Hirdetés
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
borkarico
aktív tag
válasz
CyberPunk666 #3550 üzenetére
Sziasztok!
Nekem 1 problémám lenne.
Van 1 Sony Vaio VPCEB2M1E laptopom és nem működik rajta az SD kártya olvasó, sehogy sem tudom működésre bírni. 2 kártyával is próbálkoztam már és semmi, annyit csinál hogy amikor bedugom az SD kártyát akkor 2szer felvillan narancssárgán a led és semmi nem történik, fel sem ismeri.
ha valaki találkozott már ilyen jelenséggel és meg tudta oldani kérem szépen segítsen nekem.
Előre is köszönöm.
Üdv.
Powered by iPhone 14 Pro Max
-
CyberPunk666
senior tag
Minden windows és VAIO update fel van rakva?
Ha igen:
Garanciális javítás.elvileg bedugod, és érzékeli, már böngészheted is elvileg a sajátgépben.
-
borkarico
aktív tag
válasz
CyberPunk666 #3552 üzenetére
elvileg minden update fel van rakva, de azért megpróbálok frissíteni.
ha nem müxik, akkor visszaviszem javításra.
üdv.
Powered by iPhone 14 Pro Max
-
rossitibi
tag
Sziasztok!
Van egy vaio VPCF11M1E laptopom és boot-oláskor akár 30%-ot is veszít a töltöttségéből! De minimum 20-at! Ez nálatok is így van vagy nálam van gond? 3hónapos a gép! ja és az aksim még szerintem 2óránál tovább nem bírta! -
ManUnited
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem egy Vaio VPCEB2Z1E laptopot. Az lenne a kérdésem hogy hogy lehet (HA lehet) beállítani a nyelvet angolra mert nekem nem látszik a területi beállításoknál a nyelv kiválasztása opció.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, ManUnited!
-
rossitibi
tag
-
ro_bert17
őstag
válasz
rossitibi #3559 üzenetére
Először én is furcsának találtam, és azt hiszem talán már más is sérelmezte ezt a jelenséget. Én még nem kerestem megoldást, mert nem igazán izgat, hiszen szinte mindig hálózatról mennek ezek a gépek.
Van pl. egy másik vaio is a környezetemben, annak elég hamar "elhasználódott" az akksija: garban pikk-pakk cserélték. (pedig akkoriban nem volt vaio hungary)
Ha nagyon izgulsz az akksi miatt, akkor nézd meg a kondícióját valamelyik szoftverrel: everest, siw, hwinfo pl. -
CyberPunk666
senior tag
válasz
ManUnited #3557 üzenetére
A nyelv allitasat hivatalosan csak az ultimate verzioban tamogatja a win7
Heggeszteni lehet, de ezt googlezd, mert az eula-t serti es nem merem ide linkelni.
Vagy
Nekem elso inditaskor kiadta, hogy valasszak nyelvet, lehet ujratelepitesnel is feldobja. Egy probat megerhet.. -
CyberPunk666
senior tag
bekapcsolas nem sziv annyit le.
A 1.5-2 ora uzemido netezessel realis ebben a kategoriaban. Ez egy power laptop. Amolyan konnyen hordozhato asztalikent kell ra gondolni.Amugy a li aksiknak akkor a leghosszabb az elettartama, ha sosem toltod 80% fole es nem merited 20% ala. Szal lehet csak a megfelelo beallitasok miatt ilyen. Pl telefnokban is nyolcvanig tolt es huszig merul. Ha bir masfel vagy ket orat netezessel egy f vagy eb vaio az teljesen realis. Akkor semmi baja. Eleve nagyon gyenge aksit adnak hozza.
Inkabb teszteljetek, tobbet mond barmilyen proginal.
Ezekben az aksi inkabb csak szunetmentes tapegysegnek jo, mint hordozhato aramforrasnak...
-
fotel
aktív tag
válasz
CyberPunk666 #3562 üzenetére
vistalizator
Egyébként biztosan sérti az eula-t?
-
rossitibi
tag
Köszi az infókat!
-
rinpocse
tag
válasz
rossitibi #3555 üzenetére
Szia!
Nekem is ilyen cuccom van, 4 hónapos. Ezek szerint ez jellemző probléma? Szerintem azért ez ember többet várhatna ennyi pénzért!
Nálam volt olyan, hogy 2 hétig nem voltam otthon, s meglepődve tapasztaltam, hogy teljesen lemerült.
Most a hétvégén kivettem az akksit, s kiváncsi leszek, hogy egy hét múlva milyen lesz a töltöttségi szintje. Egyébként "asztali" gépként használom. Végre csönd van az íróasztalom környékén.
Csak mellékesen megjegyzem, hogy van egy 6 éves IBM R51 gépem, két hónapja nem volt bekapcsolva és 29%-os állt.
-
rossitibi
tag
válasz
rinpocse #3568 üzenetére
Szia!
Hát ezt megcsinálta nekem pár nap alatt hogy teljesen lemerült! Én is úgy vagyok vele hogy többet vártam. Én sokat utazom és nem vagyok benne biztos hogy egy filmet végig tudnék nézni rajta egy töltöttséggel,főleg ha már eleve 70valamennyiről kezdi!
Ha már ugyanilyen géped van tudsz nekem infokat mondani erről a sok vaio progiról? Felét azt sem tudom mi.Lehet hogy csak a helyet foglalja. -
Osiris
őstag
válasz
ro_bert17 #3544 üzenetére
Az én vaio-mat volt "szerencsém" garanciális javításra visszaküldeni és Frankfurtba vitték javításra, még a doboz is onnan érkezett amibe bele kelett tenni mikor érte jött az ups-től a futár..
A szállítást meg a neten lehet nyomonkövetni +minden eseményről tájékoztató sms-t is küldenek (csomag indulás, érkezés, szervizbe érkezés, javítás vége...). -
Osiris
őstag
válasz
ManUnited #3557 üzenetére
Újratelepítéssel tudsz csak nyelvet változtatni: kikapcsolás után az assist gombbal kapcsolod be a gépet (feltéve, hogy még megvan a recovery partíció a hdd-n).
Illetve nekem win7 pro-t sikerült egyszer magyarítanom angolból, de ahhoz nyelvi csomag is kellett, mert meg kellett adni parancssorban, hogy hol találja a rendszer (itt a win nyelvi csomagjai nem tudni hol vannak...).
[ Szerkesztve ]
-
Osiris
őstag
A VAIO-hoz kapott béna akksiknál lehet utólag nagyobb teljesítményűt venni? Öszintén szólva engem is eléggé meglepett ez a max 1-2 órás akkumulátoros üzemidő.. ráadásul én jól belenyúltam a sz@rb@ ezzel a géppel, mert a kijelző rögzítésével is volt gondom, hogy az akkus üzemben történő ciripelésről ne is beszéljek.. A Sony előtelepített vacak szoftverei meg úgy szétgyilkolták a win7-et, hogy újra kellett telepíteni, természetesen azonnal kiirtottam minden ismeretlen programot ami nem a laptop funkcióihoz volt feltétlenül szükséges. ..ha visszajön a szervizből, remélem végre használhatom is majd, mert egyenlőre csak a havi törlesztők olyanok, mint amit vártam mikor megvettem..
-
CyberPunk666
senior tag
Sajnálom, hogy ez a véleményed, de itt te hibáztál.
Nem az igényeidnek megfelelően választottál gépet. Több, mint 2 órás üzemidő egy i5+hd5650 géppel? Más gyártók sem tudnak ilyet...
Az aksi üzemideje fordítottan arányos a teljesítménnyel...Ha neked üzemidő kell, akkor vegyél led-es kijelzős, i3as+integrált grafikusmagos gépet.
Ha lehet, és kell neked akár 3+ óra is, akkor legyen kisebb a kijelző is.A megoldás az lett volna, hogy először tájékozódsz és az igényeidnek megfelelő gépet választasz.
Ez a gép tökéletes! Arra amire tervezték! Egy csinos, a lakáson belül(!) könnyen hordozható, csendes, erőgép.
Specifikáció is leírja, hogy milyen cuccok vannak benne... erős hw egy gyenge aksival.Asszem lehet venni hozzá 9 cellás aksit, de sokat ne várj, neked nem ilyen gép kell... Ez játékra és hd-ra van. Egy i7 asztali mellé amit írtál, hogy neked van, totál baromság volt ez a VAIO...
A ciripelés meg intel core i sajátosság.
Btw kikapcsolt turbo boostal kipróbáltad? Nekem mondjuk sehogy nem ciripel. -
earny
tag
válasz
CyberPunk666 #3574 üzenetére
A ciripelés nem csak i szériánál van.
Nekem (most még... óó csak jönnenmármeg a VAIO) egy Albacomp noti van core 2 duoval (T7100) és halk, de átható frekvenciáju hangot hallatt akkuról. Mondjuk engem, csak akkor zavar, ha k. csend van...
-
szdavid
tag
válasz
rossitibi #3555 üzenetére
Üdv!
Én mindig 80%-ra töltöm(battery care bekapcsolva) és ma reggel direkt figyeltem 74%-on van az aksi bootolás után.
Innen elmegy még simán 2 órát, persze nem max fényerővel és terhelésen.(vpceb1e1e).
Persze 5 órás üzemet ne várj, egy ekkora gépnek sose fog sikerülni....[ Szerkesztve ]
-
Osiris
őstag
válasz
CyberPunk666 #3574 üzenetére
Azt azért hadd mondjam el, hogy az egyetlen dolog ami meglepett az az üzemidő, de ha tudtam volna, hogy ennyi akkor is ezt veszem, mert nekem egy ilyen gép kelett (hw-es virtualizáció, bővíthető memória, viszonylag izmos vga). Szóval leveheted bátran az sony vaio szemellenzőt, mert azért nem minden gép ciripel és nem minden gépnek szar a kijelzője a piacon amit i szériás intel procival szerelnek. A vaio support viszont legalább jól vizsgázott.
-
Osiris
őstag
válasz
rossitibi #3576 üzenetére
Fejből nem fogom már tudni felsorolni, de a multimédiás vackokat érdemes.
Mikor én elindítottam az egyiket és a varázsló segítségével beállítottam, elkezdte "analizálni" a képeket és a videókat amiket rámásoltam, ez utána már a rendszer részeként folyamatosan futott, nyugalmi állapotban teljesen leterhelve a rendszert, de egy idő után már használat közben is minden nagyon lassú volt.. aztán "intel rapid storage" ikon a jobb alsó sarokban már hibát jelezett, az eventlog meg tele volt olyan IO hibaüzenetekkel amik a leírás szerint hardverhibára utalnak (valójában a hdd nem bírta a kéréseket kiszolgálni és timeout-al szálltak el a különböző processzek), ezt is a valamelyik ilyen proginak köszönhettem. A második telepítés után azzal kezdtem, hogy ezeket a progikat leszedtem, még mielőtt egyszer is elindítottam volna, azóta nem volt vele ilyen gondom.[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
nincs vaio szemellenzom, keresd vissza ahol leirtam par nap utan a tapasztalataimat. Volt ami nem tetszett
A kijelzo valoban NAGYON szar. Nekem nem ciripel, de sok gep csinalja allitolag, de ugy tudom, hogy azok is csak ha aksirol mennek.
Btw az aksinak kell 5-6 toltes mire elnyeri a maximalis kapacitasat...
-
Grande Ale
őstag
válasz
CyberPunk666 #3582 üzenetére
Mondja már meg valaki, hogy miért szar a kijelző? Miben szarabb, mint egy másik ilyen árkategóriás gépé?
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Grande Ale #3583 üzenetére
Színekben, kontrasztban..
végül-is csak a lényegben...
-
Grande Ale
őstag
válasz
CyberPunk666 #3584 üzenetére
Hát... Nem tudom, nekem semmi bajom vele, igaz, hogy filmnézésre tévére kötöm. Internetre meg tökéletes. Mit kéne látnom, vagyis hogy nem látnom?
-
Beetlejuice
tag
válasz
Grande Ale #3585 üzenetére
Azt kene latnod, hogy a fuggoleges betekintesi szoge pl. olyan gyenge, hogy a kep aljan, vagy tetejen folyamatosan inverzbe fordulnak a szinek ahogy a fejed kicsit megmozditod. A sotet jeleneteken a szurke, fekete arnyalatok kozott kulonbseg szinte lathatatlan.
Egyebkent a Sony vs minoseg temahoz annyit, hogy az E szeria a Sony kifejezetten versenykepesen arazott kommersz sorozata. Nekem a full HD valtozat volt es annak tobb kategoriaval jobb kijelzoje volt, mint az itthon kaphato valtozatoknak, es a piacon meg az Acernek sem volt hasonlo gepe, hasonlo aron. 953 euroert kaptam core i5 procit, ati 5650-et, es egy kifejezetten decens FULL HD kijelzot 15 colon. Azt hiszem, hogy talan jelenleg sem lehet kapni olyan gepet, ami ezt uberelne ar / ertek aranyban.
Ja (errol mar korabban volt itt szo), de a Sony strategiat valtott, es mar csak a premium sorozatokat gyartjak, illetve tervezik Japanban, ugyhogy ezeket a gepeket igy kell nezni. Ez a Sony, mar nem az a Sony...
Megjegyzem most egy Z11-et koptatok, es az hozza a Sony-tol megszokott top szinvonalat viszont ezt mar 600.000 forintert... dual ssd raid 0-ban, atkapcsolhato vga, core i5, 98% color gamutos kijelzo, 1.4 kilo suly, 4-7 ora akksirol...
-
rossitibi
tag
Erről a color mod-ról tudtok valamit? Mert mikor betettem 1 HD-s filmet azt írta ki hogy állítsam be! De sajnos nem tudtam hogyan.Viszont az egyeltalán nem tűnt fel hogy HD-s filmet nézek
Szinte ugyanolyan volt a kép mint simán,talán 1 nagyon picivel jobb,de semmi extra élmény...Viszont azt én is elismerem hogy ebben az árban nem tudtam volna ilyen teljesítményű gépet venni! Viszont kurva drága volt ahhoz hogy legyenek vele elvárásaim!
-
TaliGa
aktív tag
válasz
rossitibi #3587 üzenetére
Sziasztok!
Pár hete én is vettem egy EB2Z-t, aztán az Office kupont és számlát szépen postára is adtam, azóta eltelt 2 hét, és semmi... Vki már gyűjtőtt be ilyen módon (postázós) az MS-től Office-t, vagy kapott valamiféle visszajelzést??? (vagy csak én vagyok türelmetlen"So say we all"
-
deakgyuri
tag
Hi
Remélem ajánlva adtad fel.Hallottam már róla, hogy visszament a feladónak, mert a bölcs Microsoft "nem kereste".
Ha ez megtörténik, akkor sétálj be a boltba, ahol vetted és kérd a kártyát.
Megeshet, hogy először hebegnek-habognak, de ne hagyd magad.Ha nem tudnak adni nincs/elfogyott/nem lesz, akkor hívd fel a Sony Hungary-t és ott verd a tamtamot.Ne a VAIO supportot, mert ők semmit sem tudnak kezdeni a dologgal.Ők csak a szoftveres/hardveres segítséggel tudnak szolgálni, a licence kérdésekről semmi infójuk sincs.Remélem segíthettem.
[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]
-
TaliGa
aktív tag
válasz
CyberPunk666 #3592 üzenetére
Félreértés van... Volt kuponom, Saturn adta a VAIO mellé, és ugye a kupont postán is el lehetett küldeni a megadott címre (Microsoft Mo.). Ez megtörtént, mármint feladtam. Ajánlva...
Azért nem a Saturnba vittem vissza a kupont, mert 100km-re van a legközelebbi, magyarul így tűnt egyszerűbbnek."So say we all"
-
-
TaliGa
aktív tag
válasz
CyberPunk666 #3594 üzenetére
Jaja, valszeg tényleg csak én vagyok türelmetlen - felhívtam az MS ügyfélszolgálatot, na ők is csak azt mondták, hogy hosszabb átfutási idő van... bár elég rendes kavarodás van náluk, mert 100féle ilyen eksün fut, különböző címkék alatt, más-más határidővel, de a végén csak kisütötte a support, hogy hozzájuk tartozik.
"So say we all"
-
he7edik.
addikt
Urak,
Használ valaki nVidiás notián optimus-os drivert?
Égő szöveg a flém vázon
-
-
deakgyuri
tag
A ciripelés meg megoldható mostmár.
1, Ezen az oldalon be kell tolni a szériaszámot és a letöltések rovatban lerántani az új BIOS-t
2, Telepítés
3, BIOS -> Advanced -> CPU C3/C6 Support ----> DisabledA ciripelés megszűnik, csak egy kicsit jobban eszi az akksit.
Az E-s szériákon bevált.
-
CyberPunk666
senior tag
-
deakgyuri
tag
válasz
CyberPunk666 #3599 üzenetére
Ha tudnád, hogy a felhasználók hány százaléka frissít rendszeresen.Sokan azt sem tudják, hogy mit jelent.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mint az új - Macbook Pro 13" 2019 - 4 mag i5, touch bar - garancia, HU/EN, szürke (39)
- Nagyon szép - Macbook Air Retina 13" M1 - 512GB, 8/8 mag, garancia, EN/HU (38)
- Új ASUS VivoBook Pro OLED 15 GAMER, TERVEZŐ Laptop -30% i7-11370H 16/512 FHD IPS NVIDIA RTX 3050
- Hp Victus 16 Gamer laptop: Ryzen 5 5600H 6mag, 16GB, 512GB, 16" FHD, GTX 1650, B&O, 3 ciklus, Win 11
- Dell Latitude E6320 Laptop/Notebook, 13,3" Kijelző, I7-2640M, 8GB DDR3, 250GB SSD, WIN 10
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest