelni! Itt is és sok külföldi fórumon is még nagyon kérdezgetik ahogy anno én is tettem! Ha valakit érdekel írjon privátot és elmagyarázom a folyamatot neki is!
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
kape
csendes tag
Automatán induló programok:
startmenü > futtatás > ide írd be: msconfig > OK > felugró ablak > ott valamelyik fül - már nem tudom pontosan melyik - mutatja a windows-zal induló progikat!
Itt le is tudod tiltani, hogy mit szeretnél, illetve mit nem, hogy "magától" töltődjön be, de ettől nem települ le, csak nem indul kérés nélkül!Néhányat én is leszedtem, pl. a vírusírtót (mcaffee?), pedig sokan írták, hogy az a 60napos verzió nem is olyan rossz. Na mindegy én rátettem a sajátomat!
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
Köszi!
Na. Szal én arra lennék kíváncsi, h kinek milyen programok indulnak el! Csak, h aki akarja megnézze a mások által használt dolgokat.
Én mondjuk személyszerint kíváncsi vagyok rá.
A McAfee-t én is leszedtem.
------Nekem nem lassabb a rendszerem ezzel (kipróbáltam mást, mert nem nekem bajok voltak az indulással)
-
FazekasLaci
aktív tag
Most volt az Indexen egy cikk ([link]) arról, hogy a Full HD-nál 4x nagyobb felbontású videókat is lejátszik már a Youtube (4K). Csak néhány van belőle, mert ipari kamera kell hozzá és az átlaggépek procija nem bírja. Hát, én a Vaio FW-men (21Z) megnéztem. Hát, talán azért, mert Sony, de nem szaggatott a videólejátszásnál. Érdekes, hogy 4K-s felbontásnál a fullHD monitoron kockásak a pixelek és pixelhibákat is láttam, míg 1920-as felbontásnál minden olyan éles és szép, mint a videókameránknál. Az okot nem tudom, de nem izgultam rá a 4K-s felbontásra a jelenlegi technológiai háttér mellett
Mintavideó: [link]
Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200
-
FazekasLaci
aktív tag
Évek óta McAfee van a gépemen és abszolút elégedett vagyok vele. Egyáltalán nem terheli a gépemet, ráadásul az elmúlt 5 évben semmilyen fertőzést nem szedtem össze, az összeset elkapta eddig, pedig időnként tesztként lefuttatok egyéb progikat is.
Én 64 bites Windows-on használom a McAfee Total Protection-t. Trükk az olcsó vásárláshoz, hogy a mcafee.com beírása után az UK-t át kell javítani US-re, utána már alacsonyabbak az árak
Ráadásul a megújítás is barátságos, arról nem is beszélve, hogy profi a tech supportjuk. Én félévente egyszer biztosan igénybe veszem a chates supportjukat, igaz ehhez azért kell angol nyelvtudás.
Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200
-
oszy
veterán
A c meghajtón restore volt. nem megy a touch pad
-
Brawn1
csendes tag
Sziasztok!
Néhány hónapja én is vettem egy VAIO EB1S1E-t. Jó lenne hozzá venni egy LCD monitort is, mert elég rossz a 15"-os kijelzőt nézni sok időn át. Kinéztem egy ILYEN LG LCD monitort. Ennek ugyebár a felbontása 1920x1080. Mivel a VAIO-m nem full HD, ezért ne is várjam, hogy full HD minőségben jelenjenek meg a dolgok a monitoron? Vagy ennek a kijelzőmnek semmi köze? Valamint az érdekelne, hogy mivel a fent linkelt monitorban van TV tuner is, így a tányéros T-Home televízióm dekóderét ha átkötöm HDMI kábellel a monitorra, akkor annak az adásait is nézni tudom? Sorry, ha túl nagy f*szságokat kérdezek, de ebben a témában sajna nem vagyok képben. Egy itteni "szakértő" viszont sokat segítene azzal, ha válaszolna.Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
Először is a monitor jó választás. A VAIO felbontásának ehhez semmi köze. Ha FULL HD filmet raksz a laptopra és HDMI-vel összekötöd, akkor FULL HD képet fogsz kapni. A T-Home beltérivel is szépen fog kommunikálni HDMI-n keresztül. DVB-T-s, így alkalmas a digitális földfelszíni sugárzás vételére. Sztem ennyi
-
Patri0t
csendes tag
Sziasztok,
erről a masináról mik a vélemények?
[link]Esetleg más Vaio, hasonló tudással?
Honnan lenne érdemes vásárolni, hol foglalkoznak még Vaiokkal?
Nézegettem a nevesebb notebook boltokat, de nagyon gyér a kínálat. -
oszy
veterán
válasz
Patri0t #3179 üzenetére
Személyes véleményem, h én nem adnék ennyit 1 ilyen kis képernyőért.
Azért nem apple-em van.
Egyébként jó a gép!! Ha tehetném, én megvenném! Csak nálam 200.000.- volt a határ 1 laptopért.
Az enyémet itt vettem: [bár itt nagyobb a kijelzője
] De nézegettem több oldalon is 15,5-öt írnak.
-
oszy
veterán
A touchpad visszaállításkor sem reagál semmire. Amikor még a windows és egyéb sony-s dolgok mennek föl. KIRÁLYSÁG! Esetleg vhol ki kapcsoltam vna véletlenül??
Sztem engem szivat ez a .... hogy is nevezzem...iPhone 14 Pro (garanciális, független) eladó!
-
kvik
csendes tag
Még további tapasztalatok az EB1E1E-vel:
A képernyő bizonyos fényerő szinteken kicsit vibrál, mélyebb hang nem jön ki a hangszóróból.
De valami pozitívat is: két 720p-s AVCHD videó sávot, valós időben, átmenettel kegyetlen gyorsan visz Edius 5.5-ben, lejátszás közben szépen telik a puffer.
Sikerült DirectCompute és OpenCL benchmarkot elindítani, mindkettőnél komoly terhelést mutat a GPU-Z. Utóbbiaknál nem is a teljesítmény a fontos, hanem hogy van.
Nem melegszik különösebben sehol billentyűzet alatt a gép.
Múködik a multitouch-os tapipad is, néhány programban megy a zoomolás, képnézegetőkben a következő/előző képre ugrás, forgatás, bár az kicsit nehézkes.
Lehet valahogy (másik programmal, stb) további funkciókat kicsikarni?[ Szerkesztve ]
-
Kbali
veterán
válasz
Patri0t #3179 üzenetére
Ez érdekes, mert ebbe a képernyőméretbe valóban nem szoktak fullHD kijelzőt tenni, ez már tényleg kicsi. 14,1-ben az 1400x900 a legtutibb (persze ez nem HD kompatibilis felbontás).
Edigital, Saturn, Media Markt (ha nem is a teljes, de azért van), van egy kozpontiszalon.hu, amit szoktak ajánlani.
Itt is más a gép specifikációja.
Ez a hivatalos Sony oldala.[ Szerkesztve ]
Eladó Casio Oceanus OC-503
-
fotel
aktív tag
Szerintem ideje elfelejteni a minden kicsi dogmát, Felrakod a DPI-t magasabbra és egyből jó minden, viszont fényképet nézegetni, filmet nézni, játszani szerintem sokkal jobb.
1600x900-as kijelzőhöz gyárilag 125%-ra tették a nagyítást és így nem kicsi, pont olyan minden mint anno 15 collon 1680x1050 mellett volt.
-
Rapid
aktív tag
-
Brawn1
csendes tag
Köszi a válaszokat.
Van még egy problémám, nem tudom, másnál is volt-e hasonló.
Nevezetesen az, hogy amikor csatlakoztatom a hangszórót a géphez, folyton búg a hangfal. Már akkor búg, ha csak odaérintem a csatlakozót a fülhallgató bemenethez. Sőt, ha a mikrofon bemenethez teszem, akkor is búg. És ha csatlakoztatva van a géphez, de kikapcsolom a hangszórót, még akkor is hallatszik a búgás. Csak ha ki van kapcsolva a gép, akkor nem. Nem tudom, mitől van ez. Talán attól, hogy a két hangszórón kívül van egy mélynyomó is, amiben van egy beépített erősítő és ez nem tetszik a VAIO-nak? Egyébként egy kb 6 éve vásárolt KINYO hangfalról van szó, amivel eddig más gépeknél semmi gáz nem volt és egész jól szól is.Ha van valami ötletetek erre, örömmel fogadom.
[ Szerkesztve ]
-
Chris82
senior tag
Közben megtaláltam ezt a fület, de sajna a Dvd meghajtó lekapcsolásának lehetősége nem volt benne, pedig vista alatt lehetett
-
deakgyuri
tag
A dolog a földhurok miatt keletkezik.
Próbáld meg egy hosszabbítóba dugni a gépet és a hangfalat.
Egy jó cikk[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]
-
Brawn1
csendes tag
válasz
deakgyuri #3193 üzenetére
Sajnos minden konnektorban kipróbáltam, kihúztam a tv-t is, mindent megcsináltam, a brumm brumm nem szűnik meg. Szűrőt is csak kábeltv antennára adnak (nekem tányéros tv van), de nekem egy olyan dologra lenne szükségem, amit ha rácsatlakoztatok a hangfalamra, megszakítja a földhurkot. Ilyenre nem látok semmilyen megoldást.
-
Akksiról semmi gond nincsen.
De tápról igen, hát nem a földelt csatlakozója van,hanem csak a sima 2 dugvillás keskeny fejű.
De ma kipróbáltam, UTP kábelt a gépbe dugva..ami ugyebár a router-ba van, csökkent a zúgás.
Ha egy elosztóba dugom is búg. Holnap sztem tesztelem, és megpróbálom orvosolni.Ötlet valakinek ?
(Elég bosszantó dolog)
-
marilllyo
veterán
Valaki meg tudná mondani mi annak a webcam-os proginak a neve amit alapba adnak a vaio-hoz (EB1E1E). Torzítani lehet a képet meg keretet rakni meg mindenféle hülyeséget!
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
Új hozzászólás Aktív témák
- GTA V
- Ukrajnai háború
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Megjöttek az új iPhone-ok, de a drágább modellekre várni kell
- DIGI kábel TV
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Bluetooth hangszórók
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- Asus Érintős Ultrabook,core i5,8GB,512GB SSD+500GB HDD,5óra akku, újszer
- Dell Játékos Kis erőgép,14,1"FullHd IPS,core i5 7440HQ,GT930MX VGA,DDR4,m2SSD,vil.bill, újszerű
- 17,3"HD+,HP Játékra is!AMD GOLD(Ryzen), Vega 3 Vga,8GB Ram240GB SSD, nagyon jó akku,Új töltő
- Vékony,könnyű HP 15,6,"FullHd IPS,7.gen.core i3,8GB RAM,Új 480GB SSD, jó akku,szép állapot
- Asus ROG Strix G17 - 17,3"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7-4800H - 8GB - 512GB SSD -GTX 1650 - 1+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest