Hirdetés
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnny23
tag
SZiasztok!
Tapasztalok egy olyat,hogy,miután beboot-ol a rendszer, és mielőtt belép a felhasználö képernyőre, akkor fekete kép van ugyebár és beállítja a kijelző felbontást, nos ekkor (és minden ilyen folyamatnál) egy sötét zöldes (alig észrevető) hullám fut végig a displayen (ami lehet eddig is volt csak nem vettem észre).
Szal a kérdés,hogy ez probléma ? Driver reinstall ? Más is tapasztalt ilyet? Netalán rossz a kijelző (ez esetben kiugrom a 10. ről), vagy mi ?
köszi a választ.
-- new gamer --
-
ROGERROGER
csendes tag
Hali!
Szeretnék venni egy VGN-FW31ZJ gépet. Van valakinek valamilyen véleménye róla?
-
Tyren
aktív tag
Sziasztok!
VAIO honlapról töltöttem le drivert, de a csomagolt mappában csak .inf, .cat és .sys kiterjesztésű fájlok vannak. Hogy tudom telepíteni az ilyen drivert? Gondolom a .sys file-t kéne futtani, de nem tudom mivel.
Előre is köszönöm a segítséget!
''A barátaid megtanítanak arra, amit tudni szeretnél, az ellenségeid pedig arra, amit tudnod kell.''
-
Banzai
csendes tag
válasz
ROGERROGER #2652 üzenetére
Nagyon jó kis gép, bár már kifutott modell. Én is ilyet akarok mostanában. Te honnan szerzed be?
-
johnny23
tag
Hali !
Na megint észrevétel.
A képernyő frisstés beállításánál kiválasztható 59(!) ill. 60HZ.
Beállítom 60HZ -re , aztán mikor visszalépek ,megint 59HZ -et mutattapasztalt már vki ilyet?
-- new gamer --
-
Lagler
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!
Sony Vaio VPC-EB1E1E/WI-ben van-e bluetooth? Az eszközkezelőben nem találtam... Viszont valahol azt írják van benne. Kiváncsi lennék, mert külön bluetooth kártyát nem találok hozzá, pedig a bluetooth egérhez meg telóhoz meg mindenhez kellene...Valakinek ötlet??
Üdv. Ákos
CS 1.6...The One And Only ...::: Samsung Galaxy S2, Criskelo v26+speedmod 2-5 :::... ...::: SONY Vaio :::...
-
Brawn1
csendes tag
Tudnátok abban segíteni, hogy VAIO gépemet miként tudnám összekötni a televízió készülékemmel, hogy képet is és hangot is átvihessek? Nincs LCD tv-m, tehát nincs HDMI csatlakozási lehetőség sem a tv-men. A gépen csak a 15 pólusú HDD csatlakozóval, illetve a HDMI csatlakozóval van lehetőség képátvitelre. Láttam már 15 pólusú HDD - Scart csatlakozót, de nekem egy arc azt mondta, hogy az úgy nem lesz frankó, mert beszarhat a gép, ugyanis nem ugyanaz a videójel a kettő. Láttam, hogy vannak átalakítók is huszonezrekért, azt kicsit sokallom. Tud valaki egy olcsó, egyszerű módszert arra, hogy a gépemet a tv Scart csatlakozójával össze tudjam kötni? Az előző gépemen volt S-Video kimenet, így nem volt ilyen gondom, ezen sajnos nincs ilyen kimenet.
-
phallos
tag
Sziasztok,
Én is boldog tulajdonosa vagyok egy VPCEBE1E1-nek és szeretném újratelepíteni a Win7-t, ami már mentes a Sony marketingsallangjaitól, bár azért pl. a VAIO Update-et használnám.
Az lenne a kérdésem, hogy mire kell figyelni a telepítésnél, illetve a drivereket először nekem kell-e felpakolni, vagy a Win install után elég a Sony honlapjáról egy VAIIO Update-et leszedni és az már végzi a dolgát? Van-e esetleg kerülendő driver?
Köszi a válaszokat és az észrevételeket.
Üdv,
p
-
ROGERROGER
csendes tag
No megvettem a VGN-FW 31 ZJ gépet. Máris nekifutásból feltettem rá a Windows 7-et, melyet sikerült aktiválnom. Frissitettem a sony drivereket viszont az alapvető rendszereszközt és az USB kamerát (beépített) nem tudtam beüzemeltetni. Tud valaki segíteni a probléma megoldásában? Előőre is kösz..
-
ROGERROGER
csendes tag
válasz
phallos #2660 üzenetére
Én is ugyanezt tettem a VGN-FW31ZJ-vel. Elindítottam a win 7-et frissítés nélkül, egyéni telepítéssel. A régi op. rendszernek nyitott egy Windows Old könyvtárat ahova bepakolta a cuccot. Telepítés közben a win 7 innen leszedte a sony drivereket automatikusan. Miután a telepítés sikerült leszedtem a Vaio Update 5-öt újból és alig kellett frissíteni. Ne felejtsd el aktiválni a Win 7-et.
-
Banzai
csendes tag
Megkérdezhetem, hogy hol vetted és mennyiért?
-
phallos
tag
Sziasztok ,
Meg tudná valaki mondani melyik utility vezérli a funkcióbillentyűket? Win7 reinstall után nem tudom őket használni, pedig szükség lenne rájuk (többnyire hang- és fényerő állítására).
Köszi,
p
-
Tyren
aktív tag
válasz
Eduscho #2654 üzenetére
Hello!
Nem működik. Azt mondja, hogy a kijelölt INF fájl nem támogatja ezt az installálási metódust.
Ötlet?
(Bocs a késői reakcióért, csak közbejöttek a dolgok és nem értem rá eddig ezzel foglalkoni)''A barátaid megtanítanak arra, amit tudni szeretnél, az ellenségeid pedig arra, amit tudnod kell.''
-
phallos
tag
Hali,
Az Eszközkezelőben (jobbklikk Sajátgép, Tulajdonságok) kikeresed azt eszközt, amihez a drivert leszedted, arra is jobklikk, Illesztőprogram frissítése opció és megmutatod neki a mappát, ahova a drivert kitömörítetted és innentől már telepíti is a cuccot.
Így elvileg működnie kellene.
Üdv,
p
-
Kaston
csendes tag
Üdv mindenki!
Tudom jól már egyszer írtam ezzel kapcsolatban, de úgy gondoltam neki futok még egyszer, hátha kapok választ TÖBB EMBERTŐL is. Elég fontos lenne.
Szóval, van egy Sony VAIO PCG-FX801 típusú laptopom, amit el szeretnék hamarosan adni a VA*E*ÁN és nem tudom hogy mennyit várhatok érte. Nem szeretnék majd a leütéskor ilyen állapotba kerülni:
A kérdés a következő: Ki mennyit adna érte minimum, ha még hozzátesszük [link] ehhez a leíráshoz azt hogy az aksi 5-10 perces és adok hozzá egy fél-háromnegyed éves WIFI adapter, a saját tápját, táskát, és egeret.
Az őszinte válaszokat előre is köszönöm.
-
Tyren
aktív tag
válasz
phallos #2668 üzenetére
Sajna nem megy. Az a helyzet, hogy elvittem szervízbe a gépet, ahol szétszedték és összerakták. Nem tudom, hogy ennek a következménye-e, de azóta nincs ethernet vezérlőm az eszközök között, csak egy ismeretlen USB eszköz, amit leginkáb USB HUB-nak akarna talán látni. Még az Everest sem tudja, hogy mi az. A szervízben szoftveresen nem piszkálták és semmi kedvem újratelepíteni, hogy megnézzem, hogy szoftveres probléma-e. Bárminemű ötlet?
''A barátaid megtanítanak arra, amit tudni szeretnél, az ellenségeid pedig arra, amit tudnod kell.''
-
Sidius
tag
válasz
phallos #2675 üzenetére
lehet, hogy csak az updatet szedted le, innen töltsd le (eredetileg telepítve
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy VAIO VPCY11S1E/S gépet, érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata, infója a készülékről?
Elsősorban az érdekelne, hogy mennyire csendes a készülék "alapjáraton" folyamatosan megy-e a ventillátora, vagy csak akkor ha szükséges?
Ha valaki tud róla jó teszt linket előre is köszönöm. -
Tyren
aktív tag
válasz
ro_bert17 #2677 üzenetére
Mivel már nem garanciális a gép (2,5 éves), ezért bevittem a PC Szervízbe. Itt tudtak hozzá alkatrészt szerezni (csapágyas lett a ventillátorja).
Megpróbálom a HelpDesket, kösz. Bár már szerintem mindent próbáltam. Egyedül a teljes rendzser újratelepítése van hátra, de mostanában arra ne lesz időm.''A barátaid megtanítanak arra, amit tudni szeretnél, az ellenségeid pedig arra, amit tudnod kell.''
-
tootie
csendes tag
sziasztok!
tegnap vettem egy ilyet... http://www.laptop.hu/index.php?main=main&page=bolt&subpage=kirakat&itemid=11859&op=details&mode=laptop_uj
kérdésem az lenne, hogy ha nincs optikai kábeéem, hogyan tudnék 5.1-es hangot kicsikarni belőle?!
eddig coax-on ment a hang, mert at erősítő 4-5 méterre van a géptől, nem is hiszem hogy létezne ilyen méretű optikai kábel...!
ötlet?!...szorgos népönk győzni fog!
-
Brawn1
csendes tag
Van egy nagyon zavaró és idegesítő problémám a gépemmel. Az, hogy kiírtam már néhány DivX DVD-t, egy-egy DVD-re 3-4 filmet, s akármilyen asztali DVD lejátszón játszom le, minden egyes filmnél egyszer ugrik egy 8-10 másodpercet előre a film. Van, amelyiknél a film elején, van amelyiknél a közepén, össze-vissza, de filmenként csak egyszer.
IMG Burn-nel és VAIO szoftverrel is írtam már ki, de mindig ez a probléma jelentkezik. Már kb 3 DVD-t írtam ki így, mindegyiknél ez a hiba jelentkezik. Segítsetek néhány ötlettel, hogy mit tegyek! -
ROGERROGER
csendes tag
Most látom, hogy az eszközkezelőben az egyéb eszközökben az alapvető rendszereszköznél felkiáltó jelem van. Honnan tudnám frissíteni, hogy oK legyen, mert a gép nem talál hozzá illesztőprogit. Help valaki légyszi!
-
Brawn1
csendes tag
válasz
ROGERROGER #2688 üzenetére
Kipróbáltam, kössz a tippet. Úgy néz ki, hogy így működik. Valószínűleg az írás sebességével volt gond, mert az előző gépem írója lassabb volt, itt meg az Easy Media Creator és az IMG Burn is max sebességre volt alapban beállítva, míg a Nero-nál automatikus írási sebesség volt alapbeállításban.
[ Szerkesztve ]
-
imuthesz
csendes tag
hali
jelenleg a sony vaiomban 500 nap üzemóra van, 24h ban megy. (jelenleg még nem volt meghibásodva)
Azt szeretném megkérdezni, hogy akinek már elromlott, az mennyi üzemóra után történt?
Szal kinek mennyit bírt ki?
Durván mennyi üzem órát bírhat ki egy vaio kb? Akár elmehet még egyszer ennyit is?
(N250ESEM VAN) -
Brawn1
csendes tag
Továbbra is fennáll a probléma a DivX-es DVD írással. Már baromira elegem van, egy vagyont költöttem írható DVD-kre, Neroval 2x sebességgel is kiírtam filmeket, de mindig ugyanannál a pontnál ugrik egy 10 másodpercet a film. TDK 16x lemezekre is írtam már, előtte Philips 16x-re.
Szar az írója a gépemnek? Mert már mindent kipróbáltam, a régi laptopról kiírva semmi akadás és probléma nincs a filmekkel, csak a VAIO esetében jönnek elő ezek a hibák. Ha berakom a gépbe, és úgy játszom le, akkor nincs ugrás, de ha a két asztali lejátszóm közül bármelyikbe is teszem a lemezt, mindkettőnél ugyanott, ugyanannál a pontnál van az előre ugrás. Aki tud, segítsen! Köszi. -
Tyren
aktív tag
Hello!
RE: Brawn1 (#2693)
Nem nagyon értek a DVD íráshoz, de tudtommal nem nagyon lehet belenyúlni a folyamatba. Értsd: Ha NERO-t használsz (vagy bármi nem naggggyon gagyi programot), normális sebességen írsz, jó az íród, jó a lemezed, akkor nem lehet gond. Felesleges ezen ennyire bepöccenni, mert nem segít. Mivel 2x-es sebesség mellett sem jó, és ugyanazt a filmet ki tudtad írni egy másik íróval ugyanolyan DVD-re hibátlanul, akkor valami gond lehet a gépeddel vagy az íróddal. Amit tudsz csinálni szoftverese: A teljes gép újrarakása, illetve a dvd író firmwarejéne frissítése.
Amúgy nagyon furcsa probléma... Úgymondván túl szofisztikált...RE: (#2691) imuthesz
Már megbocsáss, de ez "fura" kérdés. Szinte minden a működés körülményeitől függ. Ha egy pormentes irodába leteszel egy új gépet, bebootolsz vele és a képernyővédőt futtatod, akkor szerintem tovább fog élni mint mi. Ha sokat cipeled, koszos környezetben használod, ütöd-vágod, akkor rohamosan fogy az élettartam. A futásteljesítmény elsősorban a mozgó alkatrészeknél számít: winchester, hűtőventillátor, DVD-író, billentyűzet. Illetve az akksinál. A többi nem azért fog elromlani, mert sokat megy a gép. Normál használat (nincs nagy por, és nem dobják le a gépet napi 3szor) mellett a mozgó alkatrészek 2-3 év alatt nem kopnak el és az akksi is kibír ennyit. De minden gép egyedi.[ Szerkesztve ]
-
csabi891120
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyiért lehetne eladni ezt a gépet?
Sony Vaio VGN-FE41Z
Leírás:
Képernyő 15, 4 wxga X-Black
Processzor Intel® Core™ 2 Duo T7200
Órajel 2000 MHz
Merevlemez 200 GB SATA
Memória 2 GB DDR2 667 MHz
Optikai meghajtó 8x DVD+-RW DL
Grafikai vezérlő nVidia GeForce GO7600
Wlan, lan, modem, 3usb, 1394, pcmcia, express card, vga, s-video, webkamera, mikrofon, kártyaolvasó, a bluetooth nem műkődik benne de adok mellé egy HAMA bluetooth telepítő cd-vel.Operációs rendszer: Vista vagy Windows 7.
Driver dvd is van mellé.
A billentyűzet német kiosztású.
Az akkumulátor 23%-osan van elhasználódva. A fedőlapon kisebb karcolások találhatók.
Ajándékba adok egy táskát is mellé. -
Eduscho
csendes tag
Csak én érzem, hogy szivatnak?
Lassan kéne egy 2. lapos.
A "régi" FW41 (C2 P8700, ATI4650, FullHD dual-lamp) csodás még mindig, de hulla pipa vagyok, hogy az aktuális E vagy F szériából Mo-on nem tudnék ínyemre valót választani.Szivatás 1:
F kiesik, mert ATI hívő vagyok, ATI5650=ca 2x Gef330
Szivatás 2:
pedig az F11Z "VAIO Display Premium" végre matt képernyőjéért mindent megadnék. Na jó 450 eFt-tazért mésem, BD+i720 egyszerűen nem kell.
Ja meg lásd 1.
Szivatás 3:
EA akár 1600x900 is OK, de ATI 4570 kérem szépen
Szivatás 4:
EB1S végre ATI 5650, de 1366x768
Szivatás 5:
Sógoréknál kikonfigurálnám álmaim gépét, de csak német billentyűzet lehetségesMi a francért riogatják a vevőket?
i5, ATI 5650, FullHD, ok 1600x900 is elég lenne és MATT display + HU billentyű
Most őszintén, ez annyira extrém igény 300 eFt környékén?[ Szerkesztve ]
-
Eduscho
csendes tag
válasz
Eduscho #2696 üzenetére
Még egy kis agyvíz-forraló az árakról
mármint, hogy alig drágítana valamit ez+az a kis plusz, ha Mo-on lehetne
de NEM LEHET, még ha a kapzsi kereskedők miatt itthon nagyobbat dobna is az áronpl. ATI 5470-ről 5650-re +20EUR +6eFt
Ajánlom bosszankodáshoz
[link]"Konfigurieren" gomb.
Na joccakát
[ Szerkesztve ]
-
tootie
csendes tag
HELP !!!!!!!
eltűnt a webkamerám a laptopból!!!!
pontosabban nem látja a gép!!!!
amikor elhoztem a boltból (3-4 napja) még megvolt, konstatáltam, hogy szép tiszta képe van!
aztán lefutott egy-két vaio update és a minap vettem észre, hogy msn-ben nincs kamerám!
rögtön a keresésére indultam, de nyoma veszett!
a kalibráló meg egyéb effekt szoftvert megtaláltam a programok között, de udvariasan megkért, hogy csatlakoztassak kamerát a géphez ill. nyomja meg a connect gombot a kamerán! (hol? mit?!)
nem értem miért nem veszi észre a gép, hogy ott figyel benne a gyári kamera!
az eszközkezelőben nincs semmi gyanús, a gép szerint minden tökéletes, épp csak a kamera tűnt el nyomtalanul!
ja! a gépem VPCF11Z1E és már 5 napos!
mi lehet a gond?![ Szerkesztve ]
...szorgos népönk győzni fog!
-
Stanchore
senior tag
Sziasztok
Lenne valakinek ötlete, honnan tudnék beszerezni 32 bites ethernet drivert VPC-EB1S1E/WI notihoz? Párom használja, és a dos-os könyvelő programok miatt kell a 32 bit. A hivatalos oldalon csak a gyárilag hozzátartozó 64 bites win7-hez van, és az nem jó a 32 bit-re, support pedig nem segít, ha nem a hozzákapott op rendszert használom :SKöszi előre is
Üdv. NorbiOrigin / Steam: Stanchore :: hnt.enjin.com
-
tootie
csendes tag
sziasztok!
újabb kérdés merült fel!
belekukkantottam a bios-ba és alapból ki van kapcsolva a virtualizáció.
nem kellene azt bekapcsolni?
mire jó az egyáltalán?
u.i.
a webcam visszatért! :-)...szorgos népönk győzni fog!
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 24
- Sorozatok
- Motorolaj és szűrő topik
- Nyaralás topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- Új ASUS VivoBook Pro OLED 15 GAMER, TERVEZŐ Laptop -30% i7-11370H 16/512 FHD IPS NVIDIA RTX 3050
- Hp Victus 16 Gamer laptop: Ryzen 5 5600H 6mag, 16GB, 512GB, 16" FHD, GTX 1650, B&O, 3 ciklus, Win 11
- Dell Latitude E6320 Laptop/Notebook, 13,3" Kijelző, I7-2640M, 8GB DDR3, 250GB SSD, WIN 10
- Dell Latitude 7490, 14" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD W10/11, Számla, Garanci
- MacBook Pro Retina 15" Mid- 2015 (2,2GHz i7, 16GB DDR3, 512GB SSD, Iris Pro 1536 MB)
- AKCIÓ! Új Bontatlan 2022 MacBook Pro 13" Apple M2 chip/8GB//256GB Magyar Billentyű Azonnal DEÁK TÉR
- Macbook Pro 13 ( 2014, retina, 128gb ssd, i5, 8gb RAM)
- Dell Latitude 5490 + windows + töltő
- Dell 15 G3 laptop 15,6" FULL HD IPS Kijelző/I7-8Gen/16GB DDR4/NVIDIA GTX 1050Ti 4 Gb, 500 Gb SSD
- Dell Latitude e5470 dedikált VGA (r7 m360)
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest