Új hozzászólás Aktív témák
-
khes
tag
Helló minden fórumozónak. A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e megvenni ezt a CPU-t? (i5 2500k, alap órajelen, alap hűtéssel) A hőfokok egy picit aggasztóak, de nem hiszem, hogy 7/24-be Prime95 futott. Érdemes kockáztatni vele, vagy felejtős?
https://www.dropbox.com/s/q1g2bmaz6aksz3j/TesztEnd.jpg
https://www.dropbox.com/s/zq6cjr6vwjugxbr/Teszt1.jpg -
F_Zolee
veterán
Attól függ. Egy ismerősnél olyan is előfordult, hogy amíg volt neki egy z68-as asrock lapja addig tök normális hőfokokkal ment alapon az i5 2320. De le kellett cserélni és lett helyette egy z77-es asrock ott meg nem tudtam semmit csinálni, hogy ne menjen 80fok fölé linxel.
-
emre
veterán
válasz vuk777 #32803 üzenetére
És ha a hűtő vacak, poros, kemény a paszta vagy szarul van rögzítve?
Meg sok feszt is kap, ezen tuti lehetne csiszolni.meg is találtam melyik ez a gép
[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
-
Dtomka
veterán
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Dtomka #32809 üzenetére
A fogyasztás az órajellel egyenes, a feszültséggel négyzetes arányban növekszik nagyjából..közelítő értéket sem lehet mondani utóbbi ismerete nélkül, hisz minden példány egyedi. Dugj rá egy fogyasztásmérőt és kezdd el babrálni..aztán megtudod.
4.5höz általában kell feszültséget adni, LLCzni és TDP limitet kitolni..de ha ezt komolyan kérdezted, előbb olvasgass utána inkább -
emre
veterán
A beállításaimról egy Z68 extreme3g3 lapban csináltam képeket, és ha sikerül megoldanom, hogy végre a win felismerje a Galaxy Mini telefonomat akkor feltöltöm őket.
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
emre
veterán
Terhelés alatt ilyen, de játék mellett nincs 60 fokos, idle állapotban meg 30 körül van.
Az energia gazdálkodás, a memória meg így van belőve.
Nekem ez pár napomba és jó pár tesztbe került, semmi garancia nincs rá, hogy másik lappal és procival ugyan így működni fog.[ Módosította: #40993792 ]
-
cyber86
őstag
Ezeket a procikat amúgy lehet "valamennyire javítani"? pl ha sérült az igpu és az okoz galibát azt valahogy ki lehessen kerülni?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz cyber86 #32815 üzenetére
Nem igazán..ez már nem a szervízes forrasztgatós korszak gyermeke..
Annak viszont utána lehet járni, garis-e még Inteléknél. Írj blackvinylnek.
Egyébként totál halott, már Ps lapban is rendetlenkedik? Leteszteljem?
Nálam P67+W7 van, dVGAval. Ha működik, odaadom érte az Ivymet ;p -
cyber86
őstag
válasz Speed® #32816 üzenetére
Ott van az emberkénél aki elvileg 1 h61es lapba fogja tesztelni így legalább kiderül, hogy az igpu is halott-e benne meg hogy egyáltalán ott hogy viselkedik, mert p67 alatt még tudtam használni főleg az a fura, hogy volt olyan napja vagy akár hete, hogy semmi gond nem volt ezért nem is gyanakodtam rá :S Mi alapján tudja azonosítani, hogy garis-e még?
szerk: most nézem, hogy csepelhez azért eléggé messzi laksz
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz cyber86 #32817 üzenetére
H61ben is ugyanaz lesz, mint Zs lapokban..hisz az hozzá akar férni az IGPhez. Az a kérdés, hogy Ps lapban, ahol elvileg totál inaktív a részleg, hibamentes-e..mert akkor még lehet teljes értékűként használni..piszkálva volt amúgy (+4+1+BCLK)?
FPO/ATPO alapján magad is utána tudsz nézni. Ha garis, felveszed velük a kapcsolatot, kipostázod a procit és bízol benne, hogy cserélik.
A távolság relatív..faterom élettársa ott lakik, heti kapcsolatban vannak ;p
-
nyega
tag
Ezt meg tudom érteni. Én annak idején csináltam róla(i5-2500k) pár fényképet,annyira örültem neki,hogy tudjak benne gyönyörködni akkor is,ha a gépben van.... Már nincs meg de tegnap a képek alapján kíváncsiságból megnéztem azt is és kiderült,hogy Intel még 2015 januárjáig vállal rá garit.
-
cyber86
őstag
válasz Csabroncka #32824 üzenetére
Nem hallottam de kérdezni azért lehet nem?
-
kisza25
félisten
válasz Csabroncka #32824 üzenetére
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
F e Z o
veterán
válasz Csabroncka #32828 üzenetére
Vagy csak simán legariztatja pl blackvinyl-lel 10k-ért, s kap érte új,egy év garisat.
H2O über alles!
-
kisza25
félisten
válasz Csabroncka #32828 üzenetére
elképzelésem nem voltEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Csabroncka
addikt
válasz F e Z o #32829 üzenetére
Igen csak vannak akik ebből bizniszt csinálnak és az "ingyen" megkapott új procit áfa nélkül 80%-os áron eladják, úgy hogy magukon keresztül vállalnak rá 1 év garit a 3 vagy X gyártói helyett..., egyébként ez nem új keletű, ugyanis rengeteg műszaki cikket áruló bolt is féláfázik, emiatt csak egy év bolti garancia van a termékek javára! Oda kell figyelni, nem minden az olcsóság!
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
trecom
tag
Üdv mindenkinek valaki akinek ugyanez van a gépében i5 2500K + ASUS P8Z77 V-Pro és vannak megfelelő beállításai 4- 4.5Ghz-re stabil beállításokkal az kérem írja már le akár priviben is szájbarágósan a megfelelő beállításokat mert nem vagyok egy tuning guru.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
kisza25
félisten
láma kérdés, van egy i7-2600k-m és egy asrock z68m lapom melyik lenne a processzor fesz, mert fixálni szeretném, olyan van csak biosban, hogy turbo voltage-t meg gt overlocking voltage-t de olyat konkrétan nem, hogy CPU voltage
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
F e Z o
veterán
válasz kisza25 #32839 üzenetére
Sokat ad neki a lap auto-n. 0,1V-ot biztos le lehet faragni ebből az 1,272V-ból, hogy stabil maradjon 4GHz-en.
A GT overclock az a IGP feszültsége, az AdditionalTurbo Volatege pedig csak a turbo feszültsége. Az utóbbin próbálj csökkenteni, ha tudsz, ha nem, akkor sajna a deszkádon nem lehet CPU feszt állítani.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Stonerice
őstag
válasz kisza25 #32845 üzenetére
Akkor szerintem azton kell állítanod mínusz tartományba. Asrockhoz annyira nemértek, de biztos jó helyen matatunk . Vagy bonyolítva a dolgot, legyen +0,050, és utána meg kellenenézni az LLC beállításokkal is, hogy mekkora feszt kap terhelve.
Utóbbi gondolom CPU load line Calibrationként van megadva Asrock lapoknál. 100-on több feszt ad a cpu-nak. Ha kevesebbre állítod, akkor nyilván kevesebbet.[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
gézu
őstag
válasz kisza25 #32845 üzenetére
You may have noticed that when it comes to voltage we're a bit limited with the lack of ability to adjust CPU voltage. The Z68M-ITX HT is far from an overclockers board...
Szóval ezen a lapon nem állíthatunk cpu feszt sajnos.
If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest