Új hozzászólás Aktív témák
-
gtamate2
veterán
-
gtamate2
veterán
Rendben, akkor bekapcsolom én is a legjelentősebbeket
Amúgy milyen táppal használjátok a gépet? Nekem egy chifi ctg-450 van, de hosszabb terhelés után annyira forró a táp hogy csak na. Persze nem jár semmilyen ingadozással, a gép se kapcsolt még ki, csak érdekel hogy ez normális-e? Idáig a Q8200+5750 kombón nem éreztem hogy ilyen meleg lenne, bár az nem fogyasztott azért ennyit.*Sn0w
-
Immy
őstag
Sziasztok!
Az Intel i3-2310m [link] cpu-ban lévő HD3000 integrált videókártya megbirkózik minden videóval 1080p felbontásban (youtube, mkv, blu-ray)?
Üdv:
ImiApró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Immy
őstag
válasz RetepNyaraB #32366 üzenetére
Találtam egy ilyen részt a PH! sandy tesztben:
[link]
"az Ivy Bridge már támogatja a 23,976 Hz-es frissítést, vagyis a Blu-ray filmek lejátszása megfelelő lehet, azaz natív módban nem fog 40 másodpercenként megakadni a kép."
Ilyennel milyen sűrűn fogok találkozni?Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
-
-
Szlavik
tag
Létezik, hogy egy nyomtatótól vagy épp egy kekszebb drivertől kidobál. Mert így visszagondolva a legtöbb esetben ilyenkor kapok 0x3b kódot. Ennek valahogyan utánajárok......
"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
-
Szlavik
tag
De úgy néz ki, hogy eddig no problémó.
A sejtésem pedig beigazolódott. Szép driver problémák is voltak. Most kb 1 hónapig nem rakom fel a "super" multifunkcionális nyomtató/ scanneremet. Mert, ahogy elindul és scannelek egyet kapásból dob egy kéket
Most más probléma van pl: OpenCL bug (egy éjszakámba került,de így sem sikerült ). Át kellett raknom a VGA-t egyik slotból a másikba; felébred a sas minden 20 percben az alvó mode-ból. Pedig már mindent beállítottam.
Csak a baltát nem állítottammég bele.Úgyhogy hőfokok/CPU vcore feszek eddig rendben. Lefuttattam egy LinX-et. Végigment gond nélkül.
Az IDLE meg kiderül egy pár nap múlva, hogy omlik-e vagy sem."Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
gtamate2
veterán
Na procinak adtam -0.1v-ot és kb 5-10 fokkal hűvösebb is lett maximum terhelésen. Így már tetszenek a hőfokok (Max 63-68 fok, korábban 71-78 körül volt, játék alatt)
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz F_Zolee #32378 üzenetére
Igen mondtad, de akkor belőttem és elfelejtettem beállítani (vagyis pontosabban -0.01-et adtam neki ami kb semmi ), most volt időm&kedvem és beállítgattam szépen, köszönöm a tanácsot
Lord Vader: Az hogy lehet? Elvileg az enyém jobban hűt mint a tx3, vagy a -.05 ennyit számítana?
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
rzerge
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem kérésem lenne, hogy ki tudna-e valaki segíteni egy bios flash erejéig egy sandy cpu-val Budapesten? Biztos meg tudnánk valahogy egyezni.
Van egy msi h61m-p31 deszkám, és hozzá egy g1610 proci, és az istennek nem akar elindulni. Valószínűleg régebbi bios (vagy még a gyártáskori első) van rajta, ami még nem támogatja az ivy-t. Ezért lenne szükségem egy sandy-re.
PÜ-ben légyszi, akkor tudna segíteni!
Köszi"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
Stonerice
őstag
-
rzerge
aktív tag
válasz Stonerice #32385 üzenetére
mindjárt meglesem, de eddig nem láttam rajta, csak amit a nyákra "nyomtattak" version 1.0
ezen ilyen matrica nem nagyon van. A hátulján olyan van, mint ami a dobozon is. Illetve a lapon van egy számsorozat, azt nem tudom hova tenni
[ Szerkesztve ]
"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
rzerge
aktív tag
megvan, a nyákra van nyomva:
ms 7788 ver.1.0
szóval alap bios, ami még nem tudja az ivy-t"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
ffodi
veterán
válasz rzerge #32389 üzenetére
Az Asus megoldásánál nem kell elindítani a gépet a flasheléshez, kikapcsolt állapotban be tudja programozni a lap a BIOS chipet.
A te esetedben ott az M-Flash, aminek érdemes utánanézni, mert azt mondja a gyártó, hogy pendrivon lévő BIOS-szal is be lehet bootoltatni a gépet. Ha pedig sikerül bootolni, akkor lehet frissíteni a Flash tartalmat. (persze ez könnyen lehet, hogy csak bizonyos esetekben működik, pl. a BIOS-ban át be kell valamit állítani hozzá, ami miatt nálad ez a megoldás felejtős lehet.)
diegho:
75-80 °C teljes terhelés alatt a max. optimális (vagyis ez játékok alatt pl. 65-70 °C körülbelül), a feszültséget tekintve pedig, ha jól le tudod hűteni a CPU-t, akkor akár 1,35-1,4 V.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
diegho
nagyúr
24/7-ben mekkora feszt szabad adni a 2500k-nak és meddig engedhetem fel a hőfokokat játékok alatt?
-
diegho
nagyúr
aida64 stabilitás teszt alatt 4.2-n 1.232V-al 61 fokig melegszik. Játékok alatt 52 max, akkor akár 1.3V-ot is adhatok neki stabilan? A hűtésről egy Hyper212 Evo gondoskodik 2db brutál légszállítású ventivel a 2. legjobban szellőző házban. (csak a házcsere 8 fokot hozott és még megy bele venti).
-
ffodi
veterán
válasz diegho #32392 üzenetére
Az Aida stabilitásteszt nem a legjobban "fűtő" terhelésteszt. Adj neki AVX-es LinX-et például, az jobban ad a szájának.
A leírtak alapján emelheted még a magfeszültséget. Szerintem a 4,4-4,5 GHz, kb. 1,35 V magasságában meglehet akár vállalható hőfokok mellett a jelenlegi hűtési megoldásoddal.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Szlavik
tag
válasz F_Zolee #32376 üzenetére
nnno. Adtam neki 1 körben PLL 1,799-et hibázott az 5-dik körnél LinX-el.
Most PLL 1,745 v és így nem hibázott. Amióta újrahúztam a rendszert semmilyen tréség nem volt.
Kiv vagyok meddig. Lehet, hogy még bedobom az alap 1,808v-t. De nem kifejezetten értem, hogy nagyobb PLL v-nél miért hibázik.....
Épp nem tetszik neki ez a fesz? Vagy ? na nem vágom, az a szitu. Ameddig nem dob kéket, addig no para. Ha gáz van utána elgondolkozok, hogy mi legyen.
Szerintem mindent visszatolok alapra lenyomok egy 1 napos linx-et neki, ha hibázik, akkor kivágom a francba."Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
kop8
őstag
Üdv!
Milyen hőfokot viselhet el egy 2600K maximum?
A leírásában 72 van ha jól értelmezem....
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
Mivel tartjátok távol a háztól a port? MErt nekem a takarított és nem takarított állapot között van olyan 7°c különbség meg 1'000'000 dBc is hogy vigye el a fene. És max 2 hetente kell a teljes házat kompresszorozni, hiába takarítjuk a lakást hetente 2x
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest