Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Szlavik #31800 üzenetére
Nem vágom a lapodat BIOS szinten, figyeld meg, melyik LLC állásban csökken jobban a fesz terhelésre..ezáltal az emelés idle szinten érvényesül inkább. Az elektronmigráció természetes..mértéke viszont függ az alkalmazott tempótól..ha tuningolsz, ezt bevállalod.
[ Szerkesztve ]
-
Szlavik
tag
válasz Szlavik #31800 üzenetére
Bicikli: 100x40
Power saving. on
Cpu vcore: offset -0.130v
LLC: level 5
DRAM v: 1.505v
VTT v: 1.079v
Pch v: 1.059v auto
CPU PPL: 1.708v
Vccsa v: 0.0925v auto
Advanced CPU:
C1E: on
C3/C6: off
Package Cstate support: autoAz LLC-vel volt gáz sztem, mert bios frissítés után úgyhagytam 2-n. Meglátjuk mi fog belőle kifőni, vagy kifüstölni......
"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
nagyúr
válasz Szlavik #31802 üzenetére
Pont ilyen lapom van és én is sz*vok/sz*vtam (remélem csak múlt idő) az idle ad-hoc fagyásokkal. Terhelve semmi gond, idleben meg néha eldobja magát. Csak nekem 2500k van benne.
Most milyen LLC-vel járatod? Majd leírnád, hogy az enyhébb (level 4, 5) LLC beállítással mire jutottál?
Előre is köszönöm -
Szlavik
tag
Persze. Simán. Azért nem vettem észre eddig a dolgot, mert friss bios -ig LLC 5-ön volt. ÉS nem kifejezetten jelentkeztek ilyen problémák.
Erre nem figyeltem oda. A frissítés után, LLC 2-n hagytam és még az Offset feszkóból is vettem le és akkor dobta először. A párom farmeramazik, azt így egyszer csak összecsukta magát. Visszatettem -0.135 ről -0,130-ra , így nem dobált ki. De ma 2xis kidobott. Úgyhogy az LLC-t feltettem 5-re.
De idle-ben érdekes lesz, hogyan tesztelhetem, mert kb 2 hét alatt 2x dob ki, az is egymás után. Szal nem vágom"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
Szlavik
tag
Eddig stabil. Toltam neki linx-et. Befűtött. De se hőfokváltozás, se fagyás, se drop. Semmi. Ezt szintetikus tesztekkel nem fogom tudni megfogni, csak real time-ban, szerintem.......
annak meg így első körben idő is kell. De úgy is ki fog jönni a hiba ha kínlódni fog"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
-
dergander
addikt
Az LLC emelés kockázat a fagyásra pláne a magas LLC...nekem alapon van és igyis megy a gép semmi baja. 1.120volton 4Ghz,érdekes mód mert LLCt növelve nemmaradt stabil a gép
-
Stonerice
őstag
Üdv mindenkinek!
Nekem is ASUS (p8z77-m) lapom van, és én sem tudom beállítani a feszt, arra amire szeretném.144 volt alá még nemsikerült beállítanom. Most van lőször K-s procim (2600K).
Miért csinálta az asus ilyen bonyolultra a fesz állítást?
Tudna valaki segíteni, hogy hogyan kell? Amúgy elindul a gép 4,9ghz-n is. Igaz az alaplap 1,56v-t ad neki . 4,7Ghz-n meg csak 1,44v- ig tudom a feszt levinni. HW info 64 ben nézem mindig a Vcore adatot.
Offset módba is illetve manualba is ezeket az értékeket kapom. LLC-vel sikerült levinni a feszt, 1,44 ig Regular-on. Ha a Turbo inaktív, akkor már kivan kapcsolva? Illetve hol szoktátok állítani a szorzót? mert lehet vagy 3 helyről lehet rossz helyen állítom.Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
nagyúr
-
Szlavik
tag
akkor az LLC legyen auto-n?
"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
Stonerice
őstag
válasz Stonerice #31813 üzenetére
Sikerült közbe lemenni 1,41v-re
LLC: Ultra high
és Internal Pll Overvoltage: Disabled
Illetve CPU manual voltage:1,410vDe most meg nem veszi vissza a feszt :S
[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Stonerice
őstag
Ha manualon van a CPU voltage, akkor az állandó lesz? Mert látom hogy a Core VID az lecsökken Idle-ben, és afogyasztás is leesik.
Szóval akkor a Vcore, akkor mindenkinek állandó?
Vagy ez az LLC: Ultrahigh miatt van?[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Szlavik
tag
Na én újra befűtöttem a cpu-mnak mert már rég volt kikormolva.No drop. LLC 5, a hőfokok stabilak. 56 fok alig megy.
egyedül a vcore nemtom, hogy rendben van e, de szerintem az is ok. Azért ha valaki megnézi a shotot, légyszi írjon egy kis megjegyzést vagy valamit.
-
Szlavik
tag
válasz Stonerice #31820 üzenetére
AVX-es. az állandó vcore-t, hogy érted?
Nálam offset mode-ban van. De max terhelésen olyan 1.128v és 1,136v között mozog.
Én csak így tudtam felpiszkálni egy kicsit.
Ha csak simán szorzót emeltem és fix mode-ba raktam kidobált állandóan és meguntam. Egy ph addict srác segített a tuningban. Leírt mindent. de fenn én is írtam, hogyan néznek ki nálam BIOS-ban a dolgok.
Én a safe tuningra esküszöm, miután majdnem legyilkoltam a 920 bloom-ot"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
Schatt
csendes tag
Sziasztok!
Meglepő érzésem gondoltam megoszom és informálódom egy kicsit a köreitekben.
Az otthoni gépem néha leáll és visszaboothoz nem látja a sata 3-on a hdd-t (2tb wd rendszer + háttér particiós) csak kikapcs bekapcs után használható. Néztem cserélve a tápot, kábeleket, memót most jött a proci (Tudom valószerütlen de ezt is használtan vettem) ha ezek sem akkor a gépem újonnan vett két eleme (garis) alaplap vagy Hdd lehet a ludas. de melyik...
Szóval proci. Az otthoni i5 2400 gondoltam legalább kihasználom hogy az irodaim egy i3 2120-as és kicserélem a tesztelés idejére.
És most jött a meglepetés, a 2magos (HT-vel 4) simán, érezhetően gyorsabb 4 magosnál alapfelhasználás mellett.(levelezés, weboldalak,programok elindítása)
Kérdésem: igaz hogy az i3 3,3-as az i5 pedig húzás nélkül csak 3,1 ghz de azért nem gondoltam, hogy ezt érzékelem. Ez normális? ha az i5-öt felhúznám 3,3-ra akkor az ugyanilyen sebességet produkálna?
Gondolom 1-2 plusz feladatnál elvész az előny de alapban meglepő a helyzet.
Mit gondoltok erről?Üdvözlettel: Attila
-
Schatt
csendes tag
válasz F_Zolee #31824 üzenetére
Asrock B75pro3-m az alaplapom
igen nekem is az volt gyanús hogy ilyen körülmények között nem kellene érzékelhetőnek lennie, persze majd hétfőn kiderül hogy az érzetem fordítva is jelentkezik-e, azaz az irodai masinát pedig lassabbnak érzem-e az i5-össel.
visszatérve az alap problémára win7 tud ilyen csinálni?Üdvözlettel: Attila
-
F_Zolee
veterán
válasz Schatt #31825 üzenetére
Egy proci csere még nem kellene, hogy "elrontsa" a wint. Amúgy meg lehet, hogy csak a lap érthetetlen "lelki" világa is okozhatja ezt a furcsaságot. Továbbra is fent tartom, hogy ezeknél a lapoknál(asrock) mindig van valami megmagyarázhatatlan probléma, általában ilyen emberek panaszkodnak itt. Nekem is voltak gondok anno.
-
Stonerice
őstag
válasz Schatt #31823 üzenetére
Nekem sem szokta látni az SSD-m ha például OC fagyás miatt resetelek, Ezután nekem is csak kikapcs, bekapcs után látja az ssd-t. De tegnap rájöttem, hogyha bekapcsolom a Hot Plug opciót ([Advanced/Storage Confi..) menüben, ha jól emlékszem], akkor semmi gond sincs.
[ Szerkesztve ]
-
Schatt
csendes tag
válasz Stonerice #31828 üzenetére
Szia! mi is ez merre is van hogy is van lehet nekem is ez a baj?
Bár nekem magától áll le, és csak a kikapcs bekap a megoldás a win meg jelzi a kritikus hibát kernel 41 hibakóddal. de persze nem tudni magától vagy az én lekapcsolásomtól generálódik...Üdvözlettel: Attila
-
Stonerice
őstag
válasz Schatt #31831 üzenetére
Szia! Ha állóra fagy a gép és resetelnem kell akármi miatt, akkor szokott nálam eltűnni a biosból az ssd. Ugye ezt észre is veszem, mert nem bootol be a windows. Szerintem a legutóbbi ssd fw frissítés óta van jelen ez nálam.
Jelenleg ezt a problémát úgy küszöböltem ki, hogy az alaplap Uefi-ben (bios-ban ha úgy tetszik) Advanced menü-n belül SATA Configuration, és itt az SSD alatt én bekapcsoltam a Hot Plug-ot, vagyis Enableden van.Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
2600k 4,5Ghz-en hány gflops-ot kéne kapnia linx alatt ha az összes ramot ráengedem? Ugyan ennyin ment az i5 2500k-m és 120gflopsot kapott míg a 2600k csak 100 körül teljesít. Viszont játékokban meg nőtt a teljesítmény, bf3 és 4-ben is nőtt a minimum fps. Annyira nem aggasztanak a számok csak kíváncsi vagyok másnál mennyi.
-
Szlavik
tag
Na én esküszöm nem értem. Eddig semmi gáz nem volt, most egyfolytában dobálja a 3b hibakódokat.
most autóra állítottam az LLC-t. erre kiv leszek. Ha nem müxik, húzok rá egy új rendszert azt meglátom. Mert nekem az nagyon furcsa, hogy 1 évig semmi, aztán bios friss után játszik velem .......Várom a konstruktív ötleteket ötletek
-
Szlavik
tag
mindjárt előkeresem a régi bios-t, sztem egy win7 újrahúzás is ráfér már. Simán idle-ben dobja a kéket. De van rá esély, hogy rendszer hiba, mert általában iylen alvó módból visszajövetelkor.
most legutóbbi beállítások után semmi sem volt. Lehet, hogy kicsit megemelem a feszt. vagy más beállításokkal lövöm be a 4-gig et, de ennek baja nem kellene hogy legyen. egyébként is az egyik legjob köz kat lap. Lényeg, nem vágom"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
Szlavik
tag
őszintén.... lövésem sincs melyik bios volt fenn. Úgy mentettem le, hogy 2012 bios. yupiiiii. Szóval ez a hiba kb 1 hónapja jött elő. Remélem nem öltem meg a cpu-t (mondjuk azt nem tudom, hogyan csináltam volna, mert össz 4,2 gig volt eddig maxra lőve és mégcsak meg sem izzasztottam a cpu-t csak kipróbáltam idle ben.
és ez a proci nem ilyen mikro húzásokra van kitalálva, hanem übertuningra.
Ahhoz képest én csak kismiska vagyok"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
Szlavik
tag
jaja, oprendszer. amióta lefrissítette magát azóta dobálgatja a kékeket. Mondjuk lehet, hogy azt fogják rám ezért a kijelentésért mondani, hogy láma vagyok, de, ha mindent kilőttem, akkor csak ez maradt Legalábbis szerintem
-
nagyúr
válasz shteer #31846 üzenetére
Hasonló tünetekkel küzdök. Én már azon is túl vagyok, hogy default-ra visszatettem mindent. Megy 2-3 napig tökéletesen, terhelésnél soha nem fagy, aztán egyszer csak gondol egyet és netezés vagy egyék kis erőforrás igényű tevékenység közben, gyakorlatilag idle állapotban eldobja magát. konkrétan tegnapelőtt windows frissítés közben
Most lecseréltem a vírusirtót, mert Bitdefender volt fent, és írták a másik topikban, hogy találkoztak mér ilyen jelenséggel és a BD volt a ludas. Ha ez sem jön be, akkor marad az, hogy nem jó a legújabb BIOS. Esetleg Win7 újratelepítés.Szerk.: memtest-en is túl vagyok már. Két éjszakát ment, alapon is és húzva is. Egyik esetben sem volt hiba.
[ Szerkesztve ]
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Delid-el kapcsolatban kédeznék, hogy volt már egyáltalán valaki, aki próbálta pasztázás helyett forrasztani?
Akár itthon, akár külföldön? Ha nem is i5/i7-el akkor egy 6-8 ezer forintos celeronnal kilehetne próbálni. Elsimítani a kupak belüljén, és utána rátenni kupakot a cpu-ra, és után rá 180-200 fokon egy vasaló.(Phenom cpu-t így szedik szét, vasalóval )Másik pedig, az, hogy mostanában olvasgatok külföldi fórumokon oc-val kapcsolatban, és vannak akik azt írják, hogy PLL voltage csökkentéssel elmúlhatnak a fagyások, és néha egy picit kevesebb fesszel is beéri a cpu(mint AUTO-n hagyva a PLL-t). Azt hiszem ASUS lap tulaj volt(gondolom az is számít). Mindenesetre ezt én is ki fogom próbálni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen okostelefont vegyek?
- Öregszem
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- PlayStation 5