Új hozzászólás Aktív témák
-
Fail3D!
addikt
válasz csucsbicep #31249 üzenetére
omg, modnjuk ha lenne benne fhd teszt is sokat segitene de ezelapjan 400 mhz el tobb tuningal se hozza be a 3770k-t ahh igy viszont kezd megbilleni a merleg az integralt vga hasznalata is idokoznkent eloterbe kerul bar ez nem nyom annyit a latba hogy emiatt dontsek... viszont a pcie expressz 3.0 is jelent 1-2% vga eseten nem? Van arra esely hogy a pcie 3.0 idovel tobbet jelentsen? vagy ez az 1-2% a max amit jelenthet?
[ Szerkesztve ]
-
Fail3D!
addikt
válasz csucsbicep #31252 üzenetére
hat tesztek alapjan 1-2% van, de tenyleg jelentektelen viszonylag. A kerdes kesobb lesz e ennek meg jelentosege.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Fail3D! #31251 üzenetére
Még a mai csúcsvasaknál sem igazán számít, mire odáig eljutunk, hogy szűk lesz a 2.0/16, platformok fognak cserélődni..az Ivy meg pont annyival erősebb, hogy egy sima 3770 is jobb megoldás a 2700Knál, mivel utóbbit 4.5 körül kell járatni, hogy hozza a 3770 max OCját..ha a maximális teljesítményre hajtasz, tartsd meg a 3770Kt szvsz.
-
F e Z o
veterán
Néha a megmozdul bennem valami, amikor előkerül a cpu-gpu kihajtsa-e vagy vegyek egy 10%-kal gyorsabb procit 25% felálért, holott néha olyan hulladék játékokkal játszanak emberek ami nem is gépigényes, ahol nem is számít az fps, de neki van 80-90, miközben persze a monitora csak 60-at képes megjelenítenie. Páran meg fogyasztással akasztanak ki, megveszi valaki a drágább, korszerűbb procit, jókora felárral - persze azt is azonnal 4,5GHz-en akarja járatni egyből - hogy majd az így megspórolt pénzen - bár szerintem 80-90%, nem is ő, hanem apu-anyu fizeti az áramot - vesz magának sportautót.
H2O über alles!
-
Fail3D!
addikt
válasz F e Z o #31257 üzenetére
nem a max fps a lenyeg hanem a minimum es 25% hanem 10k akkot megfizetheto, es aki 2600k v 3770k vesz annak mar a par ezer forint nem minden esetben sok, aramfogyasztas nem hatrany, bar kb eves szinten 2k lehet a kulonbseg mondjuk ha esszel rak ossze jo konfigot az ember aramban osszesegeben azert 15-20k is megsporolhato eves szinten...
-
Fail3D!
addikt
válasz F e Z o #31261 üzenetére
ja az oks a proci fogyasztas annyira nem izgat, a mhz se vsak a 10k t kapott tudas nem mind1 bar ez az orosz teszt meggyozott hogy marad a 3770k gari gyorsabb ugynezki illetve jobb az igp amit van hogy 2-4 hetig is hasznalok amikor nincs vgam, es 10k kulonbozet igy talan nemsok ezert
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Fail3D! #31263 üzenetére
Ha lejjebb adsz picit az igényekkel, ott a sima 3770 olcsóbban..4.1GHzes tuninggal már hozza utóbbi 4.5GHzes tempóját..és akkor még lehet BCLKval játszani, ha nem lenne ez is bőven elég.
Én is agyaltam rajta, de igazából úgy vagyok vele, hogy a ~40ks 2500Khoz képest nem éri meg a 1.5Xes felárat, ha nincs kihasználva fullra..nomeg az sem mindegy, hogy mit megy a 2500K..részemről a teljes Ivy/Hasvell éra kimarad emiatt. -
Fail3D!
addikt
válasz Speed® #31264 üzenetére
felre ertes van nalam most itt van a 2 proci, nincs kedvem most ezekkel uzletelgetni... az i7 el ugyvagyok hogy talan bf4 tol mar kilesz rendesen hasznalva... es a kerdes azvolt hogy 10k t 2700k v 3770k... a hd 4000 mint mdontam vna hogy kihasznalom, a fogyasztas nem nyom a latba de az is pirospont, es 1 magos "csucs" vgat tuti kihajt rendesen 4.2-4.4 en, amugy erdekes, mert az 3930k-t valtottam le erre es valami beteg dolog folytan nala az huvosebb joval nalam meg ez...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Fail3D! #31265 üzenetére
Nincs félreértés, tudom, hogy nálad vannak, igazából arra reflektáltam, hogy 10kt megér-e a K verzió, miközben elég lenne a 2700K tempója is neked, csak a fogyasztás/időtállóság téren nem tartod jónak..a sima 3770el megmaradna 10kd is, ill. ugyanúgy belőhető 4.2re simán, mint a Ks tesó..ha többre van igény, csak akkor érdemes megtartani a "nagyvadat".
Melegedés sok mindentől függ..alkalmazott hűtés (leszorítóerő/hatékonyság), környezet, terhelés, stb..
-
Tarill
őstag
core temp ugye úgy számozza a magokat h core #0 #1 #2 #3, és az mennyire normális h a core #1 kb 5 fokkal magasabb mindíg a többi magnál a core #2 pedig kb 5 fokkal alacsonyabb a többinél? terhelve ezek a különbségek duplázódnak kb ez egy i7 2600- alap órajelen
-
Fail3D!
addikt
a vccio voltage az mit takar, met alpom idokoznkent feldobja hogy warning
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Fail3D! #31270 üzenetére
lásd gugli
Amúgy a VTT más néven. A processzor (és asszem a pcie) belső memóriavezérlőjének feszültsége. Nem egészséges 1.2V felett hagyni, jellemzőbben 1.1 körül jelentősebb tuninghoz is elég lehet."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Fail3D!
addikt
válasz RetepNyaraB #31271 üzenetére
hat szerintem auton van de akkor rohadjon meg hogy ennyire kepes egy rog lap hogy warningot ir a sajat beallitasaira... egyer warning 0000 fesz utoljara talan 1.7xx lattam
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Fail3D! #31272 üzenetére
Az auto az sose jó, legfeljebb a ROG lap később adja be a kulcsot, mint egy mezei. Az auto fesz mindig többszöröse az egészségesnek, ez különösen érvényes, ha komolyabb tuningot takar. A cpu feszt pl.laza alapossággal a gyári maximumra teszi, hadd szóljon
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Fail3D!
addikt
válasz RetepNyaraB #31273 üzenetére
offsetet minuszban hasznalok de a tobbi pll meg egyebb voltage kb 2 eve voltam benne es hangolgattam a procit, de mar mindent elfeljtettem azota
-
ffodi
veterán
válasz RetepNyaraB #31271 üzenetére
Sajnos nem egészen. Pont, hogy nem erről van szó. Amiket említesz az a VCCSA (kivéve, hogy ez volt korábban a VTT), ezt már sokszor leírtam ebben a topicban is, többször nem fogom.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
RetepNyaraB
veterán
Már egyszer kijavítottál ugyanezen félrebeszélésem okán
Lám nem jegyeztem meg. Egyébként viszont Asusnál VCCSA, Asrocknál maradt VTT. A feszültségre meg sztem jót írtam..."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
félisten
Üdv!
35W-os, alacsony fogyasztású procihoz keresek újy hűtőt a gyári helyett!
Semmi tuning, low profile kialakítás, alacsony ár a fő szempontok.Kinézett darabok:
Xilence I200, vagy Xilence I240 PWMTi melyiket vennétek, és miért? Esetleg más ötlet?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
dunc
nagyúr
Sziasztok egy L850 I7 integrált HD4000 el,de nem látszik a HD4000,csak a dedikált! Hogy tudom életrekelteni? Bios? Milyen beállítás?
-
RetepNyaraB
veterán
Laptop biosban többnyire hiába turkálsz, mert nincs benne mit. Kifejezetten tudod, hogy van átkapcsoló módja a cuccnak? Utóbbi esetben többnyire jobb katt az asztalon és Switchable Graphics config. De ha nem raktak bele, akkor biza az Intel inaktív marad. Illetve persze biosban lehet engedélyezi az onboard graphicsot, meg hozzá shared memoryt. Ha van ilyen opció.
Ezekhez az is kell, hogy esetlegesen ne legyenek letiltva rendszerindításnál a mindenféle Intel fícsörök. Konkrétan nem emlékszem melyek, de én már jártam úgí, hogy gyorsabb indítás érdekében leirtottam mindent ami lényegtelennel látszott és ez az átkapcsoló is köztük volt. Sajna oosabbat nem tudok. Majd jön valaki"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Steve198310
őstag
Sziasztok!
Van egy Asrock B78 Pro3-M lapom 1.80 BIOS-al . Aproci ami benn dobog az egy i5 2400.
Azt vettem észre, hogy a turbo boost nem működik megfelelően vagy nem igényli semmi a 3.4Ghz-t
Viszont volt egy Asus P8H61-MLX R3. volt hogy 3.8Ghz-t is ment.
Most akkor mi van? Mert nem értem"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
F_Zolee
veterán
válasz Steve198310 #31287 üzenetére
3.4Ghz-ig tolja ha mind a 4 magot terheli a program. 3.8-ra csak egy mag esetén ugorhat.
-
F_Zolee
veterán
válasz Steve198310 #31289 üzenetére
Turbo boost legyen bekapcsolva, esetleg a TDP limiteket told fel kézileg. C1E legyen bekapcsolva, C3 és C6 ki. Meg a szorzót állítsd be kézzel a maxra amit hagy.
-
Steve198310
őstag
válasz F_Zolee #31290 üzenetére
hát semmi sem változott csak többet zabál. szorzót be lőttem 34x re de semmi. nem megy fel addig terhelés alatt sem 3.4 re megy 3.2 vel. érdekes. lehet elkurták a BIOS-t
Köszi a tippet[ Szerkesztve ]
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
F_Zolee
veterán
válasz Steve198310 #31291 üzenetére
Mivel terheled a procit?
-
F_Zolee
veterán
válasz Steve198310 #31293 üzenetére
Linx az ami igazán terheli de a Prime alatt is életre kelne a turbo.
-
F e Z o
veterán
válasz Steve198310 #31291 üzenetére
Próbáltad 1,7-es, 1,6-os bios-szal is, szerintem egy lehetőséget megérne.
H2O über alles!
-
Killer01
őstag
válasz Steve198310 #31296 üzenetére
HWINFO. Ki tudod vele íratni az adatokat game közben.
-
F e Z o
veterán
-
Steve198310
őstag
válasz F e Z o #31298 üzenetére
Köszönöm a válaszokat
Sikerült. Mindenféle teszt program nem csalta ki belőle az állatot de amint játékkal teszteltem meg muttatta magát.
3,4-3,8 menten megmutatta magát.
-"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
Attix82
addikt
Érdekes jelenség windows8 alatt. Vélemény?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest