Hirdetés
- Kingston XS1000 külső SSD: teljesítménye közkívánatra lassítva
- A Philipset nem érdeklik az óriástévék és a Micro LED technológia sem
- Üzleti besorolású, Raptor Lake-es mini PC az ASUS színeiben
- Újabb "cuki" VGA-t tudhat tarsolyában a Yeston
- Szétválasztotta a régi és az új Radeonok terméktámogatását az AMD
- Kormányos topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- DUNE médialejátszók topicja
- Előállt friss útiterveivel az Intel
- Milyen házat vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
VANESSZA1
őstag
válasz
HaliAdi #2750 üzenetére
Azután törölték, hogy megrendeltem, most meg hívtak hogy még sincs.
Mindegy megveszem Pécsen.Ez az "ígyjárás" törvénye..
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
zsu10
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogy a sony vaio vpceb1e1e gépben van e bluetooth? Vettem a laptopomhoz egy bluetooth egeret,de nem tudom használni :-( Azt írják erről a laptopról pl az edigi fórumán is, hogy van benne, de hivatalos leírást nem találtam eddig erről. Köszi előre is! -
VANESSZA1
őstag
Na megvan a Sony Vaio !
Eddig tetszik. De pár nap használat kell még a rendes véleményhez..
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
VANESSZA1
őstag
Turbo Boost-ot hol tudom bekapcsolni az E szériás gépnél?
-
zandrs
csendes tag
-
littlemamba
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #2758 üzenetére
Gratu a Vaio-dhoz! Szerintem sem fogsz csalódni, bár én nem ismerem közelről az EB szériát, csak az üzletekből. Mindenesetre néhány nap múlva várjuk a tapasztalataidat!
Remélem sok örömedet fogod benne lelni.Zenfone I0 I Garmin Fenix 6S Pro I HP ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro
-
VANESSZA1
őstag
Köszönöm mindenkinek !
Egyetlen kérdés ami felmerült bennem, és amin szerintem mindenki átesett már.
A kontrasztot hogy lehet kicsit jobbá tenni jobban beállitani mert sötétben kissé zavaró?Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
notebookbolt
csendes tag
Sziasztok!
Egy leendő vásárlónk szeretne túladni az előző laptopján, amit márciusban vett!
Erről lenne szó:
Sony Vaio Z51MG/B. 12 hónapos garancia. 2010.03.22-én lett vásárolva.
Billentyűzet magyar.
Intel Core 2Duo P9700 poc, 2,8Ghz
NVIDIA GeForce 9300 GS graf. proc. / Mobile Intel 4500MHD graf. médiagyorsító 13,1" 1600x900, x-black LCD képernyő 6Gb memória 400 Gb winch.
DVD+_RW+_R DL/RAM
HDMI, 2 USB 2.0,
Windows 7 Prof.
Eredeti csomagolás is megvan
ára 708.000huf volt.
Vadi újonnan néz ki. Sokat nem volt használva...
Eddig 350 ezret szeretett volna kapni érte, de most engedett belőle még 50 ezret!
Ha valakit érdekelne, akkor jelezzen!
Köszi -
szdavid
tag
Üdv!
Én is beléptem a Vaio táborba egy VPCEB1E1E géppel!
Egyetlen problémám van csak, mégpedig, hogyha aksiról megy akkor kicsit sípol a gép...
Más is tapasztalt ilyet, vagy az enyém a rossz?
Amúgy nagyon tetszik, főleg hogy általában tápról megy -
VANESSZA1
őstag
válasz
HaliAdi #2767 üzenetére
Pécsen a Sony Márkaboltban.
Eddig nagyon bejön.Tudtok abban segíteni,hogy ha a helyreállító lemezt telepítés után elkészítem akkor egy visszaállítás során ezzel a lemezzel visszaállítva felajánlja a rendszer hogy melyik particióra akarom visszaállítani.
Arra gondolok, hogy a partició átméretezést is visszaváltoztatja eredeti gyárira, vagy kiválasztható hogy hová akarom telepíteni?
-
Orb1337
tag
válasz
VANESSZA1 #2770 üzenetére
Szia!
Én egy SONY VAIO VPC-EB1E1E WI-t néztem ki. Tudsz infót adni a sony pécsi boltjáról? Vannak e nekik raktáron Sony Vaio notebookok vagy ők is rendelik, mennyi idő volt a beszerzése, és ugyanannyiba kerül-e mint a központi szalonba?
más: amit adnak hozzá win7, az eredeti dobozos?
Garancia nem vész el, ha pl én úgy gondolom, hogy linuxot szeretnék használni?[ Szerkesztve ]
-
littlemamba
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #2770 üzenetére
Én eddig 2x telepítettem újra a recovery lemezekről, és szépen felkínálja hogy hová menjen és a másik partíciót épen hagyja minden gond nélkül. Első alkalommal még csináltam róla biztonsági másolatot külső winchesterre a másik partícióról, de nem volt rá szükség, mert nem bántotta. Amúgy nagyon könnyen és következetesen lehet telepítgetni.
Zenfone I0 I Garmin Fenix 6S Pro I HP ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro
-
szdavid
tag
válasz
littlemamba #2772 üzenetére
A rejtett partícióról hogy tudom lementeni a dolgokat?
Előre is köszi. -
VANESSZA1
őstag
válasz
Orb1337 #2771 üzenetére
Szia !
A pécsi Sony Szalon a kereskedők háza emeletén található.
Az a darab volt nekik amelyiket én megvettem.
Hogy van -e még raktáron nem tudom, de ugyanannyi volt mint bárhol máshol.
Nagyon korrekt, segítőkészek. Telefonáltam nekik , és félretették,
A gép szuper...eddig.
( remélem sokáig így gondolom )
Windows 7 rejtett partíción van, de manapság ez már így van. Nagyon ritka hogy dobozost kapsz valamelyik notebookhoz. (gondolom így akarnak spórolni )Ma lesz a nagy nap kipróbálom hogy viszonyul a gép az AutoCAD-hez és hogy birkózik meg az újabb játékokkal: Blur
-
littlemamba
aktív tag
válasz
szdavid #2773 üzenetére
igen, úgy ahogy Sidius leírta, csak annyi változással, hogy nekem 5 lemezre írta ki (FW-sem van), de úgy hogy a 4est nem írta tele, azt hittem, hogy ez valami hiba, így a 4est kiírtam még egyszer, de ugyanúgy ment. a Visszaállításnál meg tökéletesen sikerült (mindig kiírogatja, hogy mikor kell lemezt cserélned), szóval tudja a gép a dolgát. Nekem az üzletben, ahol vettem azt mondták hogy ez legyen az első dolgom, hogy kiírom a Recovery disceket, így szerintem te se késlekedj. Nehéz elrontani, minimális angoltudással cakkumpakk le lehet menteni az egészet.
-
littlemamba
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #2774 üzenetére
Neked meg a függőlege és vízszintes görgetés?
Csak mert amit linkeltél oldalon valakinél megy valakinél nem, ez baromira érdekes... csak kíváncsi vagyok.(egyébként én is pécsi vagyok, de budapesten vettem a vaio-mat)Zenfone I0 I Garmin Fenix 6S Pro I HP ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro
-
VANESSZA1
őstag
EB1S1E-hez milyen Touchpad driver van alapból feltéve, megtudná nekem nézni valaki?
-
littlemamba
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #2778 üzenetére
ha jól értelmeztem a géped pontos típusát, akkor itt kell keresgélned:
http://support.vaio.sony.eu/computing/vaio/downloads/updates/index.aspx?m=VPCEB1S1E_WI&l=hu_HU
Ezek szerint, nem jó(még) a görgetőd?
-
VANESSZA1
őstag
A problémám az , hogy feltettem a dobozos Ultimate win7-et , és szükségem lenne a legfontosabb driverekre:
Touchpad
FN gombok vezérlése
Alapvető rendszereszközök
Enthernet vezérlő
PCI vezérlőMár az is elég lenne ha valaki leírná gyárilag melyik verzió van fenn.
-
GáborG
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy sony vaio vpc-eb1e1e wi gép megvásárlásán gondolokodom. Olyan kérdéssel fordulnék felétek, hogy a görgetés megoldható szoftveresen ezzen a gépen, mert alapból nem képes rá, de a hozzászolásokból ugyértelmeztem hogy van hozzá megoldás, aki tudja hogyan és mit kell az légyszíves linkelje be a hozzá szükséges drivert.
A másik a sípolása, én egy hónapja vettem egy ASUS K52JR-es laptopot, ami szintén sípol harmadszor van a szervízben de nem birják megoldani ezért is tervezem a cseréjét, de érdekelne, hogy a sony vaionál ez mennyire jellemző mert nem szeretném hogy megint veszek egy gépet és hónapokig nem is használható, mert a szervíz űl rajta.
Olvastam olyat hogy csak akkor sipolt ha nincs tápon, erre nem kérdeztettek rá hogy mitől, vagy másnak esetleg más módon sípol?Segítségeteket és tanácsaitokat köszönöm előre is.
GáborG
-
littlemamba
aktív tag
szia, én is kérdeztem a görgetést 2x is, de amint látod eddig nem kaptam választ, remélem te kapsz, neked mégis fontosabb, hiszen ilyet szeretnél venni.
Ha visszaolvastál, akkor tudod, hogy én másik típust használok,az nem sípol. Szerintem nem normális ha sípol semmilyen körülmények között. A helyedben olyan helyen venném meg, ahol bekapcsoljátok előtte és a szervizesek megvárják amíg felmegy rá az előretelepített op. rendszer. Akkor van rá egy időd, hogy kifigyeld, sípol-e, ha igaz hogy csak akksinál sípol.Zenfone I0 I Garmin Fenix 6S Pro I HP ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro
-
GáborG
tag
válasz
littlemamba #2783 üzenetére
Mindenképpen sony boltban akkarom megvenni, mert mindenhol annyiba kerül, igy az tünik a legtisztább ügynek. A sipolás az Asus esetében csak 2hét után kezdődőtt, és mint mondtam megoldást nem találnak rá, cserébe most cserélik harmadszor az alaplapot, mondván hogy azért sípol, és a jó tanácsa a szervízesnek annyi volt, hogy hallgassak zenét és akkor nem hallom, ezt gondolom nem kell kommentálnom, hogy milyen reakcióval fogadtam. De véletlenül sem szeretnék mégegyszer ilyen konfigba belefutni, ezért is váltok tipust.
Beetlejuice, ha te is olvasod, láttam hogy írtad másoknak is hogy olvassanak vissza a véleményedről, mert már leírtad én már jó ideje olvasgatok, de nem igazán találom
Esetleg egy összefoglaló értékelő beszéddel ha kielégítenéd magam és esetleg mások kiváncsiságát, azt nagyon szépen megköszöném
Minden pro és kontra ötletet szívesen mazsolázok, mert most tényleng nem szeretnék mellényulni a gép választásban
Többekközt a görgetés funkció nagyon piszkálja az orromat, mert ha éppen nem egérrel használnám akkor biztosan nagyon hiányolnám.
Még annyi hogy az Asus rendkivül alkalmas volt 3D alkalmazásra többekközt a 3Ds Max-ra gondolok, vaio-nak sincs gondolom ezzel problémája!?GáborG
-
littlemamba
aktív tag
Ha ott bekapcsoljátok, akkor tudod fürkészni a pixelhibákat is, szóval figyelj nagyon a sípolásra is. Remélem ír neked valaki aki ezt a szériát használja tényleg egy átfogóbb leírást. Mindenesetre én nagyon sony vaio függő lettem 9 hónapja, amióta megvan, és terveim szerint nem fogok egykönnyen másik márkát választani. A sajátomba max erősebb procit és újfajta ram-ot tudnék még elképzelni, de így sincs semmi gondom vele. Gyors, okos és gyönyörű szép. (személy szerint nekem a EB burkolata kicsit műanyagos,de ez gondolom egy fiúnak baromira teljesen mindegy) de én lány vagyok
Szóval az én tapasztalataim szerint a Sonynál azt kapod amire kifizetsz nem kevés pénzt.
Ha most vennék gépet, én is ilyen EB csodát vennék valószínűleg, mert a piacon ár érték arányban nagyon jó...no meg hát Sony Vaio.Zenfone I0 I Garmin Fenix 6S Pro I HP ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro
-
Sidius
tag
A görgetés természetesen csak szoftveres úton oldható meg. sok féle touchpad-van, de legegyszerűbb 2 csoportba osztani őket multitouch-os, vagy nem multitouchos, mind2-n megoldható a görgetés, mert a legtöbb szoftver (vaio-é is) a touchpad jobb szélét el tudja szeparálni és görgetésre használni. Ha arra a görgetésre gondolsz, hogy két ujjal görgőzöl, az is megy, mert adatlap szerint multitouchos az eb1e1e is, de akkor mondjuk leszeded pl. az Acer vmeik új gépének alps driverét, ahol azt irjak hogy ugy is lehet gorgozni és azzal használod. Én személy szerint a toshiba kis 11"-os gépének a touchpad driverét használom, mert azon nem fagy meg a töltőanimáció, de én a pad jobb szélét használom görgőzésre.
Sípolásról annyit, hogy minden alaplapnak van hangja, meg leginkább a tápnak. Akármilyen gépet fogsz venni sípolni fog, csak az egyik erősebben a másik pedig nem annyira. Mondjuk nem tudom, hogy az asusod mennyire sípolt, hogy szervizbe kellett vinni, de én pl. sajátomat alig hallom, viszont van sípolás és ez teljesen normális. Asztali gép is sípol ám rendesen, csak a hangosabb hűtés miatt nem hallod.
-
GáborG
tag
Értem, akkor a görgetés elérhető valószinűleg gyári driverrel is, csak valószínüleg akinek nem ment annak ki volt kapcsolva, és nem pedig, nem képes rá, ezt jó tudni. Nagyon szépen köszönöm. Jobb tisztázni az ilyesmit
Az rendben van hogy sipol egy elenyésző hangon amit már kis háttérzajjal nem is lehet hallani, de az Asusomtól egy idő után fájt a fejem is mert igencsak hangosabb volt az elviselhetőnél, nem véletlenül vállalták a javítását a szervízben is. Ja igen és az Asusnak (K52JR) több hazai és küföldi forumon olvasható, hogy a megszokotnál hangosabban sípol a gépe, ezért sem szeretnék gépcserét a szervíztől, hanem visszatérítést ami csak 3 szervíz után történhet meg, ami most van éppen folyamatban.
Egy kollégámnak ahogy irtad is a táppal volt a baja ami szintén sipolt, és szintén fejhasogató szinten, de nem is az aksi miatt hanem a vezetékkel volt a probléma, ugyanis másikkal nem produkálta a problémát, ez ugye még az olcsóbbik és gyorsabb megoldás szerencsére.GáborG
-
-
GáborG
tag
Köszi.
Átolvastam, azért az elég zavaró lenne ha táskában elindulna mint neked, egyébként elég pozitiv, végüis igen a proci a video és egy kis tárhely a külömbség. Háttértáram van játék annyira nem mozgat meg, a proci meg számomra nem olyan tényező ami megér plusz 50e-t ilyen szempontból, mert ugye annyi a külömbség.
Ha az EB seriáról jó a vélemény és az általános tapasztalat az már számomra megnyugtató.
Köszönöm a segítségedet.GáborG
-
surixxx
tag
üdv mindenkinek!
tervezem rövid távon egy sony vaio laptop beszerzését, de kis segítséget kérnék a kedves fórumozóktól. néztem a magyar kínálatot, de nemigazán találtam a számomra tökéletes gépet, igazából mindig volt valami apróság ami rontotta az összképet, viszont szerencsére két hét múlva utazom az usába és elgondolkodtam azon hogy ott vegyem meg álmaim vaio-ját. a problémák itt kezdődnek, ugyanis a sony.com oldalon pl. összekonfiguráltam egy jó kis E szériás masinát, de gondolom szállodába ne is álmodjak kiszállítást... ha volna vkinek tapasztalata ezzel kapcsolatban azt megköszönném. gondolom ha besétálok egy sony boltba, akkor a sima alapkonfig-ot tudom helyben azonnal megvenni. a másik a garancia dolog, nameg a töltő sem hiszem hogy kompatibilis az itteni konnektorokkal (bár ez nem akkora gond). szóval ha valaki vett már vaio-t usában, az írhatna esetleg egy üzenetet.
köszönöm!szép napot!
cooler master centurion 590 :: intel e5200 :: cooler master hyper 212 :: geil ultra 2*2gb :: gigabyte geforce 9800gt :: zalman vf900cu :: wd green 1tb :: wd 250gb :: cooler master silent pro 500w :: zalman zm-mfc1 plus black :: samsung 2243sw
-
Sziasztok !
Kis segítségre lenne szükségem
Notebook vásárlás előtt állok, nézegettem a gépeket. Eddig Dell és Asus jöhetett szóba, de az Asus-ok anyagminősége nem nyerte el a tetszésemet, de Dell-ek magas árazása sem.
Ma jártam Saturn-ba Győrbe, és megpillantottam ezt a szépséget
Elsőre elnyerte a tetszésemet, a config is megfelelő.Kicsit tapasztalatokat, akár erről a típusról, akár a márkáról. Minőség, megbízhatóság, értékállóság.. stb
Szervízháttere milyen ?
Azt hallottam hogy a notikat nem a Sony gyártja, hanem valami más cég. ez észrevehető ?előre is köszi a válaszokat
-
Mett
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
dudrob
csendes tag
Vki tudna abban segíteni, h páréves vaio vgn bx195vp kijelzőkábele ha állítólag megszakadt (csak fehéren világít, még kikapcsolva is..), merre menjek-hova forduljak. Gari nix, vaterás, az is jó lenne, ha külső moncsival menne, van kimenet neki (csak FN gombok nem működnek, nem tudom átváltani sehogy, mert nem látom). 1 szervízben azt mondták, keressek márkaszervízt, de azt se találok.
Előre is köszi -
ellac
csendes tag
Hello!
Segítséget szeretnék kérni! Vettem egy Sony Vaio VPCEB1E1E típusú laptopot és törtnét vele egy kis baleset. Véletlenül letöröltem a rendszer visszaállító partíciót és ezzel együtt eltűnt az a programocska amivel a gyors web gomb működne. Tudna valaki segíteni abban, hogy honnan tudnám beszerezni?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Kormányos topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Futás, futópályák
- FireFox1996: 2023-as őszi fórum peca
- Starfield
- Nők, nőügyek (18+)
- A finn szolgáltatók bojkottálják a Xiaomit
- További aktív témák...
- Thinkpad P14s Gen 2i 14" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB ujjlolv IR kam WIFI 6 gar
- XPS 9520 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3050 32GB 512GB ujjlolv IR kam WIFI 6 gar
- XPS 9520 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3050Ti 32GB 512GB ujjlolv IR kam WIFI 6 gar
- Thinkpad T450 14" FHD IPS i5-5300U 16GB 250GB SSD magyar vbill ujjlolv dupla akku gar
- Nitro AN515-45 15.6" FHD IPS Ryzen 9 5900HX RTX 3080 32GB DDR4 1TB NVMe SSD WIFI 6 gar
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest